یکشنبه ۰۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۱۶ - ۱۰ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۲۳۶۴
اخبار افغانستان

 آنها از مسيرهای سخت خودشان را به نيمکت‌های مدرسه می رسانند

معلم آن روز درس نداد

اخبار افغانستان,خبرهای افغانستان,تازه ترین اخبار افغانستان,اخبار افغانستان

اهل افغانستان است. به‌دليل شرايط سختي که در کشورشان داشتند، ناچار به مهاجرت شدند. ورودشان به يک کشور ديگر نه‌تنها درد مهاجرت و بيگانگي در کشور غريب، بلکه بار کار‌کردن در مزارع کشاورزي را هم به دوش محمد انداخته است.

 

مي‌گويد: «پدرم هيچگاه نتوانست درس بخواند اما هميشه آرزو داشت ما تحصيلکرده شويم.» حالا محمد چند سالي مي‌شود که عادت کرده روزها کار کند و شب‌ها درس بخواند. از محل زندگي جديدش نمي‌خواهد حرفي بزند. مي‌ترسد حرف و نقل‌هايش در رسانه‌هاي خبري بپيچد و براي خانواده‌اش دردسرهاي بزرگي ايجاد شود. مي‌گويد: «من هميشه اخبار را دنبال مي‌کنم و دوست دارم بدانم در دنيا چه مي‌گذرد. بالاخره يک روز جامعه‌شناس مي‌شوم و براي درد ناتمام مردم سرزمينم کاري مي‌کنم.» ۱۲ سال سن دارد. 

 

رويترز مي‌نويسد: «حالا مي‌توان آن گزاره هميشگي را که مي‌گويد امکانات تحصيلي و شرايط خانوادگي شرط لازم و کافي براي تحصيل کودکان است، طور ديگري اصلاح کرد. در تمام دنيا هر روز کودکاني در خانواده‌هاي مرفه به دنيا مي‌آيند که والدينشان براي ادامه تحصيل آنها پول‌هاي کلاني هزينه مي‌کنند.

 

آنها در بهترين مدارس خصوصي ثبت‌نام مي‌شوند و براي درس‌هايي که دوست ندارند و ضعيف هستند، معلم به خانه مي‌آيد. دفترهاي طرح‌دار زيبا، مدادهاي رنگي و کوله‌پشتي‌هايي با تصوير شخصيت‌هاي کارتوني مورد علاقه‌شان سالي چندين و چند بار خريداري مي‌شود و براي هر نمره بالا، يک جايزه ويژه هم دريافت مي‌کنند.

 

نتيجه آمار اما نشان مي‌دهد که هيچ‌کدام از اينها مهر تأييد بر موفقيت تحصيلي اين کودکان نمي‌زند و لزوما موجب افزايش انگيزه آنها به درس‌خواندن نمي‌شود.» ماري لوکا، مسئول بنياد ملي آموزش‌وپرورش کودکان در ايالات‌متحده آمريکا مي‌گويد: «شکي نيست که وجود امکانات عالي تحصيلي مي‌تواند شرايط درس‌خواندن را براي کودکان بهتر کند اما ما امروز شاهد کودکاني هستيم که به‌دليل وضعيت جنگي حاکم بر محيط زندگي‌شان هيچ مرکز آموزشي‌ای براي ادامه تحصيل ندارند و آن‌طرف کودکان ديگري که براي رسيدن به نيمکت‌هاي مدرسه هر روز مصيبت‌هاي زيادي مي‌کشند؛ آنها کساني هستند که نه در کشورهاي جنگ‌زده زندگي مي‌کنند و نه در ميدان‌هاي مين، محل زندگي‌شان تکه‌اي دور‌افتاده از يک کشور به ظاهر سالم است اما چه کسي به وضعيت تحصيلي کودکان در روستاهاي دورافتاده اهميت مي‌دهد؟ چند نفر از اينها براي عبور از مسيرهاي صعب‌العبور جانشان را از دست مي‌دهند؟ آيا هميشه سالم مي‌رسند؟»

 

 

دانش‌آموزان روستاي موروکو در اندونزي، هر روز براي رفتن به مدرسه بايد از رودخانه راتيانگين عبور کنند. آنها خودشان را به چوب‌هاي معلقي که با سيم‌ به درخت‌هاي دو طرف رودخانه وصل شده، آويزان مي‌کنند و به مدرسه مي‌روند.

 

اخبار افغانستان,خبرهای افغانستان,تازه ترین اخبار افغانستان,اخبار افغانستان

 

دانش‌آموزان مدرسه ابتدايي کالسيلي در مونتالبان، شمال‌شرقي فيليپين با قايق‌هاي چوبي به مدرسه مي‌روند. هر روز يک يا دو نفر از پسران دبيرستاني داوطلبانه قايق آنها را پارو مي‌زنند و ساعت برگشت را با آنها هماهنگ مي‌کنند. کودکان دبستاني جازان در جنوب عربستان‌سعودي با گذر از کوه فيفا خودشان را به مدرسه مي‌رسانند.

 

در روستاي صخره در استان سيچوان چين نردبان فولادي‌ای براي رسيدن بچه‌ها به نيمکت‌هاي درسي تعبيه شده و هر روز دو تا سه ساعت طول مي‌کشد تا کودکان بتوانند يکي‌يکي از اين نردبان بالا بروند و به مدرسه برسند. در جزيره سوماترا در اندونزي دانش‌آموزان بايد سوار قايق‌ ‌شوند و از رودخانه موسي بگذرند.

 

به‌دليل زمانبر‌بودن عبور از رودخانه، براي اين قايق‌ها سقف‌هاي آهني ساخته شده و هر بار عده‌اي از دانش‌آموزان به ناچار روي سقف قايق‌ها مي‌ايستند. بچه‌هاي مدرسه ابتدايي بانپو در استان گويوی چين از مسير صخره‌اي براي رسيدن به مدرسه عبور مي‌کنند.

 

به‌دليل خطرناک‌بودن اين مسير هر بار پدر يکي از بچه‌ها مسئوليت همراهي آنها تا مدرسه را به عهده دارد. در روستاي بنتن استان ليباک در اندونزي، دانش‌آموزان براي رسيدن به مدرسه خودشان را به ميله‌هاي فلزي عمودي‌ای که به شکل پل از روي رودخانه عبور کرده است، مي‌چسبانند.

 

باستو، دانش‌آموز کلاس سوم دبستان مي‌گويد: «يک‌بار پاي مروشا ليز خورد و به رودخانه افتاد. همه ما جيغ زديم و مي‌خواستيم کاري کنيم اما نشد. آب مروشا را با خودش بُرد. مروشا ما را صدا مي‌زد. ما نگاهش مي‌کرديم و اشک مي‌ريختيم. معلم آن روز درس نداد.»

 

دانش‌آموزان يک مدرسه ابتدايي در استان ريزال در شمال مانيل کفش‌هاي لاستيکي بلند مي‌پوشند و از صندلي‌هايي که در آب است، به‌عنوان پل متحرک استفاده مي‌کنند تا به کلاس درس برسند.

 

دانش‌آموزان استان هنان هر روز از ميان خرابه‌هاي ناشي از زلزله‌اي که سال گذشته رخ داد، مي‌گذرند. پسران مدرسه ابتدايي روستاي باسي کالان در حومه جامو بعد از تمام‌شدن کلاس، نيمکت‌ها را با خود مي‌برند که در اثر ماندن در آب زنگ نزند و دانش‌آموزان روستاي ايبوهويي در شمال‌شرقي قاهره، با وانت‌هاي باري خودشان را به مدرسه مي‌رسانند.

 

 

صدف فاطمي

 

 

vaghayedaily.ir
  • 19
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش