پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۳۵ - ۲۷ دي ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۱۰۰۱۵۹۶
حوزه بهداشت و رفاه

مشاهده افزایش ابتلا به کرونا پس از انتشار دی اکسید نیتروژن در هوا

آلودگی هوا,دی اکسید نیتروژن
کارشناس بهداشت هوای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به استفاده مازوت در نیروگاه های تولید برق، بیان کرد:۱۴ روز بعد از انتشار گاز دی اکسید نیتروژن در هوا احتمال ابتلا به کووید- ۱۹ به میزان زیادی افزایش می یابد.

فرخنده شفیعی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به تداوم آلودگی هوا در برخی شهرهای خوزستان، خاطرنشان کرد :در حال حاضر با تغییر فصل و افزایش آلاینده ها به ویژه در کلانشهرها و شهرهای صنعتی، با دو موضوع آلودگی هوا و پاندمی کرونا (corona) مواجه هستیم.

او گفت:اکنون التهاب ریه ناشی از کووید- ۱۹ به یک مشکل اساسی تبدیل شده ولی آلودگی هوا نیز میتواند در انتقال این بیماری و تضعیف سیستم ایمنی بدن اثرگذار باشد و به عامل خطری برای عفونت تنفسی تبدیل شود.

کارشناس بهداشت هوای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به وقوع پدیده اینورژن مطرح کرد :پدیده وارونگی دما میتواند کووید- ۱۹ را تشدید کند. البته این پدیده که بر سلامت ریه مردم تأثیرگذار است، بیشتر در شهرهای صنعتی رخ می دهد. پدیده اینورژن، مردم به ویژه افراد دارای بیماری های قلبی و تنفسی را مستعد ابتلا به کرونا می کند.

شفیعی خاطرنشان کرد:از زمان شروع شیوع کروناویروس تاکنون بررسی هایی در مورد ارتباط آلودگی هوا با کووید- ۱۹ انجام شده است؛ با توجه به اینکه ویروس کرونا روی ذرات معلق با اندازه کمتر از ۲.۵ میکرون می چسبد، طبق نتایج بررسی ها افزایش یک میکروگرم غلظت این ذرات، در افزایش ۸ درصدی مرگ و میر ناشی از کووید- ۱۹ در سطح کشور مؤثر بوده است. همچنین در برخی کلانشهرها به ازای هر ۱۰ میکروگرم افزایش غلظت ذرات کمتر از ۲.۵ میکرون، احتمال مرگ به علت کووید – ۱۹ نیز ۶ درصد افزایش یافته است.

وی با اشاره به وجود گاز دی اکسید نیتروژن در هوا در برخی بازه های زمانی، افزود :۱۴ روز بعد از انتشار گاز دی اکسید نیتروژن در هوا احتمال ابتلا به کووید- ۱۹ به میزان زیادی افزایش می یابد.

کارشناس بهداشت هوای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تصریح کرد :در سطح کشور مراکزی مانند نیروگاه های تولید برق وجود دارد که در زمستان به علت کمبود سوخت گاز، از سوخت فسیلی مازوت استفاده می کنند و موجب انتشار این نوع آلاینده در هوا می شوند. افزایش این آلاینده ها همزمان با وارونگی و ایستایی هوا، موجب ماندگاری ذرات در هوا و افزایش میزان آلاینده ها می شود.

وی با اشاره به ارتباط مستقیم آلودگی هوا با کووید- ۱۹، ادامه داد :کاهش کیفیت هوا عامل خطری برای بیماران دارای بیماری های زمینه ای از جمله بیماران قلبی و عروقی است؛ هنگامی که این افراد در مناطق آلوده زندگی می کنند بیشتر در معرض ابتلا به کووید- ۱۹ و تشدید بیماری های زمینه ای قرار می گیرند.

شفیعی گفت :افزایش آلودگی هوا میتواند آسیب پذیری دستگاه تنفسی این افراد را افزایش و سطح ایمنی بدن شان را کاهش دهد و به افزایش مرگ و میر کووید- ۱۹ بیانجامد.

او ادامه داد:افراد دارای بیماری های زمینه ای، کودکان زیر ۵ سال، سالمندان، زنان باردار، کارگران و افرادی که در فضای آزاد کار می کنند و همچنین افرادی که دوره نقاهت کووید- ۱۹ را طی می کنند، بیشتر در معرض خطر آلودگی هوا هستند.

کارشناس بهداشت هوای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز اعلام کرد :به علت درگیری سیستم تنفسی مبتلایان به کرونا، این افراد در معرض خطر بیشتر این آلاینده ها هستند و ممکن است آلودگی هوا ، موجب تشدید بیماری و تأخیر در بهبود آن ها شود. حتی ممکن است پس از بهبود، منجر به تشدید بیماری و حتی ابتلای مجدد شود.

شفیعی گفت :سرفه خشک، سوزش گلو و تنگی نفس علائم رایج و مشترک کووید- ۱۹ و تاثیرپذیری از آلودگی هوا هستند.

وی افزود:آلودگی هوا چهارمین علت مرگ و میر بیماری های غیرواگیر در دنیا و دومین عامل مرگ بیماران قلبی و عروقی است و می تواند مرگ و میر این بیماران را ۸ درصد افزایش دهد.

کارشناس بهداشت هوای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت:در شرایط آلودگی هوا توصیه می شود مردم برای کارهای غیرضروری از منزل خارج نشوند. استفاده از ماسک در صورت خروج از منزل، بسته بودن در و پنجره، خودداری از فعالیت های بدنی پرتحرک در فضای باز، مصرف غذاهای مفید و افزایش استفاده از سبزیجات و لبنیات و خودداری از مصرف فست فود نیز باید مورد توجه قرار بگیرد.

  • 13
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش