جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳
۱۳:۱۸ - ۰۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۲۰۰۳۳۱
موسیقی

بیژن کامکار:

موسیقی نواحی، چشم انتظار حمایت فوری و همه جانبه

بیژن کامکار,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,موسیقی

همکاری بیژن کامکار، خواننده و نوازنده پیشکسوت ساز دف با کاوه سپندار در نقش آهنگساز و تنظیم کننده قطعات منجر به خلق آلبومی با نام وریشه شده است.

موسیقی تنها مانده است

بیژن کامکار، خواننده و نوازنده پیشکسوت ساز دف، که این بار درتجربه‌ای مشترک با یک آهنگسازجوان کار کرده است، دراین باره به «ایران»می گوید: همیشه آرزو داشتم جوانان را حمایت کنم ودرکنارآنها باشم و خوشحالم که این کاربه نتیجه رسید. جوانان همشهری‌ام که بسیار با احساس و سرشار از درک و شعور هستند و ملودی‌های بسیار ساده، بی‌غلّ وغش و بی‌ادعا، اما زیبا خلق کرده‌اند و همین امرسبب شد تا با این گروه همکاری داشته باشم. با کمال تأسف باید بگویم در تمام سالهای عمرمان درد بی‌حمایتی و بی‌توجهی برخی مسئولان را کشیده‌ایم و البته مقاومت کرده‌ایم، اما دیگر حس می‌کنم که زورمان به تکنولوژی نمی‌رسد. از زمان ورود موبایل و اینترنت تولید سی‌دی منقرض شده است و شجاعت بسیار می‌خواهد که کسی در این شرایط آلبوم موسیقی منتشر کند؛

فرقی هم نمی‌کند، ازکم هزینه‌ترین آلبوم‌های موسیقی تا کارهای ارکسترال ۴۰۰-۵۰۰ میلیون تومانی. دیگرکسی جرأت انتشارآلبوم موسیقی ندارد، چرا که ساعاتی بعد از انتشار آلبوم، متأسفانه برروی خروجی شبکه‌های مجازی قرار می‌گیرد. این درحالی است که تنها ارتباط ما با مردم متأسفانه سی‌دی بود چرا که برگزاری کنسرت‌های موسیقی کمتر انجام می‌گیرد و ما هنرمندان هم که ارتباطی با رادیو و تلویزیون نداریم نه ما معیار و مقیاس رادیو و تلویزیون را قبول داریم نه آنها معیار و مقیاس ما را قبول دارند و جای تأسف است که مسئولان رسانه ملی کارهای ما را به‌صورت رایگان و بدون کسب اجازه پخش می‌کنند. اومی افزاید: متأسفانه با مشکلات پیش آمده و ظهورتکنولوژی و نبود قانون کپی رایت در ایران آثار موسیقایی به راحتی کپی می‌شود و به صورت تقلبی دردسترس مردم قرارمی گیرد و این سبب شده سرمایه گذاران و عوامل هنری با مشکل مواجه شوند.

مردم نمی‌دانند انجام هرکپی آثار منتشر شده فرو بردن نیشتری در بدن عوامل هنری است و این را فقط خود ما می‌دانیم وبارها و بارها این موضوع را گوشزد کرده‌ایم اما متأسفانه کسی وقعی نمی‌دهد. ناگفته نماند کمی هم از دست مردم گلایه مند هستیم، آنها تنها حامیان و مخاطبان ما هستند و این انتظار را داریم برای حمایت از ما هنرمندان آلبوم‌های ما را خریداری کنند بلکه بتوانیم کارهای بعدیمان را منتشر کنیم ما که نمی‌خواهیم این پول‌ها را خرج خودمان کنیم!.بنابراین اگر این روال به همین صورت پیش برود آرام آرام تولید آلبوم‌های موسیقی منقرض می‌شود.

کامکار ضمن اشاره به «وریشه» که در فضایی از موسیقی کردی و در قالب ۱۰ قطعه و با سروده‌های شاعرانی چون وفائی، هیمن، درویش، شیرکو بی‌کس و رمضان زامدار شکل گرفته است، در مورد کم توجهی به تولید آثارموسیقی نواحی بیان می‌کند: اگر در این سالها کمتر به تولید آلبوم‌های موسیقی نواحی پرداخته شده به این دلیل است که هیچ حمایتی نبوده وتنها حمایت مردم برای موسیقی‌های پاپ است. جای تأسف است که نسل امروز انتخاب سازهایشان گیتار و کیبور و... شده است و کمترکسانی به دنبال سازایرانی می‌روند.

متأسفانه تمام کارهایی که در کافه و کاباره شنیده می‌شد مردم روی صحنه اجرا می‌بینند و مردم هم جذب این نوع موسیقی‌های مصرفی شده‌اند و به موسیقی‌هایی که اندیشه و تفکر در پس آن قرار گرفته است کمتر توجه می‌کنند این موضوع در مورد موسیقی مقامی هم صدق می‌کند و توان کار کردن از این موسیقی را گرفته‌اند. ما که سالهای سال است کننده این کارهستیم دستمان بسته شده و نمی‌دانیم چه کار کنیم بنابراین برای کسانی که در شهرستان‌ها به موسیقی‌های مقامی می‌پردازند و هدفشان انتشاراین آثار است چه باید کرد؟

این استاد پیشکسوت می‌گوید: بعضی کارها در شرح وظایف یک وزارت خانه است و اگر بخواهیم موسیقی مقامی جانی دوباره بگیرد باید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حمایت‌های لازم را داشته باشد چرا که در عرصه‌ای چون موسیقی مقامی و نواحی که برگشت مالی ندارد، کسی سرمایه‌گذاری نمی‌کند. نکته دیگر رسانه‌هایی چون رادیو و تلویزیون هستند که باید حمایت‌های همه جانبه خود را از آلبوم‌های موسیقی جدی و بویژه موسیقی نواحی داشته باشند و به لحاظ مادی این آلبوم‌ها را حمایت کنند. موسیقی راه امرار و معاش هنرمندان موسیقی نواحی است. صدای ما به گوش مسئولان می‌رسد درخواست عاجزانه داریم حامی هنرمندان باشند نه آن‌که تنها در ایامی چون جشن انقلاب به یاد هنرمندان باشند و بعد آنها را رها کنند. هنرمندان موسیقی نواحی، دارایی و ثروت ملی یک کشور است و حفاظت از موسیقی مقامی مانند حراست از تخت جمشید و آثار باستانی مان است.

«دیوان» با لهجه کردی

کاوه اسپندار ازجمله آهنگسازان جوانی است که توجه بسیار خوبی به موسیقی مقامی دارد.ساز اصلی او نی و دیوان است و آموخته‌های خود را مدیون اساتیدی چون «جمشید عندلیبی»، «محمدجلیل عندلیبی»، «داریوش صفوت» و «علیرضا مشایخی» می‌داند. او سرپرست گروه «نی بانگ» است و آلبوم «وریشه» اولین تجربه همکاری او با بیژن کامکار است و پیش از این در اجراهای صحنه ای در کنار ایشان بوده است. او می‌گوید: قطعات این آلبوم بازخوانی و بازسازی تصانیف قدیم کردی نیست، موضوعی که در برخی از گروه‌های موسیقی دیده می‌شود بلکه تمامی این کارها نوشته و ساخته شده است.

محوریت این آلبوم بر سازدیوان است؛ سازی که درمناطق بادینان که هم مرز ایران، ترکیه، سوریه و عراق است رواج دارد البته در کشور ترکیه شهرت بیشتری دارد و بسیاری از مردم آن را با لهجه ترکی استانبولی می‌شناسند اما ما سعی کرده‌ایم لهجه کردی آن را معرفی کنیم.دراین آلبوم ۶ تصنیف و ۴ تکنوازی به گوش می‌رسدکه دو تکنوازی نی و دیوان و دو تکنوازی عود و دیوان است.

همچنین اشعارآن از شعرای بنام کرد چون میرزا عبدالرحیم سابلاغی، مشهوربه وفایی، شیرکو بی‌کس، محمدامین شیخ‌الاسلامی مُکری متخلص به هیمن و دوشعر از شعرای کردستان عراق است و بیشتر سعی کرده‌ایم ملودی متنوع ریتمیک و ملودیک داشته باشد و از نظر سازبندی هم متفاوت از سازبندی متداول کارهایی باشد که باسازهای ایرانی نواخته شده است. البته در این آلبوم سازهای ایرانی هم نواخته شده است اما ساز دیوان را برجسته‌تر کرده‌ایم.

کسری سپندار (عود، دیوان، تارباس، کرال)، همایون پشتدار (کمانچه، کمانچه آلتو)، ماهور زمانه‌پور (تنبک، سازهای کوبه ای)، سوده اسدپور و تریفه کریمیان (کرال) و کاوه سپندار (آهنگساز، نی، دیوان، دف) در این اثر به هنرنمایی پرداخته و آواز بیژن کامکاررا همراهی کرده‌اند.

نشر موسیقی ورشکسته است

نیما جوان براین نظراست که بازار نشرموسیقی شرایط مساعدی ندارد و کمتر ناشری حاضر است انتشار آلبوم‌های موسیقی را برعهده بگیرد. نیما جوان مدیرنشر و پخش «جوان» است و آلبوم«وریشه» از سوی این انتشارات پخش شده است. او با اشاره به اینکه «ما ناشران موسیقی عملاً ورشکسته‌ایم»، می‌گوید: تنها روزنه امید ناشران موسیقی در پخش آثار بوده و تمامی هزینه‌ها از این بخش تأمین می‌شود. تولید یک آلبوم موسیقی حدود ۸ میلیون تومان هزینه در بر می‌گیرد اما آمار فروش آن ۲۰۰ یا ۳۰۰ نسخه بیشتر نیست و این واقعیت بسیار تلخی است.

توصیه من به اکثریت هنرمندان مراجعه‌کننده این است که آلبوم‌های خود را در بسته‌های دیجیتال منتشر کنند چرا که پخش فیزیکی دیگر کاربردی ندارد مگر کارهایی که بسیار برند باشند مانند آثارهمایون شجریان که به‌طور قطع فروش ۱۵ هزار نسخه طی یک سال را خواهد داشت؛ اما آلبوم «وریشه» در بهترین حالت می‌تواند ۳۰۰ نسخه در طول یک سال بفروشد. البته این موضوع به سبب کم تعداد شدن مخاطبان استاد بیژن کامکار یا موسیقی نواحی و سنتی نیست بلکه شرایط حال حاضر بازار موسیقی این‌گونه است.

جوان افزود: درحوزه نشر هیچ تبلیغاتی صورت نمی‌گیرد و رسانه‌ای برای تبلیغ کارهایمان وجود ندارند، توجه اصحاب رسانه هم به آثار موسیقی پاپ بوده است. البته در فروشگاه‌های شهر کتاب هم به پخش چنین آثاری توجهی نمی‌شود. همچنین در برخی از فروشگاه‌های موسیقی فروشنده‌هایی حضور دارند که عمدتاً بی‌دانش هستند و آگاهی از یک آلبوم موسیقی ندارند و حتی برای یک بار هم یک آلبوم موسیقی گوش نداده اند؛ در صورتی که این هنرمندان بزرگ سوپراستارهای دهه ۶۰ و۷۰ هستند. آن زمان صدا و سیما توجه بسیار خوبی به پخش این آثار داشت اما در حال حاضرمخاطبان را می‌توانید تنها از فضاهای مجازی پیدا کنید. بنابراین وقتی کاری به فروش نرسد طبیعتاً لطمه بزرگی برای ناشران خواهد بود.

ندا سیجانی

  • 18
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی نصیریان بیوگرافی علی نصیریان؛ پیشکسوت صنعت بازیگری ایران

تاریخ تولد: ۱۵ بهمن ۱۳۱۳

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر، نویسنده و کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۲۹ تاکنون

تحصیلات: دانش آموخته مدرسه تئاتر در رشته هنرپیشگی

ادامه
پاوان افسر بیوگرافی پاوان افسر بازیگر تازه کار سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ تیر ۱۳۶۳ 

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر 

آغاز فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

تحصیلات: لیسانس رشته ی مدیریت بازرگانی

ادامه
امین پیل علی بیوگرافی امین پیل علی بازیکن تازه نفس فوتبال ایران

تاریخ تولد: ۱۷ دی ۱۳۸۱

محل تولد: گیلان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک

تیم: تیم ملی فوتبال ایران

شماره پیراهن: ۱۵

ادامه
ابوطالب بن عبدالمطلب زندگینامه ابوطالب بن عبدالمطلب پدر امام علی (ع)

تاریخ تولد: ۳۵ پیش از عام‌الفیل

محل تولد: مکه

دیگر نام ها: عبدالمطلب، عبدالمناف، عمران

دلیل شهرت: رئیس قبیله بنی هاشم، پدر امام علی (ع)، عمو و حامی حضرت محمد (ص)

درگذشت: سال دهم بعثت

آرامگاه: مکه در گورستان ابوطالب

ادامه
رودریگو هرناندز بیوگرافی «رودریگو هرناندز»؛ ستاره ای فراتر از یک فوتبالیست | هوش و تفکر رمز موفقیت رودری

تاریخ تولد: ۲۲ ژوئن ۱۹۹۶

محل تولد: مادرید، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست 

پست: هافبک دفاعی

باشگاه: منچسترسیتی

قد: ۱ متر ۹۱ سانتی متر

ادامه
موسی التماری بیوگرافی موسی التماری بازیکن فوتبال اردنی

تاریخ تولد: ۱۰ ژوئن ۱۹۹۷

محل تولد: امان، اردن

حرفه: فوتبالیست

باشگاه کنونی: باشگاه فوتبال مون‌پلیه فرانسه

پست: مهاجم

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
اوسمار ویرا بیوگرافی اوسمار ویرا سرمربی تیم پرسپولیس

تاریخ تولد: ۳ ژوئیه ۱۹۷۵

محل تولد: ریو گرانده دو سول ، برزیل

حرفه: سرمربی تیم فوتبال

باشگاه کنونی: پرسپولیس

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴

ادامه
اوستون ارونوف بیوگرافی اوستون ارونوف بازیکن فوتبال ازبکی در تیم های ایرانی

چکیده بیوگرافی اوستون ارونوف

نام کامل: اوستون رستم اوگلی اورونوف

تاریخ تولد: ۱۹ دسامبر ۲۰۰۰

محل تولد: نوایی، ازبکستان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک تهاجمی

باشگاه کنونی: پرسپولیس

ادامه
اکرم عفیف بیوگرافی اکرم عفیف بازیکن برتر تیم ملی قطر

تاریخ تولد: ۱۸ نوامبر ۱۹۹۶

محل تولد: دوحه، قطر

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر

باشگاه کنونی: السد قطر

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
دیالوگ های آنشرلی

دیالوگ های آنشرلی در این مقاله از سرپوش به بررسی جذابیت های دیالوگ های آنشرلی در سینما و تئاتر می‌پردازیم. آنشرلی، با تاریخچه‌ای غنی در حوزه فرهنگ و هنر، دارای دیالوگ‌هایی است که علاوه بر ارتقاء داستان، به عنوان نمونه‌هایی برجسته از زبان هنری در این صنایع شناخته می‌شوند. اثر آنشرلی  کتاب "آنشرلی" نوشته لوسی ماد مونتگمری، داستان دختری به نام آن شرلی است که در یتیم خانه بزرگ شده و به یک خانواده ثروتمند در شهر مونک هاوس نیو برونزویک در کانادا فروخته می شود. آن شرلی دختری کنجکاو، مهربان و خلاق است که با دیالوگ های خود، شخصیتی دوست داشتنی و ماندگار در ذهن خوانندگان ایجاد کرده است. انیمیشن آنشرلی انیمیشن "آنشرلی" که در سال ۱۹۷۹ در ژاپن ساخته شده است، اقتباسی از رمان "آن در گرین گیبلز" نوشته لوسی ماد مونتگمری است. این انیمیشن، داستان دختری به نام آن شرلی را روایت می کند که در یتیم خانه بزرگ شده و به یک خانواده ثروتمند در شهر مونک هاوس نیو برونزویک در کانادا فروخته می شود. شخصیت های آنشرلی شخصیت های اصلی انیمیشن آنشرلی عبارتند از: آن شرلی: دختری کنجکاو، مهربان و خلاق که با موهای قرمز و شخصیت دوست داشتنی خود، یکی از محبوب ترین شخصیت های ادبیات کودکان است. مریلا کاترین کاتبرت: خواهر بزرگ تر ماتیو کاتبرت که با برادرش در مزرعه گرین گیبلز زندگی می کند. مریلا زنی سخت کوش و جدی است که در ابتدا از حضور آن شرلی در خانه خود خوشحال نیست. ماتیو کاتبرت: برادر کوچک تر مریلا که مردی مهربان و ساده دل است که به سرعت با آن شرلی دوست می شود. دیانا براری: دختر همسایه کاتبرت ها که با آن شرلی دوست می شود. دیانا دختری مهربان و ساده دل است که به سرعت با آن شرلی دوست می شود. دیالوگ های انیمیشن آنشرلی داستان انیمیشن آنشرلی داستان انیمیشن آنشرلی، همانند داستان رمان، از این قرار است که آن شرلی، دختری یتیم که در یتیم خانه بزرگ شده است، توسط خواهر و برادری به نام های مریلا و ماتیو کاتبرت به فرزندخواندگی پذیرفته می شود. مریلا و ماتیو، آن شرلی را برای کمک به انجام کارهای خانه و مزرعه می خواهند. آن شرلی، با موهای قرمز آتشین و شخصیت دوست داشتنی خود، به سرعت با مریلا و ماتیو و همچنین با همسایه آنها، دیانا براری، دوست می شود. آن شرلی، با ماجراجویی ها و شیطنت های خود، زندگی کاتبرت ها را زیر و رو می کند و به آنها یاد می دهد که چگونه از زندگی لذت ببرند. نکات مثبت آنشرلی انیمیشن آنشرلی، از جمله انیمیشن های ماندگار و خاطره انگیزی است که با داستان جذاب و شخصیت های دوست داشتنی خود، مخاطبان زیادی را به خود جذب کرده است. از جمله نکات مثبت این انیمیشن می توان به موارد زیر اشاره کرد: - داستان انیمیشن آنشرلی، همانند داستان رمان، داستانی جذاب و پرکشش است که مخاطبان را از ابتدا تا انتها درگیر خود می کند. - شخصیت های انیمیشن آنشرلی، از جمله آن شرلی، مریلا، ماتیو و دیانا، شخصیت هایی دوست داشتنی هستند که مخاطبان با آنها ارتباط برقرار می کنند. - انیمیشن آنشرلی، پیام های مثبتی مانند اهمیت خانواده، دوستی و امید را به مخاطبان خود منتقل می کند. دیالوگ های شخصیت آنشرلی دیالوگ های آنشرلی دیالوگ های آنشرلی، بیانگر شخصیت او هستند. او دختری کنجکاو و ماجراجو است که همیشه به دنبال یادگیری چیزهای جدید است. این ویژگی در دیالوگ های او به وضوح دیده می شود. برای مثال، در یکی از دیالوگ ها، آنشرلی از معلم خود می پرسد: "حتی اگر دنیا بد باشد، همیشه چیزهای خوب هم وجود دارد." " تصور اینکه شما یک ملکه هستید واقعا عالی است. شما بدون هیچ گونه ناراحتی از آن لذت می برید و هر زمان که بخواهید می توانید از ملکه بودن دست بردارید، کاری که در زندگی واقعی نمی توانید انجام دهید." "این یک چیز خوب در مورد این جهان است ... همیشه بهارهای بیشتری وجود دارد." "وقتی فکر می‌کنم قرار است اتفاق خوبی بیفتد، به نظر می‌رسد که بر روی بال‌های انتظار پرواز می‌کنم. و سپس اولین چیزی که متوجه می شوم با یک ضربت به زمین می افتم. اما واقعاً ماریلا، قسمت پرواز تا زمانی که ادامه دارد با شکوه است... مثل اوج گرفتن در غروب خورشید است. من فکر می‌کنم که تقریباً تاوان ضربه را می‌پردازد." "خب، نمی توان یکدفعه عادت دختر بچه بودن را کنار گذاشت." "شاید... شاید... عشق به طور طبیعی از یک دوستی زیبا آشکار شد، مانند گل رز طلایی که از غلاف سبزش می لغزد."  "این یک ایده دوست داشتنی است، دایانا؛ زندگی کردن به گونه ای که نامت را زیبا کنی، حتی اگر در آغاز زیبا نبود... آن را در افکار مردم برای چیزی آنقدر دوست داشتنی و دلپذیر قرار می دهد که هرگز به تنهایی به آن فکر نمی کنند." "شاید، به هر حال، عاشقانه مانند یک شوالیه که سوار اسب می‌شود، با شکوه و هیاهوی وارد زندگی انسان نشده باشد. شاید مثل یک دوست قدیمی از راه‌های آرام به سمت آدم خزید..." "خب، همه ما اشتباه می کنیم، عزیزم، پس فقط آن را پشت سر بگذار. ما باید از اشتباهات خود پشیمان باشیم و از آنها درس بگیریم، اما هرگز آنها را با خود به آینده منتقل نکنیم." "من معتقدم که زیباترین و شیرین ترین روزها، روزهایی نیستند که در آن اتفاقات بسیار باشکوه یا شگفت انگیز یا هیجان انگیزی رخ دهد، بلکه فقط روزهایی هستند که لذت های کوچک ساده ای را به ارمغان می آورند و به آرامی یکدیگر را دنبال می کنند، مانند مرواریدهایی که از یک رشته می لغزند." "من از دوستی بسیار سپاسگزارم. زندگی را بسیار زیبا می کند." "این بدترین دوران بزرگ شدن است و من در حال درک آن هستم. چیزهایی که در دوران کودکی خیلی می‌خواستی، وقتی به آنها دست پیدا می‌کردی، به نظرت چندان شگفت‌انگیز به نظر نمی‌رسند." "آیا خوب نیست که فکر کنیم فردا روز جدیدی است که هنوز هیچ اشتباهی در آن وجود ندارد." دیالوگ های ماندگار آنشرلی "این خیلی خوب است که در مورد غم ها بخوانید و تصور کنید که قهرمانانه از طریق آنها زندگی می کنید، اما وقتی واقعاً آنها را دارید، خیلی خوب نیست" "خیلی آسان است که شرور باشی بدون اینکه بدانی." "اما واقعاً ماریلا، نمی‌توان در چنین دنیای جالبی برای مدت طولانی غمگین ماند، می‌تواند؟" "زندگی ارزش زیستن را دارد تا زمانی که خنده در آن باشد." "تجربه من این بوده است که شما تقریباً همیشه می توانید از چیزهایی لذت ببرید، اگر تصمیم خود را محکم بگیرید که این کار را انجام دهید." "دنیای قدیمی عزیز تو بسیار دوست داشتنی هستی و من خوشحالم که در تو زنده هستم." "چرا مردم باید برای دعا زانو بزنند؟ اگر واقعاً می خواستم دعا کنم به شما می گویم که چه کار می کردم. من به تنهایی یا در جنگل های عمیق و عمیق به یک میدان بزرگ بزرگ می رفتم و به آسمان - بالا - بالا - بالا - به آن آسمان آبی دوست داشتنی نگاه می کردم که انگار پایانی برای آن وجود ندارد. آبی بودن و سپس من فقط یک دعا را احساس می کنم." "این یکی از مزایای سیزده سالگی است که شما خیلی بیشتر از زمانی که فقط دوازده ساله بودید می دانید" "تا زمانی که نمردی هرگز از غافلگیر شدن در امان نیستی" "کیک‌ ها یک عادت وحشتناک دارند که وقتی می‌ خواهید خوب باشند بد می‌ شوند" "آنه تمام عاشقانه هایت را رها نکن اندکی از آن چیز خوبی است البته نه زیاد اما کمی از آن را حفظ کن" دیالوگ های زیبای آنشرلی سخن پایانی درباره دیالوگ های آنشرلی دیالوگ های آنشرلی، بخشی از جذابیت این شخصیت دوست داشتنی هستند. این دیالوگ ها، شخصیت، امید، خوش بینی و عشق به طبیعت آنشرلی را به خوبی بیان می کنند. گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش