جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۱۹:۳۸ - ۲۷ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۷۴۴۲
حقوق و دستمزد

کارگران: رفتن پول تأمین اجتماعی به خزانه کل استقلال سازمان را به خطر می‌اندازد / رئیس سازمان تأمین اجتماعی: مشکلی به وجود نخواهد آمد، این کارها برای شفافیت است

کارگران,اخبار کار,خبرهای کار,حقوق و دستمزد
طبق بند «ز» تبصره هفت لایحه بودجه سال آینده، وجوهی که بابت درمان از حقوق مشمولان تأمین اجتماعی کسر می‌شود باید به طور کامل به خزانه داری کل واریز شده و بعد به حساب تأمین اجتماعی واریز شود. اگرچه دولت و برخی از نماینده‌های مجلس می گویند این کار برای افزایش شفافیت مالی در تأمین اجتماعی است اما کارگران و کارشناسان از عواقب تصویب چنین قانونی نگران هستند.

اعتمادآنلاین، دوبرابر شدن عوارض خروج از کشور، بودجه برخی نهادهای مذهبی و فرهنگی خاص و... باعث شد که بعضی از زوایای بحث برانگیز لایحه بودجه سال آینده چنان که باید در افکار عمومی مطرح نشود. یکی از بخش‌های این لایحه که اخیراً مورد توجه قرار گرفته بند «ز» تبصره هفت آن است که می‌گوید: «سازمان تأمین اجتماعی مکلف است تمامی سهم درمان از مجموع مأخذ کسر حق بیمه موضوع مواد (۲۸) و (۲۹) قانون تأمین اجتماعی مصوب ۳/۴/۱۳۵۴ و سایر منابع مربوط را در حسـابی نـزد خزانـه‌داری کل کشور با عنوان بیمه درمان تأمین اجتماعی متمرکز نماید. سازمان تأمین اجتماعی این منابع را طبق قانون تأمین اجتماعی هزینه کند.»

 

این یعنی بخش بزرگی از درآمد سازمان تأمین اجتماعی که بحث درمان مشمولان این سازمان قرار دارد باید به خزانه داری کل کشور منتقل شود و بعد دوباره به تأمین اجتماعی برگردد. اگرچه این بند تصریح می‌کند که این پول بعد از برگشت به تأمین اجتماعی طبق قوانین همین سازمان هزینه شود و در ظاهر دخل و تصرفی در آن صورت نخواهد گرفت، باز هم تصویب این بند از لایحه بودجه تبدیل به دغدغه کسانی شده که به نحوی با تأمین اجتماعی سر و کار دارند. از آنجایی که عمده مشمولان سازمان تأمین اجتماعی را کارگران تشکیل می‌دهند، آن‌ها اولین کسانی بودند که به این بند اعتراض کردند. حتی اتحادیه پیشکسوتان کارگری بیانیه‌ای هم در اعتراض به این بند صادر کرد. 

 

در این بیانیه بیشتر بر به خطر افتادن استقلال سازمان تأمین اجتماعی تاکید شده و آمده بود: «بر اساس ماده ۱ قانون تأمین اجتماعی، سازمان تأمین اجتماعی دارای شخصیت حقوقی و استقلال مالی و اداری است و امور آن منحصراً طبق اساسنامه‌ای که به تصویب هیأت وزیران می‌رسد اداره می‌شود همچنین در این ماده گفته شده برای استقرار نظام هماهنگ و متناسب با برنامه‌های تأمین اجتماعی باید تمرکز وجوه و درآمدهای موضوع این قانون و سرمایه گذاری و بهره برداری از محل وجوه و ذخایر در این سازمان به شکل یکپارچه دیده شود، مفهوم این ماده که اساس شکل گیری سازمان تأمین اجتماعی است، داشتن نظام مدیریت یکپارچه منابع و مصارف است و چنانچه تفکیکی در خصوص منابع و مصارف آن رخ دهد اهداف این سازمان دچار تزلزل شده و مدیریت این سازمان دیگر قادر به پاسخگویی به مخاطبان آنکه همانا بیمه شدگان و بازنشستگان می‌باشد نخواهد بود.»

 

اما این تنها تهدیدی نیست که به اعتقاد کارشناسان بعد از تصویب این بند، سازمان تأمین اجتماعی و وظایف آن را تهدید خواهد کرد. نگرانی دیگر این است که مبالغ واریز شده به خزانه داری کل به طور کامل به سازمان تأمین اجتماعی بر نگردد و این سازمان برای گرفتن وجوهی که متعلق به خودش است و پیش از این از ابتدا در اختیار خودش بوده وارد بازی چانه‌زنی با دولت شود. البته تقی نوربخش رئیس سازمان تأمین اجتماعی در گفت و گو با اعتمادآنلاین این بند را بدون مشکل می‌داند و می‌گوید: «با توجه به اینکه وجوه به تأمین اجتماعی برگردانده می‌شود مشکلی به وجود نخواهد آمد. این کارها برای شفافیت است.»

 

با این وجود یکی از مسئولان تأمین اجتماعی که نمی‌خواهد نامش آورده شود، به اعتمادآنلاین می‌گوید: «نگرانی ما این است که تمام وجه به تأمین اجتماعی بر نگردد چون در این زمینه تجربه هم داریم مثلاً در قانون به روشنی تصریح شده که مبالغی که بابت جرائم و خسارات از مستمری‌بگیران کسر می‌شود و به خزانه‌داری کل می‌رود به طور کامل به تأمین اجتماعی داده شود اما در حال حاضر این اتفاق نمی‌افتد و این پول به دست سازمان نمی‌رسد. همین تجربیات باعث می‌شود که تردیدهایی در مورد بازگشت کامل وجوهی که در بند «ز» تبصره هفت آمده وجود داشته باشد.»

 

او در مورد اینکه موضع سازمان تأمین اجتماعی در این مورد چیست می‌گوید: «مجلس تاکید می‌کند که این اقدامات تنها در راستای شفاف سازی درآمدها است و در قانون هم آمده که تمام وجوه باید به تأمین اجتماعی برگردد جای اعتراض چندانی باقی نمی‌ماند، مثلاً یکی از نماینده‌های کمیسیون تلفیق به ما می‌گوید که اگر از شفافیت ترسی ندارید نباید نگران این موضوع باشید اما نگرانی ما این است که در سال‌های آینده مجبور باشیم همانطور که بر سر دریافت طلب‌هایمان از دولت انرژی می‌گذارطیم و تلاش می‌کنیم برای گرفتن تمام و کمال این وجوه هم وارد بحث و چانه زنی شویم.»

 

کارگران هم روی این موضوع تاکید دارند و در بیانیه اتحادیه پیشکسوتان کارگری هم آمده: «این تکلیف مقرر می‌کند که درمان مستقیم سازمان هم از این به بعد برای هزینه‌های خود به خزانه مراجعه کند و برای کوچک‌ترین هزینه خود اعم از حقوق خرید تجهیزات و مواد مصرفی دست به دامن دولت شود، دولتی که اساساً خود را موظف به پرداخت سهم تعهدات خود به سازمان هم نمی‌داند، این تکلیف غیر متعارف که ناشی از آثار اجرای طرح تحول سلامت و مشخصاً فشار وزیر بهداشت در خصوص تأمین هزینه‌های افسار گسیخته این طرح می‌باشد که همگی به شکست آن اذعان دارند در بودجه ۹۷ خود را نمایان کرده است می‌تواند دومین نیاز اساسی ۴۰ میلیون بیمه شده سازمان را به چالشی جدی بکشاند.»

 

 

 

  • 10
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش