سه شنبه ۰۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۴۶ - ۰۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۲۰۰۹۵۹
آموزش و پرورش

جزئیات ترمیم رتبه‌بندی معلمان تشریح شد

رتبه‌بندی معلمان,نهاد های آموزشی,اخبار آموزش و پرورش,خبرهای آموزش و پرورش
معاون برنامه ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش جزئیات جدیدی از اعمال فوق العاده ویژه برای معلمان و ترمیم رتبه‌بندی معلمان را تشریح کرد.

به گزارش مهر، علی الهیار ترکمن معاون برنامه ریزی و پشتیبانی آموزش و پرورش در حاشیه نشست خبری صبح امروز درباره برنامه‌های هفته معلم در جمع خبرنگاران توضیحاتی درباره جزئیات جدید ترمیم رتبه بندی معلمان ارائه کرد.

وی در ابتدا با اشاره به اینکه چه میزان نیروهای حق التدریس و آموزشیاران نهضت سوادآموزی قرار است از طریق آزمون به صورت پیمانی جذب آموزش و پرورش شوند و نحوه برگزاری آزمون آنها، تأکید کرد: در ابتدا این را بگویم که با توجه به درخواست های مکرر آموزشیاران نهضت سوادآموزی مبنی بر اینکه استخدام آنها بدون برگزاری آزمون باشد این امر قانونی نیست و طبق مصوبه قانونی آموزش و پرورش این افراد را بعد از برگزاری آزمون ورودی و گذراندن یک دوره در دانشگاه فرهنگیان و قبول شدن در هر دو آزمون می تواند به صورت پیمانی استخدام کند. قرار بود این آزمون فروردین ماه برگزار شود که به دلیل شرایط خاص کشور امکانپذیر نشد و هدف گذاری ما این است که خردادماه این آزمون برگزار شود مگر اینکه ستاد ملی مبارزه با کرونا منعی برای آن داشته باشد.

معاون برنامه ریزی و توسعه منابع آموزش و پرورش گفت: در هر صورت قرار است تا پایان برنامه ششم توسعه، ما جذب آموزشیاران نهضت سوادآموزی و حق التدریس ها را داشته باشیم و برای سال تحصیلی آتی مجوز استخدام ۲۵ هزار نفر را در این گروه داریم. همچنین یکی از اصلی ترین نیازهای ما جذب نیرو از طریق ماده ۲۸ است که نیاز خود را به سازمان استخدامی کشور اعلام کرده ایم و امیدواریم طی روزهای آینده مجوزهای لازم در این زمینه نیز صادر شود. در حال حاضر فرآیند مذاکره در حال انجام است و رقم نهایی تعداد نیرو نهایی نشده است.

معاون وزیر آموزش و پرورش درباره سهمیه سرباز معلم ها نیز که طی روزهای گذشته، رسانه‌ای شد، اظهار داشت: امسال به دلیل شرایط شیوع کرونا اعزام نیروی سرباز محدود شد اما با وجود این محدودیت ها ستاد کل نیروهای مسلح با ما همکاری خوبی داشت و سهمیه سه هزار و ۵۰۰ نفری ما را کاهش نداد. هر چند ما به تعداد بیشتری سهمیه نیاز داریم.

الهیار ترکمن در ادامه با توجه به شائبه ها و پرسش هایی که این روزها معلمان در خصوص بحث رتبه بندی ای که از مهرماه ۹۸ اعمال و در بهمن ماه متوقف شد و همچنین قانون اعملا افزایش ۵۰ درصدی حقوق و سوالات مکرر آنها در این باره خاطرنشان کرد: رتبه بندی فرهنگیان یک فرآیند طولانی را طی کرد. اصل بحث به ماده ۶۳ قانون برنامه ششم توسعه باز می گردد که سالهاست از مطالبات اصلی ما بوده است. البته نگاه های متفاوتی به اجرای رتبه بندی وجود داشت. یک نگاه اعلام می کرد که لایحه اجرای رتبه بندی نیازمند لایحه است و دیدگاه دوم می گفت می تواند رتبه بندی با مصوبه دولت انجام شود. آنچه مشخص است این است که در قانون صراحتاً دولت مکلف شده نظام رتبه بندی را تنظیم کند و مجلس آن را در قالب بودجه سنواتی تصویب کند.

وی ادامه داد: از سال ۹۷ این بحث ها پیگیری می شد تا در نهایت قرار شد رتبه بندی با مصوبه دولت اجرایی شود. پیش از آنکه توضیح بیشتری بدهم باید بگویم در رتبه بندی سال ۹۴ یک آیتم از فصل ۱۰ قانون مدیریت خدمات کشوری یعنی حق شغل برای معلمان در نظر گرفته شده بود اما در سال ۹۸ سه بند این قانون یعنی حق شغل، حق شاغل و فوق العاده شغل که بیشترین مابه ازاء ریالی را در این قانون دارد، برای رتبه بندی در نظر گرفته شد و این مصوبه از مهرماه ۹۸ با بودجه دو هزار میلیاردی اجرا شد. در بهمن ماه ۹۸ بخشنامه‌ای رسید که دستگاه هایی که به استناد مصوبه سال ۹۳ نتوانسته بودند امتیازات فصل دهم قانون خدمات کشوری را مبنی بر افزایش ۵۰ درصدی حقوق اعمال کنند، مجاز هستند این امتیازات را اعمال کنند. ما سه آیتم را در بحث رتبه بندی پیش برده بودیم. اما موضوع این بود که سایر کارکنان دولت از تمام امتیازات بدون پیش شرط استفاده می کردند و حال ما این امکان را داشتیم که خودمان را با این قانون تطبیق دهیم و تفاوت در آیتم های دیگر نیز برداشته شود.

الهیار ترکمن اظهار کرد: توجه داشته باشید که رتبه بندی ۱۵ تا ۵۰ درصد در سه آیتم بنا به قوانین رتبه بندی اجرا شده بود اما این بخشنامه ما را مجاز کرد که همه آیتم ها را برای همه فرهنگیان ۵۰ درصد و بدون پیش شرط افزایش دهیم. با جمع بندی ای که داشتیم به این نتیجه رسیدیم که این روش را پی بگیریم اما نکته منفی آن این بود که تفاوت های رتبه‌ای میان معلمان نادیده گرفته شد و عموم اعتراضاتی که از سوی فرهنگیان در این چند ماه صورت گرفت از سوی کسانی بود که در رتبه چهار و پنج بودند و کمتر مشمول این بخشنامه می شدند چرا که پیش از این در بحث رتبه بندی افزایش حقوق ۵۰ درصدی شان تقریباً اعمال شده بود. در واقع نمودار نوسانی به یک خط صاف تبدیل شد اما اگر معلمانی که معترض هستند، افزایش حقوق ۱۵ درصدی سال جدید را یک بار با اعمال حقوق بهمن ۹۸ و یک بار با اعمال حقوق اسفند ۹۸ محاسبه کنند، متوجه تفاوت آن خواهند شد. یکی دیگر از اعتراضات نیز این بود که چون کارکنان اداری از فوق العاده ویژه برخوردار می شوند حقوق آنها به نسبت بیشتری نسبت به فرهنگیان افزایش یافت. موضوع در این است که آیتم ۹ قانون خدمات کشوری برای کل کارکنان تسری ندارد. سال ۹۱، ۳۵ شغل آموزش و پرورش به سازمان امور اداری استخدامی اعلام کرد که شامل این بند باشند و فرهنگیان نیز جز این ۳۵ شغل بودند. اما این سازمان با ۱۶ شغل موافقت کرد و فرهنگیان از این میان خارج شدند.

وی با اشاره به اینکه مقرر شد مجدداً امتیازات مصوبه سال ۹۸ را به نحوی تغییر دهیم که همان تفاوت حرفه ای ناشی از رتبه بندی ۹۸ دوباره به احکام برگردد، ادامه داد: روز گذشته سازمان برنامه و بودجه موافقت خود را به ما اعلام کرد که این اتفاق رخ بدهد و در حال نهایی کردن بار مالی آن هستیم و به این ترتیب صدور احکام جدید فرهنگیان در راه است. از سوی دیگر با رایزنی های بسیار ترتیبی اتخاذ شده که تفاوت حقوق کارکنان آموزشی و غیرآموزشی در آموزش و پرورش یکسان شود و این تفاوت معنادار از بین برود.

وی با اشاره به اینکه از فرهنگیان خواهش دارم که به خدمتگزاران خود در آموزش و پرورش اعتماد کنند و در تحلیل های خود دچار شتاب زدگی نشوند، گفت: ما همه این موارد را در همین روزهایی که هم تعطیلات کرونا را در پیش داشتیم و هم تعطیلات نوروز را و تحت یک فشار دنبال کردیم اما موضوع این است که رتبه بندی تبدیل به مطالبه‌ای شده است که هر اقدامی درباره آن صورت می گیرد به یک چالش جدی تبدیل می شود. برای همین ما درخواست دادیم یک بار برای همیشه رتبه بندی معلمان در چارچوب عملیاتی مشخصی حل و فصل شود و یک الگو را با توجه به تمام موازین رتبه بندی و تجربه های موفق آن در دنیا و … آماده کنیم و به مجلس ارائه دهیم تا تبدیل به قانون رتبه بندی شود. این کار توسط یک کارگروه چهارجانبه که نمایندگان تشکل ها نیز در آن حضور دارند پیگیری می شود و ان شاءالله تا شهریور ماه پیش نویس لایحه رتبه بندی به دولت ارائه می شود تا زمان کافی داشته باشد آن را به بودجه ۱۴۰۰ وارد کند.

وی در نهایت در پاسخ به این پرسش که آیا اعمال فوق العاده ویژه برای فرهنگیان به معنای بازگشت رتبه بندی به فیش های حقوقی است، خاطرنشان کرد: ما هیچ گاه نگفته ایم که رتبه بندی را حذف کرده ایم که اگر این گونه بود یعنی ما باید مبالغ اضافه شده از مهرماه ۹۸ فرهنگیان را دیگر اعمال نمی کردیم. موضوع این است که این مسئله را باید به عنوان ترمیم رتبه بندی فرهنگیان در نظر گرفت. در اسفند ماه ۹۸ اتفاقی که افتاد این بود که تفاوت میان رتبه ها یکسان شد اما با اقدامات جدید دوباره این تفاوت ها به رتبه ها باز می گردد.

  • 19
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش