چهارشنبه ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۸:۳۴ - ۱۲ شهریور ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۶۰۳۱۴۰
اخبار فلزات، طلا و ارز

اخبار لحظه‌ای از بازار ارز و طلا/ قیمت روز دلار در بازار آزاد ۹۷/۰۶/۱۲

قیمت دلار و قیمت سکه (دوشنبه ۱۲ شهریور۹۷) / سلام بازار به دلار ۱۲ هزارتومانی!؟

طلا,اخبار طلا و ارز,خبرهای طلا و ارز,طلا و ارز

به گزارش دنیای اقتصاد، افزایش دامنه نوسان، مه قیمتی را حول‌وحوش دلار شکل داد. در دومین روز هفته در مقاطعی در بازار ارز کسی حاضر به فروش دلار نبود، حال آنکه تقاضای زیادی به بازار وارد شده بود. در چنین شرایطی بود که در زمان‌هایی از روز، نرخ دلار در بازار گم شد. به گفته فعالان، خبر کاهش صادرات نفتی زمینه‌ساز آن شد که برخی افراد محرک لازم برای ورود به بازار را به‌دست آورند. همچنین نقدینگی سرگردان موجب می‌شود که شکست سطوح مقاومتی در هر بازار، توجه افراد را به خود جلب کند.

 

روز گذشته موج نوسان به بازار ارز و سکه بازگشت و هر دو دارایی بیشترین رشد از ۱۸ مرداد را تجربه کردند. در دومین روز هفته، دلار ۵۱۰ تومان افزایش را ثبت کرد و به قیمت ۱۱ هزار و ۶۰۰ تومان رسید. در آن سو در بازار سکه، این فلز گرانبها ۲۷۲ هزار تومان افزایش را ثبت کرد و به قیمت ۴میلیون و ۳۷۰ هزار تومان رسید. این میزان رشد نیز در بازار سکه از ۱۸ مرداد سابقه نداشت. در آن مقطع زمانی، قیمت سکه از مرز ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان جهش کرد و روی عدد ۳ میلیون و ۹۲۰ هزار تومان آرام گرفت. دلار نیز در آن روز از قیمت ۹ هزار و ۷۰۰ تومان به قیمت ۱۰ هزار و ۴۵۰ تومان رسید. پس از این تاریخ بازار سکه و دلار کمی آرام گرفت و هر دو نوسان چندانی را تجربه نکردند.

 

با این حال از ابتدای هفته جاری دامنه نوسانات یک بار دیگر شدت گرفت و روز گذشته با گذر قیمت‌ها از سطوح مقاومتی رکوردهای جدیدی به ثبت رسید. با گذر دلار از سطح ۱۱ هزار و ۲۰۰ تومان، مه قیمتی در بازار شکل گرفت و قیمت مشخصی در مقاطعی در بازار وجود نداشت. در واقع قیمت گم شده بود. البته در ساعات پایانی روز کمی وضعیت پایدار تر شد. به گفته فعالان، رشد روز یکشنبه از ساعات پایانی روز شنبه کلید خورد. دلار که ساعت ۴ بعدازظهر روز شنبه ۱۱ هزار و ۹۰ تومان قیمت خورده بود، در ساعات انتهایی همان روز با قیمت ۱۱ هزار و ۲۰۰ تومان به کار خود پایان داد.

 

نتیجه تحرکات ساعات انتهایی روز شنبه، بازگشایی بازار دلار روز یکشنبه با قیمت‌های بالای ۱۱ هزار و ۲۰۰ تومان بود. به گفته فعالان، پس از اینکه بازار از این سطح مقاومتی عبور کرد، کمتر کسی حاضر به فروش دلار بود، حال آنکه شکست این سطح موجب ورود تقاضای زیادی به بازار شده بود. در نتیجه این اتفاق، قیمت بعضا در بازار بدون معامله سیر صعودی گرفت و حتی تا سقف ۱۱ هزار و ۹۰۰ تومان بالا رفت. با رسیدن به این نقطه کمی میزان فروش‌ها در بازار بالا رفت و قیمت از سقف فاصله گرفت. سکه نیز در این روز تا سقف ۴ میلیون و ۴۴۰ هزار تومان بالا رفت.رکوردزنی سکه در شرایطی رخ داد که بازار اونس جهانی نیز تعطیل بود.

 

چرا هیجان به بازار بازگشت؟

به گفته فعالان، عوامل متنوعی دست به دست هم دادند تا یک بار دیگر دامنه نوسانات در بازار ارز و سکه بالا رود. به گفته فعالان، اخباری مبنی بر کاهش صادارت نفت، یک بار دیگر اثر احتمالی تحریم‌ها را به معامله‌گران بازار یادآوری کرد و زمینه‌ساز ورود تقاضای احتیاطی به معاملات شد. به گزارش خبرگزاری تسنیم، آمارهای کشتیرانی گردآوری‌شده توسط بلومبرگ نشان می‌دهد صادرات نفت ایران در ماه اوت به زیر ۱/ ۲ میلیون بشکه در روز رسیده که پایین‌ترین رقم از مارس ۲۰۱۶ تاکنون است.

 

از سوی دیگر، برخی معامله‌گران باور داشتند، نوسان‌گیران پیرامون صحبت‌های روزهای اخیر برخی مسوولان در مورد بازار ارز جوسازی کردند و به کمک آن قیمت را بالا آوردند. یکی از تفسیرهای شنیده شده توسط معامله‌گران این بود که بازارساز تمایل چندانی برای مداخله در بازارها ندارد.

 

با این حال، اکثر بازیگران ارزی اعتقاد داشتند، نقدینگی زیادی در دست افراد وجود دارد و آنها با توجه به شرایط بازارها تصمیم دارند، با تبدیل این نقدینگی به ارز و سکه از ارزش دارایی خود حمایت کنند. در روزهای قبل دلار و سکه نوسان خاصی نداشتند، ولی با شکست یک مرز مقاومتی مهم، بار دیگر نقدینگی افراد متوجه بازار ارز و سکه شد؛ بازگشت چنین تقاضای احتیاطی به بازار زمینه‌ساز افزایش بیشتر قیمت‌ها شد. به گفته فعالان، با اتفاقات نوسانی روز گذشته، اکنون این باور در بازار وجود دارد که کف کوتاه‌مدت قیمت دلار عدد ۱۱ هزار و ۲۰۰ تومان خواهد بود. این در حالی است که اگر دلار بالای مرز ۱۱ هزار و ۶۰۰ تومان باقی بماند، احتمال حرکت آن به سوی سقف ۱۲ هزار و ۳۰۰ تومان از نظر معامله‌گران فنی وجود خواهد داشت. 

 

روز گذشته در مقاطعی دامنه نوسان چنان بالا رفت که لفظ خرید و فروش در میان معامله‌گران شنیده نمی‌شد.بیشتر معامله‌گران عنوان می‌کردند، حاضر نیستند در چنین شرایطی ارز خود را بفروشند؛ چرا که اگر دلار خود را بفروشند، ممکن است ناچار شوند با قیمت‌های بسیار بالاتری آن را جایگزین کنند. تعطیلی بازار آتی سکه دیگر عاملی بود که از نظر برخی معامله‌گران زمینه‌ساز افزایش نوسان در بازار نقدی این فلز گرانبها شد.

 

میزان ورود ارز به سامانه نیما

روز گذشته، قیمت یورو در بازار آزاد به نزدیکی مرز ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومانی رسید. این در حالی بود که میانگین قیمت یورو در سامانه سنا تا ساعت ۵ بعدازظهر ۹ هزار و ۱۰۰ تومان بود. میزان عرضه یورو در سامانه نیما نیز در حدود یک ماه اخیر به بالای ۸۰۰ میلیون رسیده است. به گزارش «ایبِنا»، بررسی عملکرد بازار ثانویه ارزی همزمان با اجرای سیاست دوم ارزی نشان می‌دهد در این مدت ۸۴۲ میلیون یورو ارز صادراتی به این بازار تزریق و حدود ۷۴۵ میلیون یورو از انواع ارزها توسط وارد‌کنندگان خریداری شده است.از روز ۱۶ مردادماه بازار ثانویه ارزی با توجه به سیاست دوم ارزی در سال‌جاری آغاز به کار کرده است. بررسی عملکرد این بازار تا روز شنبه ۱۰ شهریور ماه نشان می‌دهد، حدود ۸۴۲ میلیون یورو ارز صادراتی به این بازار تزریق و حدود ۷۴۵ میلیون یورو توسط وارد‌کنندگان خریداری شده است.

 

۱۶:۵۰ ۱۲ اردیبهشت ۹۷

قیمت دلار و قیمت سکه (۹۷/۰۶/۱۲)

امروز دوشنبه دوازدهم شهریور ماه هر سکه تمام بهار آزادی طرح جدید با نرخ... کلیک کنید.

۱۶:۵۰ ۱۲ اردیبهشت ۹۷

حرکت دلار به سمت ۱۳ هزار تومان

در دو روز اخیر بازار شاهد اوج‌گیری دوباره نرخ دلار است،به طوری که شاهدیم از امروز دوباره وارد کانال ۱۲ هزار تومان شده و به صورت خزنده در حال حرکت به سمت دلار ۱۳ هزار تومانی است.** به گزارش ایلنا، در حالی که مسئولان بانکی و پولی کشور از تثبیت نرخ دلار در بازار خبر می‌دهند اما بازار و تابلوی اعلانات صرافی‌ها چیز دیگری را می‌گوید. به‌طوری که دو روز اخیر شاهد اوج‌گیری دوباره نرخ دلار هستیم و این ارز خارجی از امروز دوباره وارد کانال ۱۲ هزار تومان شده و به صورت خزنده در حال حرکت به سمت دلار ۱۳ هزار تومان است. از سویی این نرخ بسیاری از دلالان را روانه بازار کرده است به‌طوری که خریدوفروش ارز در این بازار رشد قابل ملاحظه‌ای داشته است و جالب آنکه اکثر دلالان در سمت تقاضای بازار هستند گویی پیش بینی می‌کنند که در چند روز اخیر نرخ‌ها دوباره جهش داشته باشند.

۱۶:۰۰ ۱۲ اردیبهشت ۹۷

۷۵ قلم کالای جدید مشمول دریافت ارز دولتی شدند + فهرست

محمد شریعتمداری وزیر صنعت، معدن و تجارت با ارسال نامه ای به عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران با موضوع فهرست تکمیلی اقلام تبصره (۱) ماده (۱) اظهار کرد: پیرو نامه شماره ۶۰/۱۲۹۱۱۰ مورخ ۱۸ مرداد ماه ۱۳۹۷ همانگونه که آگاهی دارید طبق بند(۱) تصویب‌نامه شماره ۶۳۷۹۳/ت۵۵۶۳۳ هـ مورخ ۱۶ مرداد ۱۳۹۷ هیات محترم وزیران «بانک مرکزی جمهوری اسلامی مجاز است نسبت به تامین ارز کالاهای فهرست گروه یک (شامل کالاهای اساسی، ضروری، دارو و ملزومات و تجهزات پیزشکی) اعلامی از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت به نرخ رسمی ارز اقدام نماید»، فهرست کالاهای مشمول بهره‌مندی از ارز ۴۲۰۰۰ ریالی ابلاغ شد. با عنایت به اطلاعات واصله مبنی بر عدم اجرای تعرفه‌های ابلاغی از سوی همکاران آن بانک بدیهی است هرگونه تاخیر در اعمال ضوابط و سیاست‌های ابلاغی دولت منجر به کمبود کالایی و بروز مشکلات متعدد در تنظیم بازار کالاهای اساسی و ضروری می‌شود که تبعات آن متوجه آن حوزه خواهد بود. بدین وسیله ضمن تاکید بر عملیاتی نمودن نامه فوق، فهرست تکمیلی مشتمل بر تعداد ۷۵ قلم کالا به همراه کد HS هشت رقمی که با هماهنگی دستگاه‌های ذی‌ربط احصا شده است (نامه شماره ۹۷/۵۰۱/۲۷۷۶ مورخ ۲۷ مرداد ۱۳۹۷ وزارت جهاد کشاورزی تصویر پیوست) برای تامین ارز رسمی (۴۲۰۰۰ ریال) به شرح ۳ صفحه جدول پیوست ارسال می‌شود. (کلیک کنید)

۱۲:۴۰ ۱۲ اردیبهشت ۹۷

سود سکه‌های پیش‌فروش سه میلیونی شد

طرح پیش فروش سکه از اواخر بهمن ماه سال گذشته تا فروردین ماه سال جاری اجرایی شد و از اردیبهشت ماه زمان سررسید پیش‌فروش‌ها فرا رسید. بر این اساس سکه‌های سررسید یک‌ماهه با حدود یک میلیون قطعه و در ادامه سکه‌های پیش فروش سه ماهه سررسید و تحویل صاحبان آنها شد. اما از چندی پیش و از نیمه مرداد زمان سررسید سکه‌های پیش فروش شش ماهه با مجموع حدود دو میلیون و ۵۸۰ هزار قطعه فرا رسید که تا اواسط آبانماه سررسید و تحویل می‌شود. در حالی این روزها قیمت سکه در بازار آزاد بار دیگر صعودی شده و از حدود چهار میلیون تومان گذشته که دارندگان سکه‌های پیش فروش سود خوبی دریافت خواهند کرد. اکنون هر قطعه سکه تمام بهار آزادی حدود چهار میلیون و ۴۰۰ هزار تومان قیمت می‌خورد که در مقایسه با نرخ یک میلیون و ۴۷۵ هزار تومانی زمان ثبت‌نام سکه‌ها با سر رسید سه ماهه سودی نزدیک به دو میلیون و ۹۲۵ هزار تومان تحویل دارنده سکه‌ خواهد شد. در مجموع اگر فرض کنیم تا آبان ماه که سکه‌های پیش فروش شش ماهه به طور کامل تحویل می‌شود، قیمت سکه در همین حد هم باقی بماند، در مجموع از این دو میلیون و ۵۸۰ هزار قطعه سکه رقمی نزدیک به هفت میلیارد تومان سود ایجاد می‌کند. بانک مرکزی امیدوار است که با تحویل سکه‌های پیش فروش تا آبان ماه نرخ سکه در بازار تعدیل شود. این در حالی است که در مدت گذشته بنا بر اعلام فعالان بازار سکه و طلا، سکه‌های پیش فروش تحویلی وارد بازار نشده و دارندگان آن را به انتظار رشد قیمت نگه داشته‌اند. در طرح پیش فروش سکه در هفت سر رسید که با هدف تعدیل بازار و همچنین جذب نقدینگی اجرایی شد حدود هفت میلیون و ۶۰۰ هزار قطعه سکه فروش رفت که منجر به جذب تنها ۱۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی از حدود ۱۵۰۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی موجود در اقتصاد ایران شد. سکه‌های پیش فروش در هفت سررسید یک ماهه با قیمت یک میلیون و ۵۹۰ هزار تومان، سه ماهه یک میلیون و ۵۴۰ هزار تومان، شش ماهه یک میلیون و ۴۷۵ هزار تومان، ۹ ماهه یک میلیون و ۴۱۰ هزار تومان، یک ساله یک میلیون و ۳۵۰ هزار تومان، ۱۸ ماهه یک میلیون و ۲۴۵ هزار تومان و ۲۴ ماهه یک میلیون و ۱۱۶ هزار تومان فروخته شده بود. اختلاف بین نرخ پیش فروش و بازار آزاد در مدت اخیر حواشی بسیاری رقم زد و برخی از جمله نمایندگان مجلس نسبت به سود ایجاد شده برای خریداران معترض شدند و حتی طرح‌هایی را برای توقف توزیع سکه پیشنهاد کردند، اما به هر حال با توجه به تعهدی که بانک مرکزی درباره فروش سکه داشت، قرار بر این شد تا طبق تعهد اولیه تمامی سکه‌ها تحویل خریداران شود.

۱۱:۵۰ ۱۲ اردیبهشت ۹۷

مالیات بر ارزش افزوده از اصل طلا برداشته می‌شود

یدیم که مالیات بر ارزش افزوده از اصل طلا برداشته شود و ۹ درصد ارزش افزوده براساس اجرت گرفته شود. زمینه های لازم فراهم شده و حتی سازمان مالیاتی به صورت شفاهی پذیرفته که این اتفاق بیفتد همه چیز مهیا است تا این پیشنهاد به صحن علنی مجلس رود اما تا زمانی که در صحن مصوب نشود قابل اجرا نیست. *وی خاطرنشان کرد: زمانی که بحث مالیات بر ارزش افزوده مطرح شده بود مجلس، سازمان مالیاتی و حتی فعالان این صنف نمی‌دانستند که این ایرادات وجود خواهد داشت اما امروز همه متوجه اشکالات شده‌اند و امیدواریم بزودی این مشکل حل شود.

۱۰:۳۰ ۱۲ اردیبهشت ۹۷

شرط زمانی در پرداخت ارز دانشجویی لغو شود

نقوی حسینی، عضو فراکسیون فرهنگیان مجلس: *دانشجویان ایرانی بسیاری در کشورهای مختلف در حال تحصیل بوده و روی ارز ۳ هزار و ۵۰۰ هزار تومانی حساب باز کرده‌اند‌ و برنامه‌ریزی‌های خود را براساس این میزان از ارز برای زندگی در خارج ایران در طول سال‌های تحصیلی انجام داده‌اند اما به یکباره با ارز بالای ۱۰ هزار تومان رو به رو شده که این به معنای از هم پاشیدن دوره تحصیل آن‌هاست. *دولت باید میزان مشخص و قابل قبولی را برای ارز دانشجویی در نظر بگیرد که خوشبختانه این کار را کرده است، اما در نظر گرفتن محدوده زمانی برای تهیه آن قابل درک و پذیرفتی نیست. *تمامی ترم‌های تحصیلی دانشگاه‌های سراسر جهان همزمان و در یک فصل خاص آغاز نمی‌شود بنابراین زمان‌بندی پرداخت ارز به دانشجویان مطابق با سال تحصیلی ایران برای تحصیل در کشورهای خارجی به هیچ عنوان قابل پذیرش نیست لذا دولت باید این شرط را در پرداخت ارز به دانشجویان لغو کند.

۱۰:۲۰ ۱۲ اردیبهشت ۹۷

نرخ ارز بین بانکی/ افت ارزش ۲۶ ارز در بازار بین بانکی (دوشنبه ۱۲ شهریور ۹۷)

بنا بر اعلام بانک مرکزی ارزش ۲۶ ارز با روند نزولی کار خود را آغاز کرده است. (برای مشاهده نرخ ارزها کلیک کنید)

۱۰:۰۰ ۱۲ اردیبهشت ۹۷

خودروهای تولیدشده با دلار ۳۲۰۰ تومانی را با دلار۱۰ هزارتومانی می‌فروشند

رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی گفت: خودروسازان قطعات را با دلار ۳۲۰۰ تومانی خریده‌اند و خودروهایی را که مشتری زیادی نداشت را در انبار دپو کرده‌اند و اکنون می‌خواهند با دلار ۱۰ هزار تومانی در بازار بفروشند.

۰۹:۳۰ ۱۲ اردیبهشت ۹۷

کودتای ارزی موجب بالا رفتن نرخ ارز شد

دکتر محمد جواد توکلی عضو هیئت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی: به گفته بعضی اقتصاد دانان "کودتای ارزی" باعث شد نرخ ارز تا ۸هزار تا۸۵۰۰تومان بالا برود و تقریبا این نرخ به صورت رسمی دوبرابر شد، هر چند نرخ ارزی که روی خیلی از فعل و انفعالات اقتصادی اثر می‌گذارد در بازار آزاد به ۱۰هزار تومان رسید که مشکل را شدید تر کرد. وی افزود: اطلاعاتی که از بازار ثانویه مخابره می‌شود نشان می دهد که ارز عرضه شده در بازار ثانویه متقاضی چندان بالایی را ندارد، زیرا وارد کننده‌ها با همچین نرخی توانایی واردات را ندارد؛ نرخ ارز خودخواسته تا۸۵۰۰تومان بالا رفت، آن هم به عنوان نرخی که اقتصاد ایران توانایی جذب آن را ندارد. **بالارفتن نرخ ارز باعث افزایش هزینه تولید شد توکلی گفت: از نتایج این سیاست که به نظر سیاست کاملا اشتباهی است، افزایش هزینه‌های تولید کننده‌های داخلی است؛ با توجه به ترکیب واردات، حدود۸۵درصد واردات مواد اولیه یا مواد واسطه است و حدود۱۵درصد از آن کالای نهایی است و از آن جایی که مواد اولیه در بازار ثانویه تامین می‌شوند، این سیاست باعث افزایش هزینه‌های تولید گشته است؛ با توجه به این نکته که اقتصاد ایران اقتصادی مونتاژی است و خیلی از صنایع ما به مواد اولیه وارداتی و تجهیزات وابسته است، در خیلی از صنایع چیزی حدود۶۰الی۷۰درصد از هزینه ها را هزینه مواد اولیه به خود اختصاص داده است؛ قاعدتا با دوبرابر کردن نرخ ارز هزینه های تولیدی به شدت افزایش پیدا کرده است. **پژو۷۰میلیونی و پراید ۵۰میلیونی! وی اضافه کرد: افزایش هزینه تولید به صورت آرام در اقتصاد درحال نمایان شدن است و اولین اقدامش در بحث خوردو اتفاق می‌افتد که فاصله بین قیمت کارخانه و قیمت آزاد بسیار افزایش پیدا کرده است و حتی بحث اینکه پژو به۷۰ میلیون و پراید تا سقف۵۰میلیون برسد هم شنیده می‌شود؛ این کار از لحاظ منطق اقتصادی قابل توجیه است، وقتی هزینه‌های تولید افزایش پیدا می‌کند تولید کننده قیمت موادتولیدی را افزایش می‌دهد.

۰۹:۰۰ ۱۲ اردیبهشت ۹۷

مردم نگران تامین کالای ضروری نباشند

سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: *با توجه به آشفتگی های بازار ناشی از جنگ اقتصادی آمریکا و همپیمانانش علیه ایران شاهدیم که کالاهای اساسی به شکل و قیمت مناسب در دسترس مردم قرار ندارد. *طرحی دو فوریتی داریم که کلیاتش در مجلس تصویب شد که طی آن دولت باید کالاهای اساسی مانند مواد پروتئینی شامل گوشت قرمز و سفید، روغن، حبوبات، قند و شکر و لبیات را تامین و توزیع صحیح انجام دهد تا با قیمت و زمان مناسب به دست مردم برسد. *وقتی مواد اولیه این نیازمندی‌ها بر اساس دلار ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی باشد پس قیمت تمام شده پایین و مناسبی هم خواهد داشت.

۰۸:۵۰ ۱۲ اردیبهشت ۹۷

۲ میلیون و ۲۰۰ هزار قطعه سکه در ماه‌های مهر و آبان تحویل می‌شود

روابط عمومی بانک مرکزی: توزیع سکه‌های پیش فروش شده با سررسید شش ماهه و قیمت قطعی که از ۲۸ مردادماه آغاز شده تا ۱۳ آبان ماه ادامه خواهد داشت. مجموع سکه‌های پیش فروش شده شش ماهه ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار قطعه است که موعد سررسید ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار قطعه از این سکه‌ها در مهر ماه و نیمه اول آبان ماه قرار دارد و پیش بینی می‌شود ورود این مقدار سکه به بازار، تعدیل قیمت سکه بهار آزادی را به دنبال داشته باشد. گفتنی است، تولید سکه‌های مربوط به سررسید‌های مختلف طبق برنامه زمان بندی در حال انجام است و سکه‌های پیش فروش شده در موعد مقرر و بدون تاخیر تحویل مشتریان خواهد شد.

۰۸:۳۰ ۱۲ اردیبهشت ۹۷

ارز ۴۲۰۰ تومانی عامل گسترش رانت‌خواری

اخیرا شاهد روند استیضاح‌های برخی از وزرای دولت در مجلس بودیم. مجلس که پیام تغییر وزرای اقتصادی را داد و آقای رئیس جمهور اقدامی انجام ندادند و فشار بر مردم هم افزایش یافت. فشارهای اقتصادی، اجتماعی و گسترش ناهنجاری‌های اجتماعی بیشتر شده است. شاهد بودیم که سرقت در عرض دو ماه به سه برابر رسید و افزایش ناهنجاری‌ها، مردم را به شدت آزار می‌دهد. مجلس برای اینکه در این موقعیت تقصیر و یا قصور را از خود دور کند، اقدام به استیضاح وزرا کرده است. اینکه این اقدامات تا چه اندازه به نفع کشور است جای تأمل دارد. آقای رئیس‌جمهور هم به این قضیه رسیده‌اند که اگر وزیری قرار است تغییر کند، توسط مجلس انجام شود که برای روحانی حاشیه‌ای ایجاد نشود. دولت سینوسی حرکت کرده است. همه انتظار داشتند با شعارهای خوب رئیس جمهور در چهار سال، اتفاقات خوبی بیفتد و به ویژه در دو زمینه خروج از بحران اقتصادی، رکود و در نهایت شکوفایی انتظار بالایی وجود داشت. از طرف دیگر مردم حساس بودند که دولت برنامه‌اش برای مبارزه با فساد چیست و آیا در نهایت برنامه دولت عملی می‌شود؟ متاسفانه گسترش و تعمیق فساد و شتابی که در دولت‌های نهم و دهم گرفت، همچنان ادامه دارد. چنانچه به سرمایه و دارایی برخی دولتمردان و وزرا نگاه کنیم، دیده می‌شود که برای مثال، اگر دارایی یکی از وزرای دولت نهم و دارایی یکی از وزرای دولت دهم را با هم جمع کنیم، می‌توان ۲۶ هزار مسکن برای زوج‌های جوان ساخت. این اطلاعاتی است که مردم به شدت روی آن حساسیت دارند، حال چه راست باشد، چه دروغ. این فضا، فضای ملتهبی شده است و دفاع هم برای مردم قانع‌کننده نیست. بخشی از مردم متاسفانه اعتمادشان را از دست داده‌اند. صرفا با حرف و شعار هم اعتماد باز نمی‌گردد. از یک طرف مسائل داخلی اعم ازتصمیمات و بهبود وضعیت درهم پیچیده است، از طرف دیگر هم فشارهای خارجی است که بسیار موثر است. درصد بالایی از تحریم‌ها روی ساختار و بافت اقتصادی و همچنین تصمیمات اقتصادی اثر گذاشته است. یعنی در دو جبهه گسترده دولت درگیر است. در مساله ارز ملاحظه می‌شد که تصمیمی امروز گرفته می‌شد و فردا عکس آن نتیجه می‌داد. به دلیل اینکه در دو جبهه داخل و خارج درگیر شده‌ایم، احتمال دارد از مسیر تصمیمات درست و علمی خارج شویم و گاه تصمیماتی بگیریم که به‌جای رفع یا کاهش مشکلات بر آن بیفزاید. تصمیم ارز ۴۲۰۰ تومانی لطماتی به کشور وارد کرد وگسترش رانت‌خواری را به‌دنبال داشت و دولت مجبور شد که تمام لشگر خود را بسیج کند تا یقه سوءاستفاده‌کنندگان را بگیرد.

 

  • 24
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش