شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۷:۵۱ - ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۲۰۶۸۵۳
زنان، جوانان و خانواده

فعاليت‌های ۴ سال گذشته برای زنان

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,خانواده و جوانان,مولاوردی

در سال‌هاي گذشته، نهادهاي زيرمجموعه دولت‌ها معمولا بعد از گذشت چندين ماه از پايان دولت گزارش عملکردشان را منتشر مي‌کردند اما اين‌بار معاونت زنان و خانواده رياست‌جمهوري چند ماه مانده به پايان کار دولت، گزارش کاملي از عملکرد اين معاونت منتشر کرده است. براساس گزارش‌هاي منتشرشده، معاونت امور زنان و خانواده رياست‌جمهوري در چهار سال گذشته اقدامات شاخصي در حوزه زنان داشته که پوشش تحصيلي دختران بازمانده از تحصيل، تصويب کاهش ساعت کاري زنان با شرايط خاص و تدوين سند سياستي اجرايي ازجمله اين فعاليت‌هاست. در اين گزارش آمده است: يکي از اقدامات شاخص معاونت رئيس‌جمهوري در امور زنان و خانواده در دولت تدبير و اميد در سال‌هاي ۹۲ تا ۹۵، حمايت از افزايش پوشش تحصيلي ۶ هزار و ۱۳۹ دختر بازمانده از تحصيل پايه‌هاي اول تا ششم مناطق محروم (در ۱۰ استان) است. 

 

معاونت زنان و خانواده رياست‌جمهوري از آموزش حقوق و مسئوليت‌هاي فردي، خانوادگي و اجتماعي براي دانش‌آموزان نيز غافل نبود و ۳۶ هزار و ۶۱۸ دانش‌آموز متوسطه دور دوم و ۴۰ هزار تن از اوليا و مربيان مدارس در ۳۱ استان کشور را تحت اين آموزش‌ها قرار داد. تقويت شيوه‌هاي مهارتي و ارتباطي اوليا با دانش‌آموزان دختر و آموزش ۵۶ هزار و دو دانش‌آموز دختر دوره اول متوسطه پايه دوم، والدين دانش‌آموزان و کادر آموزشي در سراسر کشور طي سه سال ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۴ نيز مورد توجه اين معاونت بود. 

 

همچنين حمايت از برنامه‌هاي فرهنگي، آموزشي و توسعه سوادآموزي دو هزار نفر از زنان و دختران عشايري و روستايي در برنامه کاري معاونت زنان در دولت يازدهم بوده است. 

 

حمايت‌هاي اجتماعي از زنان معتاد

گسترش حمايت‌هاي اجتماعي از زنان معتاد در فرايند ترک و زنان بهبوديافته از طريق برگزاري کارگاه آموزشي براي ۱۸۴ نفر از اعضاي سازمان‌هاي غيردولتي فعال در حوزه زنان و خانواده پيرامون حمايت‌هاي اجتماعي موردنياز زنان بهبوديافته از اعتياد در ۶ استان، توانمندسازي مهارتي ۸۰۰ نفر از زنان آسيب‌ديده و در معرض آسيب اجتماعي (زنان بي‌سرپرست، زنان بدسرپرست و معتادان بهبوديافته) با رويکرد اشتغال پايدار در استان‌هاي تهران (شهرستان ري) و سيستان‌وبلوچستان (شهرستان زاهدان و مناطق حاشيه‌نشين) از برنامه‌هاي کاري معاونت زنان رياست‌جمهوري در دولت يازدهم به‌شمار مي‌آيد. 

 

براساس گزارش منتشرشده، اين معاونت در دوره فعاليت خود از راه‌اندازي کلينيک‌هاي سلامت خانواده و تدوين بسته خدمتي در ۱۷دانشگاه علوم‌پزشکي و نيز تقويت مرکز بازتواني زنان آسيب‌ديده و در معرض آسيب از طريق و توانمندسازي ۵۰ زن آسيب‌ديده اجتماعي (معتاد و تن‌فروش) در ۱۰ استان کشور از طريق آموزش فني‌و‌حرفه‌اي حمايت کرد. 

 

مديريت ظرفيت‌ها و جلب مشارکت حداکثري نسبت به رفع مسائل و آسيب‌ها از طريق انعقاد ۲۵ تفاهمنامه، تهيه ۹ پيش‌نويس تفاهمنامه همکاري با دستگاه‌هاي اجرايي، ‌۷۸ موافقتنامه اجرايي و ۱۱۶ پروژه با دستگاه‌هاي اجرايي هم از رئوس کاري چهارساله معاونت زنان به ثبت رسيده است. 

 

ارتقاي مهارت‌هاي زنان روستايي

معاونت زنان و خانواده رياست‌جمهوري به روستاها و زنان روستايي نيز خدمات حمايتي ارائه داد که حمايت از برنامه ارتقاي مهارت‌هاي شغلي زنان روستايي و استانداردسازي محصولات آنان با آموزش ايجاد صندوق‌هاي اعتباري به زنان روستايي و عشايري و توسعه و تجهيز ۷۷ صندوق اعتباري خرد زنان روستايي و عشايري در سطح کشور طي سال ۱۳۹۳ ازجمله آنها بود. همچنين پيگيري برنامه ملي بازاريابي، بازاررساني و بازارداري محصولات و صنايع دستي زنان از طريق حمايت از ۶ نمايشگاه منطقه‌اي در ۶ استان با برپايي هزار و چهار غرفه براي توليدکنندگان بزرگ، متوسط و خرد براي عرضه محصولات خانگي و صنايع دستي زنان را از ديگر برنامه‌هاي خود در دولت تدبير و اميد عنوان کرد. 

 

ارتقاي مهارت‌هاي مديريتي و اقتصادي زنان

همچنين اين معاونت، حمايت از توان‌افزايي و ارتقاي مهارت‌هاي مديريتي زنان از طريق آموزش دو هزار و ۲۵۰ نفر از زنان مسئول استان‌هاي کشور با همکاري وزارت کشور را در فهرست فعاليت‌هاي چهارساله‌اش دارد. اجراي طرح توانمندسازي اقتصادي خانواده زندانيان از طريق آموزش مهارت‌هاي فني‌و‌حرفه‌اي به ظرفيت هزار و ۷۴۴ نفر از اعضاي خانواده‌هاي زندانيان که منجر به ۶۴۴ شغل شده و آموزش به ۳۴ هزار و ۶۴۹ نفر از خانواده‌هاي زندانيان با هدف ارتقاي سلامت و ارائه مشاوره خصوصي به دو هزار و ۳۴۳ نفر از خانواده‌هاي آنان از ديگر برنامه‌هاي اجرايي اين معاونت است. همچنين اجراي فاز اول طرح ملي توان‌افزايي و ارتقاي تاب‌آوري اجتماعي زنان و خانواده‌ها از طريق توسعه ظرفيت‌هاي جامعه محلي با آموزش ۱۵ هزار و ۲۰۵ نفر از اعضاي خانواده‌هاي ۳۱ استان کشور از برنامه‌هاي معاونت زنان در دولت يازدهم است. 

 

تهيه اطلس وضعيت اجتماعي زنان و خانواده کشور

تهيه اطلس وضعيت اجتماعي زنان و خانواده کشور به تفکيک استاني به‌منظور برنامه‌ريزي مبتني‌بر اولويت‌ها و نيازها (تبيين وضعيت سال ۱۳۹۲ مستند به سرشماري ۱۳۹۰) از ديگر فعاليت‌هاي کاري اين معاونت است. همچنين جريان‌سازي جنسيتي در فرايند تدوين برنامه ششم توسعه و تصويب ماده «۱۰۱» با موضوع زنان و خانواده با لحاظ رويکرد «عدالت جنسيتي» و موضوع «ارزيابي اثرات توسعه بر جنسيت و خانواده» براي اولين‌بار در نظام برنامه‌ريزي توسعه پنج‌ساله کشور هم مورد توجه معاونت ياد شده بود. 

 

ارائه طرح پيشگيري از ازدواج زير سن قانوني دختران

ارائه طرح پيشگيري از ازدواج زير سنين قانوني دختران با همکاري مرجع ملي حقوق کودک، ارائه لايحه مشترک با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي درباره ترويج تغذيه با شير مادر و حمايت از مادران در دوران شيردهي و بررسي پيشنهاد مجازات‌هاي جايگزين براي زنان زنداني در حوزه اعتياد و موادمخدر هم از اقداماتي است که مي‌توان از اين معاونت در چهار سال گذشته ياد کرد. 

 

پيگيري بيمه زنان خانه‌دار

پيگيري الحاق بيمه زنان خانه‌دار در آيين‌نامه اجرايي ماده «۲۷» قانون برنامه پنجم توسعه (در مرحله رسيدگي در کميسيون اجتماعي دولت)، پيشنهاد بند مربوط به استيفاي حقوق شرعي و قانوني زنان در همه زمينه‌ها در سياست‌هاي کلي برنامه ششم توسعه کشور (بند مربوطه در متن سياست‌ها گنجانده شد) فعاليتي ديگر از عملکرد معاونت زنان رياست‌جمهوري است. معاونت زنان در بخش ديگري از اين اقدامات به موضوع تدوين گزارشات مطالعاتي- راهبردي و تقديم آن به رئيس‌جمهوري اشاره کرده و برخي از اين اقدامات را تأملي بر بايسته‌هاي نظام حقوقي کشور در حوزه جرايم اسيدپاشي با تأکيد بر ضرورت ترميم مؤثر تمامي خسارات وارد بر قربانيان مي‌داند. 

واکاوي کار کودک، علل و پيامدها و بازشناسي ابعادي از مسئله کودکان درگير در اعتياد در زمره فعاليت‌هاي حوزه زنان است. 

 

تعاملات  بين‌المللي

توسعه تعاملات بين‌المللي و دوجانبه با ساير کشور‌ها از طريق امضای يادداشت تفاهم و تفاهمنامه، شرکت در مجامع و اجلاس‌هاي منطقه‌اي و بين‌المللي در حوزه زنان و خانواده، برگزاري همايش‌هاي بين‌المللي، ملاقات‌هاي دوجانبه، ميزباني از هيأت‌هاي خارجي، اعزام مديران و کارشناسان به دوره‌هاي آموزشي منطقه‌اي و بين‌المللي (ژنو، آذربايجان، فنلاند، اندونزي، تايلند، ارمنستان، چين و ژاپن)، ارائه گزارش‌هاي مربوط به اقدامات و دستاوردهاي کشور در حوزه زنان و خانواده به سازمان‌ها و مجامع بين‌المللي از ديگر اقدامات اين معاونت است. مشارکت با مرجع ملي کنوانسيون حقوق کودک وزارت دادگستري در ترجمه سند ملاحظات نهايي کميته حقوق کودک ناظر بر کنوانسيون بين‌المللي حقوق کودک در موضوع توصيه‌هايي براي بهبود وضعيت حقوق کودک در کشور و ابلاغ به تمامي دستگاه‌هاي مربوطه نيز از اقدامات ديگر معاونت زنان و خانواده رياست‌جمهوري در دولت يازدهم است. 

 

ايجاد تمهيدات لازم برای گسترش فعاليت حوزه زنان و خانواده در قالب سمن‌ها و در نتيجه افزايش تعداد سازمان‌هاي مردم‌نهاد از هزار و ۶۷۷ در ابتداي دولت يازدهم به دو هزار و ۳۳۳ در سال ۱۳۹۵ و پيگيري انتصاب زنان در پست‌هاي مديريتي در چارچوب وعده‌ها، ‌شعارها و برنامه‌هاي رئيس‌جمهوري از طريق ارائه پيشنهاد افزايش سالانه ۱۰ درصدي تعداد مديران زن در قالب طرح اصلاح نظام اداري و ارائه برنامه تعادل جنسيتي مديريت در سند برنامه ششم توسعه کشور در دولت يازدهم انجام شد. 

 

مشارکت در تدوين برنامه ملي کنترل و کاهش طلاق با همکاري دستگاه‌هاي مربوطه (دبيرخانه شوراي‌عالي انقلاب فرهنگي)، حمايت از انجام پروژه‌هاي پژوهشي در حوزه زنان و خانواده ازجمله مسائل و انتظارات زنان، پيمايش ملي خانواده، سبک زندگي زوجين و تعيين‌کننده‌هاي آن و پيگيري تقسيم کار ملي سياست‌هاي کلي ابلاغي خانواده از ديگر اقدامات مهم در اين دوره چهار ساله بوده است. 

 

تهيه سند اشتغال پايدار زنان

تهيه و ارائه سند سياستي- اجرايي اشتغال پايدار زنان با تأکيد بر دختران فارغ‌التحصيل و زنان سرپرست خانوار و گزارش‌هاي سياستي زنان و بازار کار غيررسمي به شوراي‌عالي اشتغال و اقدام به تدوين بسته جامع حمايتي زنان شاغل با همکاري سازمان برنامه‌وبودجه کشور با هدف توازن بين کار و زندگي زنان (در دست تدوين) در برنامه کاري چهار ساله اين معاونت بوده است. 

 

همچنين اقدام به تدوين اسناد حمايت‌هاي اجتماعي و توانمندسازي زنان با همکاري وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي، کميسيون امور اجتماعي و ساير دستگاه‌هاي اجرايي ذي‌ربط (کميته فرعي کميسيون اجتماعي دولت)، برگزاري دوره‌هاي آموزشي ارتقاي مهارت‌هاي علمي- عملي زنان به‌منظور حضور در مجامع بين‌المللي براي ۱۱۰ نفر از مديران، مشاوران، کارشناسان زن و نمايندگان سازمان‌هاي مردم‌نهاد فعال در حوزه زنان (دو دوره) از ديگر فعاليت‌هاي اين معاونت بود. طراحي و دريافت مجوز دو دوره آموزشي در حوزه سلامت براي تمام زنان و مردان شاغل (سبا و سما) از سازمان برنامه‌وبودجه کشور و ابلاغ به دستگاه‌هاي اجرايي و استانداري‌ها با عناوين «راهنمايي براي سفيران سلامت (زيج خودمراقبتي)» و «ارتقاي سلامت از طريق ورزش» و پيگيري اختصاص اعتبار برای تجهيز و احداث پارک‌هاي بانوان در ۳۱ استان کشور نيز جزء برنامه‌هاي اين معاونت است.

 

 

 

 

vaghayedaily.ir
  • 16
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش