جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳
۱۹:۴۱ - ۰۶ مرداد ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۵۰۵۰۲
مجلس

لاجوردی: با طرح صیانت از فضای مجازی می خواهیم اینترنت را ارزان کنیم

نماینده مجلس: با اجرا شدن طرح صیانت، اینترنت و شبکه های مجازی زیر نظر حاکمیت خواهد بود/ دبیرکل جبهه انقلاب: گوگل در ایران، وکیل ایرانی و دفتر دارد!

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: پیام‌رسان‌های خارجی در سال به قدری از این کشور سود می‌برند که اصلا به مصلحت‌شان نیست که این قانون را تمکین نکنند؛ بخاطر سود کلانی که سالیانه از فضای مجازی داخل کشور ما می‌برند حتما نمایندگی‌شان را در کشور قرار می‌دهند.

به گزارش فارس، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: افرادی که از مسدودسازی صحبت می‌کنند بگویند از کدام ماده چنین مطلبی دریافت کرده‌اند؛ طرح در مقابل من است، چنین مسأله‌ای یک ادعای کذب است؛ نسخه‌ پیش‌نویسی از طرح که با نام دقیق «حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی» در اختیار داریم، با طرح ابتدایی که ماه‌ها قبل در قالب طرح صیانت از حقوق کاربران آمده بود تفاوت بسیاری دارد.

حجت‌الاسلام حسین میرزایی اظهار داشت: نسخه‌ پیش‌نویسی از طرح که با نام دقیق «حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی» در اختیار داریم، با طرح ابتدایی که ماه‌ها قبل در قالب طرح صیانت از حقوق کاربران آمده بود تفاوت بسیاری دارد و تغییرات زیادی داشته است.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در طول یک سال گذشته با متخصصان و صاحب‌نظران گوناگون مذاکره شده بود، با تمام دستگاه‌ها و کارشناسان گفت‌وگو شد و یک طرح نسبتاً پخته‌ای مطرح شد.

بسیاری از مخالفان اصلا طرح را نخوانده‌اند

وی تصریح کرد: پیش از آن که این طرح به صحن علنی بیاید هم بسیاری تماس گرفتند و پیام دادند که ما مخالف هستیم اما وقتی از آن‌ها دلیل‌شان را می‌پرسیدیم پاسخ قابل قبولی نداشتند؛ بسیاری از افرادی که معترض بودند اصلا طرح را نخوانده بودند و در پی جو تبلیغاتی قرار گرفته بودند که مخالفت می‌کردند.

میرزایی عنوان کرد: امروز هم در صحن علنی بسیاری از نمایندگانی که حتی رأی منفی دادند هم با اصل طرح موافق بودند.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی بیان داشت: چیزی که امروز تصویب شد، اصل ۸۵ شدن این طرح بود که برخی با آن مخالف بودند که می‌خواستند به صحن علنی بیاید نه آن که در کمیسیون تخصصی تصویب شود.

کمیسیون مشترکی که طرح را بررسی خواهد کرد از همه کمیسیون‌ها نماینده دارد

وی ادامه داد: کمیسیونی که این طرح را طراحی کرد، کمیسیون فرهنگی و چندین نفر از متخصصان و نمایندگان دستگاه‌ها بود اما در حال حاضر مقرر شد که در یک کمیسیون مشترک که از دیگر کمیسیون‌ها هم در آن حضور دارند مسؤول بررسی طرح شوند، بنابراین تنها در اختیار کمیسیون فرهنگی نخواهد بود.

ادعای مسدودسازی پیام‌رسان‌های خارجی کذب است

میرزایی گفت: افرادی که از مسدودسازی صحبت می‌کنند بگویند از کدام ماده چنین مطلبی دریافت کرده‌اند؛ طرح در مقابل من است که چنین مسأله‌ای یک ادعای کذب است؛ تفسیری که قانون‌گذار از قانون می‌کند، بر همه تفاسیر اولویت دارد.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: چند اتفاق در این طرح رخ داده است از جمله آن که اداره فضای مجازی در اختیار یک کمیسیون متشکل از دولت، قوه قضائیه، مجلس و نهادهای زیرنظر مقام معظم رهبری، قرار می‌گیرد تا همه در اداره فضای مجازی نقش داشته باشند، در گذشته در اختیار بخشی از دولت بود که اغلب مصوبات شورای عالی فضای مجازی را هم عمل نمی‌کردند.

وی بیان داشت: امروز ما از همه ارکان حاکمیت اعم از نهادهای زیرنظر رهبر معظم انقلاب، دولت، مجلس و قوه قضائیه در اداره و تصمیم‌گیری برای این فضا استفاده کردیم و این اولین حسن بود.

میرزایی افزود: دوم اینکه برخی افراد هستند که زحمت‌های زیادی می‌کشند و پیجی را بالا می‌آورند و فالورهای زیادی پیدا می‌کنند و کار و کسب‌شان به آن بستگی دارد ممکن است اینستاگرام بخواهد در فضایی پیج این کاربر را ببندد؛ چه کسی می‌تواند جلوی آن را بگیرد؟ تمام زحمات و سرمایه‌گذاری‌هایی که فرد انجام داده است با یک اراده‌ای که قابل کنترل نیست، در آن سوی دنیا از بین می‌رود؛ در این طرح پیش‌بینی کردیم که باید این پیام‌رسان‌های خارجی در کشور نمایندگی داشته باشند که نتوانند ضرر و زیانی به شکل غیر قانونی به کاربرهای ما بزدند و یا اطلاعات شخصی را فاش کنند.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: تا قبل از تصویب این قانون علی‌القاعده کسی نمی‌توانست جلوی آن‌ها را بگیرد ولی ما در این طرح که قانون خواهد شد تعبیر کردیم که بشود از این مورد دفاع کرد.

درصورت تصویب این طرح بیش از یک میلیون شغل ایجاد می‌شود

وی افزود: در مثالی دیگر اینکه در حال حاضر اگر شخصی اثر فاخری را تولید می‌کند و در فضای مجازی منتشر می‌کند هیچ استفاده‌ای برای او نخواهد بود در حالی که ما پیش‌بینی کردیم اگر شخصی در فضای مجازی اثر فاخری تولد کند و از یک تعدادی بیش‌تر دانلود شود و کلیک شود مبالغی در اختیارش قرار گیرد و پیش‌بینی‌ این است که صدها هزار و حتی بالای یک میلیون شغل به واسطه این کار به وجود بیاید.

پیام‌رسان‌های داخلی موازی با خارجی‌ها کار خواهند کرد/ سیاست فیلترینگ نخواهیم داشت

میرزایی تأکید کرد: از سمتی دیگر ماجرای فیلترینگ اصلا مطرح نیست؛ گفتیم کاری کنیم که از پیام‌رسان‌های داخلی خودمان، دانشمندان خودمان و نیروهای تحصیل‌کرده جوان خودمان حمایت کنیم و این‌ها به موازات باز بودن پیام‌رسان‌های خارجی فضاهایی را کار کنند و در این مسیر حرکت کنند که خدماتی که ارائه می‌کنند بهتر و ارزان‌تر از خارجی‌ها باشد، در این صورت بدون اینکه احتیاج داشته باشیم فیلتری کنیم عموم مردم به این سمت حرکت خواهند کرد؛ ما این سیاست را در این طرح در نظر گرفتیم نه سیاست فیلترینگ را.

سود پیام‌رسان‌های خارجی از ایران به حدی است که حتماً نمایندگی‌هایشان را به ایران می‌فرستند

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به اینکه آیا آمدن نمایندگی پیام‌رسان‌های خارجی به کشور امکان‌پذیر است، عنوان کرد: تا امروز قانونی نبوده که این شرکت‌ها پاسخگو نبودند؛ بر اساس کدام قانون می‌خواستند مذاکره کنند و با این پیام‌رسان‌های خارجی مواجه شوند؟ در ثانی در سال به قدری از این کشور سود می‌برند که اصلا به مصلحت‌شان نیست که این قانون را تمکین نکنند؛ بخاطر سود کلانی که سالیانه از فضای مجازی داخل کشور ما می‌برند حتما نمایندگی‌شان را در کشور قرار می‌دهند.

***

مشاور طرح محدودیت اینترنتی مجلس: گوگل در ایران، وکیل ایرانی و دفتر دارد!

دبیرکل جبهه انقلاب اسلامی در فضای مجازی طرحی که امروز تصویب شد را نتیجه یک تلاش همگانی با صرف حدود ۱۲۰۰ ساعت جلسه کارشناسی می‌داند.

به گزارش دیده بان ایران، طرح «صیانت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی» در صحن علنی  مجلس در  در قالب اصل ۸۵ رای با اکثریت قاطع آراء ۱۲۱  تصویب شد.

به‌عبارت دیگر، با رای نمایندگان این طرح در کمیسیون فرهنگی به ریاست حجت الاسلام مرتضی آقا تهرانی مورد بررسی برای اجرای آزمایشی ابلاغ می شود.

 روز گذشته نامه‌ای از سوی مرتضی آقاتهرانی، رئیس کمیسیون فرهنگی خطاب به نمایندگان نوشته شده و با ادعای اینکه ‌این طرح برایند نظر نهادهای حاکمیتی و مسئولان نظام است از آنها خواسته شده که به این طرح رأی دهند و از آن حمایت داشته باشند.

روح‌الله مومن‌نسب دبیرکل جبهه انقلاب اسلامی در فضای مجازی که از مهم ترین حامیان و مشاور نمایندگان مجلس در این طرح است در پاسخ به پرسشی درباره جایگزین‌های داخلی می‌گوید: حداقل ۵ اپلیکیشن بومی و داخلی شبیه اینستاگرام داریم و یکی از آنها روبینوست که هم لایو دارد و هم استوری.»

این مسئله به‌خوبی نشان می‌دهد درصورت تصویب این طرح و دریافت نشدن مجوز و اخذ نمایندگی اینستاگرام در کشور ‌این پلتفرم می‌تواند بلافاصله با اعلام جایگزینی یکی از این اپلیکیشن‌ها فیلتر و مسدود شود.

جایگزین بومی برای همه خارجی‌ها

مومن‌نسب، دبیرکلی مجموعه‌ای را برعهده دارد که با عنوان «جبهه انقلاب اسلامی در فضای مجازی» از سال ۹۳ مشغول فعالیت است

به‌گفته مومن نسب، از ۷ سال پیش (زمانی که هسته اصلی جبهه شکل می‌گیرد) طی سلسله نشست‌هایی، با حضور نهادهای مختلف کلید خورد که خود او تقریبا در ۴۰ جلسه و بقیه همفکرانش در اغلب این جلسات حضور داشته‌اند.

مومن‌نسب ضمن اینکه این ادعاها را تکذیب می‌کند، طرح نهایی را نتیجه یک تلاش همگانی با صرف حدود ۱۲۰۰ ساعت جلسه کارشناسی می‌داند. این در حالی است که مجید نصیرایی، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس و از همفکران مومن‌نسب، از ۲ هزار ساعت کار کارشناسی در مورد این طرح خبر می‌دهد.

مومن‌نسب همچنین می‌گوید که ما جایگزین‌های بسیار مناسب داخلی برای سرویس‌های خارجی (اینستاگرام، واتساپ، تلگرام، سرویس‌های گوگل و…) داریم و به‌عنوان مثال، از روبینو به‌عنوان جایگزین اینستاگرام نام می‌برد. این کارشناس فضای مجازی با اشاره به اینکه ما کار خود را به‌صورت مردمی و آتش به اختیار پیش برده‌ایم، تأکید می‌کند: «از زمانی که فعالیت خود را شروع کرده‌ایم، هیچ کمک مادی از هیچ نهادی دریافت نکرده‌ایم و خود من هم یک ریال، حتی بابت هزینه ایاب‌وذهاب حضور در جلسات تدوین طرح دریافت نکرده‌ام.»

فیلتر شدن اینستاگرام صحت دارد

تبصره یک ماده ۱۲ این طرح عنوان می‌کند که فعالیت پیام‌رسان‌های خارجی اثرگذار مانند اینستاگرام و گوگل، مستلزم معرفی نماینده قانونی است و درواقع اگر مجوز فعالیت نداشته باشند، براساس شرایطی که در تبصره ۲ ماده ۲۸ به آن اشاره شده، تا یک سال درصورت معرفی نشدن جایگزین مسدود نمی‌شوند.

پس از مهلت ۴ماهه از زمان اجرایی شدن طرح، درصورت نداشتن نمایندگی در ایران با معرفی جایگزین پلتفرم‌های اثرگذار باید فیلتر شوند. این موضوع به این معناست که در هر صورت، حداکثر پس از یک سال حتی با معرفی نشدن جایگزین همه سرویس‌های خارجی فیلتر می‌شوند.

حتی اگر ‌این پلتفرم‌ها فیلتر هم نشوند، براساس ماده ۱۷ این طرح، سرعت آنها به حدی می‌تواند کاهش یابد که عملا امکان استفاده از آنها فراهم نخواهد بود.

این کارشناس با تأیید تلویحی خسارت به کسب‌وکارها معتقد است که «باید به کسب‌وکارهایی که در اینستاگرام فعال هستند، فرصت انتقال داد و مزیت‌ها و امکاناتی ایجاد کرد که خسارت آنها جبران شود.»

گوشی‌ ایرانی، اینترنت ایرانی، اندروید ایرانی

مومن‌نسب همچنین از فعالیت «جبهه انقلاب اسلامی در فضای مجازی» در تولید گوشی و اندروید ایرانی خبر می‌دهد و آن را کاری بزرگ و خاص در دنیا می‌داند. او می‌گوید: «اگر دولت همراهی می‌کرد به پیشرفت‌های بیشتری دست می‌یافتیم. ما با استفاده از اینترنت ایرانی، گوشی ایرانی، اندروید ایرانی، سخت‌افزار و نرم‌افزار ایرانی، ۳۷۰ نشست تخصصی برگزار کردیم که کاری خاص در فضای مجازی بود.»

روح‌الله مومن‌نسب، کارشناس فضای مجازی در گفت‌وگو با همشهری اعلام کرده که ماده ۱۲ و الزام دریافت مجوز به درخواست شورای‌عالی فضای مجازی در این طرح گنجانده شده است. او می‌گوید: «این موضوع، از مصوبه شورا کپی و عینا در طرح گنجانده شد. از آنجا که شورا می‌گفت، براساس حکم رهبری، مصوبات شورا در حکم قانون است، اما قانون نیست، با این اقدام، می‌خواست این موضوع تبدیل به قانون شود.»

مجبور شدن خارجی‌ها به دریافت مجوز

اگر شرکت‌هایی مانند گوگل یا فیسبوک بخواهند در کشور نمایندگی تاسیس کنند، تحریم و FATF مانع بزرگی محسوب می‌شود، اما مومن‌نسب با اشاره به اینکه اینستاگرام مانع نصب این اپلیکیشن روی گوشی‌های ایرانی نشده، نتیجه می‌گیرد که «اینستاگرام برای سرویس‌دهی به ایرانی‌ها از دولت آمریکا مجوز گرفته است.» به‌گفته او «واتساپ نه‌تنها ما را تحریم نکرده، بلکه یارانه هم می‌دهد؛ چراکه از اروپایی‌ها سالی یک دلار می‌گیرد، اما از ایرانی‌ها نمی‌گیرد.»

مومن‌نسب معتقد است: «از آنجا که اینستاگرام از حضور ایرانی‌ها سود می‌برد، دلیلی برای دریافت مجوز نمی‌بیند، اما اگر کاربران ایرانی‌ از دست بروند، حتما احتمال دارد که برای دریافت مجوز اقدام کند.»

او برای اثبات حرف‌هایش از نمونه‌هایی مانند رپیدشیر(rapidshare) یاد می‌کند که در کشور ما دفتر تاسیس کرده و می‌گوید: «حتی گوگل، دفتر استارت‌آپ ویکند را راه‌اندازی کرد.» اما در پاسخ به این پرسش که آیا این دفتر، الان هم فعال است، می‌گوید: «بله، گوگل در ایران، وکیل ایرانی دارد.»

مومن‌نسب برای آن دسته از شرکت‌هایی که نمی‌توانند در ایران نمایندگی داشته باشند، استفاده از شرکت‌های واسطه را پیشنهاد می‌دهد؛ درحالی‌که چنین موضوعی در طرح مجلس دیده نمی‌شود. او با اشاره به این که الان هم شاهد این اتفاق هستیم، می‌گوید: «اینستاگرام از CDNهای ایران استفاده می‌کند و آیفون هم که آمریکایی است، حتما یک شرکت واسطه دارد؛ چراکه این گوشی در ایران رجیستری می‌شود.»

***

لاجوردی: با طرح صیانت از فضای مجازی می خواهیم اینترنت را ارزان کنیم

زهره السادات لاجوردی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به جزئیات طرح ساماندهی فضای مجازی گفت: این طرح به دنبال ارائه اینترنت امن و ارزان به کاربران و حمایت حقوقی از آنان در این فضا در مقابل کلاهبرداران و متخلفین است.

وی افزود: این طرح نه تنها محدودیتی برای کسب و کارهای اینترنتی ایجاد نمی‌کند بلکه به دنبال رونق این کسب و کارها مدنظر است.

عضو هیات رئیسه کمیسیون فرهنگی مجلس اظهار داشت: در طرح ساماندهی فضای مجازی ما به دنبال مقابله با تخلفات، کلاهبرداری‌ها و قاچاق در حوزه‌های مختلف از طریق فضای مجازی هستیم و در این طرح فضای مجازی برای کاربران امن و برای متخلفین ناامن خواهد شد.

لاجوردی خاطرنشان کرد: طبیعی است وقتی بر اساس طرح ساماندهی فضای مجازی، این فضا دیگر جولانگاه متخلفان و کلاهبرداران نباشد، این افراد به فضاسازی علیه طرح مذکور بپردازند و با تشویش اذهان عمومی این طرح را طرحی محدودکننده عنوان کنند.

وی با اشاره به رأی موافق نمایندگان به بررسی طرح ساماندهی فضای مجازی بر اساس اصل ۸۵ قانون اساسی در کمیسیون تخصصی گفت: اصل ۸۵ قانون اساسی درواقع یک ظرفیت است و به هیچ وجه محدودیت نیست و ما در کمیسیون تخصصی که نمایندگان کمیسیون‌های مختلف در آن حضور دارند این طرح را مورد بررسی قرار خواهیم داد و صاحب نظران نیز می‌توانند اگر نقطه نظراتی دارند با حضور در کمیسیون آن را ارائه کنند و به طور کل این طرح در فضای کاملا تخصصی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

عضو هیات رئیسه کمیسیون فرهنگی مجلس اظهار داشت: یکی دیگر از مزایای اصل ۸۵ قانون اساسی این است که قوانینی که بر اساس این اصل تصویب می‌شود آزمایشی است و در دوره اجرای آزمایشی آن معایب و ایرادات مصوبه شناخته شده و در طرحی که به منظور تصویب قانون دائمی تدوین می‌شود این ایرادات رفع خواهد شد.

  • 16
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی نصیریان بیوگرافی علی نصیریان؛ پیشکسوت صنعت بازیگری ایران

تاریخ تولد: ۱۵ بهمن ۱۳۱۳

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر، نویسنده و کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۲۹ تاکنون

تحصیلات: دانش آموخته مدرسه تئاتر در رشته هنرپیشگی

ادامه
پاوان افسر بیوگرافی پاوان افسر بازیگر تازه کار سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ تیر ۱۳۶۳ 

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر 

آغاز فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

تحصیلات: لیسانس رشته ی مدیریت بازرگانی

ادامه
امین پیل علی بیوگرافی امین پیل علی بازیکن تازه نفس فوتبال ایران

تاریخ تولد: ۱۷ دی ۱۳۸۱

محل تولد: گیلان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک

تیم: تیم ملی فوتبال ایران

شماره پیراهن: ۱۵

ادامه
ابوطالب بن عبدالمطلب زندگینامه ابوطالب بن عبدالمطلب پدر امام علی (ع)

تاریخ تولد: ۳۵ پیش از عام‌الفیل

محل تولد: مکه

دیگر نام ها: عبدالمطلب، عبدالمناف، عمران

دلیل شهرت: رئیس قبیله بنی هاشم، پدر امام علی (ع)، عمو و حامی حضرت محمد (ص)

درگذشت: سال دهم بعثت

آرامگاه: مکه در گورستان ابوطالب

ادامه
رودریگو هرناندز بیوگرافی «رودریگو هرناندز»؛ ستاره ای فراتر از یک فوتبالیست | هوش و تفکر رمز موفقیت رودری

تاریخ تولد: ۲۲ ژوئن ۱۹۹۶

محل تولد: مادرید، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست 

پست: هافبک دفاعی

باشگاه: منچسترسیتی

قد: ۱ متر ۹۱ سانتی متر

ادامه
موسی التماری بیوگرافی موسی التماری بازیکن فوتبال اردنی

تاریخ تولد: ۱۰ ژوئن ۱۹۹۷

محل تولد: امان، اردن

حرفه: فوتبالیست

باشگاه کنونی: باشگاه فوتبال مون‌پلیه فرانسه

پست: مهاجم

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
اوسمار ویرا بیوگرافی اوسمار ویرا سرمربی تیم پرسپولیس

تاریخ تولد: ۳ ژوئیه ۱۹۷۵

محل تولد: ریو گرانده دو سول ، برزیل

حرفه: سرمربی تیم فوتبال

باشگاه کنونی: پرسپولیس

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴

ادامه
اوستون ارونوف بیوگرافی اوستون ارونوف بازیکن فوتبال ازبکی در تیم های ایرانی

چکیده بیوگرافی اوستون ارونوف

نام کامل: اوستون رستم اوگلی اورونوف

تاریخ تولد: ۱۹ دسامبر ۲۰۰۰

محل تولد: نوایی، ازبکستان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک تهاجمی

باشگاه کنونی: پرسپولیس

ادامه
اکرم عفیف بیوگرافی اکرم عفیف بازیکن برتر تیم ملی قطر

تاریخ تولد: ۱۸ نوامبر ۱۹۹۶

محل تولد: دوحه، قطر

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر

باشگاه کنونی: السد قطر

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش