فیلم | تجمع اعتراضی جانبازان و «مدافعان سلامت»
شماری از جانبازان جنگ ایران و عراق امروز شنبه در اعتراض به اوضاع معیشتیشان در برابر «بنیاد شهید و امور ایثارگران»، در خیابان طالقانی تهران تجمع کردند.
اعتراض «مدافعان سلامت» به عدم اجرای مصوبه مجلس برای «فوقالعاده خاص»
مدافعان سلامت کشور (کادر سلامت) برای پیگیری اجرای برقراری فوقالعاده خاص، طبق آییننامه اداری استخدامی غیرهیئتعلمی کارکنان (بند ۱۶ ماده ۵۴) حداقل با ضریب ۳، امروز (شنبه/۶ آذر ماه) مقابل سازمان برنامه و بودجه تجمع کردند.
به گزارش ایلنا، مدافعان سلامت کشور (کادر سلامت) برای پیگیری اجرای برقراری فوقالعاده خاص، طبق آییننامه اداری استخدامی غیرهیئت علمی کارکنان (بند ۱۶ ماده ۵۴) حداقل با ضریب ۳، امروز (شنبه/۶ آذر ماه) مقابل سازمان برنامه و بودجه تجمع کردند.
فوقالعاده خاص بند ۱۶ سال ۹۳ در مجلس شورای اسلامی تصویب شد که در این ۷ سال به اجرا گذاشته نشده است. با این حال، به گفته مدافعان سلامت، در قوه قضاییه و وزارت جهاد کشاوزی به اجرا گذاشته شده است.
علاوه بر این مورد، معترضان خواهان تبدیل وضعیت نیروهای قراردادی، شرکتی و طرحی و حذف مالیات یا حداقل معافیت مالیاتی هستند. آنها با اشاره به نزدیک شدن به روز پرستار، یادآور شدند که انتظار دارند حقوق آنها از جمله در اعمال ضریب ۳ که مجلس آن را مصوب کرده، بر زمین نماند.
مدافعان سلامت با یادآوری مشکلات خود خطاب به میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه و همچنین بهرام عینالهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش گفتند: آقایان میرکاظمی و عین الهی، پرسنل مظلوم بهداشت و درمان نزدیک به ۲ سال است که در راه خدمت و مقابله کرونا، دهها شهید به جا گذاشتهاند.
آنها افزودند: آقای میرکاظمی، ما در این راه برای سیستم بهداشت و درمان ایثار کردیم و امروز منتظرحمایت جهادی شما در برقراری حق مسلم خود (فوق العادهخاص) هستیم. جانفشانیهای ۲۰ ماهه کادر سلامت را ارج بگذارید و بدانید که حقوق کادر سلامت زیرخط فقر ۱۰ میلیون تومانی قرار دارد.
اعتراض کارکنان «پتروشیمی فجر» به تغییر نوبتکار/ روابط عمومی: براساس قانون عمل میکنیم
روابط عمومی شرکت «پتروشیمی فجر انرژی خلیج فارس» به کارکنا معترض خود در اعتراض به شیفتهای کاری گفت: بهترین حالت، ۳ صبح کاری، ۳ عصر کاری، ۳ شب کاری و ۳ روز استراحت است. قانون کار هم اجازه نمیدهد بیش از ۱۲ ساعت نیرو به کار گرفته شود.
کارکنان رسمی نوبتکار «پتروشیمی فجر انرژی خلیج فارس» به منظور پیگیری بازگشتِ شفیتهای خود در قالب نوبتهای ۱۲ ساعته، امروز (شنبه/۶آذر) در مقابل در ورودی این شرکت، تجمع کردند.
این کارکنان میگویند که سیستم نوبت کاری آنها به صورت یک طرفه از ۸ ساعت به ۱۲ ساعت تغییر کرده است. این در حالی است که به گفته آنها، روند کاری ۱۲ ساعته، دارای مزیتهای فراوانی است. کاهش تردد در مسیر شرکت و به تبع آن کاهش حوادث جادهای، کاهش هزینههای ایاب و ذهاب و افزایش تعداد روزهای کارکنان از جمله مزیتهایی است که برای شیفتهای ۱۲ساعته وجود دارد.
به گفته کارکنان رسمی این شرکت، با شیفت کاری ۱۲ ساعته نه تنها در طول ماه با ساعت کاری کمتری در شرکت حاضر نمیشویم، بلکه شیفت ۸ ساعته نسبت به شیفت ۱۲ ساعته از لحاظ ساعت کار تفاوتی ندارد.
آنها میگویند با تغییر از ۱۲ ساعت به ۸ ساعت، کارگر جانشین وجود نخواهد داشت؛ چراکه تعداد نیروی کار شرکت کم است.
در این شرایط تعداد روزهای کاری به ۹ روز و تعداد روزهای استراحت به ۳ روز میرسد. به گفته کارکنان پتروشیمی فجر، طبیعی است که در این شرایط تردد بیشتر و نیروی کار دچار فرسایش و خستگی شود.
معترضان میگویند که تغییر ساعت کار خود را به اطلاع شهیدینیا، رئیس منطقه ویژه و بازرس آن رساندهاند اما تاکنون هیچ اقدامی صورت نگرفته است.
در همین باره روابط عمومی شرکت پتروشیمی فجر، توضیحاتی را به این شرح منتشر کرد:
بهترین حالت، ۳ صبح کاری، ۳ عصر کاری، ۳ شب کاری و ۳ روز استراحت است. قانون کار هم اجازه نمیدهد بیش از ۱۲ ساعت نیرو به کار گرفته شود و اگر ۴ هفته متوالی میزان کار از ۱۷۶ ساعت عبور کند، به نیرو فشار میآید.
طبق تحقیقات انجام گرفته و با در نظر گرفتن نقطه نظرات واحدهای ایمنی و بهداشت کار، در شیفتهای ۸ساعته بار کار بر نیروها توزیع میشود و به لحاظ تعادل کار، زندگی و سلامتی خود نیروها، شیفت ۱۲ساعته پیشنهاد نمیشود. همچنین شرکتهای دیگر منطقه نیز در حال برگرداندن شیفتهای خود هستند.
- 12
- 1
جانباز جنگ
۱۴۰۰/۹/۷ - ۱۵:۰۵
Permalink