سه شنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۳
۱۵:۰۵ - ۱۸ تير ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۴۰۱۱۴۴
امنیتی و دفاعی

روسیه و چین تمدید ماموریت ملل متحد برای کمک‌‌رسانی مرزی به سوریه را وتو کردند

ایران و سوریه در زمینه همکاری‌های نظامی و امنیتی توافق امضا کردند/ همکاری امارات با دولت اسد در دوسال گذشته!

جدیدترن اخبار از سوریه,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دفاع و امنیت
وزیر دفاع سوریه و رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران یک توافق همه‌جانبه در زمینه همکاری نظامی امضا کردند.

به گزارش گروه فارس، پایگاه خبری شبکه «المیادین»، امروز (چهارشنبه)، گزارش داد که «علی ایوب» وزیر دفاع سوریه و «محمد باقری» رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در زمینه گسترش‌‌ همکاری‌های نظامی توافق امضا کردند.

به گزارش المیادین این توافق بر گسترش همکاری‌های نظامی و امنیتی در زمینه‌ فعالیت نیروهای مسلح و ادامه هماهنگی‌ها تأکید دارد.

خبرنگار المیادین در این خصوص گزارش داد که در گفت‌و‌گوی امروز دو طرف اوضاع سوریه و ضرورت خروج نیروهای بیگانه‌ای را که به صورت غیرقانونی وارد این کشور شدند، مورد بررسی قرار دادند.

علی ایوب در این خصوص گفت: «اگر دولت آمریکا می‌توانست ایران، سوریه و محور مقاومت را به زانو در بیاورد، یک لحظه هم درنگ نمی‌کرد».ایوب در ادامه گفت: «هر چند هزینه پایداری بالاتر برود با این حال، کمتر از هزینه تسلیم شدن است».

وی همچنین در ارتباط با تحریم آمریکا علیه سوریه موسوم به «سزار» گفت: «قانون سزار با سوری‌ها می‌جنگد در [تهیه] خوراک، دارو و غذای کودکانشان. تلاش می‌کنیم با تبعات این قانون مقابله کنیم».

وزیر دفاع سوریه تأکید کرد: «اسرائیل شریک قوی [آمریکا] در جنگ علیه سوریه است. گروه‌های تروریستی بخشی از تجاوزات اسرائیلی‌ها هستند».او در ادامه همچنین تأکید کرد که ارتش سوریه که از سال ۲۰۱۱ ایستادگی کرده و ساختار سوریه را حفظ کرده است بی‌شک پیروز خواهد شد.

در مقابل، سرلشکر باقری گفت: «سامانه‌‌های پدافند هوایی سوریه را در راستای تحکیم همکاری‌های نظامی میان دو کشور، تقویت خواهیم کرد».سرلشکر باقری همچنین گفت:‌ «ترکیه کمی در اجرای تعهدات خود در قبال تفاهمات صورت گرفته در آستانه مبنی بر خارج کردن گرو‌ه‌های تروریستی از سوریه تأخیر داشته است».

محمد باقری افزود: «ترکیه باید بداند که حل مشکلات امنیتیش از طریق مذاکره و ایجاد تفاهم با طرف سوری صورت می‌گیرد و نه از طریق حضور نظامی در خاک سوریه».سرلشکر باقری همچنین تأکید کرد:‌ «مردم و کشورهای منطقه از حضور آمریکا استقبال نمی‌کنند و پاسخ ما به یاوه‌گویی‌های آمریکا ادامه دارد».باقری در پایان اظهاراتش تأکید کرد: «توافق امضا شده اراده ما را برای همکاری مشترک در زمینه مقابله با فشار‌های آمریکا تقویت می‌کند».

امارات دو سال است که با دولت اسد همکاری نزدیک دارد

"امارات که از توطئه‌گران و شورشیان علیه دولت‌های دموکرات به خاطر از دست ندادن نفوذ منطقه‌ایش حمایت می‌کند، طی دو سال گذشته همکاری نزدیکی با دولت دمشق داشته است."

جدیدترن اخبار از سوریه,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دفاع و امنیت

به گزارش ایسنا، خبرگزاری دولتی آناتولی ترکیه در گزارشی با بیان این مطلب می‌نویسد: پس از آنکه امارات در سال ۲۰۱۱ میلادی به دنبال بهار عربی تمامی روابط دیپلماتیک خود را با دولت بشار اسد، رئیس جمهور روسیه قطع کرد، مداخله روسیه در حمایت از اسد باعث شد تا امارات علی‌رغم آنکه برای مدتی از مخالفان سوری حمایت می‌کرد، در سیاست خود نسبت به سوریه تجدید نظر کند.

حالا دولت ابوظبی به جای آنکه علیه دولت اسد موضع گیری کند، تصمیم گرفته تا حمایت و جانبداری از دولت اسد را برگزیند.در زیر به تحولات صورت گرفته در روابط دیپلماتیک، تجاری و نظامی میان ابوظبی و دولت اسد به ویژه در دو سال گذشته پرداخته می‌شود.

تغییر موضع امارات پس از مداخله روسیه

نخستین نشان از تغییر در موضع ابوظبی نسبت به دولت اسد حمایت محتاطانه انور قرقاش، وزیر مشاور دولت امارات در امور خارجه از مداخله نظامی روسیه در نوامبر سال ۲۰۱۵ میلادی بود.

در آوریل ۲۰۱۸ میلادی، قرقاش در بیانیه‌ای ادعا کرد که جنگ داخلی در سوریه میان اسد و گروه‌های افراط‌گرا بود.

او درباره حذف سوریه از اتحادیه عرب شکایت کرده و به این ترتیب بر تغییر رویکرد کشورش نسبت به دولت اسد تاکید کرد.

بازگشایی سفارت امارات در دمشق

در ۲۷ دسامبر سال ۲۰۱۸ میلادی، دولت ابوظبی سفارتش در دمشق را که نزدیک به هفت سال آن را بسته بود، بازگشایی کرد.براساس گزارش خبرگزاری رسمی امارات "WAM"، امارات با بازگشایی سفارتش قصد دارد روابطش با سوریه را عادی‌سازی کند و به از بین بردن خطر مداخله منطقه‌ای در مسائل میان جهان عرب و سوریه کمک کند.  قرقاش در توییتر گفت: این بازگشایی ثمره این عقیده است که مرحله بعدی نیازمند حضور جهان عرب و ارتباط با سوریه برای مراقبت از مردم، حکومت و تمامیت ارضی‌اش است.  

امارات سه میلیارد دلار به اسد برای شکستن آتش‌بس ادلب پیشنهاد داد

وبسایت میدل ایست آی مستقر در لندن در مقاله‌ای که در تاریخ هشت آوریل منتشر کرد گفت که محمد بن زاید آل نهیان، ولیعهد امارات سه میلیارد دلار به دولت اسد برای شکستن آتش‌بس ادلب که در شش مارس میان ترکیه و روسیه امضا شده بود، پیشنهاد داد.منابع وبسایت میدل ایست آی در این مقاله گفتند که مقامات ارشد به دمشق رفتند تا درباره این پیشنهاد با اسد مذاکره کنند و ۲۵۰ میلیون دلار به عنوان پیش پرداخت داده شد.با این حال برنامه امارات به خاطر موضع جدی مسکو و آنکارا در خصوص این آتش‌بس ناکام مانده است.

نخستین تماس تلفنی میان آل نهیان و اسد

در تاریخ ۲۷ مارس سال جاری میلادی، آل نهیان در توییتر اعلام کرد که پس از سال‌ها تماس تلفنی با اسد در سایه پاندمی کرونا داشته است.او گفت: من با بشار اسد درباره کووید ۱۹ صحبت کردم. من به او نسبت به حمایت امارات و تمایلش برای کمک به مردم سوریه اطمینان دادم. همبستگی انسان دوستانه در این دوران بر همه چیز غلبه می‌کند و سوریه و مردمش تنها نخواهند بود.

امارات ماموران اطلاعاتی دولت دمشق را آموزش داده است

براساس تحقیقات ۲۳ ژوئن توسط پایگاه خبری و تحقیقاتی "Orient XXI" مستقر در فرانسه تحت عنوان "ابوظبی چطور به دمشق کمک می‌کند؟"، امارات پس از از سر گیری روابط دیپلماتیک با دولت اسد، حمایت نظامی نیز برای دولت دمشق فراهم کرده است.در این تحقیقات آمده است که امارات از ۱۵ ژانویه برای مدتی بین دو ماه تا یک سال افسران اطلاعاتی دولت دمشق را آموزش داده است.بر اساس این تحقیقات، علاوه بر آموزش افسران اطلاعاتی سوری توسط امارات، ۳۱ سرباز اماراتی و هشت مهندس سیستم اطلاعات و ارتباطات غیرنظامی نیز به طرف سوری در زمینه‌های لجستیکی نیز آموزش دادند.در این گزارش همچنین اشاره شده که امارات از سال ۲۰۱۸ میلادی حمایت دارویی و کمک غذایی برای بیمارستان‌های متعلق به دولت اسد فراهم کرده است.در پاییز سال ۲۰۱۷ میلادی، هیاتی از ابوظبی به مناطق تحت کنترل اسد در سوریه سفر کرد و پیشنهاد کمک در زمینه بازسازی را مطرح کرد.

بر اساس این گزارش، امارات بازسازی ساختمان‌های دولتی از جمله بازسازی دفاتر دولتی و زیربناها به ویژه زیربناهای تامین آب در دمشق را انجام داده است.

تجهیزات نظامی از کمپانی اماراتی به اسد

در ژوئیه سال ۲۰۱۶ میلادی، وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد که یک کمپانی از امارات و مالکش به خاطر نقض تحریم تسلیحاتی اعمال شده بر دولت اسد در لیست سیاه قرار گرفتند.این وزارتخانه افزود که این کمپانی موسوم به "یونا استار" که در دوبی و دمشق دفتر دارد به عنوان یک آژانس حمل و نقل برای نیروی هوایی، مرکز تحقیقات و مطالعات علمی، بخش اطلاعات نیروی هوایی و اداره تامین ارتش دولت اسد فعالیت می‌کند.ادعا شده که این کمپانی اماراتی همچنین در تلاش است تا چرخ برای هواپیماهای متعلق به دولت اسد تامین کند.

تحریم آمریکا؛ هشداری برای امارات نسبت به سوریه

جیمز جفری، نماینده آمریکا در سوریه ۱۸ ژوئن سال جاری میلادی به امارات هشدار داد که اگر به تلاش‌هایش برای عادی‌سازی روابط با دولت اسد ادامه دهد، هدف تحریم‌های واشنگتن تحت قانون تازه تصویب "سزار" در کنگره آمریکا قرار خوهد گرفت.جفری گفته بود که می‌داند امارات به شدت مخالف اقدامات آمریکا برای باز کردن سفارتی در دمشق و عادی‌سازی روابطش با دولت اسد است.او افزود: آنها کشورهای مستقلی هستند. آنها می‌توانند این تصمیمات را اتخاذ کنند. اما ما صریحا اعلام کرده‌ایم که معتقدیم این ایده بدی است. این ایده برای اجرای قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل و پایان دادن به جنگی که برای کل منطقه دردسرساز است، موثر و سازنده نخواهد بود.

جفری درباره شهروندان و کمپانی‌های اماراتی که با دولت اسد کار می‌کنند، گفت: در رابطه با فعالیت‌های اقتصادی که فردی در امارات یا در کشورهای دیگر با دولت اسد دارد و این فعالیت‌ها در این تحریم‌ها و قانون مذکور ممنوع اعلام شده‌اند، بدون شک آنها هدف تحریم‌های بالقوه قرار خواهند گرفت.

روسیه و چین تمدید ماموریت ملل متحد برای کمک‌‌رسانی مرزی به سوریه را وتو کردند

جدیدترن اخبار از سوریه,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دفاع و امنیت

روسیه و چین، قطعنامه‌ای در شورای امنیت سازمان ملل برای باز نگه داشتن دو نقطه مرزی ترکیه به سوریه برای انتقال کمک‌ها به این کشور بحران‌زده طی مدت یک سال را، وتو کردند. روسیه خواستار تصویب قطعنامه پیشنهادی خودش شده است.

مارک لوکاک، مسئول ارشد برنامه‌های انسان‌دوستانه ملل متحد، گفته این دو نقطه مرزی برای میلیون‌ها غیرنظامی سوری که سازمان ملل مستقیما به آن‌ها دسترسی ندارند، «حیاتی» است.

کریستوفر هوسگن، سفیر آلمان در سازمان ملل، روز ۱۷ تیر ماه اعلام کرد قطعنامه رای نیاورده است؛ ۱۳ عضو به آن آری گفته بودند و دو عضو دیگر با آن مخالفت کرده‌اند.

فورا پس از اعلام شکست این قطعنامه، روسیه، یکی از مهم‌ترین متحدان دولت مرکزی سوریه، قطعنامه تازه‌ای ارائه کرد که بر پایه آن کمک‌رسانی‌ها از یک نقطه مرز ترکیه با سوریه و برای مدت ۶ ماه تمدید می‌شود.

در توضیح این موضوع، قطعنامه پیشنهادی روسیه گفته کمک‌رسانی‌ها کیفیت بهتری پیدا می‌کنند اگر تحت کنترل حکومت بشار اسد، و از طریق یکی از دو نقطه مرزی تحت کنترل دولت، باب‌السلام، انجام گیرد.

سفیر روسیه به دیگر اعضای شورای امنیت گفته اگر قطعنامه کشورش تصویب شود، کمک‌رسانی‌های مرزی ادامه پیدا خواهد کرد.

نتیجه رای‌گیری قطعنامه پیشنهادی روسیه قرار است روز ۱۸ تیر ماه به‌وقت آمریکا مشخص شود.

  • 18
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
عین القضات همدانی زندگینامه عین القضات همدانی عارف و شاعر قرن ششم هجری

تاریخ تولد: سال ۴۹۲ هجری قمری

محل تولد: همدان، ایران

حرفه: حکیم، نویسنده، شاعر، مفسر قرآن، محدث و فقیه

مدت عمر: ۳۳ سال

درگذشت: در ششم جمادی‌الثانی سال ۵۲۵ هجری قمری

ادامه
اسماعیل محرابی بیوگرافی اسماعیل محرابی؛ بازیگر قدیمی سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۵ فروردین ۱۳۲۳

محل تولد: تنکابن، مازندران

حرفه: بازیگر سینما و تلویزیون

شروع فعالیت: ۱۳۴۵ تاکنون

تحصیلات: لیسانس تئاتر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش