جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۱۲:۴۸ - ۲۲ بهمن ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۱۱۰۱۴۲۳
حوزه بهداشت و رفاه

مرگ ۱۰۱ کودک در بیمارستان اکبرمشهد بر اثر کرونا/ سخنگوی ستاد کرونا: تمام کشور تا آبان ۱۴۰۰ واکسینه می‌شود

مرگ کودکان بر اثر کرونا در ایران,واکسینه شدن مردم ایران
رییس بخش ICU کرونای بیمارستان اکبر مشهد اظهار‌کرد: آمار بستری کودکان از اسفند ماه سال گذشته تاکنون در بیمارستان اکبر که مرکز کرونایی استان است، ۱۱۷۹ کودک است که از بین کودکان بستری شده تا کنون ۱۰۱ نفر فوت کردند.

به گزارش ایسنا، غلام رضا خادمی امروز در میزگردی با عنوان بررسی خیز مجدد کرونا (corona) و ظهور سویه های جدیدی از این ویروس که در سازمان نظام پزشکی مشهد برگزار شد، در مورد سندروم کاوازاکی اظهار کرد :سندروم کاوازاکی واکنشی است، همراه با تب چند روزه که ممکن است طولانی باشد و یکسری واکنش های التهابی که بیشتر قلب و عروق کودکان را درگیر می کند.

وی افزود: این بیماری معمولا در سنین شیرخوارگی به بعد شکل می گیرد وعموما کودکان پنج شش ساله را درگیر می کند. عموما در این سندروم درگیری قلبی و عروقی از جمله افت فشار خون و نارسایی قلبی وجود داد. همچنین درگیری ریوی و کبدی نیز داریم.

رییس بخش ICU کرونای بیمارستان اکبر مشهد در خصوص تاثیر کرونا بر رشد کودکان گفت: هنوز مطالعه دقیقی در این زمینه صورت نگرفته است که کرونا چه تاثیری در رشد کودکان داشته است.

او با اشاره به نگرانی سازمان جهانی بهداشت در خصوص کرونای کودکان گفت: عدم تحرک کودکان و قرنطینه کردن آن ها خطر چاقی کودکان را تشدید می کند. آموزش و پرورش بطور جدّي از پارسال طرحی را برای مبارزه با چاقی کودکان پیگیری می کند.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: برخوردهای فیزیکی، اداری و دستوری، کارایی زيادي در جلوگیری از کرونا ندارد. ما باید درجلوگیری از کرونا در عمل به مردم آموزش بدهیم.

او افزود: متاسفانه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در آموزش به مردم فعال نبوده است. کاش خودروهایی در خیابان می بود که هشدارهای لازم را با بلندگو به مردم می داد. در کشور ما این آموزش ها انجام نمی شود و جهت جلوگیری از کرونا تنها به رسانه ها از جمله تلوزیون و رعایت فاصله اجتماعی و تنفسی تأکید می کنیم.

رییس بخش ICU کرونای بیمارستان اکبر مشهد با اشاره به اینکه مرگ و میر کرونا در کودکان حدود سه درصد از کل بستری ها در خراسان رضوی بوده است، ادامه داد: فوت در کودکان به دو علت اتفاق می افتد؛ اولین علت درگیری های قلبی و عروقی و علت دوم فوت کودکان، بیماری زمینه ای است.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به این که بیش از ۶۰ درصد انتقال ویروس به متخصصان اطفال دانشگاه علوم پزشکی از طریق ارتباط با کودکان است، گفت: عموما بيش ترین مرگ در کودکان به دلیل درگیری قلبی، ریوی، کبدی و بیماری های متوالی است.

خادمی با بیان این که در حال حاضر واکسیناسیون روی کودکان در دنیا انجام نمی شود، گفت: در پیک اول، بیشتر کودکان پنج تا ۱۰ سال مبتلا به کرونا شدند که در همه دنیا هم به اینصورت بوده است و در اواخر آبان ماه که پیک مرگ و میر بوده است، کودکان شیرخواره مبتلا به کرونای تنفسی می شدند.

وی در مورد انتقال ویروس کرونا گفت: شستن کالاها لزومی ندارد زیرا انتقال از اجسام اصلا ثابت نشده است. روی اجسام ویروس های اندکی وجود دارد. در حالی که وجود حداقل ۱۰ هزار ویروس برای انتقال ویروس الزامی است.

دکتر مسعود شهابیان، متخصص طب اورژانس، در ادامه این مراسم اظهار‌کرد: در یک مقاله ای که دو یا سه ماه پیش در مجله نیچر چاپ شده بود، نکته جالبی در مورد انتقال بیماری کرونا بیان شده بود. با توجه به این مقاله دورهمی های خانوادگی ۸۳ درصد موجب انتقال بیماری می شود. عامل اصلی انتقال بیماری در دورهمی های خانوادگی است. همچنین ترس از بیماری ای که از بین رفته است، خيلي شرایط شیوع را حاد کرده است.

او گفت: در موج اول و دوم همه گیری کرونا، بیماران بیشتر از جامعه مبتلا می شدند. در حالیکه در موج سوم که شدت ویروس در مهر و آبان خیلی شدید بود، عمدتا ویروس در خانواده ها چرخش داشت و موجب درگیری افراد کهنسال می شد.

شهابیان ذکر کرد: یک خطای علمی دیگر هم وجود دارد. در اوایل پاندمی کرونا روی آلودگی تماسی تأکید می شد. بعدا متوجه شدیم که آلودگی ها بیشتر ناشی از ترشحات بینی و دهان است و به همین دلیل ماسک و تهویه و رعایت فاصله های اجتماعی توصیه شد.

این متخصص طب اورژانس در خصوص تاثیرات جامعه شناختی ویروس کرونا گفت: بیماری کووید ۱۹ فقط از لحاظ بهداشت و سلامتی بر افراد تأثير نمی گذارد بلکه تاثیرات جامعه شناختی فراوانی هم دارد. براساس اخبار منتشر شده، در بعضی از کشورهای جنوب شرق آسیا مانند اندونزی، هند و ویتنام افزایش فقر خانواده ها و ازدواج کودکان کم سن شیوع پیدا کرده است و پدیده کودک همسری افزایش خیلی زيادي داشته است.

شهابیان گفت: کودکان خوشبختانه درگیری های خیلی خفیفی با کرونا (corona) دارند. براساس مطالعات منتشرشده بیماری کووید ۱۹ در اطفال به صورت تب خفیف یک یا دو روزه است که در اورژانس هم این موارد زیاد مشاهده می شود.

او در خصوص موج چهارم ویروس کرونا گفت: براساس اخبار رسمی موج چهارم بیماری کووید ۱۹ در استان های فارس و خوزستان شروع شده است. در روزهای اخیر نیز تعداد مراجعین سرپایی نسبت به هفته های گذشته افزایش یافته است.

متخصص طب اورژانس در رابطه با موج در بیماری عفونی ذکر کرد: موج در بیماری عفونی یعنی پس از کاهش موارد بیماری، مجددا تعداد مبتلایان افزایش پیدا کند و براساس این تعریف علمی، متاسفانه ما وارد موج چهارم بیماری شده ایم.

***

سخنگوی ستاد کرونا: تمام کشور تا آبان ۱۴۰۰ واکسینه می شود

علیرضا رئیسی در ارتباط تصویری با استودیو پخش خبر ۲۱ شبکه اول سیما، گفت: طبق سند رسمی واکسیناسیون در کشور که مصوب ستاد ملی می باشد بر اساس اولویت بندی های صورت گرفته اول کادر درمانی و آن هایی که در بخش مراقبت های ویژه و در ارتباط مستقیم با بیماران کرونایی هستند از پزشکان و پرستاران تا خدمه هر بخش حدود ۶۳۵ بیمارستان خصوصی و دولتی کشور و همچنین مؤسسات خیریه از امروز مورد واکسیناسیون قرار گرفته اند.

وی افزود: رعایت عدالت در واکسیناسیون از جمله ویژگی های طرح واکسیناسیون بود که در این طرح حدود سه هزار نفر مورد واکسیناسیون قرار گرفته اند مرحله اول این طرح هفته آینده پایان می پذیرد.

رئیسی اظهار‌کرد: با ورود محموله دوم واکسن های کرونا به کشور هفته آینده بر اساس اولویت بندی ها، واکسیناسیون ادامه خواهد یافت.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا تصریح کرد: تزریق دز اول واکسن کرونا به معنای ایمن شدن فرد نیست و هر فرد باید سه هفته بعد از تزریق دز اول، دوباره دز دوم را دریافت نماید و پس از گذشت یک ماه از تزریق دز دوم، فرد می تواند ایمنی را احساس نماید.

او اظهار‌کرد: ما با تزریق واکسن کرونا، ویروس وارد بدن افراد نمی کنیم فقط سعی می کنیم تا سیستم ایمنی افراد را تقویت نمائیم بنابراین ما بین مرحله تزریق دز اول و دوم، امکان ابتلاء به کرونا (corona) در افراد وجود دارد ، ولی نسبت به افراد عادی از احتمال کمتری برخوردار است.

رئیسی از خرید واکسن از کووکس و واردات آن تا قبل از پایان سال خبر داد و افزود: با واردات واکسن از منابع دیگر نباید از واکسن پاستور که حاصل تلاش های مشترک ایران و کوبا است غافل شد امید بسیاری داریم که در اسفند ماه امسال، این واکسن هم به سبد واکسن ما اضافه شود.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا اظهار‌کرد: بر اساس سند ملی اگر بتوانیم تا پایان امسال حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر را واکسینه کنیم، امید است بتوانیم تا پایان سال گروه هدفمان را مورد تزریق واکسن قرار دهیم.

وی تصریح کرد: قول می دهیم که در سال ۱۴۰۰ تمام اهداف واکسیناسیون ما محقق خواهد شد.

رئیسی ادامه داد: برای ایمنی جمعی باید حدود ۶۰ الی ۷۵ درصد از افراد جامعه واکسینه شوند و برای این منظور، حدود ۴۵ یا ۴۶ میلیون نفر باید مورد تزریق قرار گیرند. امیدواریم تا آبان ۱۴۰۰ همه کشور را واکسینه کنیم.

مرگ کودکان بر اثر کرونا در ایران,واکسینه شدن مردم ایران

  • 15
  • 7
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش