جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۱۰:۰۰ - ۱۹ خرداد ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۳۰۱۳۵۹
آموزش و پرورش

ادامه خانه‌نشینی دانش‌آموزان در سال تحصیلی جدید/انتقال دانش‌آموزان مشکوک به اتاق‌های ایزوله حوزه‌های امتحانی

امتحانات دانش اموزان,نهاد های آموزشی,اخبار آموزش و پرورش,خبرهای آموزش و پرورش

سال تحصیلی ۹۸-۹۹ از لحاظ نشستن دانش‌آموزان سر کلاس درس، رکورد کوتاه‌ترین سال تحصیلی را زد. روزهای ابتدایی سال تحصیلی آلودگی هوا و بعد از آن اپیدمی کرونا بود که دانش‌آموزان را کلا خانه‌نشین کرد. بعد از آنکه مشخص شد کرونا فعلا میهمان ایران است و خانواده‌ها تلویحا اعلام کردند که تا پاک‌نشدن کشور از این ویروس فرزندانشان را به مدرسه نخواهند فرستاد، بساط آموزش آنلاین مثل خیلی از کشورها راه افتاد. شبکه آموزش تلویزیون بخشی از فعالیت روزانه‌اش را به آموزش آنلاین اختصاص داد و بعد از آن مدارس مکلف شدند از طریق آموزش آنلاین دانش‌آموزان را سر کلاس درس بنشانند.

کمی بعد هم نرم‌افزار شاد که از قبل قرار بود نرم‌افزاری درون‌سازمانی برای دانش‌آموزان باشد، زودتر از موعد رونمایی شد و خانواده‌ها در ساعت مشخصی فرزندانشان را پای اینترنت می‌نشاندند تا سر کلاس درس حاضر باشند. آموزشی که در ماه‌های گذشته توانست به شکلی بی‌سابقه عدالت آموزشی در کشور را زیر سؤال ببرد. کم‌کم مشخص شد نه‌تنها آموزش آنلاین، بلکه حتی آموزش از طریق تلویزیون در بخش‌هایی از کشور اصلا جایی در میان خانواده‌ها ندارد؛ یعنی خانواده‌ها حتی دسترسی به تلویزیون ندارند که بخواهند فرزندشان را با آموزش تلویزیونی سر کلاس بنشانند.

نرم‌افزار شاد هم از این قاعده مستثنا نبود، بسیاری بودند که نه تلفن همراه هوشمند داشتند و نه حتی روستایشان زیرساخت دسترسی به اینترنت را داشت، همه اینها باعث شد بخشی از دانش‌آموزان از چرخه آموزش حذف شوند و ترک تحصیل را انتخاب کنند؛ اما جنس مشکلات بخش دیگری از دانش‌آموزان کاملا متفاوت بود. خانواده‌های طبقه متوسط و حتی کارمند که برای تحصیل فرزندشان در بهترین مدارس چک‌های میلیونی کشیده بودند، پایان سال ۹۸ فهمیدند که این چک‌ها تقریبا برای هیچ‌چیز قرار است پاس شوند، تمام وعده‌ها و وعیدها مبنی بر کلاس‌های فوق برنامه، سرویس و آموزش‌های ویژه جایش را به آموزش از طریق موبایل آن‌هم در خانه داد. نگرانی این خانواده‌ها مبنی بر اینکه چرا باید هزینه چیزهایی را پرداخت کنند که اصلا اجرائی نشده روزبه‌روز بیشتر می‌شد و حتی برخی از خانواده‌ها کارشان به درگیری با مدیران مدارس کشیده شد.

ریاحی، مدیر یکی از مدارس غیرانتفاعی منطقه ۲ به «شرق» می‌گوید: «مطابق بخش‌نامه آموزش و پرورش قرار شد ما هزینه کلاس‌های فوق برنامه، تغذیه، سرویس و اردوها را به خانواده‌ها پرداخت کنیم که انجام دادیم؛ اما بخشی از خانواده‌ها حتی به این هم راضی نبودند. آنها می‌گفتند ما پول داده‌ایم که بچه‌ها بهترین آموزش را در مدرسه داشته باشند، حالا که امکانش موجود نیست، باید پولمان را پس بدهید و چک‌های بعدی را پاس نمی‌کنیم. این در حالی بود که همان معلم‌هایی که آنها به خاطرشان فرزندانشان را در مدرسه من ثبت‌نام کرده بودند، روزانه از ساعت هشت صبح تا سه بعدازظهر با همان کیفیت اما به‌صورت آنلاین به بچه‌ها درس می‌دادند».

مطابق بخش‌نامه سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی، مدارس غیردولتی مکلف شده بودند شهریه‌ مازاد را به خانواده‌ها برگردانند. در متن این بخش‌نامه آمده بود: «براساس مصوبه قطعی و لازم‌الاجرای هفتادودومین جلسه شورای سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی و نظارت مرکزی به تاریخ اول اردیبهشت سال ۹۹، شهریه مدارس غیردولتی، در شرایط فعلی را تعیین تکلیف و به استان‌ها ابلاغ کرد؛ لذا این مصوبه که به تأیید وزیر آموزش و پرورش نیز رسیده است، لازم‌الاجراست. بر این اساس با توجه به آثار منفی شیوع ویروس کرونا و محدودیت‌های اعمال‌شده از سوی ستاد ملی مدیریت کرونا و همچنین با نظر به ضرورت حمایت از حقوق مؤسسان مدارس مذکور و تضمین حقوق مردم و جامعه مقرر شد مدارس غیردولتی براساس مصوبه سال تحصیلی ۹۸-۹۹ و با توجه به خدمات آموزشی و پرورشی ارائه‌شده، مجاز به دریافت کامل شهریه باشند و براساس آن عمل کنند. مدارس مذکور به لحاظ عدم ارائه خدمات و فعالیت‌های فوق برنامه‌‌ غیرآموزشی از قبیل سرویس ایاب و ذهاب، غذا، اردو‌های دانش‌آموزی، سالن ورزشی، استخر، المپیاد‌ها و... پس از تعطیلات کرونایی مکلف‌‌اند نسبت به مسترد‌کردن هزینه‌های دریافتی از اولیا اقدام و رسید بانکی را در اسناد مالی مدرسه درج کنند یا با رضایت اولیا مبالغ مذکور را بابت شهریه سال جدید تحصیلی دانش‌آموز به حساب مدرسه واریز کنند؛ شورای نظارت استان‌ها مسئول نظارت بر حسن اجرای این مصوبه است».

افسانه، مادر دو فرزند دبیرستانی است؛ یک دختر پیش‌دانشگاهی و یک دختر که در سال سوم مشغول به تحصیل است. فرزندان او در یکی از مشهورترین مدارس کشور درس می‌خوانند. افسانه برای شهریه دختر بزرگ‌تر ۳۴ میلیون و برای شهریه دختر کوچک‌تر ۲۴ میلیون پرداخت کرده. او به «شرق» می‌گوید: «مدرسه بعد از صدور بخش‌نامه، هزینه سرویس و کلاس‌های فوق برنامه را به ما برگرداند. چیزی حدود ۱۰ میلیون تومان؛ اما سؤال من این است که واقعا کیفیت آموزش آنلاین به بچه‌ای که امسال کنکور دارد واقعا ۲۰ میلیون می‌ارزد؟ من مجبور شدم برای تمامی درس‌های دخترم معلم خصوصی بگیرم، چون این بچه کنکور دارد و روحیه‌اش به‌شدت خراب شده است. هر روز از صبح تا شب معلم دارد و من حدود ۲۵ میلیون بابت همین ماجرا خرج کرده‌ام. اصلا از کیفیت آموزش راضی نبودم و همین باعث شد تصمیم بگیرم سال آینده هم که معلوم نیست کرونا هست یا نیست، دختر کوچک‌ترم را به یک مدرسه دولتی بفرستم و عوضش برای تمام درس‌هایش معلم خصوصی بگیرم».

به گفته عبدالرضا فولادوند، مدیر کل آموزش و پرورش شهر تهران، هفت مدرسه غیردولتی در پایتخت به‌دلیل تخلف در پرداخت شهریه‌های مازاد تعطیل شده‌اند. فولادوند در گفت‌وگو با «شرق» درباره وضعیت پایان سال تحصیلی ۹۸-۹۹ و شروع سال تحصیلی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ گفت: کم‌کم کلاس‌های رفع اشکال تمام شده و آزمون‌ها در گروه ابتدایی به پایان رسیده و نمرات هم داده شده و به‌زودی اعلام نتیجه می‌کنند. در پایه هفتم و هشتم از شنبه گذشته آزمون‌ها با توجه به فعالیت‌های سر کلاسی پیش از کرونا و همین‌طور آموزش آنلاین در حال برگزاری است. ما تا اول اسفند حدود ۷۵ تا ۸۰ درصد کتاب‌ها را تدریس کرده بودیم و فعالیت مجازی برای ۲۰ درصد باقی‌مانده کتاب‌ها بوده، معلم هم بر‌اساس نمرات پنج ماه گذشته و فعالیت مجازی در پایه‌های هفتم و هشتم نمرات را اعمال می‌کند؛ اما پایه نهم چون رشته می‌سازد، یعنی رشته تحصیلی دانش‌آموزان را در متوسطه دوم رقم می‌زند، آزمون کتبی و حضوری برگزار می‌شود، اما با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در حال انجام است.

پایه یازدهم و دوازدهم امتحاناتش به سبک کلاس‌های هفتم و هشتم انجام می‌‌شود؛ اما کلاس دوازدهم چون نتیجه‌اش ۳۰ درصد در کنکور نتیجه دارد، آن هم به‌صورت حضوری و کتبی برگزار می‌شود که از روز شنبه در حال برگزاری است و تا ۱۶ تیر ادامه دارد و حدود یک هفته بعد از آن نتیجه اعلام خواهد شد و ۳۱ تیر و اول مرداد هم کنکور برگزار می‌شود. وی درباره آغاز سال تحصیلی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ گفت: هنوز به تصمیم قطعی نرسیده‌ایم، اما احتمال دارد که ما سال تحصیلی را از اول شهریور آغاز کنیم، البته سال تحصیلی به‌صورت مجازی، چراکه با این وضعیت کلاس حضوری نمی‌توانیم برگزار کنیم.

فولادوند در پاسخ به این پرسش که ممکن است کلا سال تحصیلی آینده به‌صورت حضوری برگزار نشود، گفت:  بله. حداقل ۸۰ درصد احتمال دارد. الان ما ‌ امتحانات حضوری‌ای را  برگزار کردیم که حوزه‌های امتحانی بسیار کم‌جمعیت داریم، باز هم اولیا اعتراض کرده‌اند. حالا تصور کنید که مدرسه‌ای با ۵۰۰ دانش‌آموز بخواهد کلاس حضوری برگزار کند. تمام کشورهای جهان چنین وضعیتی دارند.

حالا دیگر سال تحصیلی تمام شده و امتحانات هم برگزار شده و دانش‌آموزان به‌صورت رسمی وارد تعطیلات تابستانی شده‌اند؛ اما این سال تحصیلی چه دستاوردی برایشان داشت؟ ‌آیا امسال را اصلا می‌شود روی عمر تحصیل آنها حساب کرد؟ فولادوند در پاسخ به این پرسش گفت: اگر هم نخواهیم حساب کنیم، فقط ۲۵ درصد را نباید حساب کنیم. دانش‌آموزان ما پنج ماه سر کلاس بوده‌اند؛ اما یادمان باشد آموزش مجازی خیلی اختلافی با آموزش حضوری ندارد. این تهدیدی بود که همکاران ما در آموزش و پرورش آن را به فرصت تبدیل کردند. او درباره تخلفات مدارس غیردولتی نیز به «شرق» گفت: به مدارسی که اسناد و مدارک آنها قابل قبول نبود، فرصتی داده شد تا شهریه را استرداد کنند، تعدادی از مدارس غیردولتی تهران این کار را انجام ندادند و در جلسه ۹۳۴ شورای نظارت شهر تهران هفت مدرسه به‌مدت سه سال براساس بند ۳ ماده ۳۵ قانون مدارس غیردولتی تعطیل شدند. مدیر کل آموزش و پرورش شهر تهران درباره زمان ثبت‌نام پایه اول ابتدایی گفت: ثبت‌نام پایه اول ابتدایی از اول خرداد آغاز شده و در سایر پایه‌ها بعد از مشخص‌شدن نتایج آزمون‌ها ثبت‌نام شروع می‌شود.

با همه اینها به نظر می‌رسد ماجرای ما با کرونا محدود به همین سال تحصیلی نیست و ممکن است سال آینده هم با کرونا درگیر باشیم و خیلی از خانواده‌ها خودخواسته تصمیم بگیرند از فرستادن بچه‌ها به مدرسه خودداری کنند. محسن حاجی‌میرزایی، وزیر آموزش و پرورش هم با ردنکردن این امکان پیش‌تر اعلام کرده بود در حال بررسی سناریوهای احتمالی سال آینده هستند. محسن حاجی‌میرزایی درباره سناریوهای در نظر گرفته‌شده برای شروع سال تحصیلی آینده با توجه به شیوع کرونا اظهار کرد: با توجه به شرایط موجود ناگزیر هستیم گزینه‌های مختلف را بررسی کنیم. یکی از گزینه‌ها این است که اگر به شرایط ایمن برسیم، سال تحصیلی را زودتر شروع کنیم. علاوه بر این سناریو امکانی را بررسی می‌کنیم که اگر برای مدت طولانی با این ویروس مواجه باشیم، چه درس‌هایی حضوری باشند و چه درس‌هایی از بستر مجازی آموزش داده شوند. او با بیان اینکه به‌دنبال اتخاذ شرایطی هستیم تا کمترین آسیب متوجه دانش‌آموزان باشد، بیان کرد: اگر ناگزیر باشیم، زمان حضور دانش‌آموزان را به‌گونه‌ای در نظر می‌گیریم که عده‌ای امروز و عده‌ای روز بعد در کلاس حاضر شوند. برای هریک از سناریوها خودمان را آماده می‌کنیم تا سال تحصیلی آینده را بدون دغدغه آغاز کنیم.

انتقال دانش‌آموزان مشکوک به اتاق‌های ایزوله حوزه‌های امتحانی/ نحوه تصحیح اوراق

رئیس مرکز سنجش و پایش کیفیت وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به اینکه آیا زدن ماسک در حوزه‌های امتحانی اجباری است؟ گفت: بله، استفاده از ماسک در جلسات امتحانات نهایی الزامی است و در هر حوزه امتحان نهایی تعدادی ماسک تهیه شده که در اختیار کسانی که به هردلیلی ماسک به همراه ندارند قرار می‌گیرد.

امتحانات دانش اموزان,نهاد های آموزشی,اخبار آموزش و پرورش,خبرهای آموزش و پرورش

به گزارش ایسنا، خسرو ساکی با اشاره به آغاز امتحانات نهایی از روز شنبه هفدهم خردادماه، به ارائه توضیحاتی درباره رعایت بهداشت در حوزه‌های امتحانی پرداخت و اظهار کرد: با هدف حفظ بهداشت، سلامت و آرامش دانش آموزان و همچنین صحت و امنیت امتحانات علاوه بر برنامه‌های معمول نکاتی را در ستادهای امتحانات و شوراهای آموزش و پرورش مطرح و مدنظر قرار دادیم که از جمله آنها می‌توان به تمهید مقدماتی چون اخذ مجوز برگزاری امتحانات  و دریافت پروتکل‌های بهداشتی که به همه حوزه‌های اجرا ابلاغ شد، اشاره کرد.

وی در پاسخ به اینکه آیا زدن ماسک در حوزه‌های امتحانی اجباری است؟ گفت: بله، استفاده از  ماسک در جلسات امتحانات نهایی الزامی است و در هر حوزه امتحان نهایی تعدادی ماسک تهیه شده که در اختیار کسانی که به هردلیلی ماسک به همراه ندارند قرار می‌گیرد.

رئیس مرکز سنجش و پایش کیفیت وزارت آموزش و پرورش افزود: از اولیاء و دانش آموزان می‌خواهم ماسک داشته باشند.

ساکی درباره چگونگی نظارت مراقبان بهداشتی بر نحوه رعایت شیوه نامه‌ها با وجود کمبود ۶۰۰۰ مربی بهداشت اظهار کرد: تیم‌های نظارتی از قبل پیش بینی شده‌اند که یکی از این گروه‌ها مراقبین بهداشت هستند که در مبادی ورودی حوزه‌های امتحانی با استفاده از تب سنج و سایر تکنیک‌ها سلامت دانش آموزان را کنترل و به جدا سازی موارد مشکوک می پردازند.

وی ادامه داد: در صورت لزوم دانش آموزان مشکوک به بیماری به اتاق‌های ایزوله منتقل و برای شرکت در امتحان بعدی به پزشک ارجاع می‌شوند.

رئیس مرکز سنجش و پایش کیفیت وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به اینکه آیا برگه‌های امتحانی باعث شیوع بیماری در مصححان نمی‌شود؟ گفت: ترتیبی را اتخاذ کردیم و برگه‌های امتحانی شخصی سازی شده‌اند و حتی حضور و غیاب شخصی شده و برگه هر دانش آموز روی میز خودش قرار گرفته و توسط خودش تکمیل می‌شود.

ساکی افزود: بعد از اتمام امتحان و جمع آوری اوراق، تا مدتی که ویروس حیات خود را از دست می‌دهد، اوراق نگه داری می‌شود و بعد در اختیار مصححان قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه به منظور اطمینان خاطر و پیشگیری از ازدحام در مبادی ورودی و خروجی سالن‌ها، دانش آموزان را به دو گروه تقسیم کردیم که فاصله گذاری رعایت شود گفت: فاصله بین صندلی‌ها نیز رعایت می‌شود.

sharghdaily.com
  • 20
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش