شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۵:۵۳ - ۲۷ خرداد ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۳۰۲۱۹۳
سیاست خارجی

لاوروف: تلاش های آمریکا برای تمدید تحریم های تسلیحاتی ایران راه به جایی نمی‌برد

ظریف: اجازه نمی‌دهیم ایران موضوع بررسی‌هایی شود که اسناد آن ادعاهای جاسوسی است

وزیر امور خارجه ایران و روسیه,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
وزیر امور خارجه ایران و روسیه در نشست خبری مشترک خود در مسکو بر غیرقانونی بودن اقدامات آمریکا علیه ایران در شورای امنیت تاکید کردند و فعالیت‌های هسته‌ای کشورمان را مطابق برجام و در راستای قوانین آژانس ارزیابی کردند.

به گزارش ایسنا، محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران که به مسکو سفر کرده در گفت‌وگو با سرگئی لاوروف همتای روس خود گفت: گفت‌وگو های ایران و روسیه همواره ادامه داشته است و حتی کرونا نتوانست آن ها را متوقف کند و ما از طریق ویددیو کفنرانس گفت وگو داشته‌ایم. همکاری ها میان ما مداوم است در ر ابطه با منطقه و سوریه نیز همکاری های خوبی داریم و توانستیم سوریه را از وضعیت وخیم خارج کنیم.

وی ادامه داد: متاسفانه‌ها کشورهای غربی از طریق درهم آمیختن مفاهیم انسانی منافع سیاسی خود را محقق می کنند. در رابطه با افغانستان نیز ما و روسیه توافق نظر داریم. درباره یمن نیز با روسیه گفت وگو کردیم.

ظریف تاکید کرد که آمریکایی‌ها از معاهدات بین المللی خارج می‌شوند و از این معاهدات سوء استفاده می‌کنند. ایران دائما به دنبال شفافیت است و ایران هیچگاه تلاش نکرده است که با اقدامات آژانس بین المللی انرژی اتمی مقابله کند.

وزیر خارجه کشورمان گفت: دوست دارم که از روسیه به دلیل فرستان پیام به دبیرکل تشکر کنم. آمریکا هیچگاه به توافقات پایبند نبوده است و حتی در زمان رئیس جمهور پیشین نیز مساله همین بوده است و در نهایت ترامپ از برجام خارج شد.

وی افزود: بعضی از کشورها می خواهند با آمریکا همکاری کنند، آمریکا موضع غیرشفافی در رابطه با موضوعات جهانی اتخاذ می کند و اقدامات آنها مخالف قوانین بین المللی است.

وزیر امور خارجه گفت: ما آژانس بین المللی انژی اتمی همکاری می‌کنیم و دائما به قوانین پایبند بوده‌ایم. ترامپ دائما به دنبال تغییر برجام بوده است و ما این مساله را نمی پذیریم. آمریکا از تمام لابزارها استفاده می‌کند تا به ایران فشار بیاورد

وزیر امور خارجه ادامه داد: در رابطه با مسائل دیگر نیز ما و روسیه گفت‌وگوهای خوبی داشتیم و دیدارهای خوبی در آینده خواهیم داشت. ما اکنون دیداری مجازی در ادامه روند آستانه خواهیم داشت و به زودی دیداری مستقیم نیز در این رابطه برگزار می‌کنیم. من از لاوروف دعوت کردم که به تهران بیاید و در فرصت مناسب خواهد آمد.

سرگئی لاوروف نیز گفت: آمریکایی ها مانع اجرای برجام شدند و در مقابل ایران را تحریم کردند. برجام توافقی است که باید همه طرف ها آن را اجرایی کنند و ما از کشورهای دیگر می‌خواهیم که به فعالیت های تجاری خود با ایران ادامه دهند. واشنگتن حق ندارد که ایران را به عدم پایبندی متهم کند.

وزیر خارجه روسیه گفت: در رابطه با نامه‌ای که به دبیرکل سازمان ملل در ارتباط با تحریم‌های تسلیحاتی ایران دادم هیچ پاسخی دریافت نکردم. آن‌هایی که به دنبال حمایت از آمریکا و تصمیمات آنها هستند هیچ دلیل واضحی ندارند.

لاوروف در ادامه تاکید کرد: قرار است در ادامه روند آستانه نشستی مجازی برگزار شود و بعد از آن نشست سران برگزار خواهد شد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ما از ایجاد راه حل سیاسی برای حل بحران لیبی حمایت می کنیم و همه طرف ها باید برای حل این بحران مشارکت داشته باشند.

ظریف نیز تاکید کرد: تلاش های روسیه در رابطه با بحران های منطقه و خصوصا لیبی موفقیت آمیز خواهد بود.

لاوروف در ادامه تاکید کرد: در دیدار با وزیر خارجه ایران به طور تفصیلی در رابطه با برجام رایزنی کردیم و ما از گسترش روابط تجاری با ایران استقبال می کنیم.

وی گفت: تحریم های یکجانبه آمریکا علیه ایران را نمی پذیریم و این تحریم ها در تضاد با قوانین بین المللی است. روابط ما با ایران در زمینه اقتصاد و انرژی گسترش خواهد یافت.

وزیر امور خارجه روسیه گفت: گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی در رابطه با ایران بارها رسانه‌ای شده است و این امر غیرقابل قبول است. روسیه تمدید تحریم های تسلیحاتی علیه تهران را قانونی نمی داند.

امضای اعلامیه مشترک ایران و روسیه درباره ارتقای حقوق بین الملل

در جریان دیدار محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان از روسیه و پس از ملاقات با سرگئی لاوروف وزیرامور خارجه فدراسیون روسیه اعلامیه مشترک دو کشور در زمینه ارتقای حقوق بین الملل به امضای دو وزیر خارجه رسید.

متن کامل اعلامیه به شرح زیر است:  

۱.    جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه بر تعهد کامل خود به اصول حقوق بین الملل که در «منشور ملل متحد» و «اعلامیه سال ۱۹۷۰ درباره اصول حقوق بین الملل مربوط به روابط دوستانه و همکاری میان دولت ها منطبق با منشور ملل متحد»، منعکس شده اند، تاکید می نمایند. اصول حقوق بین الملل که اساس روابط بین المللِ عادلانه و برابر هستند، همکاری برد ـ برد را به منصه ظهور می رسانند و فضای مشترکی را برای همکاری های امنیتی و اقتصادیِ برابر و جدایی ناپذیر ایجاد می کنند.

۲.    جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه بر این نکته اشتراک نظر دارند که اصل برابری حاکمیت ها برای ثبات در روابط بین الملل حیاتی می باشد. دولت ها از حقوق خود بر مبنای استقلال و برابری بهره مند می شوند و تعهدات و مسئولیت هایشان را بر اساس احترام متقابل بر عهده می گیرند. دولت ها حق دارند در ایجاد و اِعمال حقوق بین الملل به صورت برابر مشارکت نمایند. آنها همچنین متعهد هستند به نحو منسجم و مستمر، حقوق بین الملل را با حسن نیت رعایت نمایند.

۳.    جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه بر اصل لزوم خودداری دولت ها از تهدید یا توسل به زور علیه تمامیت سرزمینی یا استقلال سیاسی هر کشور دیگر برخلاف منشور ملل متحد، تأکید می کنند. بر این اساس، آنها مداخله های نظامی یک جانبه را محکوم می نمایند.

۴.    جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه از اصل عدم مداخله در امور داخلی یا خارجی دولت ها به طور کامل حمایت می کنند و هر گونه مداخله دولت ها در امور داخلی یا خارجی دولت های دیگر با هدف تغییر جعلی حکومت های مشروع را که ناقض اصل مزبور است، محکوم می نمایند.

۵.    جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه هر گونه اقدام یا تلاش برای تضعیف یا بی ثبات سازی دولت ها یا نهادهای آنها را به هر شکل یا بهانه ای، نقض اصل یادشده قلمداد می نمایند.

۶.    جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه اِعمال فراسرزمینی مغایر با حقوق بین الملل قوانین ملی دولتها را به عنوان مصداق دیگری از نقض اصل عدم مداخله در امور داخلی دولت ها محکوم می نمایند.

۷.    جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه، به عنوان بخشی از اصل عدم مداخله در امور داخلی یا خارجی دولت ها؛ حق حاکمه و غیر قابل نقض دولتها در تعیین نظام سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی خود برای توسعه روابط بین المللی و اِعمال حاکمیت دائمی بر منابع طبیعی خود، مطابق با اراده مردمشان و بدون دخالت خارجی، مداخله، براندازی، اجبار یا تهدید به هر صورت را مورد تاکید قرار می دهند.

۸.    جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه بر اصل حل و فصل مسالمت آمیز اختلافات تأکید کرده و اعتقاد راسخ دارند که دولت ها باید اختلافات شان را از طریق ابزارها و سازوکارهایی که در مورد آن توافق کرده اند، حل و فصل نمایند. این روند به حل مسالمت آمیز اختلافات بر طبق حقوق بین الملل قابل اِعمال کمک کرده و در نتیجه می تواند به کاهش تنش ها و افزایش همکاری صلح آمیز منجر شود. بدیهی است، برای حفظ نظم حقوقی بین المللی، ضرورت دارد که همه ابزارها و سازوکارهای حل و فصل اختلافات، مبتنی بر رضایت باشند و با حسن نیت و روحیه همکاری به کار گرفته شوند. اهداف مذکور نباید با سوءاستفاده در عمل، تضعیف گردند.

۹.    جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه در این زمینه اشتراک نظر دارند که اجرای با حسن نیت اصول و قواعد کلی شناخته شده حقوق بین الملل، مانع از رویه اتخاذ استانداردهای دوگانه یا تحمیل اراده برخی دولت ها بر برخی دیگر خواهد شد. آنها تحمیل اقدام های زورمدارانه یکجانبه -که همچنین به عنوان «تحریم های یک جانبه» شناخته شده اند- را مصداقی از چنین رویه ای قلمداد می نمایند. اقدام های زورمدارانه یکجانبه به ویژه در شکل اقدام قهری اقتصادی، گروه هایی را که در آسیب پذیرترین وضعیت اقتصادی و اجتماعی هستند، هدف قرار می دهند. بنابراین همه کشورها باید از اعلام و اِعمال هر گونه اقدام زورمدارانه یکجانبه اجتناب نمایند؛ زیرا این اقدامات مانع از تحقق کامل توسعه اقتصادی و اجتماعی می شوند و آثار منفی بر بهره مندی از همه حقوق بشر از جمله حق توسعه، تجارت و سرمایه گذاری دارند.

۱۰. جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه، تروریسم را در هر شکل و صورتی، به عنوان یک تهدید جهانی علیه صلح و امنیت بین المللی محکوم می کنند و آن را تضعیف کننده نظم بین المللیِ مبتنی بر حقوق بین الملل می دانند. آنها تاکید می کنند که تروریسم نباید به مذهب، ملیت، گروه قومی یا تمدنی پیوند داده شود. اقدامات تروریستی، صرف نظر از انگیزه و زما ن و مکان آن و توسط هر کس که ارتکاب یابند، اقدامی مجرمانه و غیرقابل توجیه خواهند بود. آنها هم چنین بر ضرورت تلاش مشترک و رویکرد جامع در پیشگیری و مقابله با تروریسم، وفق حقوق بین الملل از جمله منشور ملل متحد تاکید می کنند و علاوه بر این، بر غیرقابل پذیرش بودن اتهام زنی های ناروا علیه نهادهای رسمی دولت های دیگر که می تواند تلاش های بین المللی در مبارزه با تروریسم را به چالش بکشد، تأکید می نمایند. به علاوه آنها از اجرای یکپارچه و متوازن راهبرد جهانی ملل متحد برای مقابله با تروریسم حمایت می کنند.

۱۱. جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه اعلام می دارند که تعهدات بین المللی مربوط به مصونیت دولت ها، اموال و مقامات آن ها باید همواره توسط کشورها محترم شمرده شوند. نقض این تعهدات در تضاد با اصل برابری حاکمیت دولت ها است و می تواند به افزایش تنش ها منجر شود.

۱۲. جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه مصمم هستند با رویکردهای غیرقانونی یکجانبه در حل و فصل بحران های جهانی مقابله کرده و فعالانه رویکردهای جمعی و چندجانبه عادلانه مبتنی بر اصول و قواعد کلی شناخته شده حقوق بین الملل را برای حل مسائل فوری و ضروری منطقه ای و جهانی ارتقاء دهند. جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه مفاهیمی را که در تلاش برای تضعیف نظم بین المللی مبتنی بر حقوق بین الملل هستند، مردود اعلام می کنند.

۱۳. جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه تصمیم می گیرند که در راستای روابط مبتنی بر مشارکت راهبردی فیمابین، همکاری های خود را با هدف رعایت و ارتقاء حقوق بین الملل و  استقرار یک نظم بین المللی عادلانه و مبتنی بر حقوق بین الملل گسترش دهند.

  • 10
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش