چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۸:۱۳ - ۰۴ شهریور ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۶۰۲۶۰
اخبار افغانستان

بلینکن: سال‌هاست که با طالبان تماس دیپلماتیک داریم/ سی‌ان‌ان: ۴۱۰۰ شهروند آمریکا هنوز در افغانستان هستند

هشدار فوری سفارت آمریکا برای دوری آمریکایی‌ها از فرودگاه کابل/ کاخ سفید: برای تضمین خروج آمریکایی‌ها از افغانستان با طالبان ارتباط داریم

سفارت آمریکا در کابل,اتباع آمریکایی در افغانستان
آمریکا در بیانیه‌ای فوری از شهروندان و اتباعش که در افغانستان حضور دارند درخواست کرد تا اطلاع بعدی به فرودگاه بین‌المللی کابل نزدیک نشوند. 

به گزارش مهر به نقل از وبگاه سفارت آمریکا در کابل، آمریکا با صدور بیانیه‌ای فوری از شهروندان و اتباعش که در افغانستان حضور دارند درخواست کرد تا اطلاع بعدی به فرودگاه بین‌المللی کابل نزدیک نشوند.

در این بیانیه آمده است: تمام آمریکایی‌ها باید از فرودگاه کابل و ورودی‌های فرودگاه به‌محض دریافت این هشدار، فاصله بگیرند.

علت این هشدار از سوی سفارت آمریکا این گونه بیان شده است: به دلیل تهدیدهای امنیتی بیرون ورودی‌ها فرودگاه کابل، ما به شهروندان آمریکایی توصیه می‌کنیم که از حضور یافتن در فرودگاه اجتناب کنند و در صورت عدم دریافت دستورالعمل‌های فردی از نماینده دولت ایالات متحده در این زمان از ورود به فرودگاه خودداری کنند.

چند ساعت پیش از انتشار این بیانیه هشدار آمیز، یک سناتور ارشد کنگره آمریکا که نامش اعلام نشده، در گزارشی اعلام کرده بود که ۴۱۰۰ نیروی آمریکایی دیگر همچنان در افغانستان باقی مانده اند. این سناتور ارشد سنای آمریکا این آمار را به نقل از وزارت خارجه این کشور اعلام کرده بود.

این در حالی است که آمریکا براساس توافق با طالبان موظف است که همه نیروهای خود را تا ۳۱ آگوست یعنی کمتر از ۱۰ روز دیگر خارج کند.

وزارت خارجه آمریکا در یک نشست به سناتورها اعلام کرده که چالش اصلی و مشکل مهم این کشور در حال حاضر چگونگی خارج کردن این ۴۱۰۰ آمریکایی باقی مانده در افغانستان است.

با گذشت بیش از ۱۰ روز از تصرف کابل توسط طالبان، همچنان گمانه‌زنی‌ها در مورد آینده افغانستان و سرنوشت حکومت در این کشور ادامه دارد.

طالبان در یک اقدام بهت‌آور و حیرت‌انگیز، با سرعتی که برای تمامی کارشناسان سیاسی و بین‌المللی و حتی کارشناسان امور افغانستان و حتی شاید خود افغان‌ها غیرقابل تصور بود، توانستند با از بین بردن حاکمیت گذشته افغانستان و پایان دادن به ریاست‌جمهوری اشرف غنی، حاکمیت را در افغانستان به دست بگیرند.

***

سخنگوی کاخ سفید: آمریکا همچنان در حال ارتباط با طالبان در افغانستان است

 «جنیفر ساکی» سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد که آمریکا همچنان با گروه طالبان در افغانستان در ارتباط است.

سفارت آمریکا در کابل,اتباع آمریکایی در افغانستان

به گزارش مهر، سخنگوی کاخ سفید درباره خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان گفت: در حال حاضر چندین گزینه را برای کمک به کسانی که می‌خواهند پس از خروج ما از افغانستان‌، این کشور را ترک کنند، بررسی می‌کنیم.

جنیفر ساکی همچنین افزود: واشنگتن همچنان با طالبان در ارتباط است تا خروج آمریکایی‌ها و افغان‌هایی را که واجد شرایط هستند، تضمین شود.

سخنگوی کاخ سفید در ادامه از سفر دو نماینده کنگره آمریکا به افغانستان انتقاد کرد و گفت: کاخ سفید از راه رفتن آنها مطلع نبوده است و اکنون زمان سفر به افغانستان نیست.

ساکی همچنین در پاسخ به اینکه با توجه به تروریستی بودن گروه طالبان در آمریکا، چرا واشنگتن در حال مذاکره با آن هاست، گفت: بله درست است، اما واقعیت این است که طالبان در حال حاضر بخش‌های وسیعی از افغانستان را در اختیار دارد.

***

وزیر خارجه آمریکا: سال‌هاست که با طالبان تماس دیپلماتیک داریم

«آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه ایالات متحده بامداد پنجشنبه در واشنگتن مقابل دوربین خبرنگاران حاضر شد و به سوالات درباره وضعیت افغانستان و نقش آمریکا در ایجاد بحران در این کشور جواب داد.

بلینکن درباره روند خروج از افغانستان گفت: «بیش از ۸۲ هزار نفر از روز چهاردهم آگوست به سلامت از افغانستان خارج شده‌اند. ما از زمان شروع عملیات موفق به تخلیه بیش از ۴ هزار آمریکایی شدیم.  در طول بیست‌وچهار ساعت گذشته حدود ۹۰ هزار پرواز از افغانستان انجام گرفته و حدود ۱۹ هزار نفر را خارج کردند».

به نوشته رسانه‌های آمریکایی، وی همچنین افزود: «وقتی تخلیه را شروع کردیم ، ۶ هزار آمریکایی بودند که می‌خواستند آنجا را ترک کنند. از چهاردهم آگوست ، ما با هر آمریکایی در افغانستان که با ما تماس گرفته بود، ارتباط برقرار کردیم. ما با هر آمریکایی که در افغانستان است و برای کمک به خروج از آنجا در سفارت ثبت نام کرده‌اند، در تماس نزدیک هستیم».

وزیر خارجه آمریکا با بیان اینکه برنامه‌هایی برای خروج اتباع خارجی از افغانستان حتی پس از تاریخ ۳۱ آگوست (ضرب‌الاجل خروج ناتو از این کشور)  دارند، اظهار داشت: «ما معتقدیم که تعداد آمریکایی‌هایی که برای خروج از افغانستان به دنبال کمک هستند کمتر از یک هزار نفر است. ۲۴ کشور از چهار قاره در اقدامات تخلیه از افغانستان مشارکت کردند و ما از این کشورها سپاسگزاریم».

بر این اساس، بلینکن ادامه داد: «ما در یک محیط خطرناک در شهر [کابل] و در کشوری که اکنون تحت کنترل طالبان است، کار می‌کنیم. احتمال حمله "دولت اسلامی در خراسان" بسیار واقعی است. همانطور که رئیس جمهور گفت، من مسئولیت اشتباه محاسباتی در افغانستان را بر عهده می‌گیرم و بعداً مسائل را دوباره ارزیابی می‌کنیم».

وی با بیان اینکه طالبان تا کنون به همه تعهدات خود عمل کرده است، با لحن تهدیدآمیزی گفت: «به نفع آنهاست که مسئولیت پذیر عمل کنند.  هیچ ضرب الاجلی برای کار ما و کمک به آمریکایی‌ها و افغان‌هایی که در عملیات ما در آنجا ایستاده‌اند وجود ندارد».

وزیر خارجه آمریکا با افشای اینکه واشنگتن سال‌هاست که با طالبان تماس دیپلماتیک داشته و خواهد داشت، تصریح کرد: «ما بر اساس منافع خود در مورد دولت بعدی قضاوت خواهیم کرد. روابط سیاسی ما با طالبان تحت عوامل متعددی تعیین می‌شود و ما بر اقدامات و تصمیمات آتی آنها نظارت خواهیم کرد».

به نوشته رسانه‌های آمریکایی، بلینکن همچنین اضافه کرد: «ما تلاش خواهیم کرد تا افغانستان را به بستری تبدیل نکنیم که حملات تروریستی از آن آغاز شود و مذاکرات ما با طالبان نیز مؤید این امر است. ما رایزنی‌های طالبان با مقامات دولت سابق افغانستان را دنبال می‌کنیم و منتظر نتایج آن خواهیم بود».

***

سی‌ان‌ان: ۴۱۰۰ شهروند آمریکا هنوز در افغانستان هستند

در حالی که کمتر از یک هفته به فرا رسیدن ضرب‌الاجل ۳۱ اوت برای خروج آمریکا از افغانستان مانده دست‌کم ۴۱۰۰ شهروند آمریکایی هنوز در افغانستان هستند.

وبگاه شبکه خبری «سی‌.ان‌.ان» به نقل از دستیار یک سناتور آمریکایی گزارش داد وزارت خارجه آمریکا در یک نشست توجیهی به سناتورها گفته این آمریکایی‌ها در تلاش بری خروج از افغانستان هستند.

منبع مورد استناد سی‌ان‌ان گفته این آمریکایی‌هایی که در افغانستان باقی مانده‌‌اند همه‌شان در داخل کابل یا در اطراف این شهر نیستند.

این منبع گفته آمریکا تا کنون ۴۴۰۰ شهروند را از افغانستان تخلیه کرده اما خارج کردن ۴۱۰۰ شهروند باقی‌مانده چالش‌انگیزتر خواهد بود.

***

گراهام: بایدن حکم اعدام هزاران افغان را که به آمریکا کمک کردند، امضا کرد

سناتور جمهوری‌خواه آمریکا تصمیمات رئیس جمهوری این کشور در خصوص افغانستان را محکوم کرد.

سفارت آمریکا در کابل,اتباع آمریکایی در افغانستان

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه فرامنطقه‌ای القدس العربی، لیندسی گراهام، سناتور جمهوری‌خواه آمریکا در گفت‌وگویی با فاکس نیوز ضمن انتقاد از سیاست دولت جو بایدن، رئیس جمهوری این کشور در قبال افغانستان اظهار کرد: بایدن حکم اعدام هزاران افغانی را که به آمریکا کمک کرده بودند، امضا کرد.

همچنین گراهام در انتقاد از بایدن گفت: او دستان خود را در افغانستان شسته و همه ما را در معرض خطر قرار می‌دهد.

  • 14
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
ویژه سرپوش