جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۱۴:۴۸ - ۱۹ مهر ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۷۱۴۵۵
حوزه بهداشت و رفاه

چرا سازمان غذا و دارو به واکسن کووپارس مجوز مصرف اضطراری نداد؟

واکسن کووپارس,واکسن کرونا
مدیر اجرایی کارآزمایی بالینی واکسن کووپارس در مورد روند مطالعه و اثربخشی این واکسن و صادر نشدن مجوز مصرف اضطراری برای آن توضیح داد.

به گزارش  ایسنا، دکتر مسعود سلیمانی دودران مدیر اجرایی کارآزمایی بالینی واکسن کووپارس( رازی) با اشاره به این که تا به حال ۱۴ هزار نفر در فاز سوم مطالعه کارآزمایی بالینی واکسن کووپارس وارد مطالعه شده اند، خاطرنشان کرد:حدودا از ۱۰ روز قبل نیز تزریق دوز دوم واکسن به برخی صورت گرفته است و روند ادامه دارد.

سلیمانی خاطرنشان کرد:داده های مربوط به نتایج اثربخشی از اواخر این هفته تجمیع می شود ولی در خصوص بی خطری، در این ۱۴ هزار نفر که همه دوز اول واکسن را گرفتند، عوارض جدی گزارش نشده است.

او ادامه داد:طرح نخست ما برای کارآزمایی بالینی فاز سوم تزریق واکسن به ۴۰ هزار نفر بوده است ولی هرجا که داده ها نتایج اثربخش را برایمان مسجل کند، دیگر داوطلب بیشتری وارد مطالعه نمی کنیم.

او با تأکید بر اینکه مطالعه بر واکسن کووپارس بسیار سخت گیرانه انجام گردیده است ، اعلام کرد :ما در فاز اول ۱۳۳ نفر را وارد مطالعه کردیم که در رابطه هیچکدام از واکسن های فعلی در ایران چنین رقمی نداشتیم. در فاز دوم نیز ۵۰۰ نفر وارد مطالعه شدند که این تعداد هم کم نظیر است. همینطور شش رده آنتی بادی اختصاصی را در داوطلبان اندازه گیری کردیم و شیوه های سنجش سختگیرانه ای داشتیم و به جرات می گویم در هیچ یک از مطالعات واکسن های داخلی به میزان واکسن کووپارس سختگیری نشده است و تمامی تست های فاز اول و دوم ما اثربخشی بالایی را در بلندمدت نشان داده است.

سلیمانی دودران خاطر نشان کرد :در فاز سوم مطالعه نیز برای بررسی اثربخشی از طراحی مقایسه ای با واکسن سینوفارم استفاده کردیم و کسی در این فاز دارونما دریافت نمی کند و تزریق واکسن رازی و سینوفارم را که تائیدیه سازمان بهداشت جهانی را دارد با یکدیگر مقایسه می کنیم. البته در این مطالعه تزریق واکسن و نمونه گیری های انجام شده سریالی و پیوسته برای بررسی اثربخشی و تست ایمونولوژی کاملاً کدگذاری شده است و تأکید ما بر این اقدامات سختگیرانه بود که خوشبختانه کووپارس از این بررسی ها سربلند بیرون آمد و واکسنی بسیار تاثیرگذار و بی خطر است.

او با اشاره به این که امید ما برای خروج از پاندمی بر واکسن هایی با پلتفرم غیر کشته است، خاطرنشان کرد :واکسن هایی با پلتفرم ویروس کشته، در فاز اول که پاندمی کرونا (corona) آغاز شد و واکسن دیگری در دسترسمان نبود، کاملاً پذیرفته شده بود که به عنوان دفاع اول استفاده کردیم ولی ایمنی بلندمدت توسط واکسن هایی با ویروس غیرکشته ایجاد می شود. واکسن هایی با پلتفرم وکتور بیس، MRNA و پروتئین نوترکیب میتوانند ایمنی زایی بلندمدت ایجاد کنند و در بین همه اینها آن واکسنی که از ب بسم الله تا پ پایان آن داخلی است، واکسن انستیتو رازی است.

او ادامه داد:طراحی و ساخت این واکسن کاملاً داخلی است و بزودی مطالعه پیش بالینی آن منتشر می شود و واکسنی برای شما( ساخت ایران) به حساب می آید که مطالعه پیش بالینی آن برای شما باشد و این واکسن کووپارس است.

مدیر اجرایی کارآزمایی بالینی واکسن کووپارس تصریح کرد :تزریق ۲ دوز واکسن کووپارس برای ایمنی زایی کفایت می کند ولی دوز سوم سیستم ایمنی را ارتقاء می دهد و جلوی ورود ویروس به بدن از طریق نازوفارنکس را می گیرد ولی برای بررسی مطالعه منتظر آن نمی شویم و دو هفته پس از تزریق دوز دوم بررسی های اثربخشی را شروع می کنیم.

او دلیل عدم صدور مجوز مصرف اضطراری واکسن کووپارس را کم لطفی سازمان غذا و دارو خواند و خاطر نشان کرد :علی رغم مطالعات بسیار کامل فاز یک و دو این واکسن و علی رغم تزریق واکسن به ۱۴ هزار نفر در فاز سوم، هنوز مجوز مصرف اضطراری را صادر نکردند. هرچه صدور مجوز به تعویق بیفتد خسران برای مردمی است که از این واکسن محروم می شوند.

او صدور مجوز واکسن را از نظر اخلاقی و علمی منوط به اتمام فاز سوم به جز در شرایط خاص خواند و خاطر نشان کرد :وقتی سه ماه قبل به فلان واکسن مجوز می دهیم پس وزارت بهداشت باید با توجه به شرایط خاص تصمیم بگیرد. وقتی برای واکسن تولید مشترک ایران و کوبا و ایران و استرالیا تصمیم گیری می شود و مجوز مصرف اضطراری صادر می شود. به چه دلیل نباید برای واکسن کووپارس چنین اتفاقی بیفتد؟ با توجه به ارائه اطلاعات کامل از سوی ما به سازمان غذا و دارو، عدم صدور مجوز مصرف اضطراری کم لطفی است.

به گفته سلیمانی، پلتفرم های واکسن کشته برای ماه های اول خوب است و باید به سمت استفاده از پلتفرم های متفاوت برویم و تصمیمات جدی بگیریم.

او گفت:تا به حال ۵ میلیون دوز واکسن تولید شده است و تا آخر سال هم حداقل ۲۰ میلیون دوز میتوانند آماده کنند که البته تا رسیدین به سطح صنعتی کار دارند و در حال برنامه ریزی هستند.

  • 11
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش