پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳
۱۴:۲۵ - ۲۳ اسفند ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۲۰۷۰۱۷
اخبار علمی و پژوهشی

چگونه هند به رهبر ضایعات کاغذ در جهان تبدیل شد

بازار ضایعات کاغذی,اخبار علمی,خبرهای علمی,پژوهش
پس از اجرای محدودیت‌های چین برای واردات ضایعات از کشورهای دیگر، هند به بازار بزرگ ضایعات کاغذی جهان غرب تبدیل شده است.

آیا تابه‌حال به این موضوع فکر کرده‌اید که سرانجام ضایعات بازیافتی کاغذی در اروپا و آمریکا چیست؟ از آنجایی که چین به‌عنوان یکی از مهم‌ترین مقصدهای جهانی بازیافت کاغذ در سال گذشته محدودیت‌های جدیدی درمورد واردات ضایعات کاغذ اعمال کرد، اکنون بخش قابل‌توجهی از این ضایعات برای فرآوری مجدد به هند ارسال می‌شود.

 

بازار ضایعات کاغذی,اخبار علمی,خبرهای علمی,پژوهشضایعات کاغذی وارداتی در هند به‌شدت رو به افزایش است

در کارخانه‌ی بازیافت NR Agarwal در غرب ایالت گجرات، کوه‌های عظیمی از ضایعات کاغذی جمع شده‌اند که تقریبا به سقف می‌رسند. این کارخانه که در یک منطقه‌ی صنعتی در شهر واپی قرار دارد، در نوع خود یکی از بزرگ‌ترین این نوع کارخانه‌ها است و مقیاس عملیاتی قابل‌توجهی دارد. کارگران برای شکستن توده‌های عظیم ضایعات کاغذی، از بولدوزر استفاده می‌کنند و گروهی از زنان، کاغذها را به انواع مختلف دسته‌بندی می‌کنند.

 

بازار ضایعات کاغذی,اخبار علمی,خبرهای علمی,پژوهشروزنامه‌های بریتانیا نیز بخش قابل‌توجهی از واردات ضایعات کاغذی در هند را تشکیل می‌دهند

در یکی از پشته‌های کاغذ، صفحه‌ی نخست نسخه‌ای از روزنامه‌ی ساندی تلگراف به چشم می‌خورد و در پشته‌ای دیگر بخشی از یک روزانه‌ی محلی انگلیسی به نام Forest of Dean and Wye Valley Review دیده می‌شود. آشوک بانسال، مدیر اجرایی کارخانه می‌گوید: «بیشتر واردات ما از انگلستان و آمریکا می‌آید.»

 

او به ما نشان می‌دهد که چگونه کاغذها، درجه‌بندی شده و برای اینکه به خمیر تبدیل شوند، روی یک نوار نقاله بار می‌شوند. توده‌ی آبی‌رنگ حاصل با مواد شیمیایی تیمار می‌شود و با استفاده از غلتک‌های بزرگی دوباره به کاغذ سفید و تمیز قابل استفاده تبدیل می‌شود. همان‌طور که ما در حال صحبت بودیم، یک کامیون حاوی ضایعات کاغذی از بلژیک رسید. هر روز، شمار کامیون‌هایی که از لنگرگاه‌های نزدیک به این کارخانه می‌آیند، بیشتر می‌شود و کوه‌های کاغذی کارخانه‌ی آقای بانسال بزرگ‌تر.

 

علت رونق گرفتن بازیافت کاغذ در این منطقه این است که چین (که زمانی مقصد بیش از نیمی از ضایعات قابل بازیافت کاغذ، فلز و پلاستیک در جهان بود)، محدودیت‌های جدیدی درمورد واردات ضایعات اعمال کرده است. مقامات مربوطه اعلام کرده‌اند که این کار را در حمایت از سلامت عمومی و محیط زیست انجام داده‌اند. این تصمیم که در تاریخ اول ژانویه‌ی سال ۲۰۱۸ اعلام شد، موجب شد که کشورهای غربی برای ضایعات قابل بازیافت خود به‌دنبال خانه‌ی جدیدی بگردند.

 

بازار ضایعات کاغذی,اخبار علمی,خبرهای علمی,پژوهشضایعات کاغذی قبل از بازیافت به انوع مختلف تقسیم می‌شوند

بسیاری از آن‌ها با انتخاب انباشت ضایعات در محل‌های انباشت زباله یا سوزاندن روبه‌رو شدند تا اینکه کارخانه‌های بازیافت هندی نظیر همین کارخانه‌ی آقای بانسال، وارد کار شدند. طبق گزارش کنفدراسیون صنایع کاغذ اروپا، در طول نیمه‌ی نخست سال گذشته، میزان صادرات کاغذ از اتحادیه‌ی اروپا به هند ۲۰۰ درصد افزایش داشته است. میزان صادرات این ضایعات از آمریکا به هند نیز در طول ماه‌های ژانویه تا اکتبر سال گذشته درمقایسه با دوره‌ی مشابه سال ۲۰۱۷، صد درصد افزایش داشته است. رانجیت باکسی، رئیس یک شرکت بزرگ بازیافت در انگلستان می‌گوید:

 

ما اکنون از کشتی‌های بزرگ‌تری برای صادرات به هند استفاده می‌کنیم زیرا حجم کاغذهای قابل بازیافت به میزان‌توجهی افزایش یافته است. ما فکر می‌کنیم که هند به‌عنوان بازاری برای ما همچنان رشد خواهد کرد. برای شرکت‌های هندی این یک موقعیت دوسر برد است.

 

هند کشوری است که در آن مواد خام کمیاب هستند. ما درختان و جنگل‌های زیادی نداریم که آن‌ها را به چوپ و خمیر تبدیل کنیم. ما عمدتا به ضایعات کاغذ وابسته هستیم و این تقاضا می‌تواند توسط دنیای غرب برآورده شود.

 

در میان ازدحام و هیاهوی بازار کاغذ در دهلی قدیم، نیاز هند برای کالاهای کاغذی به‌وضوح قابل مشاهده است. در بازار همه چیز، از کتاب‌های رمان و ورزشی گرفته تا کاغذ برای طرح‌های فنی و نقشه‌ به فروش می‌رسد. خریداران و فروشندگان برای یافتن فضایی در پیاده‌روهای باریک به هم تنه می‌زنند. شبیر حسین که یک فروشنده‌ی کتاب است، می‌گوید:

شلوغی اینجا هر لحظه بیشتر می‌شود. گاهی من اصلا نمی‌توانم از عهده‌ی تقاضاها برآیم.

 

بیشتر کاغذی که در هند تولید می‌شود، برای تولید کتاب‌ها، مخصوصا کتاب‌های مورد نیاز مدارس برای جمعیت در حال رشد هند مصرف می‌شود و بخشی نیز برای تولید جعبه‌های مقوایی و دیگر انواع بسته‌بندی به کار می‌رود.بخش قابل‌توجهی از این کاغذها نیز برای چاپ روزنامه استفاده می‌شود. هند شاید به‌عنوان یک مرکز تکنولوژی پیشرفته شناخته شود اما در عین حال کشوری است که در آن رسانه‌های چاپی در حال شکوفا شدن هستند.

 

فروش سالانه‌ی روزنامه و مجله از ۴۰ میلیون در سال ۲۰۰۶ به حدود ۶۳ میلیون در سال ۲۰۱۶ رسیده است. کارشناسان می‌گویند که دلیل اصلی چنین روندی این است که اگرچه دسترسی به اینترنت ازطریق تلفن‌های هوشمند، لپ‌تاپ‌ها و تبلت‌ها گسترده شده است ولی بسیاری از هندی‌ها هنوز هم ترجیح می‌دهند که اخبار را هر روز به شکل روزنامه در منزلشان تحویل بگیرند.

 

بازار ضایعات کاغذی,اخبار علمی,خبرهای علمی,پژوهشبازیافت داخلی هند تنها ۳۰ درصد از کل تقاضای این کشور برای کاغذ را تأمین می‌کند

هجوم واردات ضایعات کاغذی از خارج از کشور به صنعت کاغذ هند که در چند سال گذشته به‌علت کمیابی مواد اولیه و هزینه‌ی بالای ضایعات کاغذ فلج شده بود، جان تازه‌ای بخشید. آمان ستی که یک کارآفرین هندی است، می‌گوید:

در سال‌های گذشته بیش از یک‌چهارم از کارخانه‌های کاغذ به‌علت گران بودن ضایعات کاغذ تعطیل شدند. اکنون با افزایش واردات ضایعات کاغذ، قیمت کاهش یافته و این کارخانه‌ها دوباره در حال فعال شدن هستند.

 

این موضوع برای اقتصاد محلی به‌معنای ایجاد شغل‌های جدید است؛ نه‌تنها در کارخانه‌های بازیافت بلکه همچنین در بندرگاه‌ها و شرکت‌های حمل‌و‌نقلی که کاغذ را در این مسیرها جابه‌جا می‌کنند. به‌نظر می‌رسد که این روند همچنان ادامه داشته باشد. صنعت بازیافت هند برای برآورده کردن تقاضای فعلی، نیاز به حدود ۱۴ میلیون تُن ضایعات کاغذ دارد. بازیافت داخلی تنها ۳۰ درصد از آن مقدار را تأمین می‌کند و سطوح بازیافت در این کشور در حال حاضر فقط برابر نصف متوسط جهانی است. بنابراین تقاضا برای ضایعات کاغذی از خارج از کشور احتمالا همچنان قوی باقی خواهد ماند.

 

اما چالش پیش روی واردکنندگان هندی وضع قوانین سختگیرانه‌ای است که باید درمورد نوع ضایعاتی که آن‌ها قبول می‌کنند، اعمال شود. طی چند ماه نخست سال گذشته، چندین محموله‌ی غیر قابل استفاده‌ی کاغذ برای آن‌ها آمد که حاوی پلاستیک بود و کارخانه‌های کاغذ حتی برخی از تأمین‌کنندگان انگلیسی و آمریکایی را وارد فهرست سیاه کردند. ساجیت سامادار از سازمان برنامه‌ریزی هند می‌گوید:

هرکسی قصد دارد ضایعات کاغذی به هند صادر کند، باید قوانین ما را رعایت کند. قرار نیست هر نوع کاغذ کهنه‌ای به هند سرازیر شود.

 

مریم صفدری

 

  • 13
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش