سه شنبه ۰۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۸:۲۷ - ۲۸ بهمن ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۱۰۴۳۲۸
مشاوره پزشکی

توصیه‌هایی برای پیشگیری از کرونا در محیط کار

ویروس کرونا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی
شبح کرونا (corona) بالای سر ما پرسه می زند. سازمان های گوناگون درگیر این ویروس پرخطر شده اند و هر جا می روی توصیه پشت توصیه در مورد نحوه جلوگیری از بیماری کرونا می شنوی. در این بین هنوز یادگیری های ویژه فراگیر به نیروی کار در این زمینه عرضه نشده است.

به گزارش ایلنا، تا لحظه تنظیم این گزارش بیش از ۱۶۰۰ نفر جان خویش را بر اثر ابتلا به ویروس کرونا (corona) از دست داده اند؛ ویروسی که هنوز بر سر منشأ و درمان آن اختلاف نظر وجود دارد. خفاش (Bat)، مار و مورچه خار متهمانی انتقال این ویروس کشنده به انسان هستند. در این بین مباحث مرتبط با بیوتروریسم هم مطرح است. گذشته از این، در مورد این که آیا کرونا درمانی قطعی دارد یا نه اختلاف نظر هست. جسته و گریخته اعلام می کنند که بعضی مبتلایان به این ویروس نجات یافته اند. با وجود این، کماکان تأکید بر این است که جلوگیری و قرنطینه (Quarantine) برترین مورد است.

تا به حال مسئولان ایرانی هر گونه خبر مبتنی بر وارد شدن کرونا به کشور را تکذیب نموده اند. با این همه اذعان شده است که کرونا به پشت مرز های ما رسیده. در صورتیکه بهترین گزینه برای مقابله با کرونا پیشگیری است، ما چه کار کرده ایم و نیروی کار بعنوان افرادی که به علت حضور روزانه در محیط های عمومی بیشتر در معرض ابتلا هستند، چه تعلیم هایی دریافت کرده اند؟

وزارت کار فعلا ساکت است

با وجود اینکه می گویند هیچ ایرانی به کرونا (corona) مبتلا نشده، ولی معلوم است که این ویروس پرخطر شدیداً افکار عمومی را تحت‌تأثیر قرار داده است. ایرانیان در هفته های گذشته بسیار بیشتر از زمان هایی که نوعی ویروس های کشنده در دنیا شیوع پیدا می کردند واکنش نشان داده اند. شبکه های اجتماعی پر است از اخبار، اظهارنظر ها و مطالبی در رابطه ویروس کرونا و هر کس به نوعی می خواهد راه حلی برای عبور از خطر پیش رو ارائه دهد.

ویروس کرونا ویروس خطرناکی است که سرتاسر جهان را درگیر کرده است. الزامی است با جدیت در این زمینه فعالیت کنیم و محیط های کار بعنوان محیط های عمومی باید مورد توجه قرار گرفته و آموزش های لازم به اشخاص داده شود. درست است که هنوز موردی از ابتلا گزارش نشده، ولی نباید گذاشت پس از اینکه ویروس رایج شد تازه به فکر مقابله بیفتیم

در سطوح رسمی، افراد و وزارت خانه های گوناگون عکس العمل نشان داده اند. وزارت بهداشت به عنوان اصلی ترین سازمان مرتبط با موضوع، یادگیری هایی را ارائه کرده است و چندی پیش حسن ضیاء الدینی( مدیرکل دفتر سلامت و پیشگیری از آسیب های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش) هم به ماجرا عکس العمل نشان داد و بیان کرد:اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا در مدرسه های کل کشور انجام شده است.

در این بین و با وجود اینکه یکی از اصلی ترین گروه هایی که حضور روزانه در محیط های عمومی دارند، نیروی کار هستند، خبری از ارائه آموزش های پیشگیرانه ویژه برای این اشخاص از سوی وزارت کار نیست. این در حالیست که پیشتر از این در زمان شیوع بیماری هایی مثل آنفلوآنزای خوکی شاهد ارائه بسته های آموزشی در محیط های کار بودیم.

کرونا را سر سری نگیریم

ابوالفضل اشرف منصوری( رئیس کانون انجمن های صنفی مسئولین کمیته های حفاظت فنی و بهداشت کار کشور) در گفتگو با ایلنا، با بیان این که چه بسا اگر یک میلیونیم هم احتمال ابتلا به نوعی بیماری باشد باید آموزش های پیشگیرانه عرضه شود، می گوید:مسئولان می گویند تا به حال مورد ابتلا به کرونا در ایران نداشته ایم، ولی این احتمال موجود هست  که ایران هم مانند ده ها کشوری که با این ویروس پرخطر درگیر شده اند، مورد حمله کرونا قرار گیرد. عنوان می شود که پیشگیری شایسته ترین گزینه برای رویارویی با این بیماری است. نباید کرونا را سر سری گرفت و باید آموزش های لازم به مردمان من جمله نیروی کار داده شود.

وی در مورد اینکه برای مبارزه با کرونا چه آموزش هایی در محیط های کاری ارائه شده است، عنوان می کند:پیشتر زمانیکه انواعی از بیماری های مسری مثل آنفلوآنزای خوکی شیوع پیدا کرده بود شاهد این بودیم که در محیط های کاری بروشور هایی پخش و آموزش هایی به کارگران ارائه شد. این چنین اقدامی تا به حال در خصوص کرونا رخ نداده است، در حالیکه این بیماری بسیار خطرناک است و ما باید برای مبارزه با آن آماده باشیم.

رئیس کانون انجمن های صنفی مسئولین کمیته های حفاظت فنی و بهداشت کار کشور ادامه می دهد:میتوان از دو روش ارائه آموزش های لازم برای پیشگیری از کرونا را به نیروی کار پیگیری کرد. نخست اینکه باید از روش مسئولان ایمنی بهداشت در کارگاه ها آموزش هایی عرضه شود و از سوی دیگر اداره کل بازرسی وزارت کار باید به استان های گوناگون ابلاغ کند که آموزش های پیشگیرانه را در دستور کار قرار دهند.

او درباره این که در روزهای گذشته شاهد بوده ایم که وزارتخانه های مختلف مثل بهداشت و آموزش و پرورش سفارش هایی برای جلوگیری از کرونا ارائه داده اند، اما وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هنوز اقدامی صورت نداده، می گوید:اینطور نیست که بگوییم وظیفه ارائه آموزش های لازم در زمینه جلوگیری از کرونا در محیط های کاری صرفا وظیفه وزارت کار است. در مبحث بهداشت حرفه ای، وزارت بهداشت وظایفی دارد و اصلاً مسئولانی از وزارت بهداشت نیز در کمیته های بهداشت هستند که مباحث را پیگیری می کنند.

با وجود اینکه یکی از اصلی ترین دسته هایی که حضور روزانه در محیط های عمومی دارند، نیروی کار هستند، خبری از ارائه آموزش های پیشگیرانه ویژه برای این افراد از سوی وزارت کار نیست. این در حالیست که پیشتر از این در زمان شیوع بیماری هایی مانند آنفلوآنزای خوکی شاهد ارائه بسته های آموزشی در محیط های کار بودیم

اشرف منصوری تأکید می کند:ویروس کرونا (corona) ویروس خطرناکی است که سرتاسر دنیا را درگیر کرده است. لازم است با جدیت در این زمینه فعالیت کنیم و محیط های کار بعنوان محیط های عمومی باید مورد توجه قرار گرفته و آموزش های لازم به افراد داده شود. درست است که هنوز موردی از ابتلا گزارش نشده، ولی نباید گذاشت پس از اینکه ویروس رایج شد تازه به فکر مقابله بیفتیم.

توصیه هایی برای پیشگیری از کرونا

به رغم این که بصورت ویژه یادگیری های فراگیری در محیط های کار برای مقابله با کرونا صورت نگرفته، ولی در میان نصیحت های ارائه شده میتوان مواردی را پیدا کرد که به درد افراد شاغل می خورد. سفارش های مربوط به جلوگیری از کرونا را که وارسی کنیم، می بینیم که بر مواردی مثل شستن منظم دست ها با آب و صابون، زدن ماسک بصورت مراقبت برای پیشگیری از ابتلا به بیماری آنفولانزا یا بیماری های تنفسی، خودداری از دست دادن و روبوسی کردن و ... تأکید شده است.

یازدهم بهمن سال جاری حسین عرفانی( رئیس اداره بیماری های وزارت بهداشت) اظهار‌کرد:مردم در تماس با سطوح آلوده یا به محض ارتباط با دیگران باید ۱۵ تا ۳۰ ثانیه دست خویش را با آب و صابون بشویند یا با محلول ضدعفونی کننده و الکل دار که در همه جا قابل دسترسی است، ضدعفونی کنند. در صورتیکه شخصی سرما خوردگی داشت، لااقل در دوره واگیر آن از ارتباط با دیگران و روبوسی کردن جلوگیری کند، از ماسک استفاده کرده یا اگر ماسک نبود از دستمال استفاده کند و بعد آنرا در کیسه پلاستیکی قرار داده و در سطل زباله بیندازد. اگر موارد مذکور وجود نداشت، فرد میتواند از قسمت داخلی آرنج یا آستر داخلی خود موقع عطسه کردن استفاده کرده تا از انتشار این ویروس به دیگران جلوگیری کند.

تمامی این سفارش ها برای شاغلان عملیاتی و اضطراری است، طی اینکه بهداشت محیط کار در محیط هایی که امکان ابتلای به بیماری های واگیردار در آن ها بالاست، از اهمیت بیشتری بهره مند بوده و الزامی است بازرسانی از وزارت کار و بهداشت بر این محیط ها نظاره گری کنند.

در بین بعضی از کارگران این نگرانی وجود دارد که در صورت ابتلا به بیماری آنفولانزا با مشکلاتی در زمینه اخذ مرخصی روبرو شوند. توصیه شده که زمانی که شخصی به بیماری واگیرداری مبتلا شد تا حد میسر از مراجعه به محیط کار پرهیز کند. در این بین باید کارفرمایان با کارگران همراهی لازم را داشته باشند و از سخت گیری های بیجا بپرهیزند.

  • 12
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش