چهارشنبه ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۲:۰۶ - ۱۹ فروردین ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۱۰۱۹۹۳
دولت

نوبخت: دولت در حساس‌ترین مرحله‌ی مدیریت منابع خود است

رحمانی فضلی: روند کرونا در خیلی از استان‌ها کاهشی شده است

عبدالرضا رحمانی فضلی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دولت
وزیر کشور با بیان این که وزارت بهداشت در آمادگی لازم شناخت مناسب و تامین امکانات و تجهیزات است گفت که روند شیوع کرونا در خیلی از استان‌ها کاهشی شده است.

به گزارش ایسنا، عبدالرضا رحمانی فضلی در جلسه علنی امروز سه‌شنبه مجلس شورای اسلامی برای بررسی وضعیت کشور با شیوع کرونا ضمن تبریک عید شعبان و سال نو گفت: وزارت کشور با توجه به جایگاهش در ساختار اداری استانداری و فرمانداری شهرداری و بخشداری‌ها هماهنگی و پیگیری‌ها در سطح استان‌ها انجام داد. از همان روز اول که آقای نمکی در ۳۰ بهمن اولین گزارش را درباره کرونا ارائه کرد، وزارت کشور در یک اسفند ستاد مقابله با کرونا را با توجه به جایگاه سازمان مدیریت بحران تشکیل داد و دستور العمل‌های لازم ابلاغ شد برای رئیس جمهور هم گزارشاتی تهیه شد.

وزیر کشور ادامه داد: در اوایل امکانات و تجهیزات و شرایط بستری شدن در بیمارستان‌ها و مشکلات احتمالی تخت‌های بیمارستانی دغدغه و نگرانی برای پزشکان و پرستاران ایجاد کرده بود اما اکنون وزارت بهداشت در آمادگی لازم و شناخت مناسب و تامین مقدمات و تجهیزات کامل است. این موضوعات با هماهنگی تمامی دستگاه‌های اجرایی رخ داده است آگاهی مردم هم افزایش پیدا  کرد و آنها توانستند با خود کنترلی و مدیریت به ما کمک کنند.

رحمانی افضلی افزود: در روزهای اول اقدامات زیادی در طرح کاهش فاصله اجتماعی از جمله تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها و مراکز تجمع صورت گرفت در مرحله دوم که از ۷ فروردین شروع شد. این طرح با شدت بیشتری  دنبال شد هماهنگی‌های خوبی بین مردم، مسوولان و دستگاه‌های اجرایی وجود داشت ۱۰ روز از این طرح می‌گذرد و شرایط خیلی مناسب‌تر است لازم است از نیروی انتظامی، بسیج، سپاه، وزارت بهداشت، فرمانداران، استانداران و شهرداران تشکر کنم.

وی یادآور شد: وزارت کشور و استانداری‌ها علاوه بر موضوعات مربوط به بحث کرونا مسدئولیت‌های دیگری داشتند از جمله موضوع مواجه با سیل اخیر  یا بحث مرزها که وزارت کشور اقداماتش را انجام داد.

وی خاطر نشان کرد: با اجرای طرح جدید فاصله گذاری هوشمند اصناف را به سه دسته ریسک پایین، متوسط و بالا تقسیم کردیم از ۲۳ فروردین اصناف با ریسک پایین به جز تهران شروع به کار کردند پروتکل‌های لازم را به استانداران و فرمانداران دادیم تا نظارت دقیق داشته باشند این طرح برای تهران از  از ۳۰ فروردین خواهد بود. در سایر حوزه‌ها یعنی برگزاری تجمعات و تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها هم تا ۳۰ فروردین تمدید شد برای بعد از آن مجددا تصمیم گیری می‌کنیم.

به گفته رحمانی فضلی، هماهنگ  کردن مردم،  افزایش سطح اطلاعات، آگاهی، اقناع سازی و هماهنگی دستگاه‌های اجرایی در سراسر کشور از جمله اقداماتی است که برای آن تلاش‌های را صورت گرفت.

وزیر کشور همچنین گفت: جلساتی در قالب کمیته امنیتی و انتظامی برعهده وزارت کشور گذاشته شد این مصوبه‌ای شورای عالی امنیت ملی بود که به تصویب رهبری هم رسیده است مبنی بر این که وزارت کشور عهده دار هماهنگی استان‌ها بوده و آن را تحت سیاست‌های ستاد مبارزه با کرونا انجام دهد. اکنون که جلسات ستاد ملی کرونا به ریاست آقای روحانی برگزار می‌شود پیگیری‌های خوبی صورت گرفت. ایشان جلسات متعددی در سطح ملی و تماس‌های با استانداران وارتباطاتی با  کارخانجات و  واحدهای تولیدی داشته مه موفق هم بوده است. امیدواریم در این مرحله روند کار در کل کشور به خوبی پیش برود ضمن آن که تسلط کافی و کامل و تجربه و آگاهی خوب و امکانات  ومنابع داریم.

رحمانی فضلی ادامه داد: روند کرونا در خیلی از استان‌ها کاهشی است مثلا از گیلان پرسیدم که گفتند در ایام عید ۲۰۰۰ نفر در تخت بیمارستانی بستری بودند که الان به ۴۰۰ تخت رسیده است. وضعیت مازندران وخراسان هم همین گونه است البته این بدان معنا نیست که شرایط به گونه‌ای است که فعالیت‌ها عادی باشد باید  کار را ادامه دهیم؛ از یک طرف نظام حاکمیت و مسوولان هستند و از طرف دیگر مردم که به خوبی مشارکت داشته و باید ادامه دهند. امیدواریم طول عمر بیماری و میزان فوتی‌ها و هزینه‌های انسانی کم شود.

وزیر کشور در پایان از پرستاران و پزشکان، مسوولان در وزارت بهداشت، بسیج، نیروی انتظامی ، وزارت اطلاعات، شهرداران و استانداران و فرمانداران قدردانی کرد و به خانواده‌های که عزیزانشان را به خاطر بیماری از دست داده‌اند، تسلیت گفت.

نوبخت: دولت در حساس‌ترین مرحله‌ی مدیریت منابع خود است

محمدباقر نوبخت در جلسه علنی صبح امروز (سه‌شنبه) مجلس شورای اسلامی با اشاره به آثار مالی و اقتصادی کرونا در کشور یادآور شد: این آثار یکی بر دولت و دیگری بر مردم و جامعه بوده است. در خصوص دولت باید عرض کنم کرونا تا الان روی منابع دولت اثرگذار بوده است. با توجه به این‌که یکی از مولفه‌های تامین منابع در بودجه سال جاری فروش نفت و فرآورده‌ها بوده و با عنایت به کاهش تقاضای جهانی و افت قیمت نفت می‌توان گفت در این زمینه به شدت بر منابع ریالی و سهم نفت اثر منفی داشته است.

وی ادامه داد: مولفه بعدی مالیات است؛ با توجه به شرایط رکودی و تصمیمی که دولت برای هماهنگی با بنگاه‌های تولیدی، مشاغل و کسب‌وکارهای خرد داشته، یک امحال سه ماهه صورت گرفت لذا ما از نظر درآمدی از محل مالیاتی با عدم تحقق مواجه شدیم و در این میان مخارج غیرقابل اجتنابی هم وجود دارد.

معاون رییس جمهور یادآور شد: در واقع این بحران نه تنها بر خزانه ما اثرگذار بوده بلکه در بخش دیگری از منابع که در قانون بودجه پیش‌بینی شده تاثیرگذار بوده است؛ ضمن این‌که باید تعهداتی مثل پرداخت یارانه ۴۵ هزار تومانی، بیش از ۳۱ هزار میلیارد تومان حمایت معیشتی، ۱۲.۵ هزار میلیارد تومان خرید تضمینی گندم، ۵۱۰۰ میلیارد تومان طرح تحول سلامت و ۱۵ هزار و ۵۵۰ میلیارد تومان سهمی که باید به نهادهای حمایتی داده شود نیز محقق شود. فردا ۲۰ فروردین‌ماه باید ۴۴۰۰ میلیارد تومان برای یارانه‌ها پرداخت شود؛ ما یک پرداخت نیز در دهم فروردین‌ماه داشتیم ضمن این‌که مصرف بنزین از بیش از ۹۰ میلیون لیتر به ۴۲ میلیون لیتر در روز رسیده و آنچه از محل صرفه‌جویی بنزین می‌شد عرضه کرد با توجه به کاهش تقاضا در کشورهای همسایه مشکلات خود را دارد.

رییس سازمان برنامه و بودجه خاطر نشان کرد: دولت در یکی از حساس‌ترین مراحل مدیریت منابع خود است تا به حال در خاطر ندارید که پرداخت حقوق‌ها به تاخیر بیفتد یا یارانه‌ها با تاخیر مواجه شود. وظیفه دولت این است که هنر مدیریت خود را روی مدیریت منابع و مصارف بگذارد و طرح‌های عمرانی را هم تا جایی که می‌شود آماده کند.

نوبخت با اشاره به ضرورت حمایت‌های بهداشتی، درمانی و همچنین حمایت از کسب‌وکار مردم، اظهار کرد: ما در حوزه سلامت تلاش کردیم اعتبارات بخش سلامت را پرداخت کنیم. به خصوص که بیمه سلامت اگر تخصیص را دریافت کند می‌تواند کارانه کادر بیمارستان را پرداخت کند؛ لذا پرداخت ۱۰۰ درصد اعتبارات بیمه سلامت سیاست دولت است و امروز یا فردا ۱۰۰ درصد اعتبار حوزه ردیف‌های حوزه بهداشت و درمان تسویه می‌شود. از این جهت تا الان ۳۵۶۰ میلیارد تومان ویژه تقویت ستاد ملی، ستاد تهران بزرگ و استان‌ها به عنوان تنخواه اختصاص پیدا کرده همچنین ۶۰۰ میلیارد تومان دیگر برای برخی دانشگاه‌ها که نیاز به تنخواه دارد در نظر گرفتیم و ۱۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان برای تجهیزات بیمارستان‌ها جهت مقابله با کرونا، دارو، البسه، پوشاک ویژه کادر درمان، کیت‌های آزمایشگاهی و جبران کمبود درآمدهای اختصاصی دانشگاه‌ها در ماه‌های آینده اختصاص می‌یابد.

رییس سازمان برنامه و بودجه با بیان این‌که دولت از جهت منابع در معرض آسیب سختی قرار گرفت، تاکید کرد: ما به شرکت‌های داخلی دانش‌بنیان لیست نیازهای وزارت بهداشت اعم از تجهیزات، البسه، دارو و موارد ویژه بیمارستان‌ها ارائه می‌کنیم و اگر شرکت‌های داخلی هم بتوانند آن را تامین کنند یک سنت هم از خارج وارد نمی‌کنیم. همچنین یک میلیارد یورو برای وزارت بهداشت در ماه‌های آینده جهت مقابله و مدیریت بیماری کرونا اختصاص خواهد یافت.

نوبخت همچنین گفت: دولت با همه سختی‌ها خود را موظف کرد که جامعه هدف را شناسایی و در حد مقدور به آنها کمک کند اولین شناسایی سه میلیون نفر کسانی بودند که حقوق ثابت و مالکیت نداشتند که به این افراد (حدود سه میلیون نفر) از ۲۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان در اسفندماه پرداخت کردیم و یک بسته هم در چند روز آینده پرداخت خواهد شد. گروه دوم کسانی هستند که درآمد فصلی یا روزمزد داشتند و حدود چهار میلیون نفر هستند که برای اینها در کارت یارانه‌شان یک تا دو میلیون تومان شارژ می‌کنیم و با تنفس چند ماهه طی دو سال آن را از یارانه‌شان کسر خواهیم کرد که هشت درصد سود تسهیلات آن را سازمان برنامه و بودجه به عهده خواهد گرفت. همچنین مقرر شد برای ۷۸ میلیون نفر در صورت تقاضا در کارت خریدشان یک میلیون تومان با سود ۱۲ درصد شارژ کنیم.

وی همچنین اضافه کرد: در مورد کسبه و بنگاه‌ها نیز ممکن است اگر حمایتی صورت نگیرد کارگران‌شان را اخراج کنند لذا مقرر شد ۷۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای حمایت از تولید اختصاص داده شود.

رییس سازمان برنامه و بودجه در پایان اضافه کرد: دولت در حال مدیریت است که خودش به تعهداتی که به کارگران و کارمندان دارد عمل کند و طرح‌های عمرانی را سرپا نگه دارد چرا که در غیر این صورت برخی مشاغل از دست خواهند رفت. امیدواریم که بتوانیم با کمک هم از این دوره سخت عبور کنیم.

  • 13
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش