شنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۸:۳۶ - ۰۳ تير ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۴۰۰۵۴۳
اخبار فلزات، طلا و ارز

دشواری خرید دلار، ورود به بازار طلا

بازار ارز و سکه,اخبار طلا و ارز,خبرهای طلا و ارز,طلا و ارز

به گزارش دنیای‌اقتصاد، در اولین روز هفته جو متغیری بر بازار ارز و سکه حاکم بود؛ جابه‌جایی قیمت در هر دو بازار زیاد بود و روند قیمت سکه و دلار حالت رفت و برگشتی داشت. روز شنبه، دلار در همان ساعات ابتدای روز به سرعت توانست به یک مرز روانی مهم برسد؛ با این حال، با برخورد به این نقطه معامله‌گران از موقعیت خرید خارج شدند و فروش‌های ارزی را افزایش دادند. سکه نیز در معاملات نقدی بازار بین دو مرز ۲ میلیون و ۶۰۰ و ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان نوسانات خود را ثبت کرد.

 

گسل‌هایی که در هفته گذشته فعال شده بودند، روز شنبه دلار را به مرز جدیدی بردند؛ با این حال، اصلاحات قیمتی از اواسط روز این ارز را به چند کانال پایین‌تر از سقف روزانه برد. در اولین روز هفته، دلار در بازار غیررسمی در ابتدای روز ۷ هزار و ۶۰۰ تومان قیمت خورد که حدود ۱۰۰ تومان بالاتر از قیمت بسته شده روز پنج‌شنبه بود. روند افزایشی در همان ابتدای روز با سرعت زیادی پیگیری شد و قیمت به راحتی وارد مرز ۸ هزار تومانی شد. با این حال، از اواسط روز قیمت در مسیر معکوس قرار گرفت و تا ساعت ۴بعدازظهر تا ۷ هزار و ۷۰۰ تومان عقب گرد کرد.

 

مانند بازار ارز، در بازار سکه نیز جو متغیری بر بازار حاکم بود و قیمت‌ها در رفت و برگشت بودند. روز شنبه، سکه تمام بهار آزادی در ابتدای روز قدم به کانال ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومانی گذاشت، ولی در ادامه روز با کاهش از این مرز در سطح ۲ میلیون و ۶۸۰ هزار تومان به کار خود پایان داد. این قیمت ۱۰۰ هزار تومان بالاتر از نرخ بسته شده روز پنج‌شنبه بود. رشد بهای سکه بیش از هر عاملی ناشی از افزایش قیمت دلار بود. با این حال، برخی افزایش سقف قیمت‌ها در معاملات آتی آبان و دی ماه را در افزایش خریدهای بازار نقدی موثر دانستند. روز شنبه، قیمت در سررسیدهای ماه‌های یاد شده بعضا به بالای ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان رسیده بود.

 

هشداری که جدی گرفته نشد

پیش‌تر «دنیای اقتصاد» در گزارش‌های مختلف نسبت به اتخاذ برخی سیاست‌های ارزی هشدار داده بود. در کنار این، بعضا به واسطه رصد روزانه قیمت‌ها، در مورد اتفاقات احتمالی پیش‌روی بازارها اخطار داد؛ ولی همزمان با مشورت با کارشناسان راه‌حل‌هایی را برای جلوگیری از وقوع این اتفاقات یا چگونگی مقابله با آنها مطرح کرد.

 

هفته گذشته نیز این رسانه با انتشار گزارشی با عنوان «گسل‌های فعال در بازار ارز» نسبت به نوسانات احتمالی قیمت هشدار داد. رشد نرخ حواله درهم به بالای هزار و ۹۰۰تومان و نزدیکی بیشتر به مرز ۲ هزار تومانی در کنار تثبیت دلار بالای مرز روانی ۷هزار تومانی دو علامت هشدار بودند که در آن گزارش به آنها اشاره شده بود. با این حال، هشدارهایی که مطرح شدند، نه تنها جدی گرفته نشد؛ بلکه بعضا با تفاسیر ناصواب همراه شد. در واقع، به جای آنکه برای این هشدارها راه علاجی صورت گیرد، به هشدار‌دهنده اتهام زده شد.

 

در نظر بگیرید یک ساختمان در معرض زلزله قرار دارد. کارشناسان این احتمال را به اطلاع مسوولان امر می‌رسانند، ولی به جای اینکه فکری به حال ساختمان و مسائل پیرامون هشدار شود، کارشناسان مورد اتهام قرار بگیرند که اساسا به چه دلیل چنین مسائلی را مطرح کرده‌اند.  با جدی گرفته نشدن روند قیمت درهم، روز پنج‌شنبه قیمت درهم از مرز ۲ هزار تومان عبور کرد و روز شنبه خود را به بالای سطح ۲ هزار و ۱۰۰ تومانی رساند. قرار گرفتن دلار بالای مرز ۷ هزار و ۴۰۰ تومانی نیز موجب ورود تقاضای جدید به بازار شد؛ ورود تقاضای جدید فنی و سرمایه‌گذاری در مقطعی از روز گذشته قیمت را تا ۸ هزار تومان بالا برد.

 

در این میان، نرخ یورو و پوند تحت تاثیر نوسانات بازار به سطوح جدیدی وارد شدند. دو ارز اروپایی روز گذشته بالای سطوح ۹ و ۱۰ هزار تومانی نوسان کردند؛ نکته مثبت بازار در روز گذشته آن بود که پس از رسیدن به مرز ۸ هزار تومانی، معامله‌گران موقعیت خرید را ترک و بیشتر سعی کردند ارز خود را بفروشند. این مساله می‌تواند نشان‌دهنده آن باشد که این مرز به‌عنوان سقف مقاومتی جدید در بازار فعالیت خواهد کرد و در صورتی که بازارساز به موقع وارد بازار شود، می‌تواند مانع از ادامه نوسانات افزایشی دیگر در بازار شود. البته باید این نکته را در نظر داشت که تغییرات در بازارها در حال حاضر به سرعت رخ می‌دهد و باید سیاست‌های جدید برای برخورد با نوسانات نیز در این شرایط با سرعت و دقت بیشتری اتخاذ شوند.

 

اثر ممنوعیت واردات بر دلار

 ممنوعیت ورود برخی کالاها و تخصیص ارز ۴ هزار و۲۰۰ تومانی به آنها، انتظارات دو‌گانه‌ای را در میان فعالان ایجاد کرد. عده‌ای معتقدند، عدم تخصیص ارز به این گروه کالاها منجر به ورود تقاضای این بخش به بازار آزاد می‌شود و در نتیجه افزایش تقاضا، قیمت‌ها می‌توانند رشد بیشتری را تجربه کنند. با این حال، عده دیگری عنوان کردند حذف واردات خودرو می‌تواند موجب صرفه‌جویی زیادی در مصرف ارز شود و تخصیص این ارزها به سایر کالاها، کمی فشار را از بازار کم می‌کند. در واقع از نظر آنها شاید بشود سایر کالاها را قاچاق و مصرف کرد؛ ولی ورود خودرو به داخل کشور از این پس سخت‌‌تر خواهد شد.

 

در این میان، برخی خبر ممنوعیت واردات را چندان بر نوسانات قیمتی دلار موثر ندانستند. آنها باور داشتند، احتمال بازگشت ایران به لیست سیاه FATF یکی از عواملی است که توانست انتظارات قیمتی را در راستای صعودی قرار دهد. البته بخش زیادی از معامله‌گران، اعتقاد دارند خبرهای روزهای اخیر در رشد قیمت‌ها چندان اثری نداشته است و بیشتر نبود واکنش نسبت به افزایش قیمت‌ها انتظارات افزایشی را قوی‌تر کرده است. به گفته آنها، روند صعودی قیمت و شکست پیاپی مرزهای مقاومتی موجب شده است که از یک سو تقاضای سرمایه‌گذاری و از سوی دیگر تقاضای فنی وارد بازار شود.

 

در کنار این، در روزهای اخیر ارزش دلار در بازارهای مرزی بالاتر رفته است و ارزش نرخ حواله درهم نیز با سرعت زیادی در مسیر صعودی قرار گرفت. روز شنبه، ارزش دلار در منطقه سلیمانیه عراق، در کانال ۷ هزار و ۷۰۰ تومان قرار گرفت و در هرات افغانستان نیز این ارز به آستانه مرز ۷ هزار و ۷۰۰ تومانی رسید.  در این میان، رشد نرخ حواله درهم به بالای ۲ هزار و ۱۰۰ تومان متغیر مهم‌تری بود که انتظارات افزایشی را در بازار داخلی بالا برد. نرخ حواله درهم و دلار به‌صورت سنتی رابطه مستقیم با یکدیگر دارند و افزایش یکی منجر به رشد دیگری می‌شود.

 

دشواری خرید دلار، ورود به بازار طلا

عده‌ای از فعالان باور دارند، ممنوعیت معاملات دلار موجب ورود بخشی از تقاضا به بازار مجاز طلا و سکه شده است. از نظر آنها همین موضوع شدت نوسانات سکه و طلا را افزایش داده و موجب شده است که سکه بالاتر از ارزش ذاتی خود معامله شود.  به گزارش «ایرنا» ابراهیم محمدولی، رئیس اتحادیه طلا اعلام کرد: قیمت سکه تمام بهار آزادی طرح جدید به دلایل روانی حدود ۴۰۰ هزار تومان حباب دارد. وی درباره چرایی افزایش قیمت گفت: بخش عمده‌ای از این افزایش قیمت دلایل روانی دارد؛ اعلام سیاست جدید بانک مرکزی مبنی‌بر عرضه گواهی پیش‌فروش سکه، این شایعه را در بازار به‌وجود آورده که قرار نیست سکه‌های پیش‌فروش شده به خریداران تحویل داده شود.

 

وی افزود: در حالی که مسوولان بانک مرکزی گفته‌اند تحویل سکه‌های پیش‌خرید شده قطعی است، اما تا زمانی که بازار با شرایط و سیاست‌های جدید آشنا و این گواهی‌ها به بورس عرضه شود، اثر روانی خود را بر بازار خواهد داشت.  محمدولی، فشار تقاضا بر بازار را عامل دیگر در افزایش بهای سکه دانست و افزود: محاسبه‌های ما نشان می‌دهد هر قطعه سکه تمام حدود ۴۰۰هزار تومان حباب دارد.

 

رئیس اتحادیه طلا در عین حال قیمت طلای خام را فاقد هر گونه حباب قیمتی دانست و گفت: اکنون قیمت طلای خام به قیمت‌های جهانی آن نزدیک شده است. محمدولی، تنش در روابط تجاری آمریکا و چین را یکی از دلایل افزایش قیمت هر اونس طلا در بازارهای جهانی دانست و گفت: با این حال افزایش بهای طلا در بازار ایران دلایل داخلی دارد.

 

 

  • 24
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش