جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۱۴:۱۲ - ۱۴ آذر ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۹۱۲۸۵
بین الملل

تحریم نفتی اروپا چه تاثیری بر اقتصاد روسیه خواهد داشت؟

تحریم نفتی اروپا,روسیه
اتحادیه اروپا خرید نفت خام دریایی روسیه را متوقف کرده تا مسکو را از منابع درامدی خود در جنگ اوکراین محروم کند. این اقدام آنچنان که اتحادیه اروپا انتظار دارد بر اقتصاد مسکو تاثیری ندارد.

به گزارش ایرنا،  این رسانه آلمانی افزود: با آغاز مرحله اول ممنوعیت اتحادیه اروپا بر نفت خام و فرآورده های نفتی روسیه در روز دوشنبه، ۵ دسامبر، کشورهای اروپایی خرید نفت خام دریایی از روسیه را با برخی استثناهای محدود، متوقف می کنند.

این تحریم ها همزمان با تعیین سقف قیمت که توسط اقتصادهای پیشرفته گروه هفت برای نفت روسیه اعمال شده انجام می‌شود که همچنین می تواند به معنای آسیب به درآمدهای نفتی روسیه و تضمین عدم افزایش سرسام‌آور قیمت‌های نفت باشد.

با توجه به این که اتحادیه اروپا در ۶ ماه گذشته از خرید نفت روسیه اجتناب کرده است و مسکو در حال حاضر بخش عمده ای از نفت خام خود را با تخفیف های شدید به فروش می رساند، هنوز مشخص نیست که تحریم نفتی و تعیین سقف قیمتی چه تاثیری بر جنگ اوکراین خواهد داشت.

اتحادیه اروپا در ژوئن اعلام کرد که واردات نفت خام روسیه از طریق دریا را از ۵ دسامبر و فرآورده های نفتی پالایش شده را از ۵ فوریه به عنوان بخشی از ششمین بسته تحریمی خود علیه روسیه ممنوع می کند. این ممنوعیت ۹۰ درصد از واردات نفت اتحادیه اروپا از روسیه را پوشش می دهد، زیرا معافیت موقت برای نفت خام خط لوله در نظر گرفته شده است.

سال گذشته، اتحادیه اروپا ۷۰ میلیارد یورو (۷۴ میلیارد دلار) نفت خام و محصولات نفتی تصفیه شده از روسیه وارد کرد.

این تحریم ها همچنین ارائه دهندگان خدمات کشتیرانی اروپایی را در صورتی که محموله بالاتر از سقف قیمت خریداری شود، از بیمه و تامین مالی کشتی‌های حامل نفت روسیه به کشورهای ثالث منع می‌کند.

هدف از این اقدام، افزایش هزینه حمل و نقل نفت روسیه است زیرا در غیاب شرکت های اروپایی که بازیگران اصلی در حمل و نقل و سایر خدمات دریایی هستند، نفتکش های روسی باید به بازارهای بیمه با کارایی کمتر روی آورند.

چشم انداز تحریم واردات نفت خام روسیه از طریق دریا توسط بزرگترین خریدار آن و همچنین ممنوعیت خدمات دریایی، مقام های آمریکایی را نگران کرده زیرا آنها بیم آن را دارند که این تحریم ها باعث افزایش شدید قیمت نفت شود.

آمریکایی ها پیشنهاد دادند که قیمت نفت خام روسیه از طریق دریا را محدود کنند، طرحی که به شرکت های اروپایی اجازه می دهد تا زمانی که نفت در سطح سقف توافق شده یا کمتر از آن خریداری می شود، به ارائه خدمات بیمه و مالی به شرکت های کشتیرانی که نفت روسیه را به کشورهای ثالث حمل می کنند، ادامه دهند.

گروه ۷ و استرالیا روز جمعه پس از کشمکش‌های فراوان بین اعضای اتحادیه اروپا، بر سر سقف قیمتی ۶۰ دلار در هر بشکه نفت خام روسیه به توافق رسیدند.

در حالی که این سقف قیمتی به اصطلاح تنبیه ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به دلیل درگیری در اوکراین را از طریق آسیب رساندن به سود نفتی مسکو هدف قرار می دهد، اما همچنین هدف از آن تضمین جریان مداوم نفت روسیه به بازارهای جهانی برای جلوگیری از افزایش قیمت نفت است.

دویچه وله نوشت: بعید به نظر می‌رسد که با تعیین سقف قیمت، این اقدام لطمه‌ای در وضعیت مالی روسیه ایجاد کند، زیرا مسکو در حال حاضر بیشتر نفت خود را به قیمت حدود ۶۰ دلار در هر بشکه می‌فروشد. با این حال، در صورتی که قیمت جهانی نفت به طور ناگهانی شروع به افزایش کند، سود نفتی این کشور را محدود می کند.

سقف قیمت ۶۰ دلار در هر بشکه همچنان انگیزه های روسیه را برای فروش نفت حفظ می کند، زیرا این قیمت همچنان بالاتر از هزینه تولید بین ۳۰ تا ۴۰ دلار در هر بشکه است.

این گزارش خاطرنشان کرده که اگر روسیه نتواند مسیری برای فروش نفت خود که اتحادیه اروپا از آن سرباز زده پیدا کند این امر می تواند بازارهای جهانی نفت را در تنگنا قرار دهد و به افزایش قیمت نفت منجر شود. این امر درامد نفتی روسیه را افزایش می دهد و خطری است که کارشناسان نباید آن را دستکم بگیرند.

روسیه چگونه می تواند تلافی کند؟

«الکساندر نواک» معاون نخست وزیر روسیه روز یکشنبه گفت که مسکو به کشورهایی که سقف قیمت را رعایت می کنند نفت نمی فروشد و آماده است تولید خود را برای جبران صادرات از دست رفته کاهش دهد.

«گئورگ زاخمن» (Georg Zachmann)، کارشناس انرژی، گفت که روسیه فروش نفت بر اساس سقف قیمتی را به منظور «به نمایش گذاشتن استقلال، فشار بر بازارهای جهانی و غرب، و جلوگیری از تبدیل شدن چنین سقف‌های قیمتی به ابزاری ثابت» نمی‌پذیرد.

این رسانه مدعی شد روسیه که بشدت به تانکرهایی با پرچم خارجی متکی است می تواند به استفاده از «ناوگان سایه» کشتی ها متوسل شود تا تحریم های نفتی را دور بزند.

تاثیر تحریم های روسیه بر بازار نفت چه خواهد بود؟

براساس این گزارش، انتظار می‌رود تحریم نفتی و سقف قیمت‌ها تنها باعث عدم اطمینان بیشتر در بازارهای نفت شود که در حال حاضر مجبور به مقابله با تقاضای ضعیف در میان نگرانی از رکود اقتصادی و محدودیت‌های کووید-۱۹ در چین هستند.

زمانی که ممنوعیت واردات محصولات نفتی پالایش شده روسیه مانند گازوئیل از سوی اتحادیه اروپا از ۵ فوریه اجرایی می شود، بازارهای نفت خود را برای اختلال بسیار بزرگتری در بازار نفت آماده خواهند کرد.

  • 10
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش