سه شنبه ۰۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۳:۴۷ - ۰۲ خرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۳۰۰۴۸۹
اخبار خواندنی ها و دیدنی ها

کشف خمره‌های اسرارآمیز هزارساله در لائوس

خمره‌های هزارساله در لائوس,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها
باستان‌شناسان موفق شدند ۱۵ محل باستانی جدید در لائوس کشف کنند که حاوی بیش از یکصد خمره‌‌ی هزارساله‌ی اسرارآمیز هستند.

باتوجه‌به اکتشافات اخیر لائوس، به‌نظر می‌رسد نوع تدفین آیینی که استفاده از نوعی خمره‌های عظیم سنگی را شامل می‌شد، در آسیای جنوب‌شرقی مرسوم‌تر از تصور قبلی بوده است. گروهی از باستان‌شناسان به سرپرستی دوگالد اوریلی، از دانشگاه ملی استرالیا، به‌کمک مقام‌های دولت لائوس موفق شدند محل‌ باستانی مملو از خَرسَنگ‌های عظیم‌الجثه‌ی جدیدی در این کشور کشف کنند. درمجموع، تمامی این محل‌ها ۱۳۷ خمره‌ی سنگی موسوم به خمره‌های مردگان کشف شده که قبلا از آن‌ها اطلاعی در دست نبود.

 

قدمت این خمره‌های باستانی هزار سال برآورد می‌شود و تمامی خمره‌های کشف‌شده در جنگل‌های کوهستانی دورافتاده‌ای گذاشته شده‌ بودند. بدین‌ترتیب، با کشف‌های جدید پراکنش جغرافیای این نوع تدفین ناشناخته بیشتر شد. نیکلاس اسکوپال، یکی از پژوهشگران این تیم، در بیانیه‌ای اعلام کرد:

 

پیش‌تر، تنها برخی از شکارچیان ببر از این محل‌های باستانی دیدن کرده بودند. اکنون، این محل‌ها دوباره کشف می‌شوند و این امیدواری وجود دارد که تصور واضح‌تری از این فرهنگ و ترتیب انجام مناسک مذهبی آیینی اینجا به‌دست بیاوریم.

 

خمره‌های هزارساله در لائوس,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی هادر طول اکتشافات درمجموع ۱۳۷ خمره‌ی سنگی موسوم به «خمره‌های مردگان» کشف شد.

از قرن نوزدهم، باستان‌شناسان از خمره‌های مردگان اطلاع داشتند؛ اما مادلین کلانی، باستان‌شناس فرانسوی، در دهه‌ی ۱۹۳۰، اولین کسی بود که پژوهش‌های علمی درباره‌ی این آثار باستانی را انجام داد. تاکنون هزاران خمره‌ از این دست در دشت‌های «فلات شینگ‌خوانگ» در شمال لائوس کشف شده‌اند. قدمت این خمره‌ها که ارتفاع و قطرشان بین ۱ تا ۳ متر است، به عصر آهن (۵۰۰‌ق‌م تا ۵۰۰م) بازمی‌گردد.

 

کاربرد خمره‌های مردگان برای باستان‌شناسان به‌صورت معما باقی مانده است

کلانی و باستان‌شناسانی که بعدا راه او را ادامه دادند، بر این باورند که این خمره‌ها برای نوعی مراسم تدفین باستانی به‌کار می‌رفته‌اند. حال مشخص نیست مردگان را به‌صورت موقت در این خمره‌ها باقی می‌گذاشتند یا اینکه به‌عنوان نوعی گورستان ثانوی به‌کار می‌رفتند و شاید هم برای هر دو این‌ها. این خمره‌ها و خمره‌های کشف‌شده‌ی دیگر در منطقه‌ی آسام در هندوستان و جزیره‌ی سولاوسی در اندونزی، نشان‌دهنده‌ی مجموعه‌ی پیچیده‌ای از مناسک تدفین هستند که به‌نوعی مراحل تجزیه‌‌ی جسم را تداعی می‌کنند. این نشان می‌دهد مردمان باستان ممکن است مراحل مختلف معنوی یا متافیزیکی را برای مرگ متصور بوده باشند.

 

خمره‌های هزارساله در لائوس,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی هاباستان‌شناسان از قرن نوزدهم از این خمره‌های مردگان اطلاع دارند.

بااین‌حال، هدف دقیق این خمره‌ها مدت‌ها است که برای باستان‌شناسان معمایی نامکشوف باقی مانده‌اند. پژوهشگران حتی نمی‌دانند مردمان کدام فرهنگ این خمره‌ها را ساخته‌اند. به‌گفته‌ی اوریلی، به‌نظر می‌رسد این خمره‌ها که برخی از آن‌ها ۱۴ تن وزن دارند، در معادن تراشیده‌اند و از فواصلی بسیار دور تا کیلومترها دورتر به محل فعلی آورده شده‌اند. درادامه، وی افزود هنوز توضیحی برای این مسئله نیافته که چرا این محل‌ها به‌عنوان محل نهایی استقرار این خمره‌ها به‌کار رفته است. دراین‌حال، هیچ شواهدی دال بر سکونت انسان‌ها در این منطقه وجود ندارد.

 

خمره‌های هزارساله در لائوس,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی هاتاکنون هزاران خمره‌ از این دست در دشت‌های فلات شینگ‌خوانگ در شمال لائوس کشف شده‌اند.

همان‌طورکه اشاره شد، به‌نظر می‌رسد پراکنش خمره‌های مردگان از آنچه قبلا تصور می‌شد، گسترده‌تر است. این امر نشان می‌دهد هرگونه مراسم و آیین تدفینی مرتبط با این خمره‌ها بسیار مرسوم بوده است.

 

به‌گفته‌ی پژوهشگران، برخی صفحات حکاکی‌شده نیز در اطراف خمره‌ها پیدا شدند که احتمالا به‌عنوان سنگ قبر یا یادبود به‌کار می‌رفته‌اند. این صفحات که به‌دلایل نامعلومی پشت‌به‌رو گذاشته شده‌اند، با برخی اشکال هندسی، دوایر، تصاویر حیوانات و شمایل انسان‌ها تزیین شده‌اند.

 

باوجوداین، حکاکی‌های تزیینی روی خودِ خمره‌های غول‌پیکر بسیار نادر است. پژوهشگران مطمئن نیستند چرا برخی خمره‌ها تزئین شده‌اند و برخی همین‌طور بدون حکاکی رها شده‌اند و اینکه چرا برخی طرح‌های هندسی و سایر خمره‌ها تصاویر دارند.

 

خمره‌های هزارساله در لائوس,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی هاتمامی این خمره‌های هزارساله در جنگل‌های کوهستانی دورافتاده‌ای گذاشته شده‌ بودند.

درهمین‌حال، باستان‌شناسان خمره‌های مینیاتوری از جنس خاک رس پیدا کرده‌اند که شباهت بسیار زیادی به خمره‌های سنگی دارند. اوریلی می‌گوید بسیار دوست دارد بداند چرا این مردمان باستانی خمره‌های مینیاتوری این‌چنینی ساخته‌اند. مصنوعات دیگری نیز در نزدیکی خمره‌ها پیدا شده‌اند؛ از جمله برخی سفال‌های تزیینی، مهره‌های شیشه‌ای، گوش‌واره‌ها و دوک‌های نخ‌ریسی برای پارچه‌بافی. پژوهشگران امیدوارند تجزیه‌و‌تحلیل تطبیقیرا از روی DNA بقایای اجساد خمره‌های لائوس با خمره‌های هندوستان و اندونزی انجام دهند.

 

 

  • 15
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش