جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۱۴:۴۲ - ۰۵ اسفند ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۱۲۰۰۳۰۷
حوزه بهداشت و رفاه

خطرناک بودن پیک های بعدی ویروس کرونا؛

سفر به قیمت مرگ در روزهای کرونایی/ خطر بیشتر کرونا برای سنین زیر ۱۰ و بالای ۷۰ سال

حتمال شروع پیک های کرونا,آخرین وضعیت کرونا در ایران
با بی توجهی مردم و خرید بلیط های مسافرتی برای تعطیلات نوروزی احتمال شروع پیک های کرونا وجود دارد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، ماه هاست که مردم جهان با ویروس منحوس کرونا دست و پنجه نرم می‌کند. این ویروس منحوس پیر و جوان نمی‌شناسد و همه را گرفتار می‌کند.

 روزهای پایانی سال را تجربه می کنیم و با وجود اینکه کرونای انگلیسی در همه جا چرخیده هنوز افراد بسیاری هستند که در بازار و پاساژها رفت و آمد می کنند و زنگ خطرآغاز پیک چهارم کرونا به صدا در آمده است، خیلی ها هم از الان بار سفر بسته اند و اقدام به خرید بلیط‌ سفرهای نوروزی کرده اند  و به نظر می رسد که بسیاری کرونا را جدی نگرفته اند.

استقبال از مرگ با مسافرت در نوروز 

مسعود مردانی عضو کمیته علمی کشوری کرونا در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران با اشاره به لزوم پرهیز از مسافرت در ایام تعطیلات به ویژه عید نوروز  اظهار کرد: در حال حاضر کرونای انگلیسی و قبلی در کشور پخش شده است و مردم برای مبتلا نشدن به بیماری کرونای جهش یافته انگلیسی از تردد و مسافرت های غیر ضروری در تعطیلات عید نوروز و حتی سایر روزهای تعطیل پرهیز کنند.

او ادامه داد: متاسفانه افراد با مسافرت عید خود را به عزا تبدیل خواهند کرد. مردم باید نوروز امسال از انجام سفرهای غیر ضروری به مناطق مختلف کشور اجتناب کنند.  در حال حاضر استان های جنوبی، خوزستان و استان های مرزی مرکز کرونای انگلیسی هستند و مسافرت در ایام تعطیلات و عید نوروز به معنای استقبال از مرگ خواهد بود.

عضو کمیته علمی کشوری کرونا گفت: مردم برای محافظت از خود باید تمام دستورالعمل های بهداشتی را مانند استفاده از ماسک از خانه تا خانه ،فاصله گذاری اجتماعی و قیزیکی، شستن مکرر دست ها با آب و صابون و پرهیز از تردد غیرضروری در سطح شهر و حتی سفرهای بین استانی را به طور دقیق رعایت کنند.

مردانی گفت: ویروس جهش یافته کرونای انگلیسی جوانان را درگیر می کند و مردم باید برای مقابله با بیماری کرونا همکاری های لازم را داشته باشند و به صورت هوشمندانه از خود در برابر این بیماری محافظت کنند.

خطرناک بودن پیک های بعدی ویروس کرونا 

افشین محمدعلی زاده، متخصص بیماری‌های عفونی و دانشیار عفونی دانشگاه شهید بهشتی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان،گفت: در حال حاضر وارد اپیدمی موج چهارم کرونا نشده ایم و باید با همکاری و همراهی مردم، در راستای جلوگیری از ورود به موج چهارم فعالیت کنیم، تا مانع ایجاد فضای بحرانی در کشور شویم.

او افزود: موج‌های قبلی کرونا افراد سالمند با بیماری‌های زمینه‌ای را بیشتر درگیر می‌کرد، اما در این موج جهش یافته که اصطلاحا به آن کرونای انگلیسی می‌گویند، با درگیری جوانان و افراد کم سن و سال به ویژه کودکان، مواجهیم.

محمدعلی زاده ادامه داد: در حال حاضر محققان در حال بررسی دلیل این درگیری در بین افراد کم سن و سال هستند که تا کنون دلیل مشخصی برای آن اعلام نشده است.

محمدعلی زاده گفت: با توجه به افزایش مراجعان کووید ۱۹ به مراکز درمانی، نگرانی ما برای ایجاد موج چهارم نیز افزایش پیدا کرده است همچنین با چرخش ویروس‌های جهش یافته  نگرانی ما ابتلای  افراد به نوع انگلیسی ویروس کرونا در موج چهارم است.

این متخصص بیماری‌های عفونی ادامه داد: در حال حاضر تنها راه مقابله با این ویروس رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی و عدم تردد غیرضروری در سطح شهرها ست.

او گفت: در موج‌های یک، دو و سه، به دلیل درگیری با انواع معمولی کرونا، معمولا درصدی از بیماران بدحال شده و در بیمارستان‌ها بستری می‌شدند، اما در این نوع جهش یافته یا همان ویروس انگلیسی، با افزایش تکثیر و انتقال مواجهیم و چون تمام جوامع با سرعت انتشار بالاتری درگیر می‌شوند، درصد درگیری در گروه‌های سنی هم افزایش پیدا می‌کند که یکی از این گروه‌های سنی، اطفال هستند.

حتمال شروع پیک های کرونا,آخرین وضعیت کرونا در ایران

میزان موارد ابتلا به کرونا در  تهران در حال افزایش است

مینو محرز عضو کمیته علمی کشوری کرونا در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به آخرین وضعیت بیماری کرونا در کشور گفت: به دلیل افزایش تردد‌های غیر ضروری میزان آمار ابتلا به بیماری کرونا در کشور در حال افزایش است.

او ادامه داد: با افزایش موارد ابتلا به کرونا در کشور تعداد بیماران بد حال بستری در آی سی یو هم افزایشی خواهد بود و امکان زیاد شدن مرگ و میرها وجود دارد. مردم باید دستورالعمل‌های بهداشتی مانند زدن ماسک، فاصله گذاری اجتماعی و شستن دست‌ها را به طور دقیق رعایت کنند، زیرا تنها راه در امان ماندن از کرونا رعایت نکات بهداشتی است.

عضو کمیته علمی کشوری کرونا بیان کرد: در حال حاضر گردهمایی‌های مختلف زیاد شده است و مردم در رستوران‌ها کنار یکدیگر به بهانه استقرار در فضای باز نشسته و فاصله فیزیکی را رعایت نمی‌کنند.

خطر بیشتر کرونا برای سنین زیر ۱۰ و بالای ۷۰ سال / لزوم قاطعیت بیشتر در رعایت پروتکلها

فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران با بیان اینکه با توجه به شباهت علایم بالینی، افتراق نوع جهش یافته ویروس کووید ۱۹ از نوع کلاسیک آن بسیار دشوار است، گفت: رعایت پروتکل های بهداشتی کماکان در پیشگیری و کنترل بیماری کرونا و حتی واریانت های جدید آن نقش موثری دارد.

حتمال شروع پیک های کرونا,آخرین وضعیت کرونا در ایران

به گزارش ایسنا، دکتر علیرضا زالی بااشاره به بروز سه مورد مرگ ناشی از ویروس جهش یافته جدید در هفته های اخیر در تهران، باز توزیع سنی مبتلایان تهرانی را نکته مهمی از نظر آسیب پذیری گروه های سنی عنوان کرد.

به گفته دکتر زالی در استان تهران آمار مبتلایان و میزان بستری گروه های سنی زیر ۱۰ سال از حدود ۹ دهم درصد در اسفند ۹۸ به ۱۱ درصد در بهمن ماه ۹۹ رسیده است و در گروه سنی بالای ۸۰ سال از ۷,۴ درصد به ۱۲ درصد و در گروه سنی بین ۸۰-۷۰ سال نیز از ۱۱ درصد به ۱۴ درصد افزایش یافته است.

وی افزود: این درحالی است که میزان مبتلایان و بستری در گروه های سنی ۵۰-۴۰ سال و ۶۰-۵۰ سال و ۷۰-۶۰ سال نسبت به اسفندماه سال گذشته حدود ۱۲ تا ۱۸ درصد کاهش داشته است.

زالی با اشاره به این تغییرات بازتوزیع سنی مبتلایان تاکید کرد: دو گروه سنی زیر ۱۰ سال و بالای ۷۰ سال در این تغییر بازتوزیع سنی بیماری جزو گروه های پرخطر تلقی می شوند و این دو طیف سنی به ویژه افراد بالای ۷۰ سال نیازمند رعایت پروتکل های بهداشتی با قاطعیت بیشتری هستند.

به گفته فرمانده ستاد مقابله با کرونای پایتخت در شبانه روز گذشته ۲۸۰ بیمار جدید کرونایی در بخش های عادی و ۹۲ بیمار جدید کرونایی در بخش های ویژه  بیمارستان های استان تهران بستری شده و ۳۴۵ بیمار نیز از بیمارستانهای تهران ترخیص شدند. همچنین ۴۵۰۰ بیمار با علایم مشکوک به  کرونا نیز به صورت سرپایی به مراکز بهداشتی ۲۴۰۰ نفر نیز به بخش های سرپایی مراکز درمانی مراجعه کردند.

زالی با توجه به وجود ویروس جهش یافته تاکید کرد: باید سختگیری بیشتری اعمال شود زیرا انواع ویروس های جهش یافته متاسفانه از سرعت انتشار بالاتری برخوردار هستند و ممکن است منجر به میزان مرگ و میر بیشتری شوند.

بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، وی افزود: گروه های سنی که قبلا آسیب پذیر نبودند، در مواجهه با  ویروس جهش یافته بیشتر در معرض ابتلا قرار می گیرند و گروه های پرخطر نیز در مخاطره بیشتری قرار دارند.

زالی با اشاره به دغدغه های  وزارت بهداشت درخصوص بروز طغیان های جدی بیماری در عرصه ملی و استانی تاکید کرد: مردم و مسئولان باید رعایت پروتکل های بهداشتی را به عنوان راهبرد اصلی پیشگیری از بیماری بیشتر مورد توجه قرار دهند. این امر نیازمند همگرایی اجرایی در سطوح ملی و استانی برای تحقق مقابله با این کرونا است تا با آمادگی بیشتر بتوانیم  با موج جدید بیماری مقابله کنیم.

  • 16
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش