جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳
۱۴:۵۵ - ۰۹ دي ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۰۰۲۲۵۳
شبکه نمایش خانگی

پول‌هایی که بر باد رفت

مؤسسه رسانه‌های تصویری,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,شبکه نمایش خانگی
با ادغام مؤسسه رسانه‌های تصویری، آیا فعالیت بخش خصوصی در نمایش خانگی پررنگ‌ می‌شود.

نخستین مؤسسه فعال در این حوزه، مؤسسه رسانه‌های تصویری بود که مجوز فعالیت گرفت؛ مؤسسه‌ای که با عنوان بنگاه ناظر بر فعالیت مؤسسات بخش خصوصی در سال ٧٩ به اداره توسعه همکاری‌های سمعی و بصری تغییر نام داد و سال ٨٢ اداره همکاری‌های سمعی و بصری و نمایش خانگی نام گرفت. فعالیت مؤسسه ادامه داشت تا اوایل دهه ۹۰ که مشکلات زیادی گریبان مؤسسه را گرفت؛ تا جایی که زمزمه‌های انحلال مؤسسه به گوش رسید. با گذشت چند سال خبر انحلال یا ادغام مؤسسه به‌صورت رسمی اعلام شد که بحث موجود ادغام این مؤسسه بوده؛ چرا که انحلال چنین مؤسسه‌ای به همین راحتی اتفاق نمی‌افتد.

تودیع و پایان یک مأموریت

این مؤسسه از اوایل دهه ۸۰، ۷ مدیر داشت اما در همین دوران مدیریت غیرقابل‌قبول و کم‌بازده باعث شد که نارضایتی از مؤسسه ایجاد شود و مشکلات فراوانی دامن مؤسسه را بگیرد. با تودیع مهدی یزدانی از سازمان سینمایی عمر مدیریتی آخرین مدیرعامل مؤسسه رسانه‌های تصویری به پایان رسید اما مدیریت یزدانی با دیگر مدیران متفاوت بود و حکمی که از رئیس سازمان سینمایی برایش صادر شده بود وظایف دیگری را بر دوش او گذاشته بود.

به گفته یزدانی، وی در این مدت ماموریت داشته تا کارهای پایانی مؤسسه را انجام دهد و تشریفات انحلال یا ادغام این مؤسسه را به سرانجام برساند. یزدانی به همشهری‌ می‌گوید: «تا پایان تیر‌ماه مراحل ادغام و بحث نیروها و کارهای حقوقی به پایان رسیده است. در این ادغام، وظایف و مأموریت‌های مؤسسه رسانه‌های تصویری به معاونت‌های مربوطه سازمان سینمایی و ۲ مؤسسه وابسته که همخوانی بیشتری با این وظایف و مأموریت‌ها دارند، انتقال خواهد یافت.»

انحلال یا ادغام

سعید رجبی‌فروتن از مدیران اسبق و کارشناس نمایش خانگی که سال‌های سال در این زمینه فعالیت دارد، معتقد است که بحث ادغام مؤسسه رسانه‌های تصویری وجود دارد. وی به همشهری می‌گوید: «با شکل‌گیری و پیشرفت شبکه‌های خانگی اینترنتی یا همان‌ VO‌ها، این مؤسسه و فیلم‌هایش چندان ن حرف تازه‌ای ندارند و مدیران سینمایی کشور سال‌هاست به ادغام مؤسسه رسانه‌های تصویری با دیگر مؤسسه‌ها و زیرمجموعه‌های سازمان سینمایی فکر می‌کنند. اگر در این سال‌ها به فعالیت مؤسسه رسانه‌های تصویری نگاه کنیم، فعالیت مؤسسه به‌گونه‌ای بوده که برخی از وظایف را برای ورود و فعالیت بخش خصوصی کنار گذاشته‌اند.

حتی زمانی که بحث vod پیش آمد، مؤسسه آن را به بخش خصوصی محول کرد و قرار شد که اتحادیه با یک اجماع آن را در دست بگیرد اما به‌خاطر نبود دانش فنی و همینطور تامین هزینه کنار کشیدند.» رجبی‌فروتن به ادغام مؤسسه اشاره می‌کند و می‌گوید: «در صورتجلسه‌ای که وجود داشته و در برخی از جلسات، قرار شده وظایف مؤسسه رسانه‌های تصویری به ادارات ستادی سازمان سینمایی و بخشی نیز به بنیاد فارابی محول شود. در گذشته ادغام براساس تقسیم‌بندی فعالیت و مدیوم صورت می‌گرفت و حالا این ادغام براساس فعالیت دفاتر و بخش‌هاست.» وی توضیح می‌دهد: «تا انتهای دهه ۸۰مؤسسه رسانه‌های تصویری سهم خود را در بازار به‌ مرور کاهش داد و نسخه‌های فیزیکی به اینترنتی تبدیل شد و با پایان یافتن این مأموریت، زمینه فعالیت این مؤسسه هم موضوعیت خود را از دست داد. اگر چالش‌های موجود بین سازمان صداوسیما و مؤسسه رسانه‌های تصویری زودتر به نتیجه می‌رسید و حل می‌شد، این روند حتی با شکل و شمایلی بهتر و یکدست‌تر می‌توانست عملیاتی شود.»

در ادامه فعالیت شبکه نمایش خانگی در این سال‌ها، بیش از ۳۰مؤسسه در بخش خصوصی مجوز فعالیت گرفتند که از این تعداد مؤسسه، شرکت‌هایی که در این زمینه فعالیت مستمر دارند، به انگشتان ۲دست هم نمی‌رسند. فعالیت برخی دفاتر شبکه نمایش خانگی در بخش خصوصی معمولا کاری به جز فیلم بوده و با این حال این بخش در این سال‌ها تقابل شدیدی با مؤسسه رسانه‌های تصویری داشته است. در طول این سال‌ها از وظایف مؤسسه برای ورود و حضور بخش خصوصی کم می‌شده اما در نهایت امروز که به عملکرد مؤسسه و اتحادیه نگاه می‌کنیم هر دوی آنها کارنامه قابل‌قبولی نداشته و ندارند و شاید در بخش خصوصی چند دفتر شبکه نمایش خانگی توانسته در این بازار رقابت برنده باشند و حتی با برخی از فیلم‌ها در این شبکه به‌عنوان رقیب سرسخت تلویزیون حاضر شود.

مؤسسه رسانه‌های تصویری و یک سوپاپ حمایتی

حسین مسافرآستانه که بیش از ۲ سال مدیریت مؤسسه رسانه‌های تصویری را برعهده داشت، موافق انحلال این مؤسسه نیست؛ چراکه معتقد است فعالیت این مؤسسه می‌تواند سوپاپ اطمینانی برای سازمان سینمایی باشد. مسافر که سابقه مدیریتی در تئاتر و سینما دارد به همشهری می‌گوید: «اینکه مؤسسه رسانه‌های تصویری ممکن است در دوره مدیریتی عملکرد خوب یا قابل‌قبولی نداشته باشد، بحث جداگانه‌ای است اما انحلال این مؤسسه تصمیم درستی نیست. با انحلال مؤسسه مخالف هستم؛ چراکه وجود آن می‌تواند برای هنرمندان و مدیران سینمایی مفید و مؤثر باشد و آنچه مشخص است فشار بخش خصوصی شبکه نمایش خانگی بر مسئولان سینمایی بوده است.» 

منفعت‌طلبی بخش خصوصی عامل انحلال مؤسسه

مدیر اسبق مرکز هنرهای نمایشی در ادامه توضیح می‌دهد: «منفعت‌طلبی دوستان در بخش خصوصی شبکه نمایش خانگی، باعث شده برای انحلال فعالیت مؤسسه روی مدیران سینمایی فشار آورده شود؛ درصورتی که تأکید می‌کنم مؤسسه یک سوپاپ اطمینانی است که می‌تواند در بخش حمایت از هنرمندان و حمایت از فیلم‌ها در بخش داخلی و بین‌الملل کارهای زیادی انجام دهد.

مؤسسه درصورت عملکرد درست می‌توانست باعث رونق سینما شده و به آن کمک کند. نمی‌دانم مدیران سازمان سینمایی چرا راضی به انحلال مؤسسه شده‌اند.» بحث دیگر بعد از انحلال مؤسسه، ادغام آن با بخش دیگری است که مسافرآستانه این کار را امری محال عنوان می‌کند: «هم‌اکنون دفتر شبکه نمایش خانگی سازمان با اداره کل سینمای حرفه‌ای ادغام شده و این ادغام در بخش سیاستگذاری حوزه شبکه نمایش خانگی بوده است، اما هیچ‌گاه مؤسسه نمی‌تواند با این بخش ادغام شود. مؤسسه رسانه‌های تصویری در بدنه اجرایی جریان سینمایی قرار دارد و ادغام آن با بخش‌های دیگر معنایی ندارد.»

دوره‌های مدیریتی 

مقایسه کردن مدیریت مؤسسه رسانه‌های تصویری با نگاهی به فعالیت‌ها و دستاوردهای هر دوره می‌تواند نشان دهد که در این سال‌ها مؤسسه رسانه‌های تصویری چه عملکردی داشته و توانسته به وظایف تعریف شده خود برسد. محمدسعید قائنی‌نجفی، ابراهیم داروغه‌زاده، محمدرضا عباسیان، عباس اسداللهی، مهدی یزدانی، حسین مسافرآستانه و مصطفی ابطحی ازجمله مدیران مؤسسه در این سال‌ها بوده‌اند که در میان آنها مهدی یزدانی ۲ دوره مدیریت مؤسسه را برعهده داشت. همه مدیران، دوره‌ای ۲ یا ۳ ساله در این مؤسسه داشته‌اند که محمدرضا عباسیان با ۴سال، بیشترین دوره مدیریتی را در این مؤسسه بر عهده داشته که البته حضور عباسیان و کارهای انجام شده با پایان مدیریتش حواشی زیادی را به‌دنبال داشت؛ تا جایی که تیم مدیریت بعدی با انبوهی از ضرر و زیان روبه‌رو شد.

بعد از چند سال وظایف مؤسسه رسانه‌های تصویری قرار است ادغام شود اما باید دید با این ادغام وضعیت فعالیت‌های این مؤسسه به شکل مطلوب درمی‌آید یا باز هم رویه قبلی مؤسسه این بار زیر مجموعه‌های دیگر به شکل خنثی دنبال می‌شود و حالا با نبود مؤسسه رسانه‌های تصویری، بخش خصوصی چقدر فعالیت خود را بیشتر خواهد کرد؟

اوایل دهه۷۰ مؤسسه رسانه‌های تصویری تاسیس شد اما این مؤسسه تا اواخر این دهه، تنها به‌عنوان شرکت مجاز توزیع فیلم در شبکه نمایش خانگی فعالیت می‌کرد.

فهیمه پناه‌آذر

  • 9
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی نصیریان بیوگرافی علی نصیریان؛ پیشکسوت صنعت بازیگری ایران

تاریخ تولد: ۱۵ بهمن ۱۳۱۳

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر، نویسنده و کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۲۹ تاکنون

تحصیلات: دانش آموخته مدرسه تئاتر در رشته هنرپیشگی

ادامه
پاوان افسر بیوگرافی پاوان افسر بازیگر تازه کار سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ تیر ۱۳۶۳ 

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر 

آغاز فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

تحصیلات: لیسانس رشته ی مدیریت بازرگانی

ادامه
امین پیل علی بیوگرافی امین پیل علی بازیکن تازه نفس فوتبال ایران

تاریخ تولد: ۱۷ دی ۱۳۸۱

محل تولد: گیلان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک

تیم: تیم ملی فوتبال ایران

شماره پیراهن: ۱۵

ادامه
ابوطالب بن عبدالمطلب زندگینامه ابوطالب بن عبدالمطلب پدر امام علی (ع)

تاریخ تولد: ۳۵ پیش از عام‌الفیل

محل تولد: مکه

دیگر نام ها: عبدالمطلب، عبدالمناف، عمران

دلیل شهرت: رئیس قبیله بنی هاشم، پدر امام علی (ع)، عمو و حامی حضرت محمد (ص)

درگذشت: سال دهم بعثت

آرامگاه: مکه در گورستان ابوطالب

ادامه
رودریگو هرناندز بیوگرافی «رودریگو هرناندز»؛ ستاره ای فراتر از یک فوتبالیست | هوش و تفکر رمز موفقیت رودری

تاریخ تولد: ۲۲ ژوئن ۱۹۹۶

محل تولد: مادرید، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست 

پست: هافبک دفاعی

باشگاه: منچسترسیتی

قد: ۱ متر ۹۱ سانتی متر

ادامه
موسی التماری بیوگرافی موسی التماری بازیکن فوتبال اردنی

تاریخ تولد: ۱۰ ژوئن ۱۹۹۷

محل تولد: امان، اردن

حرفه: فوتبالیست

باشگاه کنونی: باشگاه فوتبال مون‌پلیه فرانسه

پست: مهاجم

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
اوسمار ویرا بیوگرافی اوسمار ویرا سرمربی تیم پرسپولیس

تاریخ تولد: ۳ ژوئیه ۱۹۷۵

محل تولد: ریو گرانده دو سول ، برزیل

حرفه: سرمربی تیم فوتبال

باشگاه کنونی: پرسپولیس

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴

ادامه
اوستون ارونوف بیوگرافی اوستون ارونوف بازیکن فوتبال ازبکی در تیم های ایرانی

چکیده بیوگرافی اوستون ارونوف

نام کامل: اوستون رستم اوگلی اورونوف

تاریخ تولد: ۱۹ دسامبر ۲۰۰۰

محل تولد: نوایی، ازبکستان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک تهاجمی

باشگاه کنونی: پرسپولیس

ادامه
اکرم عفیف بیوگرافی اکرم عفیف بازیکن برتر تیم ملی قطر

تاریخ تولد: ۱۸ نوامبر ۱۹۹۶

محل تولد: دوحه، قطر

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر

باشگاه کنونی: السد قطر

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
دیالوگ های آنشرلی

دیالوگ های آنشرلی در این مقاله از سرپوش به بررسی جذابیت های دیالوگ های آنشرلی در سینما و تئاتر می‌پردازیم. آنشرلی، با تاریخچه‌ای غنی در حوزه فرهنگ و هنر، دارای دیالوگ‌هایی است که علاوه بر ارتقاء داستان، به عنوان نمونه‌هایی برجسته از زبان هنری در این صنایع شناخته می‌شوند. اثر آنشرلی  کتاب "آنشرلی" نوشته لوسی ماد مونتگمری، داستان دختری به نام آن شرلی است که در یتیم خانه بزرگ شده و به یک خانواده ثروتمند در شهر مونک هاوس نیو برونزویک در کانادا فروخته می شود. آن شرلی دختری کنجکاو، مهربان و خلاق است که با دیالوگ های خود، شخصیتی دوست داشتنی و ماندگار در ذهن خوانندگان ایجاد کرده است. انیمیشن آنشرلی انیمیشن "آنشرلی" که در سال ۱۹۷۹ در ژاپن ساخته شده است، اقتباسی از رمان "آن در گرین گیبلز" نوشته لوسی ماد مونتگمری است. این انیمیشن، داستان دختری به نام آن شرلی را روایت می کند که در یتیم خانه بزرگ شده و به یک خانواده ثروتمند در شهر مونک هاوس نیو برونزویک در کانادا فروخته می شود. شخصیت های آنشرلی شخصیت های اصلی انیمیشن آنشرلی عبارتند از: آن شرلی: دختری کنجکاو، مهربان و خلاق که با موهای قرمز و شخصیت دوست داشتنی خود، یکی از محبوب ترین شخصیت های ادبیات کودکان است. مریلا کاترین کاتبرت: خواهر بزرگ تر ماتیو کاتبرت که با برادرش در مزرعه گرین گیبلز زندگی می کند. مریلا زنی سخت کوش و جدی است که در ابتدا از حضور آن شرلی در خانه خود خوشحال نیست. ماتیو کاتبرت: برادر کوچک تر مریلا که مردی مهربان و ساده دل است که به سرعت با آن شرلی دوست می شود. دیانا براری: دختر همسایه کاتبرت ها که با آن شرلی دوست می شود. دیانا دختری مهربان و ساده دل است که به سرعت با آن شرلی دوست می شود. دیالوگ های انیمیشن آنشرلی داستان انیمیشن آنشرلی داستان انیمیشن آنشرلی، همانند داستان رمان، از این قرار است که آن شرلی، دختری یتیم که در یتیم خانه بزرگ شده است، توسط خواهر و برادری به نام های مریلا و ماتیو کاتبرت به فرزندخواندگی پذیرفته می شود. مریلا و ماتیو، آن شرلی را برای کمک به انجام کارهای خانه و مزرعه می خواهند. آن شرلی، با موهای قرمز آتشین و شخصیت دوست داشتنی خود، به سرعت با مریلا و ماتیو و همچنین با همسایه آنها، دیانا براری، دوست می شود. آن شرلی، با ماجراجویی ها و شیطنت های خود، زندگی کاتبرت ها را زیر و رو می کند و به آنها یاد می دهد که چگونه از زندگی لذت ببرند. نکات مثبت آنشرلی انیمیشن آنشرلی، از جمله انیمیشن های ماندگار و خاطره انگیزی است که با داستان جذاب و شخصیت های دوست داشتنی خود، مخاطبان زیادی را به خود جذب کرده است. از جمله نکات مثبت این انیمیشن می توان به موارد زیر اشاره کرد: - داستان انیمیشن آنشرلی، همانند داستان رمان، داستانی جذاب و پرکشش است که مخاطبان را از ابتدا تا انتها درگیر خود می کند. - شخصیت های انیمیشن آنشرلی، از جمله آن شرلی، مریلا، ماتیو و دیانا، شخصیت هایی دوست داشتنی هستند که مخاطبان با آنها ارتباط برقرار می کنند. - انیمیشن آنشرلی، پیام های مثبتی مانند اهمیت خانواده، دوستی و امید را به مخاطبان خود منتقل می کند. دیالوگ های شخصیت آنشرلی دیالوگ های آنشرلی دیالوگ های آنشرلی، بیانگر شخصیت او هستند. او دختری کنجکاو و ماجراجو است که همیشه به دنبال یادگیری چیزهای جدید است. این ویژگی در دیالوگ های او به وضوح دیده می شود. برای مثال، در یکی از دیالوگ ها، آنشرلی از معلم خود می پرسد: "حتی اگر دنیا بد باشد، همیشه چیزهای خوب هم وجود دارد." " تصور اینکه شما یک ملکه هستید واقعا عالی است. شما بدون هیچ گونه ناراحتی از آن لذت می برید و هر زمان که بخواهید می توانید از ملکه بودن دست بردارید، کاری که در زندگی واقعی نمی توانید انجام دهید." "این یک چیز خوب در مورد این جهان است ... همیشه بهارهای بیشتری وجود دارد." "وقتی فکر می‌کنم قرار است اتفاق خوبی بیفتد، به نظر می‌رسد که بر روی بال‌های انتظار پرواز می‌کنم. و سپس اولین چیزی که متوجه می شوم با یک ضربت به زمین می افتم. اما واقعاً ماریلا، قسمت پرواز تا زمانی که ادامه دارد با شکوه است... مثل اوج گرفتن در غروب خورشید است. من فکر می‌کنم که تقریباً تاوان ضربه را می‌پردازد." "خب، نمی توان یکدفعه عادت دختر بچه بودن را کنار گذاشت." "شاید... شاید... عشق به طور طبیعی از یک دوستی زیبا آشکار شد، مانند گل رز طلایی که از غلاف سبزش می لغزد."  "این یک ایده دوست داشتنی است، دایانا؛ زندگی کردن به گونه ای که نامت را زیبا کنی، حتی اگر در آغاز زیبا نبود... آن را در افکار مردم برای چیزی آنقدر دوست داشتنی و دلپذیر قرار می دهد که هرگز به تنهایی به آن فکر نمی کنند." "شاید، به هر حال، عاشقانه مانند یک شوالیه که سوار اسب می‌شود، با شکوه و هیاهوی وارد زندگی انسان نشده باشد. شاید مثل یک دوست قدیمی از راه‌های آرام به سمت آدم خزید..." "خب، همه ما اشتباه می کنیم، عزیزم، پس فقط آن را پشت سر بگذار. ما باید از اشتباهات خود پشیمان باشیم و از آنها درس بگیریم، اما هرگز آنها را با خود به آینده منتقل نکنیم." "من معتقدم که زیباترین و شیرین ترین روزها، روزهایی نیستند که در آن اتفاقات بسیار باشکوه یا شگفت انگیز یا هیجان انگیزی رخ دهد، بلکه فقط روزهایی هستند که لذت های کوچک ساده ای را به ارمغان می آورند و به آرامی یکدیگر را دنبال می کنند، مانند مرواریدهایی که از یک رشته می لغزند." "من از دوستی بسیار سپاسگزارم. زندگی را بسیار زیبا می کند." "این بدترین دوران بزرگ شدن است و من در حال درک آن هستم. چیزهایی که در دوران کودکی خیلی می‌خواستی، وقتی به آنها دست پیدا می‌کردی، به نظرت چندان شگفت‌انگیز به نظر نمی‌رسند." "آیا خوب نیست که فکر کنیم فردا روز جدیدی است که هنوز هیچ اشتباهی در آن وجود ندارد." دیالوگ های ماندگار آنشرلی "این خیلی خوب است که در مورد غم ها بخوانید و تصور کنید که قهرمانانه از طریق آنها زندگی می کنید، اما وقتی واقعاً آنها را دارید، خیلی خوب نیست" "خیلی آسان است که شرور باشی بدون اینکه بدانی." "اما واقعاً ماریلا، نمی‌توان در چنین دنیای جالبی برای مدت طولانی غمگین ماند، می‌تواند؟" "زندگی ارزش زیستن را دارد تا زمانی که خنده در آن باشد." "تجربه من این بوده است که شما تقریباً همیشه می توانید از چیزهایی لذت ببرید، اگر تصمیم خود را محکم بگیرید که این کار را انجام دهید." "دنیای قدیمی عزیز تو بسیار دوست داشتنی هستی و من خوشحالم که در تو زنده هستم." "چرا مردم باید برای دعا زانو بزنند؟ اگر واقعاً می خواستم دعا کنم به شما می گویم که چه کار می کردم. من به تنهایی یا در جنگل های عمیق و عمیق به یک میدان بزرگ بزرگ می رفتم و به آسمان - بالا - بالا - بالا - به آن آسمان آبی دوست داشتنی نگاه می کردم که انگار پایانی برای آن وجود ندارد. آبی بودن و سپس من فقط یک دعا را احساس می کنم." "این یکی از مزایای سیزده سالگی است که شما خیلی بیشتر از زمانی که فقط دوازده ساله بودید می دانید" "تا زمانی که نمردی هرگز از غافلگیر شدن در امان نیستی" "کیک‌ ها یک عادت وحشتناک دارند که وقتی می‌ خواهید خوب باشند بد می‌ شوند" "آنه تمام عاشقانه هایت را رها نکن اندکی از آن چیز خوبی است البته نه زیاد اما کمی از آن را حفظ کن" دیالوگ های زیبای آنشرلی سخن پایانی درباره دیالوگ های آنشرلی دیالوگ های آنشرلی، بخشی از جذابیت این شخصیت دوست داشتنی هستند. این دیالوگ ها، شخصیت، امید، خوش بینی و عشق به طبیعت آنشرلی را به خوبی بیان می کنند. گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش