دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۹:۲۳ - ۱۱ آبان ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۸۰۱۶۳
جامعه

فیلم/ صادرات درختان نخل بوشهر به کشورهای عربی خلیج فارس!

تصاویر منتشرشده در فضای مجازی از صادارت نخل های بوشهر به کشورهای عربی حاشیه جنوبی خلیج فارس حکایت دارد؛ نخل هایی که چون آبی برای آبیاری آنها در شهرستان دشتستان وجود ندارد، اهالی منطقه رودفاریاب ناچارند که آنها را از ریشه درآورند و به کشورهای عربی بفروشند.

تصاویر منتشرشده در فضای مجازی حاکی از صادرات نخل های منطقه رودفاریاب شهرستان دشتستان استان بوشهر به کشورهای عربی به دلیل خشکسالی حکایت دارد. اقدامی که منجر به تخریب گسترده نخلستان های بوشهر شده است، اما کاملا قانونی به نظر می رسد.

ماجرا از این قرار است که نخلستان های منطقه رودفاریاب شهرستان دشتستان استان بوشهر به دلیل خشکسالی در حال ریشه کن شدن کامل هستند. در این شرایط نیز برخی مردم که آبی برای آبیاری نخلستان های خود در اختیار ندارند و دچار مشکلات معیشتی هستند، ناچارند که برای امرار معاش تا زمانی که نخل ها هنوز به طور کامل از بین نرفته اند، آنها را از ریشه درآورند و به کشورهای عربی بفروشند.

برخی اهالی روستا تاکید دارند که با توجه به بی آبی حاکم بر منطقه، تا چند سال آینده همه اهالی روستا مجبور به فروش نخل خود هستند، چون هیچ آبی برای آبیاری نخلستان ها وجود ندارد و روستاییان هر طور شده نیازمند امرار معاش هستند. به همین دلیل برخی روستاییان با کمک لودر نخل ها را از ریشه درمی‌آورند و آن را به صورت قانونی به کشورهای عربی صادر می کنند.

محمدجواد حق شناس، فعال سیاسی و اجتماعی ضمن اشاره به این مساله به خبرنگار رکنا گفت: در منطقه تاریخی پشت کوه شهرستان دشتستان که آثار تاریخی دوره هخامنشیان نیز در آن یافت می شود، متاسفانه در سال های اخیر نوعی اپیدمی ایجاد شده که آن، ریشه کن کردن درختان نخلی است که در رونق پرورش خرما در این منطقه و ایجاد درآمد برای مردم آن نقش زیادی دارد.

وی افزود: متاسفانه اکنون برخی افراد نخل های تناور و ارزشمند این منطقه را هدف قرار داده اند و آن را از مردمی که به دلیل بی آبی، توان آبیاری نخل های خود را ندارند، می فروشند و راهی کشورهای عربی جنوب خلیج فارس می کنند. این نخل ها که عمر آنها بین ۱۵ تا ۲۰ سال و طولشان بین ۲ تا ۳ متر است، عمدتا از شهرستان های دشتستان و تنگستان خارج می شود و از طریق بندر بوشهر به کشورهایی مثل کویت، امارات، عمان، بحرین، عربستان و ... صادر می شود.

این فعال سیاسی و اجتماعی ادامه داد: چون صاحبان نخلستان های منطقه رودفاریاب به دلیل خشک شدن آبشار قدیمی این منطقه، با مشکل بی آبی مواجه هستند و خطر خشک شدن نخل ها، اموال آنها را تهدید می کند، چاره دیگری جز فروش نخل های خود ندارند. بخصوص که تراز آب چاه های این منطقه نیز به شدت پایین آمده و اساسا آبیاری نخلستان ها برای صاحبان آنها به شدت دشوار شده است.

حق شناس تاکید کرد: اکنون درختان نخل بوشهر بین ۲ تا ۳ میلیون تومان قیمت گذاری می شود و این نخل ها توسط برخی افراد فعال در این حوزه جمع آوری و صادر می شود و البته صادرات این نخل ها کاملا قانونی است.

وی در ادامه اظهار داشت: انتظار می رود که وزارت جهاد کشاورزی به این مساله به عنوان اخطاری جدی توجه کند؛ چراکه با این کار، تیشه به ریشه نخلستان هایی زده می شود که سابقه چند هزار ساله در این منطقه دارند. این در حالی است که متاسفانه به جای حفظ و مراقبت از نخلستان ها، شاهد رونق صادرات نخل در کنار صادرات خاک در جنوب کشور هستیم.

این فعال سیاسی و اجتماعی خاطر نشان کرد: اکنون در منطقه ای که مزیت اصلی آن در طول تاریخ وجود نخلستان های پربار بوده است، شاهد تخریب گسترده نخلستان ها و تهی شدن منطقه از خرماهای باکیفیت هستیم. این در حالی است که ما می توانیم با آبیاری قطره ای و اصلاح روش های آبیاری و کشت حتی در شرایط خشکسالی آب مناسبی را به نخلستان ها برسانیم.

حق شناس عنوان کرد: اگر شیوه های کشت و آبیاری اصلاح شوند، قطعا نخلستان های بزرگ استان بوشهر از خطر ریشه کن شدن در امان خواهند ماند. اما اکنون شاهد آن هستیم که به دلیل بی توجهی به لزوم اصلاح فناوری های کشاورزی، برخی مردم ناچار شده اند که نخل های خود را بفروشند و همین مساله در آینده ای نزدیک آمار بیکاری در میان کشاورزان بوشهر را به شدت بالا خواهد برد.

وی در پایان تصریح کرد: با توجه به این که قطع درختان نخل می تواند آسیبی جدی به آینده اقتصاد استان بوشهر وارد کند، مسئولان استان بوشهر و وزارت جهاد کشاورزی باید به این مساله توجهی ویژه داشته باشند و به صورت جدی ورود کنند. صادرات درختان نخل نیز باید تحت نظارت وزارت جهاد کشاورزی و با ایجاد نخلستان های جدید انجام شود، نه این که ما درختان نخل چند هزار ساله را به کشورهای دیگر صادر کنیم.

rokna.net
  • 14
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر