یکشنبه ۲۹ تیر ۱۴۰۴
۰۹:۱۴ - ۱۳ شهریور ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۶۰۳۵۰۳
اخبار علمی و پژوهشی

راه طولانی روبات‌ها برای تصاحب مشاغل

مشاغل روبات‌,اخبار علمی,خبرهای علمی,پژوهش

در چند سال اخیر گزارش‌ها، اخبار و مقالات زیادی راجع به هجوم روبات‌ها در آینده نزدیک و در دست گرفتن بسیاری از مشاغل متعلق به انسان‌ها نوشته شده است. پیشرفت در علم روباتیک و هوش مصنوعی امروزه با سرعت بسیار بالایی در حال انجام است و بسیاری از نیروهای انسانی که در بخش‌های مختلف فعالیت می‌کنند در حال از دست دادن شغل‌هایشان هستند و جایگزین‌های کامپیوتری و روباتیک آنها در حال جایگزین شدن هستند. اما این تازه شروع ماجراست و در چند سال آینده صنایع بیشتری مورد هدف نیروهای کاری روباتیک قرار خواهند گرفت.

 

حال در این میان خبر خوب اینکه با وجود نگران‌کننده بودن هجوم روبات‌ها به صنایع مختلف، بیش از ۳۵ درصد مشاغل در آمریکا و ۸۰ درصد مشاغل در سراسر دنیا حتی با وجود پیشرفت هوش مصنوعی همچنان توسط انسان‌ها انجام خواهند شد. اما چه شغل‌هایی از هجوم روبات‌ها در آینده در امان خواهند بود؟ سه متخصص هوش مصنوعی مشاغل زیر را در مقابل هجوم روبات‌ها مصون می‌دانند.

 

هنرهای خلاقانه

با اینکه در سال‌های آینده بسیاری از مشاغل از مزایای هوش مصنوعی و علم روباتیک بهره‌مند خواهند شد اما مشاغلی که خلاقیت در آنها حرف اول را می‌زند کاملا ایمن خواهند ماند و روبات‌ها توانایی در دست گرفتن آنها را نخواهند داشت. از جمله این مشاغل هنرمندان، خواننده‌ها و موسیقی‌دان‌ها هستند که از تجربیات، احساسات و خلاقیتشان به‌طور همزمان برای تولید یک اثر هنری استفاده می‌کنند. دانشمندان معتقدند روبات‌ها توانایی به‌کارگیری چنین مهارت‌هایی را ندارند چراکه احساسات، خلاقیت و تجربیات زندگی مختص انسان‌ها هستند.

 

مدیریت خط تولید

در خط تولید کارخانه‌ها مشکلاتی وجود دارند که تقریبا اجتناب ناپذیر هستند. این مشکلات با اینکه بسیار بد هستند اما از طرفی در مقابل روبات‌ها مصون هستند چراکه مدیریت خط تولید همواره به ابتکار بالای مدیر خط بستگی دارد و حل مشکل از این طریق انجام می‌گیرد. این در حالی است که روبات‌ها چنین ویژگی ندارند. با اینکه روبات‌ها می‌توانند قطعات مختلف را با سرعت بیشتری نسبت به انسان‌ها سر هم کنند و در کارخانه‌ها مشغول به کار شوند اما هیچ‌وقت توانایی، دانش و تجربه کافی برای مدیریت خط تولید یک کارخانه و رویارویی با مشکلات مرتبط با آن را نخواهند داشت.

 

آرایشگرها

در گذشته و سال‌های اخیر تلاش‌های زیادی برای ساخت یک روبات با قابلیت اصلاح سر انجام گرفته اما ساخت چنین روباتی که بتواند موهای سر را مانند انسان کوتاه کند تقریبا غیرممکن است چراکه روبات‌ها نمی‌توانند چین مهارت بالا و دقیقی را حین اصلاح موی سر داشته باشند و تنها می‌توانند مانند ماشین چمن زنی موها را کوتاه کنند. مطمئنا هیچ‌کس حاضر نیست موهای خود را به دست چنین آرایشگری بسپارد. بنابراین آرایشگرها هم در آینده از خطر روبات‌ها در امان خواهند بود.

 

مشاوران و روانشناس‌ها

انسان‌ها به دلیل اینکه به حمایت ذهنی و احساسی نیاز دارند به مشاوران و روانشناس‌ها مراجعه می‌کنند. چنین حمایتی تنها از طریق ملاقات یک انسان واقعی قابل دریافت است. شخصی که قدرت درک و همدردی داشته باشد و بتواند بر اساس تجربیاتش راهنمایی‌های لازم را به شخص ارائه کند. روبات‌ها تنها می‌توانند منطق بر پایه اطلاعات را به شخص ارائه کنند. بنابراین روانشناس‌ها و مشاوران کاملا از خطر روبات‌ها ایمن خواهند بود.

 

معلم‌ها

معلم‌ها همواره قهرمانان خاموش جامعه هستند. این قشر همواره یکی از سخت‌ترین وظایف جامعه را بر عهده دارند و شخصیت و رشد دانش‌آموزان را با حساسیت بالایی کنترل و هدایت می‌کنند. خبر خوب اینکه قرار نیست معلم‌ها شغل‌هایشان را در آینده از دست بدهند. با اینکه هوش مصنوعی می‌تواند به معلمان در ارائه بهتر آموزش‌ها کمک کند اما هیچ‌گاه هوش مصنوعی یا روبات‌ها قادر نیستند تشخیص دهند که دانش آموز مبحث مورد نظر را یاد گرفته یا نه.  شکل‌دهی شخصیت دانش‌آموز و اعتماد به‌نفس دادن به او تنها از طریق یک آموزگار واقعی برمی‌آید، نه یک روبات.

 

پزشکان و پرستاران

پزشکی و پرستاری هم جزو مشاغلی خواهند بود که در مقابل هجوم روبات‌ها مصون خواهند بود. با اینکه اتوماسیون‌سازی علم پزشکی بدون شک تاثیرات قابل توجهی در پیشرفت پروسه درمان توسط پزشکان خواهد داشت، اما حقیقت این است روبات‌ها نمی‌توانند پزشکان را از دور خارج کنند، چراکه روبات‌ها توانایی برقراری ارتباط با بیمار و انتقال منظور مانند انسان‌ها را ندارند. در نتیجه نمی‌توانند پروسه درمان را به‌طور کامل اجرا کنند. فعالان بخش خدمات درمانی برای ارتباط با بیمار نیازمند هوش اجتماعی هستند. حتی پیشرفته‌ترین روبات‌ها هم نمی‌توانند چنین هوشی را داشته باشند و تنها وانمود می‌کنند که با بیمار ارتباط برقرار کرده‌اند.

 

پرستار کودکان و افراد سالخورده

حتی اگر روبات‌ها بتوانند نوزاد در حال گریه را در آغوش بگیرند و تکان دهند و داروهای پدربزرگ پیر را به موقع به او بدهند یا در عوض کردن لباس‌هایش به او کمک کنند اما دانشمندان معتقدند پرستاران واقعی برای این کار بهتر هستند چون افرادی که به مراقبت نیاز دارند بیش از هر چیزی به حضور، آغوش و لمس یک انسان واقعی نیاز دارند و در صورت انجام این وظایف توسط روبات‌ها، مطمئنا شخص احساس راحتی و آرامش ندارد. دانشمندان معتقدند تنهایی یکی از دلایل اصلی است. انسان‌ها مخصوصا افراد سالخورده به دنبال حضور یک همدم هستند که بتواند تنهایی آنها را تا حدودی از بین ببرد و این بخشی از طبیعت انسان‌ است که همواره به دنبال تعامل کلامی یا احساسی با یک انسان دیگر باشد.

 

بنابراین در این بخش هم کاری از دست روبات‌ها ساخته نیست و وجود پرستاران واقعی برای نگهداری از چنین افرادی همچنان حیاتی خواهد بود. بنابراین تا زمانی که یک شغل به مهارت‌های بشری مانند درک، برقراری ارتباط، خلاقیت و احساسات نیاز داشته باشد، می‌تواند در مقابل هجوم روبات‌ها در آینده نزدیک محفوظ بماند و افرادی که به دنبال شغل جدید هستند، بهتر است مشاغل بالا را با جدیت بیشتری بررسی کنند.

 

donya-e-eqtesad.com
  • 11
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش