پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳
۰۹:۳۲ - ۲۶ دي ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۰۰۶۸۷۲
موبایل و تبلت

چرا تولیدکنندگان قیمت گوشی را بالا می‌برند؟

پیش بینی رشد قیمت موبایل در جهان

افزایش قیمت موبایل,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت

به گزارش دنیای اقتصاد، اگر فکر می‌کنید گران شدن موبایل روند تعجب‌آوری شده یا پرداخت هزینه ۱۰۰۰ دلاری برای یک گوشی آی‌فون یا یک گوشی اندرویدی، رقم بسیار هنگفتی است، باید بدانید که در سال ۲۰۱۹ دیدن چنین قیمت‌هایی دیگر تعجب‌بر‌انگیز نخواهد بود. به لطف اپل و سامسونگ و محصولاتی همچون iPhone XS و Galaxy Note ۹ که قیمت‌هایی حدود ۹۹۹ دلار دارند، چنین رقم‌هایی دیگر نرمال و تازه نقطه شروع محسوب می‌شود.

 

با انتخاب مدل‌هایی با ظرفیت بیشتر، قیمت مدل‌ها بالاتر نیز می‌رود، به‌عنوان مثال، اگر بخواهید یک آی‌فون XS با ظرفیت ۵۱۲ گیگابایت بخرید، باید ۳۵ درصد بیشتر از قیمت پایه دیگر محصولات سری جدید این گوشی پرداخت کنید.

 

در مورد آی‌فون XS Max که بهتر است دیگر حرفی نزنیم! با وجود اینکه برخی قابلیت‌ها، قیمت گوشی‌ها را بالاتر می‌برد، اما باید توجه داشت که تغییراتی که درنسل جدید گوشی‌های هوشمند اعمال شده نیز دلیلی برای افزایش قیمت آنهاست. همین مساله به اضافه دیگر فاکتورها باعث می‌شود که در سال ۲۰۱۹ گران شدن موبایل به روندی طبیعی تبدیل شود. گوشی‌های ۵G و گوشی‌هایی با طراحی تاشو قرار است در سال ۲۰۱۹ عرضه شوند مانند Galaxy X که در نسل جدید این گوشی‌های هوشمند به هیچ عنوان نباید توقع قیمت پایین داشت.

 

موج جدید گران شدن گوشی محصولات سازنده‌های بنام و برتر بازار گوشی‌های هوشمند، روی کل محصولات این بازار تاثیر گذاشته است. این موضوع حتی روی محصولات شرکت‌های سازنده سطح پایین‌تر مانند گوگل، هو‌آوی و وان پلاس نیز تاثیر گذاشته و برای آنها هم افزایش قیمت پیش‌بینی می‌شود. البته شرکت‌های سازنده گوشی‌های هوشمند همیشه تلاش می‌کنند با عدم استفاده از قطعات گران‌تر و پایین آوردن هزینه‌های ساخت، محصولات ارزان‌تری عرضه کنند، اما به هر حال نمی‌توانند از جو فوق رقابتی موجود در بازار عقب بمانند. آنها مجبورند محصولاتی با طراحی و قابلیت‌های جدید و به روز معرفی کنند، مانند قابلیت ۵G یا گوشی‌های تاشو. در غیر این صورت خطر از دور خارج شدن در انتظار آنهاست.

 

موبایل‌های متوسط هم گران می‌شوند

مدل‌های پریمیوم شرکت‌های برتر، تنها نسخه‌هایی نیستند که مشمول افزایش قیمت موبایل شده و گوشی‌های متوسط این شرکت‌ها نیز با تغییر قیمت مواجه بوده‌اند. iPhone XR، امسال ۷ درصد نسبت به محصول هم‌رده خود در سال گذشه  iPhone ۸ و ۱۵ درصد نسبت به iPhone۷ افزایش قیمت داشته است. مدل OnePlus ۶T نیز نسبت به نسخه معرفی شده ۶ ماه قبل خودOnePlus ۶ به میزان ۸/ ۳ درصد افزایش قیمت داشت و نسبت به محصولات معرفی شده طی ۲ سال گذشته، شاهد ۶/ ۳۷ درصد افزایش قیمت بوده است.

 

داده‌های دریافتی از ۱۱ مدل گوشی معرفی شده مابین سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۸، الگوی افزایش شدید قیمت را نشان می‌دهد که پیش‌بینی می‌شود این روند در سال ۲۰۱۹ نیز شدت پیدا کند. این الگو، در محصولات دیگر شرکتی مانند اپل نیز قابل رویت است مانند iPad Pro و MacBook Air. مشتریان، گوشی‌های گران‌تر را خوب می‌خرند!

 

شیوه افزایش قیمت موبایل محصولات شرکت بزرگی مانند اپل نشان می‌دهد که پدیده افزایش قیمت در بازار دیجیتال و به خصوص در حوزه گوشی‌های هوشمند، دائمی است. اما این افزایش قیمت، تا حدی به گردن مشتریان این گوشی‌های هوشمند است. زمانی که در سال ۲۰۱۷، اپل رکورد عرضه گوشی ۱۰۰۰ دلاری با معرفی iPhone X را شکست، قیمت بالای این گوشی با انتقاد بسیاری روبه‌رو شد اما فروش بسیار بالای این مدل باعث شد که موجودی این گوشی هر هفته در فروشگاه‌ها با کمبود روبه‌رو شود!

 

اپل نیز قانع شد که قیمت بالا دلیلی برای کاهش فروش نیست و حتی انگیزه بیشتری برای افزایش قیمت پیدا کرد.Ben Wood، تحلیلگر ارشد بخش تحقیقاتی شرکت CCS Insight معتقد است: «مشتریان برای موبایل‌های پریمیوم حاضرند هزینه‌های گزاف بپردازند چون گوشی‌های هوشمند بدون شک یکی از مهم‌ترین وسایل زندگی روزمره کنونی انسان‌های جامعه مدرن است.»

 

البته افزایش قیمت مدل‌های جدید گوشی‌های هوشمند، شیوه نامعمول و غیرعادی نیست. استفاده از قطعات پیشرفته‌تر و پر سرعت‌تر مانند پردازنده‌ها و دوربین‌های حرفه‌ای‌تر، می‌تواند دلیل قانع‌کننده‌ای برای افزایش قیمت گوشی‌های هوشمند محسوب شود. سرمایه‌گذاری و انجام تحقیقات روی مواد و تکنولوژی‌های جدید نیز هزینه‌بر است و به علاوه تورم اقتصادی نیز بر افزایش قیمت گوشی‌ها بی‌تاثیر نیست.

 

سوددهی بالا؛ دلیل اصلی افزایش قیمت

اما تمام موارد ذکر شده، رشد سرسام‌آور قیمت و در واقع گران شدن موبایل را کاملا توجیه نمی‌کند. با افزایش قیمت مدل‌های جدید، شرکت‌های اپل و سامسونگ و دیگر سردمداران این صنعت، شرایط سوددهی خود در هر سال را افزایش می‌دهند و ازآنجاکه کاربران معمولا گوشی‌های این شرکت‌ها را به‌صورت متوسط تنها سه سال در دست دارند، این مساله برای شرکت‌های بزرگ به دستاوردی بسیار با ارزش تبدیل شده که توسط مسوولان این شرکت‌ها به هیچ عنوان نادیده گرفته نمی‌شود.

 

Anthony Scarsella یکی از تحلیلگران IDC می‌گوید: «با وجود اینکه میزان فروش کلی گوشی‌های هوشمند در سال ۲۰۱۸ تاحدودی کاهش پیدا کرده، اما قیمت متوسط این محصولات به ۳۴۵ دلار رسیده که این رقم نسبت به سال گذشته، ۳/ ۱۰ درصد افزایش داشته است.» قیمت محصولات اپل در دو سری جدید معرفی شده از آی‌فون و آی‌فون پلاس، به شدت شاهد افزایش بوده است، به‌طوری که مدل iPhone XS Max حالا لوکس‌ترین و گران قیمت ترین مدل این شرکت محسوب می‌شود.

 

مقایسه قیمت‎های موبایل در آمریکا و بریتانیا در سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۷ حاکی از افزایش آنها بوده و این قیمت‌های بالا درحالی است که امکانات و تغییرات چشمگیر زیادی در این مدل‌های جدید نمی‌بینیم و همین‌جاست که ایده «افزایش قیمت برای سوددهی بیشتر» شدت پیدا می‌کند. قیمت گوشی‌های Galaxy S، S Plus و Note نیز شاهد افزایش بوده است و روندی مشابه افزایش آی‌فون داشته است. بیشترین و شوک‌آورترین افزایش قیمت در هر سری جدید، مربوط به گوشی OnePlus است.

 

وان پلاس در حال حاضر دو گوشی هوشمند در بازار دارد: OnePlus ۶ که در ماه ژوئن با قیمت ۵۲۹ دلار و OnePlus ۶T که در اکتبر ۲۰۱۸ با قیمت ۵۴۹ دلار معرفی شد. قیمت OnePlus ۶T نسبت به مدل معرفی شده در سال ۲۰۱۶، معادل ۶/ ۳۷ درصد افزایش داشته است. به گفته شرکت ال‌جی، عوامل اصلی گران شدن موبایل عبارتند از: افزایش قیمت قطعات، رقابت در قیمت، انگیزه‌های ارزش‌گذاری توسط اپراتورها، ترافیک و .... به عقیده سخنگوی این شرکت، با شیوع روند افزایش، شرکت‌های مختلف مجبور به پیروی هستند.

 

ساخت گوشی‌ها گران‌تر تمام می‌شود

قطعات گوشی‌های موبایل مانند دیگر دستگاه‌های دیجیتال، توسط شرکت‌های مختلف سازنده تامین می‌شود که هر کدام پروتکل قیمت‌گذاری خود را دارند و افزایش هر کدام از آنها باعث افزایش قیمت موبایل می‌شود. به علاوه، افزایش تقاضا برای ظرفیت حافظه بیشتر طی چند سال اخیر، دلیل دیگری برای افزایش قیمت بوده است زیرا هزینه خرید و استفاده از تراشه‌های حافظه بالاست. اضافه شدن دوربین‌های پیشرفته، تکنولوژی‌های جدید مانند تکنولوژی سه بعدی iPhone XS’ ۳D، اضافه شدن لنزهای بیشترو افزایش کیفیت دوربین‌های پشتی گوشی نیز در افزایش قیمت موبایل، تاثیرگذار بوده است.

 

شاید مدل‌های پرمیوم و حرفه‌ای‌تر گوشی‌های همراه قیمت‌های سر به فلک کشیده‌ای داشته باشند، اما فراموش نکنید که همیشه کلاس‌های متوسط گوشی‌ها نیز در بازار حضور خواهد داشت. در کلاس سطح متوسط هنوز هم شاهد رقابت سرسختانه شرکت‌های سازنده هستیم و هنوز هم محصولات خوبی از طرف این قسمت از بازار دیده می‌شود. شرکت هو‌آوی به تولید مدل‌های مقرون به صرفه عالی در سطح متوسط، شهره است. شیائومی، نوکیا، اوپو، ایسوس و دیگر برندها نیز همگی نیاز بازار به گوشی‌های سطح متوسط را به خوبی پوشش می‌دهند.

 

 

  • 19
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش