پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۱۹ - ۲۰ مهر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۷۰۴۷۸۶
فیلم و سینمای جهان

«بانی و کلاید»؛فیلمی که تماشاگران از تماشای سکانس‏های خشن به وجد آمدند

فیلم بانی و کلاید,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

۱ همه‌‌چیز از تماشای «بانی و کلاید» شروع شد. آن روزها سام پکین‌‌پا در بدترین دوره‌‌ی زندگی‌‌اش قرار داشت، از سرصحنه‌ی فیلم «بچه‌‌ی سین‌‌سیناتی» اخراج شده بود چون تهیه‌‌کننده‌‌ی فیلم همان اولِ کار راش‌‌های فیلم را دیده‌ و گفته بود که تصاویر پکین‌‌پا مبتذل است. پکین‌‌پا داشت «بچه‌‌ی سین‌‌سیناتی» را سیاه‌‌و‌‌سفید می‌‌ساخت چون قصه‌‌اش در دهه‌‌ی ۳۰ می‌‌گذشت. اما اخراج او و دعوایش با تهیه‌‌کننده که به کتک‌‌کاری ختم شده بود، او را بدنام کرده بود. برای همین هم دوباره برگشته بود به کار در تلویزیون. آن روزها اپیزودهایی از سریال وسترن «شراب ظهر » را ساخته بود و هنوز نتوانسته بود دوباره به سینما برگردد. تماشای «بانی و کلاید» اما او را خوشحال کرد.

مشهور است که بعد تماشای فیلم مدام به دوستانش می‌‌گفت «من هم می‌‌توانم از اینها بسازم.» فیلم آرتور پِن او را زنده کرده بود و فهمیده بود که دوره‌‌ی تازه در آمریکا دوره‌‌ی ضدقهرمان‌‌هاست. او خبر نداشت که سال ۱۹۶۵ فیلمنامه‌‌ای را والسون گرین و روی سیکر نوشته‌‌اند به اسم «این گروه خشن»؛ فیلمنامه براساس داستانی اوریجینال بود که خود این دو نفر آن را طراحی کرده بودند. درست وقتی پکین‌‌پا از تماشای «بانی و کلاید» سر ذوق آمده بود، کنت هایمن و فیل فلدمن از کمپانی برادران وارنر-هنر هفتم به این فکر افتادند تا دوباره به سام پکین‌‌پا اعتماد کنند.

موضوع ربطی به «این گروه خشن» نداشت؛ قرار بود او فیلمی بسازد به اسم «قصه‌‌ی دایموند/ قصه‌‌ی الماس» که یک فیلم ماجراجویانه بود. اما آن روزها شایعه‌‌ای پیچیده بود که ویلیام گلدمن فیلمنامه‌‌ای نوشته به اسم «بوچ کسیدی و ساندنس کید» که یک وسترن نامتعارف است. فاکس قرن بیستم قبول کرده بود که فیلم گلدمن را تهیه کند اما هنوز کارگردانی برای آن انتخاب نکرده بود. اما همین خبر استودیوهای هالیوودی را به تکاپو انداخته بود تا آنها هم سراغ ژانر وسترن بروند؛ ژانری که در آن سال‌‌ها به نظر می‌‌رسید به آخر عمرش نزدیک شده اما در آن دهه‌‌ی پرتلاطم در غرب، انگار همه‌‌ی مردگان سر از خاک درمی‌‌آوردند تا یک‌‌بار دیگر خودی نشان دهند. به همین دلیل هم فیلمنامه‌‌ی «این گروه خشن» به دست سام پکین‌‌پا رسید.

او از قصه خوشش آمد ولی گفت دلش می‌‌خواهد آن را بازنویسی کند. بنابراین کار روی آن را شروع کرد. وقتی فیلمنامه آماده شد او رؤیاهای بزرگی در سر داشت؛ دلش می‌‌خواست از میان ریچارد بون، گریگوری پک، چارلتون هستون، برت لنکستر، لی ماروین، رابرت میچ و حتی جیمز استیوارت یکی را برای بازی در نقش پایک انتخاب کند، همان‌‌طور که فکر می‌‌کرد می‌‌شود از بین هنری فوندا و گلن فورد و آرتور کندی یک‌‌نفر نقش دیک تورنتون را برعهده بگیرد. او انگار دنبال چهره‌‌هایی می‌‌گشت که در نگاه اول اصلا بدذات به نظر نمی‌‌رسیدند؛ آدم‌‌هایی که شمایل موجهی از خودشان در سینما ساخته بودند. پکین‌‌پا می‌‌خواست تماشاگر با دیدن آنها در قالب آدم‌‌هایی خشن و یاغی و نه چندان موجه غافلگیر شود.

شانس با او یار نبود و جای این افراد را بازیگرانی مثل ویلیام هولدن و ارنست بورگاین گرفتند. فیلمبرداری در مکزیک شروع شد و به‌‌روایت نشریات آن روز، این چهارمین فیلم پرخرجی بود که بعد از «گنج‌‌های سی‌‌یرامادره»‌‌ی جان هیوستن، «وراکروز» رابرت آلدریچ و «حرفه‌‌ای» ریچارد بروکس در مکزیک فیلمبرداری می‌‌شد. آن روزها کمتر کسی مطمئن بود که پکین‌‌پا این فیلم را تمام کند؛ او مدام می‌‌نوشید و بداخلاق شده بود. اما افسانه‌‌ی او هنگام ساخت همین فیلم کامل شد، مردی که داشت قصه‌‌ی خشونت مردان بدنامِ از دور خارج‌‌شده را تعریف می‌‌کرد؛ قصه‌‌ای شبیه سرنوشت تلخ خودش.

۲ دیوید ویدل که زندگی‌‌نامه سام پکین‌‌پا را در کتاب «اگه تکون خورد... بکشش» نوشته فاش کرده که پکین‌‌پا هولدن را وادار کرد تا سبیلی باریک مثل خود پکین‌‌پا بگذارد. با پیش‌‌روی فیلمبرداری، اعضای گروه متوجه شدند که سرمشق هولدن در بازی‌‌اش خود پکین‌‌پاست. خود او در گفت‌‌وگو با استفن فاربر گفته «همیشه قانون‌‌شکنان در غرب برایم جالب بوده‌‌اند. آنها جور خاصی بدنام بودند. قرار بود یک‌‌جورهایی رابین هود باشند که در‌واقع این‌‌طور نبودند، اما آدم‌‌های جان‌‌سختی بودند و سرزمین‌‌هایی با اهداف و نیات گوناگون و بدون قانون برای خود ساختند. فکر کنم خود من هم یک‌‌جورهایی قانون‌‌ستیزم.

می‌‌توانم آنها را به‌خوبی درک کنم.» این تنها شاهد برای درک شخصی بودن «این گروه خشن» نیست؛ ویدل در بخشی دیگر از کتاب‌‌اش نوشته که پکین‌‌پا سالیان دراز از بی‌‌وفایی زن اول‌‌اش سخت دل‌‌چرکین بود و از مادرش آن‌‌قدر متنفر بود که بارها و بارها می‌‌گفته «وقتی بمیرد روی قبرش شادمانی می‌‌کنم.» اگر سکانس تیراندازی پایک به زنی مکزیکی را به یاد بیاوریم که قبل‌‌تر به او رحم کرده بود می‌‌توانیم بفهمیم که چطور فیلم وجهی از پکین‌‌پا را افشا می‌‌کند، درست مثل صحنه‌‌ای که داچ زن دیگری را سپربلا می‌‌کند تا خودش گلوله نخورد. برای پکین‌‌پا «این گروه خشن» قصه‌‌ای بود درباره‌‌ی «شهامت، وفاداری، دوستی و وقار تحت فشار.» اگرچه ظاهرا این واژه‌‌ها سرپوشی است بر سنگدلی شخصیت‌‌‌های بدنامی که پکین‌‌پا می‌‌خواست تماشاگر را با آنها روبه‌‌رو کند و البته تصویری از خود واقعی‌‌اش.

۳ پکین‌‌پا لقب‌‌های مختلفی داشت مثل سام ساکت، سام شکست‌‌خورده. اما بعد ساخت «این گروه خشن» به او لقب بلادی سام دادند؛ سام خونین. دلیل روشن بود؛ سکانس افتتاحیه و سکانس آخر فیلم تصویری هراس‌‌انگیز از خشونت و مرگ و خون بود.

مشهور است که وقتی مهمات و خون مصنوعی تیم جلوه‌‌های ویژه در روز اول ته کشید، پکین‌‌پا همه‌‌شان را اخراج کرد. او اصرار داشت که قطره‌‌های خون همراه با قطعات گوشت باید به اطراف پرت شوند. ویدل بعدها نوشت که لو لومباردو، تدوین‌‌گر فیلم اصلا به این دلیل انتخاب شد که او در تدوین یک اپیزود از سریال «شراب ظهر» توانسته بود صحنه‌‌ی شلیک به یک پلیس را از ترکیب نماهای ۲۴ فریم و ۷۲ فریم در هر ثانیه بسازد؛ انگار زمان مدام کند می‌‌شد و به حالت اول برمی‌‌گشت.

پکین‌‌پا می‌‌خواست صحنه‌‌های اسلوموشن را در سکانس‌‌های تیراندازی بگنجاند. برای همین هم به لومباردو گفت: «صبر کن تا از مکزیک برگردیم و این بخش‌‌ها را بسازیم.» او با چند دوربین سکانس‌‌ آخر را فیلمبرداری کرد، اولی ۲۴ فریم در ثانیه، دومی ۳۰ فریم در ثانیه، سومی ۶۰ فریم در ثانیه، چهارمی ۹۰ فریم در ثانیه و آخری ۱۲۰ فریم در ثانیه. او سکانس‌‌ها را از ترکیب این نماهای اسلوموشن ساخت، همان سکانس‌‌هایی که بعدها مشهور شد به «باله‌‌ی خشونت». از ۳۶۰۰ نمایی که فیلم دارد ۱۷۰۰ نما متعلق به همین سکانس ده دقیقه‌‌ای است. خودش می‌‌گفت می‌‌خواهد تماشاگر را با واقعیت جنگ روبه‌‌رو کند تا او بفهمد که ماجرای نبرد، شبیه بازی سرخپوستی نیست. منتقدان نوشته‌‌اند که پکین‌‌پا دنبال کاتارسیس بود؛ نوعی تخلیه‌‌ی روانی تماشاگر تا او را منزجر کند. برای همین هم به او لقب «بلادی سام» دادند؛ لقبی که با خون آمیخته بود.

۴ بعدها ویدل گفت که سام پکین‌‌پا از اینکه چنین سکانس‌‌هایی ساخته پشیمان شده؛ او اصلاً انتظار نداشت تماشاگران فیلم از تماشای خشونت فیلم‌‌اش لذت ببرند، از نظر او این خشونت کریه بود و حال‌‌به‌‌هم‌‌زن. اما تماشاگران سینما از این میزان خشونت به وجد آمده بودند.

چارلز برامسکو، نویسنده‌‌ی روزنامه‌‌ی گاردین در مطلبی که برای ۵۰ سالگی «این گروه خشن» نوشته به این نکته اشاره کرده که پکین‌‌پا اصلا حدس نمی‌‌زد خونی که از رگ‌‌ها به بیرون می‌‌پاشد برای تماشاگران جذاب باشد. راجر ایبرت نوشته که سال ۱۹۶۹ در یک نمایش ویژه برای منتقدان و دست‌‌اندرکاران سینما «برخی واکنش‌‌ها بسیار شدید بود و حتی برخی سالن را ترک کردند و برخی هم فیلم را هو کردند.» فیلم موافق و مخالف جدی داشت که روبه‌‌روی هم صف‌‌آرایی کردند؛ استفن فاربر آن روزها نوشت که «فیلم تندوتیزتر و صادقانه‌‌تر از بانی و کلاید است.

چون یاغیان فیلم آرتور پن برای دفاع از خود آدم می‌‌کشند اما «این گروه خشن» از نشان دادن وحشی‌‌گری قهرمانانش طفره نمی‌‌رود.» ریچارد شیکل گفت که این فیلم «اولین شاهکار در سنت جدید وسترن کثیف» است. اما مخالفان نگران آن چیزی بودند که بعدها معلوم شد حس درستی بوده؛ خوشایند بودن خشونت برای مخاطبان.

۵ ماجرا این بود که سام‌‌پکین‌‌پا در واکنش به جنگ ویتنام و جنبش‌‌های ضدجنگ درگیر ساخت فیلم شده بود؛ او که از ریچارد نیکسون بیزار بود می‌‌دانست که آمریکا درعین‌‌حال که دارد در شرق آسیا می‌‌بازد در داخل هم دارد دچار فروپاشی می‌‌شود. اما موضع او نسبت به اعضای گروه فیلم «این گروه خشن» دوگانه و متضاد بود؛ خود او معتقد بود که آدم‌‌های فیلم منزه و پاک نیستند و نمی‌‌شود به‌‌شان اعتماد کرد اما از طرف دیگر آنها را سمپاتیک نشان می‌‌داد. او می‌‌خواست جنگ را به همان هیبت زشت و خشن و خون‌‌آلودش نشان دهد تا تماشاگر از آن بیزار شود اما سکانس‌‌هایی طراحی کرده بود که تماشاگر را سر ذوق می‌‌آورد.

پکین‌‌پا دنبال نفی خشونت بود اما مروج خشونت شد. همین بود که او را ناامید کرد؛ بعدها وقتی «سگ‌‌های پوشالی» و «سر آلفردو گارسیا را برایم بیاورید» را هم ساخت مدام در معرض همین انتقادها قرار می‌‌گرفت و تعجب می‌‌کرد که چرا فیلم‌‌اش درست کار نمی‌‌کند یا درست فهم نمی‌‌شود. اما در دهه‌‌ی هشتاد بود که متوجه شد خشونت فیلم‌‌هایش در جهتی که می‌‌خواسته عمل نکرده. اما «این گروه خشن» دقیقا به خاطر بی‌‌پروایی‌‌اش در نمایش آدم‌‌بدها، آن‌‌هایی که برای نجات عده‌‌ای می‌‌جنگند اما نه تنها نمی‌‌توانند منجی‌‌شان باشند که خودشان هم خشونت بیشتری نثار مردم عادی می‌‌کنند ستایش شد.

فیلمی که قرار بود درباره‌‌ی آدم‌‌های از دورخارج‌‌شده باشد و از زمانه‌‌ی رو به زوال بگوید بدل شد به احیاکننده‌‌ی ژانر وسترن؛ وسترنی سیاه، خشن و تیره‌‌و‌‌تار بدون هیچ امیدی به آینده. انگار فیلم بازتاب آمریکایی فیلم‌‌های سرجیو لئونه بود که پیش‌‌تر پوچی را تمام‌‌و‌‌کمال نشان داده بود. این فیلمی بود متعلق به دوره‌‌ی جدید، به آمریکای بعد کندی.

sazandeginews.com
  • 11
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی

دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی شهاب حسینی یکی از بهترین بازیگران سینمای ایران است که تا به حال در آثار فاخری مانند محیا، دلشکسته، شهرزاد و... به نقش آفرینی پرداخته است. این هنرمند در هر یک از هنرنمایی های خود دیالوگ های ماندگاری دارد که در ادامه این مقاله از سرپوش قصد داریم به بخشی از آنها اشاره کنیم. بیوگرافی کوتاه از شهاب حسینی سید شهاب الدین حسینی تنکابنی در ۱۴ بهمن ۱۳۵۲ در تهران به دنیا آمد. وی اصالتا تن کابنی است و تحصیلات عالیه خود را در رشته روانشناسی از دانشگاه تهران برای مهاجرت به کانادا ناتمام گذاشت. وی در سال ۱۳۷۳ با پریچهر قنبری ازدواج کرد و حاصل این پیوند دو فرزند پسر به نام های محمد امین و امیرعلی است. فعالیت هنری شهاب حسینی با تئاتر دانشجویی و سپس، گویندگی در رادیو شروع شد. از جمله جوایز این هنرمند می توان به موارد زیر اشاره کرد: - او برای بازی در شمعی در باد (۱۳۸۲) و رستگاری در هشت و بیست دقیقه (۱۳۸۳) نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره فیلم فجر شد.  - حسینی در سال ۱۳۸۷ با بازی در فیلم سوپر استار جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر را دریافت کرد. -  او خرس نقره‌ای بهترین بازیگر مرد جشنواره بین‌المللی فیلم برلین ۲۰۱۱ را به‌همراه گروه بازیگران فیلم جدایی نادر از سیمین کسب کرد. - او در جشنواره فیلم کن ۲۰۱۶ نیز با ایفای نقش در فیلم فروشنده توانست جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره فیلم کن را به خود اختصاص بدهد. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی؛ درباره شهاب حسینی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی فیلم سینمایی دلشکسته در نقش امیرعلی: - هر کی ریــش گـذاشت مسلمـــون نیـست، هـــرکی پیـشونیش رو داغ کـــرد، مــرد خــدا نیست. - تو همه ی اعتقادا اشتباه میشه. همیشه ام یه عده گرگن تو لباس میش! -  من بنده آن دمم که ساقی گوید یک جام دگر بگیر و من نتوانم - ما فردا میایم خواستگاری، دیگه نمی خوام خواهرم باشی می خوام نفسم باشی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در فیلم دلشکسته سریال شهرزاد در نقش قباد: -شهرزاد نمی دونی بدون، من با تو چیزایی پیدا کردم که هیچوقت تو زندگیم نداشتم و نمی خوام از دستش بدم. - ما همه مهره های سوخته ایم که زیر دست بزرگ آقاییم. -  آره خب عمو جان حقیقت تلخه عموجان، شنیدنش همچین یه جاهایی از وجدان آدمو جز میده. -  میرم صاف وامیستم جلوی بزرگ آقا بش میگم بزرگ آقا من، زن من، خب؟! پا به ماهه! عین ۱۰-۱۲ ماهو میخوام بمونم ور دلش چی میگی شما؟ - قباد : فقط یه سوال، خیلی دلم می خواد جوابشو بدونم، تو هنوزم دلت باهاشه؟ شهرزاد : فراموشی زمان می بره، فقط فکر می کنم اگه من به هر دری زدم، و اونی نشد که می خواستم بشه، لابد قسمت خرافه نیست، هست واقعا - موقتیه این روزا شهرزاد، می گذره. این وسط تنها چیزی که مهمه اینه که من هنوز با همه ی وجودم دوست دارم. عاشقتم - قباد : سخته واسم دوری تو اینو بفهم، چطوری اینو بهت ثابت کنم؟ شهرزاد : دیر شده، برای ثابت کردنش خیلی خیلی دیر شده … حتی ملک جوانبخت هزار و یک شبم نبودی وگرنه من کم قصه و داستان به گوش تو نخوندم. عاشق بزدل عشقو هم زایل می کنه آقای قباد دیوانسالار -قباد : این کارو باهام نکن شهرزاد. اینطوری خردم نکن. من هنوز دوستت دارم، خیلی بیشتر از قبل. همه چیو خراب نکن شهرزاد : برو قباد، پشت سرتم دیگه نگاه نکن -  من چی کار به کسی داشتم، داشتم زندگیمو می کردم. با بدبختی خودم سر و کله می زدم. اصلا روحمم خبر داشت همچین کسی تو این دنیا زندگی می کنه؟ کی نشونم داد؟ شما. بعدشم که فرستادینم تو بهشت تازه می خواستم بفهمم زندگی یعنی چی؟ تازه طعمش داشت زیر دهنم مزه مزه می کرد که یقه مو گرفتین ترپ انداختینم وسط جهنم. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال شهرزاد سریال مدار صفر درجه در نقش حبیب پارسا: -تو را به جای همه دوست میدارم-تو را به خاطر عطر نان گرم برفی که اب میشود -برای بخشش اولین گناه-تو را برای دوست داشتن دوست میدارم-تو را به خاطر تمام کسانی که دوست نمیدارم دوست میدارم ...  - همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛همين  - مظفر:منوببخش ...یافراموش کن! حبیب:میبخشم...ولی فراموش نمیکنم!!!  -حبيب: فقط چرا فكر مي كنيد كه سفر اعزام ممكنه منتفي بشه؟ دكتر: اين مملكت پسرجان،سرزمين گسل و زلزله و پس لرزه است!آدم از فردا روزش - این و خداوند باید جواب بده ، باید جواب این سوال رو بده ! اگه تو این دنیا هیچ جایی برای آرامش وجود نداره ؛ و اگه تمام رویاهای ما از عشق ، عدالت و آزادی فقط ی خیال بیهودس! پس چرا ما رو آفرید ؟!... -ميدوني چيه تقي جان؟من بر خلاف مرحوم پدرم،ازسياست چيز زيادي نميدونم! همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛ همين دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال مدار صفر درجه سایر فیلم ها: -یه پایان تلخ بهتر از یه تلخی پایان ناپذیره ... (درباره الی) - میدونی برتر از عشق بی فرجام چیه؟فرجام بدون عشق... (برف روی شیروانی داغ) - من زندگی مو باختم حاج اقا منو از زندون می ترسونی؟برو از خدا بترس ... (جدای نادر از سیمین) - جنگ احساس مسولیته نه شلیکه گلوله ... (شوق پرواز) - هر چه تو اوج میگیری دنیا از دید تو بزرگتر می شود و تو از دید دنیا کوچکتر می شوی ... (شوق پرواز) - تو کویر ادم به خدا نزدیک تره چون اسمون به زمین نزدیک تره ... (پلیس جوان) - میدونی چیت حرص ادمو درمیاره؟اینکه حالت از من بده ولی حس واقعیتو بهم نمیگی خب چیه هر چی هست بیا به خودم بگو فکر میکنی چیزیمه؟فکر میکنی چون چیزیمه عرضه ندارم پس چون عرضه ندارم دیگه.....این منصفانه نیست چون من دارم سعی خودمو میکنم غلطی تا حالا نتونستم بکنم چون نمیتونم تمرکز کنم رو کاری ک باید بکنم نمیتونم تمرکز کنم چون همه ی وقتمو اون چرت وپرتا ی مزخرف و دغدغه های احمقانه پر کرده دانشکده ی مزخرف و شاگردای خنگ و... (پرسه در مه) گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش