جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳
۱۳:۴۴ - ۱۷ فروردین ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۱۰۱۷۱۱
بین الملل

اقدامات جدید برای مقابله با کرونا؛ تصمیم متفاوت دولت ترکیه، ابتکار قطر

اقدامات جدید برای مقابله با کرونا,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل
دولت ترکیه از زمان شیوع ویروس کرونا در سطح جهان تلاش کرده است سیاست‌های متفاوت و سختگیرانه‌ای به احرا بگذارد.

به گزارش عصرایران، یکی از این سیاست‌های متفاوت ترکیه، وضع محدودیت سنی تردد در خیابان تنها برای دو گروه سنی "جوان" و "سالمند" است.

در ترکیه محدودیتی برای حدود ۳۴ میلیون نفر از جمعیت این کشور وضع شده و باقی ۵۰ میلیون نفر می‌توانند با رعایت نکات بهداشتی و ایمنی در سطح جامعه تردد کنند.

در بیماری "کووید ۱۹" دو گروه "ناقلان بدون علامت" و "مبتلایان آسیب پذیر و پرریسک" وجود دارند و دولت ترکیه دقیقا همین دو گروه را به عنوان قشر "ناقل بیماری" و قشر" آسیب‌پذیر" در محدودیت تردد قرار داده است.

در بسیاری از کشورهای دنیا به ویژه در هفته های آغازین بحران به ناقلان زیر ۲۰ سال کرونا که غالبا بدون علامت بیماری هستند توجه زیادی نشان داده نشده است؛ در حالی که نتایج یافته های جدید نشان می دهد این گروه از ناقلان بدون علامت می توانند بسیار خطرناک باشند و تردد آزادانه آنها می تواند دهها و صدها نفر را آلوده کند.

در ترکیه افراد زیر ۲۰ سال و سالمندان بالای ۶۵ سال حق  خروج از خانه را ندارند؛ گروه جوانان به خاطر اینکه غالب آنها می‌توانند ناقلان بدون علامت بیماری باشند که بیماری را در نهایت به گروه پرریسک یعنی "سالمندان آسیب‌پذیر" منتقل کنند. برای نقض قرنطینه نیز دولت جریمه مالی تعیین کرده است.

این ۲ دسته حدود ۳۴ میلیون نفر از جمعیت ترکیه را شامل می‌شوند و فعلا تا اطلاع ثانوی حضور و تردد آنها در محیط خارج از منزل ممنوع شده است. وزیر بهداشت ترکیه مدام از جوان‌ها می‌خواهد با دولت همکاری کنند و بیرون نیایند. او می گوید اگر ۲-۳ هفته همه مراعات کنند زودتر از شر بحران خلاصی حاصل خواهد شد.

از سوی دیگر دولت ترکیه محدودیت‌هایی را برای ورود به ۳۱ استان از ۸۱ استان این کشور وضع کرده است و در مناطقی را نیز که شیوع ویروس بالاست به صورت محاصره در قرنطینه نگه داشته است.

دولت ترکیه از ابتدای شیوع پاندمی ویروس کرونا در جهان، تلاش کرده است از سیاست قرنطینه و عدم ارتباط به عنوان یک روش موثر و تدافعی علیه ویروس بهره ببرد.

ابتکار تازه قطری‌ها برای مهار کرونا

وزارت کشور قطر برای کنترل و پیشگیرانه از شیوع ویروس کرونا از ربات جهت جلوگیری از تجمعات و رصد عبور و مرور استفاده می‌کند.

روزنامه الرایه روز یکشنبه به نقل از وزارت کشور قطر نوشت:  این ربات که «العساس» نام دارد به هشت دوربین ثابت و متحرک مجهز می‌باشد و قادر است با شناسایی چهره‌ها، تصویر افراد متخلف را به مرکز ملی فرماندهی ارسال کند.    

وزارت کشور قطر اضافه کرد که این ربات امنیتی، وظایف دیگری از جمله دسترسی به اجتماعات و انجام گشت‌های ویژه در محلات مسکونی و اماکن عمومی را برعهده دارد.

وزارت کشور قطر پیش از این در پی شیوع کرونا در این کشور با استفاده از بلندگو و هواپیمای کوچک بدون سرنشین، مردم را به ماندن در خانه تشویق می‌کرد.  

بر اساس گزارش وزارت بهداشت قطر تاکنون در این کشور یک هزار و ۳۲۵ نفر به کرونا مبتلا و سه نفر به همین دلیل جان خود را از دست داده‌اند. 

پیش‌تر قطر برای مقابله با شیوع ویروس کرونا، فعالیت تمامی مراکز تجاری غیرضروری در این کشور را از هشتم فروردین ممنوع اعلام کرده بود. 

ویروس کرونا برای نخستین بار ۱۲ دسامبر (آذر/دی) گذشته در چین و در شهر «ووهان» شیوع پیدا کرد اما پکن به طور رسمی اواسط ژانویه (دی/بهمن) آن را اعلام کرد. 

این ویروس بسرعت به کشورهای مختلف در سراسر جهان سرایت و اکثر کشورها را درگیر کرده است. 

درخواست فرانسه از چین برای خرید ۲ میلیارد ماسک
ایرنا نوشت: وزیر بهداشت فرانسه اعلام کرد، میزان سفارش‌های این کشور برای خرید ماسک از تولیدکنندگان چینی اکنون به حدود ۲ میلیارد عدد رسیده است.

«اولیویه وران» پیش از این، از سفارش خرید یک و نیم میلیارد ماسک از خارج کشور خبر داده بود. انتقال این مقدار ماسک با برقراری یک پل هوایی میان دو کشور با بیش از ۱۰۰ پرواز از چین به فرانسه انجام خواهد گرفت.

به گزارش شبکه «آر.ت.ال» فرانسه، «اولیویه وران» در گفت و گو با رسانه آنلاین «بروت» تاکید کرد که فرانسه برای تامین ماسک‌های محافظ برای مهار کرونا تلاش می‌کند.

او گفته، میزان ماسک‌های سفارش داده شده، بسیار بیشتر از آن چیزی است که دریافت می‌کنیم و این مساله تحت رقابت جهانی قرار دارد.

وران افزود: دولت تلاش می‌کند تا منابع مورد نیاز خود را برای مهار کووید ۱۹ تامین کند.
 

وزیر بهداشت فرانسه پیشتر گفته بود، این کشور برای مباره با کرونا به طور هفتگی از ۴۰ میلیون ماسک استفاده می کند. پزشکان، مراقبان بهداشتی و خانه‌های سالمندان، پلیس و دیگر کارمندان خط مقدم مقابله با ویروس کرونا کمبود ماسک در این کشور را مورد سرزنش قرار داده‌اند.

تاکید بر ضرورت استفاده همگانی از ماسک در فرانسه

آکادمی پزشکی فرانسه برخلاف دیدگاه‌های اعلام شده تاکنون در این کشور، روز جمعه بر اجباری کردن استفاده از ماسک برای همه شهروندان در اماکن عمومی تاکید کرد و آن را حلقه تکمیل کننده دیگر تمهیدات بازدارنده در این زمینه دانست.

همچنین به نوشته رادیو بین‌المللی فرانسه، تاکنون مقام های فرانسه و حتی بسیاری از کارشناسان بیماری‌های عفونی و پژوهشگران، زدن ماسک را تنها برای بیماران و ناقلان ویروس و نیز در اماکن درمانی ضروری و استفاده از آن را برای عموم بی حاصل می‌دانستند. در کشورهای دیگر نیز سیاست یکسانی در این باره وجود ندارد.

آکادمی پزشکی فرانسه برای نخستین بار از هنگام آغاز بحران ویروس کرونا با اشاره به رویکردهای برگزیده در این زمینه برای محدود کردن شیوع بیماری، بر ضرورت استفاده از ماسک برای همه به هنگام خروج از خانه تاکید کرد.

براساس بیانیه آکادمی پزشکی فرانسه، تردیدی نیست که افراد در دوره نهفتگی ویروس و یا در دوره انتقال آن بدون داشتن علایم بیماری، ویروس را منتشر و عامل عفونت را منتقل می‌کنند. بنابراین استفاده از ماسک برای همه مردم تمهید منطقی دیگری است که دیگر تدبیرات به کاربسته را تکمیل می‌کند. از همین رو از دیدگاه آکادمی پزشکی، زدن یک ماسک ویژه باید برای همه افراد اجباری شود.

«ادوارد فیلیپ» نخست وزیر فرانسه روز چهارشنبه گذشته در برابر کمیسیون مجلس ملی فرانسه نسبت به سودمندی استفاده همگانی از ماسک ابراز تردید و یادآوری کرد، به نظر رئیس برنامه‌های اضطراری سازمان بهداشت جهانی «هیچ نشانه‌ای از اینکه زدن ماسک توسط مردم دارای فایده باشد در دست نیست و حتی به سبب استفاده نادرست، می‌تواند نتیجه وارونه نیز به بار آورد.

با این حال، دولت فرانسه که تاکنون زدن ماسک برای افراد سالم را غیرضروری تلقی می‌کرد، اینک آن را توصیه می‌کند.

به گفته بسیاری، دولت فرانسه از آن رو در ابتدا بر عدم سودمندی زدن ماسک برای عموم تاکید می‌کرد که در آن هنگام با کمبود آن در کشور روبرو بود و قصد داشت میزان موجود را برای کادر پزشکی حفظ کند.

سازمان بهداشت جهانی تاکنون در این زمینه نگرش پیشین خود را حفظ کرده است. با این حال گفته می‌شود که این سازمان نگران آن است که استفاده از ماسک، اطمینان بیش از حد به افراد دهد و آنان را نسبت به رعایت دیگر ملاحظات بازدارنده بی‌توجه کند.

«ژروم سالومون» مدیرکل بهداشت فرانسه شنبه شب اعلام کرد که شمار جانباختگان کرونا در این کشور از ۷ هزار و ۵۰۰ نفر عبور کرده است.

به گفته او، در مدت ۲۴ ساعت گذشته ۴۴۱ نفر در اثر ابتلا به کرونا در بیمارستان‌های این کشور جان خود را از دست داده‌اند.

طبق آمار جهانی از میزان ابتلا به کرونا در جهان، تا به این لحظه ۸۹ هزار و ۹۵۳ نفر در فرانسه به کرونا مبتلا هستند، هفت هزار و ۵۶۰ نفر جان خود را از دست داده و ۱۵ هزار و ۴۳۸ نفر نیز بهبود یافته اند.

irna.ir
  • 16
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی نصیریان بیوگرافی علی نصیریان؛ پیشکسوت صنعت بازیگری ایران

تاریخ تولد: ۱۵ بهمن ۱۳۱۳

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر، نویسنده و کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۲۹ تاکنون

تحصیلات: دانش آموخته مدرسه تئاتر در رشته هنرپیشگی

ادامه
پاوان افسر بیوگرافی پاوان افسر بازیگر تازه کار سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ تیر ۱۳۶۳ 

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر 

آغاز فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

تحصیلات: لیسانس رشته ی مدیریت بازرگانی

ادامه
امین پیل علی بیوگرافی امین پیل علی بازیکن تازه نفس فوتبال ایران

تاریخ تولد: ۱۷ دی ۱۳۸۱

محل تولد: گیلان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک

تیم: تیم ملی فوتبال ایران

شماره پیراهن: ۱۵

ادامه
ابوطالب بن عبدالمطلب زندگینامه ابوطالب بن عبدالمطلب پدر امام علی (ع)

تاریخ تولد: ۳۵ پیش از عام‌الفیل

محل تولد: مکه

دیگر نام ها: عبدالمطلب، عبدالمناف، عمران

دلیل شهرت: رئیس قبیله بنی هاشم، پدر امام علی (ع)، عمو و حامی حضرت محمد (ص)

درگذشت: سال دهم بعثت

آرامگاه: مکه در گورستان ابوطالب

ادامه
رودریگو هرناندز بیوگرافی «رودریگو هرناندز»؛ ستاره ای فراتر از یک فوتبالیست | هوش و تفکر رمز موفقیت رودری

تاریخ تولد: ۲۲ ژوئن ۱۹۹۶

محل تولد: مادرید، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست 

پست: هافبک دفاعی

باشگاه: منچسترسیتی

قد: ۱ متر ۹۱ سانتی متر

ادامه
موسی التماری بیوگرافی موسی التماری بازیکن فوتبال اردنی

تاریخ تولد: ۱۰ ژوئن ۱۹۹۷

محل تولد: امان، اردن

حرفه: فوتبالیست

باشگاه کنونی: باشگاه فوتبال مون‌پلیه فرانسه

پست: مهاجم

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
اوسمار ویرا بیوگرافی اوسمار ویرا سرمربی تیم پرسپولیس

تاریخ تولد: ۳ ژوئیه ۱۹۷۵

محل تولد: ریو گرانده دو سول ، برزیل

حرفه: سرمربی تیم فوتبال

باشگاه کنونی: پرسپولیس

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴

ادامه
اوستون ارونوف بیوگرافی اوستون ارونوف بازیکن فوتبال ازبکی در تیم های ایرانی

چکیده بیوگرافی اوستون ارونوف

نام کامل: اوستون رستم اوگلی اورونوف

تاریخ تولد: ۱۹ دسامبر ۲۰۰۰

محل تولد: نوایی، ازبکستان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک تهاجمی

باشگاه کنونی: پرسپولیس

ادامه
اکرم عفیف بیوگرافی اکرم عفیف بازیکن برتر تیم ملی قطر

تاریخ تولد: ۱۸ نوامبر ۱۹۹۶

محل تولد: دوحه، قطر

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر

باشگاه کنونی: السد قطر

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش