پنجشنبه ۰۹ فروردین ۱۴۰۳
۱۱:۱۶ - ۲۲ مرداد ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۵۰۱۲۸۰
حوزه بهداشت و رفاه

سازمان بهداشت جهانی؛ «بیمار صفر شاید اهل ووهان نباشد»/ آخرین آمارهای جهانی کرونا

آخرین وضعیت کرونا در جهان,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
در آستانه آغاز تحقیقات سازمان جهانی بهداشت در شهر ووهان چین، مدیر امور اضطراری این سازمان گفته بیمار صفر ممکن است اهل این شهر نباشد.

شیوع گسترده و اولیه بیماری ناشی از ویروس کرونای سارس-۲ نخست در ووهان، شهری در استان هوبئی، در مرکز خاوری چین، رصد شد.

اما پژوهشگران این احتمال را ممکن می‌دانند که بیمار نخست، کسی که احتمالا ویروس از خفاش یا حیوان دیگری به او سرایت کرده، از جای دیگری آمده باشد.

در عین حال مشخص نیست آیا این تحقیقات شامل موسسه ویروس‌شناسی ووهان، که دونالد ترامپ و شماری از اعضای دولت او اتهام‌هایی را متوجه نقش آن در سرایت کرونا و همه‌گیری کووید-۱۹ مطرح کرده‌اند، می‌شود یا نه.

نهاد دولتی جمهوری خلق چین، «کمیسیون ملی بهداشت»، گفته بود بیماران مبتلا به «ذات‌الریه مرموز» در فاصله ۱۲ تا ۲۹ دسامبر، ۲۱ آذر تا هشتم دی ماه، دیده شده‌اند.

اما در حال حاضر پژوهش‌ها و تحقیقات مختلف، نشان می‌دهند که نخستین موارد ابتلا به زمانی پیش از این تاریخ باز می‌گردد و مقام‌های دولتی چین نیز مدت‌ها نگرانی‌ها و هشدارهای جامعه پزشکی در آن کشور را ساکت کرده بودند.

مایک رایان، مدیر برنامه اضطراری سازمان جهانی بهداشت، در نشستی خبری گفته «واضح است که خوشه نخست بیماری در ووهان دیده شده است. طبیعتا تحقیقات همه‌گیرشناسی هم در آن‌جا آغاز می‌شود».

رایان تاکید کرده سال‌ها مشغول امور تحقیقاتی در مورد همه‌گیری بیماری‌ها بوده و «بیمار صفر لزوما اهل همان ‌جایی نیست که خوشه اول بیماری دیده شده‌است».

رایان می‌گوید «بیمار صفر مشخصا در زمانی پیش (از گزارش‌ها) وجود داشته و شاید هم اساسا اهل جای دیگری‌ست. در نتیجه نباید ذهن را محدود کرد».

مدیر برنامه‌های اضطراری سازمان بهداشت جهانی یادآوری کرده است که سال‌ها طول کشید تا ریشه اصلی بیماری «مرس» مشخص شود و در مورد بیماری سارس هم پژوهشگران در نهایت نتوانستند به‌طور قطع متوجه شوند ویروس چگونه از حیوان یا حیوانات به انسان انتقال یافته است.

بیمار صفر به نخستین انسان بیماری اطلاق می‌شود که به ویروسی یا میکروبی آلوده شده است.

مرس یا سندروم تنفسی خاورمیانه، بیماری بود ناشی از گونه‌ای از کروناویروس‌ها که در عربستان گزارش شد و بیشتر موارد ابتلا نیز در شبه‌جزیره عربی ثبت شدند.

سارس یا سندروم تنفسی حاد هم بیماری خطرناک دیگری ناشی از کروناویروس بود که در سال‌های ۲۰۰۲ و ۲۰۰۳ در جنوب چین شایع شد و صدها کشته در چند کشور جهان برجای گذاشت، اما در بازه‌ای از زمان ناگهان متوقف شد.

ویروس سارس از خفاش به انسان انتقال پیدا کرده بود، اما بخش مهمی از نحوه انتقال، از جمله میزبان دوم، ناشناخته است.

در سال ۲۰۱۷ شی جـِنگ‌لی و چویی جیه، دو پژوهشگر چینی، این تئوری را مطرح کرده بودند که کروناویروس سارس (در سال‌های ۲۰۰۲ و ۲۰۰۳) در خفاش‌هایی در مناطق دورافتاده استان یون‌نان رواج یافته بود.

شی جـِنگ‌لی، ویروس‌شناس نامدار چینی، از مدیران موسسه ویروس‌شناسی ووهان است. موسسه‌ای که با اتهام‌های شماری از مقام‌های دولت آمریکا روبه‌رو شده که می‌گویند احتمالا ویروس «از آن به بیرون درز کرده‌است». این موسسه این اتهام‌ها را رد کرده‌است. شماری از پژوهشگران سرشناس از جمله در آمریکا تاکید دارند که ویروس از حیوان به انسان انتقال پیدا کرده‌است.

سازمان جهانی بهداشت نیز با انتقادهای شدید دولت آمریکا روبه‌رو شده که این نهاد را به «هم‌داستانی» با جمهوری خلق چین و ناکارآمدی و ارائه ارزیابی‌های نادرست متهم کرده‌است. دولت آمریکا از این سازمان خارج شده‌است. از سوی دیگر مدیرکل سازمان جهانی بهداشت گفته واشینگتن «از روز اول» در جریان مسائل مربوط به شیوع ویروس کرونای جدید در ووهان چین قرار داشت.

آخرین آمارهای جهانی کرونا/ هند رکورددار آسیا

براساس آخرین آمارها، شمار قربانیان بیماری کووید-۱۹ در جهان تاکنون به ۷۴۵ هزار و ۹۲۷ نفر رسیده است.

آخرین وضعیت کرونا در جهان,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

به گزارش ایسنا، شمار مبتلایان به کروناویروس جدید در جهان تاکنون به ۲۰ میلیون و ۵۲۲ هزار و ۱۹۱ نفر رسیده و مرگ ۷۴۵ هزار و ۹۲۷ نفر در اثر این بیماری نیز تأیید شده است.

روند افزایش آمار مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ که تاکنون در ۲۱۳ کشور و منطقه در جهان شیوع یافته، ادامه دارد و این بیماری همچنان در دنیا قربانی می‌گیرد.

همچنین بنابر تازه‌ترین آمارها ۱۳ میلیون و ۴۴۱ هزار و ۹۱۳ نفر از مبتلایان به کووید-۱۹ بهبود یافته‌اند.

از میان شش میلیون و ۳۳۴ هزار و ۳۵۱ مورد ابتلای فعال در سراسر جهان، ۹۹ درصد موارد یعنی شش میلیون و ۲۶۹ هزار و ۷۳۳ نفر وضعیت خفیف داشته‌اند و تنها ۶۴ هزار و ۶۱۸ مورد معادل یک درصد از کل موارد در وضعیت وخیم قرار دارند.

همچنین از ۱۴ میلیون و ۱۸۷ هزار و ۸۴۰ پرونده مختومه بیماران مبتلا به کرونا، ۱۳ میلیون و ۴۴۱ هزار و ۹۱۳ نفر معادل ۹۵ درصد از موارد بهبود یافته و ۷۴۵ هزار و ۹۲۷ نفر معادل پنج درصد از موارد جان خود را از دست داده‌اند.

آمریکا همچنان درصدر فهرست کشورهای درگیر با بیماری کووید-۱۹ قرار داشته و بیشترین آمار قربانیان و مبتلایان به این بیماری را به خود اختصاص داده است.

در حال حاضر سه کشور آمریکا، برزیل و هند به ترتیب در رتبه‌های اول تا سوم، تنها کشورهایی هستند که بالای دو میلیون مبتلا به کووید-۱۹ را در آمارهای رسمی خود گزارش کرده‌اند.

همچنین پس از ایالات متحده کشورهای برزیل، مکزیک، انگلیس و هند به ترتیب بیشترین شمار قربانیان این بیماری را به خود اختصاص داده‌اند.

بنا بر گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی "ورلداُمتر"، تعداد مبتلایان و قربانیان این بیماری در کشورهایی که بنا بر گزارش‌های رسمی بالاترین آمارها را داشته‌اند تا صبح امروز (چهارشنبه) به ترتیب به شرح زیر است:

 ۱. آمریکا پنج میلیون و ۳۰۵ هزار و ۹۵۷ مبتلا، ۱۶۷ هزار و ۷۴۹ قربانی

 ۲. برزیل سه میلیون و ۱۱۲ هزار و ۳۹۳ مبتلا، ۱۰۳ هزار و ۹۹ قربانی

۳. هند دو میلیون و ۳۲۸ هزار و ۴۰۵ مبتلا، ۴۶ هزار و ۱۸۸ قربانی

 ۴. روسیه ۸۹۷ هزار و ۵۹۹ مبتلا،  ۱۵ هزار و ۱۳۱ قربانی

 ۵. آفریقای جنوبی ۵۶۶ هزار و ۱۰۹ مبتلا، ۱۰ هزار و ۷۵۱ قربانی

 ۶. مکزیک ۴۹۲ هزار و ۵۲۲ مبتلا، ۵۳ هزار و ۹۲۹ قربانی

 ۷. پرو ۴۸۹ هزار و ۶۸۰ مبتلا، ۲۱ هزار و ۵۰۱ قربانی

۸. کلمبیا ۴۱۰ هزار و ۴۵۳ مبتلا، ۱۳ هزار و ۴۷۵ قربانی

۹. شیلی ۳۷۶ هزار و ۶۱۶ مبتلا، ۱۰ هزار و ۱۷۸ قربانی

۱۰. اسپانیا ۳۷۳ هزار و ۶۹۲ مبتلا، ۲۸ هزار و ۵۸۱ قربانی

پس از آن ایران با ۳۳۱ هزار و ۱۸۹ مبتلا و ۱۸ هزار و ۸۰۰ قربانی کرونا در رتبه یازدهم کشورهای درگیرِ این بیماری قرار گرفته است.

سپس کشورهای انگلیس با ۳۱۲ هزار و ۷۸۹ مبتلا، عربستان سعودی با ۲۹۱ هزار و ۴۶۸ مبتلا، پاکستان با ۲۸۵ هزار و ۱۹۱ مبتلا، بنگلادش با ۲۶۳ هزار و ۵۰۳ مبتلا، آرژانتین با ۲۶۰ هزار و ۹۱۱ مبتلا، ایتالیا با ۲۵۱ هزار و ۲۳۷ مبتلا، ترکیه با ۲۴۳ هزار و ۱۸۰ مبتلا، آلمان با ۲۱۹ هزار و ۵۳۰ مبتلا، فرانسه با ۲۰۴ هزار و ۱۷۲ مبتلا، عراق با ۱۵۶ هزار و ۹۹۵ مبتلا، فیلیپین با ۱۳۹ هزار و ۵۳۸ مبتلا، اندونزی با ۱۲۸ هزار و ۷۷۶ مبتلا، کانادا با ۱۲۰ هزار و ۴۲۱ مبتلا، قطر با ۱۱۳ هزار و ۶۴۶ و قزاقستان با ۱۰۰ هزار و ۸۵۵ مبتلا تاکنون بیش از ۱۰۰ هزار مبتلا به کرونا را گزارش داده‌اند.

همچنین مصر با ۹۵ هزار و ۸۳۴ مبتلا، اکوادور با ۹۵ هزار و ۵۶۳ مبتلا، بولیوی با ۹۳ هزار و ۳۲۸ مبتلا، سرزمین‌های اشغالی با ۸۶ هزار و ۵۹۳ مبتلا، چین با ۸۴ هزار و ۷۳۷ مبتلا، سوئد با ۸۳ هزار و ۱۲۶  مبتلا، اوکراین با ۸۳ هزار و ۱۱۵ مبتلا، عمان با ۸۲ هزار و ۵۰ مبتلا، جمهوری دومینیکن با ۸۱ هزار و ۹۴ مبتلا، پاناما با ۷۶ هزار و ۴۶۴ مبتلا، بلژیک با ۷۵ هزار و ۸ مبتلا، کویت با ۷۳ هزار و ۶۸ مبتلا، بلاروس با ۶۹ هزار و ۵ مبتلا، رومانی با ۶۳ هزار و ۷۶۲ مبتلا، امارات متحده عربی با ۶۲ هزار و ۹۶۶ مبتلا، هلند با ۵۹ هزار و ۹۷۳ مبتلا، گواتمالا با ۵۷ هزار و ۹۶۶ مبتلا، سنگاپور با ۵۵ هزار و ۳۵۳ مبتلا، لهستان با ۵۲ هزار و ۹۶۱ مبتلا و پرتغال با ۵۲ هزار و ۹۴۵ مبتلا بیش از ۵۰ هزار مورد ابتلا را تاکنون ثبت کرده‌اند.

کشورهای هندوراس، نیجریه، بحرین، ژاپن، ارمنستان، غنا، قرقیزستان، افغانستان، سوئیس، آذربایجان، الجزایر، مراکش، ازبکستان، صربستان، ایرلند، مولداوی، کنیا، ونزوئلا، اتریش، نپال، کاستاریکا، اتیوپی، استرالیا و السالوادور نیز تاکنون بیش از ۲۰ هزار مبتلا را ثبت کرده‌اند.

  • 10
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی نصیریان بیوگرافی علی نصیریان؛ پیشکسوت صنعت بازیگری ایران

تاریخ تولد: ۱۵ بهمن ۱۳۱۳

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر، نویسنده و کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۲۹ تاکنون

تحصیلات: دانش آموخته مدرسه تئاتر در رشته هنرپیشگی

ادامه
پاوان افسر بیوگرافی پاوان افسر بازیگر تازه کار سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ تیر ۱۳۶۳ 

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر 

آغاز فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

تحصیلات: لیسانس رشته ی مدیریت بازرگانی

ادامه
امین پیل علی بیوگرافی امین پیل علی بازیکن تازه نفس فوتبال ایران

تاریخ تولد: ۱۷ دی ۱۳۸۱

محل تولد: گیلان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک

تیم: تیم ملی فوتبال ایران

شماره پیراهن: ۱۵

ادامه
ابوطالب بن عبدالمطلب زندگینامه ابوطالب بن عبدالمطلب پدر امام علی (ع)

تاریخ تولد: ۳۵ پیش از عام‌الفیل

محل تولد: مکه

دیگر نام ها: عبدالمطلب، عبدالمناف، عمران

دلیل شهرت: رئیس قبیله بنی هاشم، پدر امام علی (ع)، عمو و حامی حضرت محمد (ص)

درگذشت: سال دهم بعثت

آرامگاه: مکه در گورستان ابوطالب

ادامه
رودریگو هرناندز بیوگرافی «رودریگو هرناندز»؛ ستاره ای فراتر از یک فوتبالیست | هوش و تفکر رمز موفقیت رودری

تاریخ تولد: ۲۲ ژوئن ۱۹۹۶

محل تولد: مادرید، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست 

پست: هافبک دفاعی

باشگاه: منچسترسیتی

قد: ۱ متر ۹۱ سانتی متر

ادامه
موسی التماری بیوگرافی موسی التماری بازیکن فوتبال اردنی

تاریخ تولد: ۱۰ ژوئن ۱۹۹۷

محل تولد: امان، اردن

حرفه: فوتبالیست

باشگاه کنونی: باشگاه فوتبال مون‌پلیه فرانسه

پست: مهاجم

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
اوسمار ویرا بیوگرافی اوسمار ویرا سرمربی تیم پرسپولیس

تاریخ تولد: ۳ ژوئیه ۱۹۷۵

محل تولد: ریو گرانده دو سول ، برزیل

حرفه: سرمربی تیم فوتبال

باشگاه کنونی: پرسپولیس

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴

ادامه
اوستون ارونوف بیوگرافی اوستون ارونوف بازیکن فوتبال ازبکی در تیم های ایرانی

چکیده بیوگرافی اوستون ارونوف

نام کامل: اوستون رستم اوگلی اورونوف

تاریخ تولد: ۱۹ دسامبر ۲۰۰۰

محل تولد: نوایی، ازبکستان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک تهاجمی

باشگاه کنونی: پرسپولیس

ادامه
اکرم عفیف بیوگرافی اکرم عفیف بازیکن برتر تیم ملی قطر

تاریخ تولد: ۱۸ نوامبر ۱۹۹۶

محل تولد: دوحه، قطر

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر

باشگاه کنونی: السد قطر

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش