شنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۸:۲۵ - ۲۱ تير ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۴۰۵۷۲۰
اخبار فلزات، طلا و ارز

اخبار لحظه‌ای از بازار دلار و طلا / قیمت روز دلار در بازار آزاد ۹۷/۰۴/۲۱

قیمت دلار و قیمت سکه در بازار (پنج‌شنبه ۲۱ تیر۹۷) / سقوط آزاد دلار تا کجا ادامه دارد؟

قیمت روز دلار در بازار آزاد 97/04/21,اخبار طلا و ارز,خبرهای طلا و ارز,طلا و ارز

قیمت دلار در بازار آزاد، به گزارش سرپوش با آغاز به کار بازار ثانویه ارزی از روز سه‌شنبه، قیمت دلار در بازار آزاد عقب نشینی کرد. درحالی که تا روز گذشته تنها دو روز از فعالیت رسمی این بازار می‌گذرد و معاملات قابل توجهی نیز در آن انجام نشده است ولی نرخ ارزهای عمده در بازار غیررسمی به این بازار واکنش نشان داد و به عقب برگشت.

 

زمان زیادی از دلار ۹ هزار تومانی در بازار غیررسمی نمی‌گذرد، روزهایی که بسیاری انتظار دلار ۱۰ هزار تومانی را داشتند، اما تغییر قاعده بازی توسط دولت و رسمیت دادن به نرخ سوم ارز، قیمت‌ها را در بازار شکست.

بازار غیررسمی ارز حتی پیش از راه‌اندازی رسمی بازار ثانویه ارز نیز تحت تأثیر قرار گرفت و نشانه‌های عقبگرد قیمت‌ها در آن دیده شد. در نخستین روز کاری این بازار نیز (۱۹ تیر ماه) نرخ دلار غیررسمی که بالای ۸ هزار تومان معامله می‌شد به کانال ۷ هزار تومانی بازگشت و همزمان با دومین روز کاری بازار ثانویه دلار درمحدوده ۷۷۰۰ تومان قیمت خورد.

 

باوجودی که برخی چشم‌انداز مثبتی نسبت به عملکرد و تأثیر بازار دوم در بازار ارز نداشتند، اما بخش خصوصی به استقبال از این بازار رفت و بسیاری از فعالان بخش خصوصی اعلام کردند که این بازار رفته رفته قیمت‌ها را در بازار غیررسمی به عقب بازمی گرداند.

 

هرچند سازوکار بازار ثانویه ارزی از ابتدا تاکنون بارها مورد تغییر و بازنگری قرار گرفت و معاملاتی که قرار بود در بستر بازار بورس انجام شود به سامانه نیما و زیرنظر مستقیم بانک مرکزی منتقل شد، ولی به‌دلیل اینکه کشف قیمت ارز و قیمت‌گذاری آن بدون دخالت دولت و در فضایی رقابتی انجام می‌شود بسیاری از فعالان را امیدوار کرده است.

هرچند هم‌اکنون تنها بخشی از درآمدهای حاصل از صادرات کشور به این بازار منتقل و قیمت‌گذاری و فروخته می‌شود ولی می‌تواند تأثیر مستقیمی بر کل بازار ارز کشور داشته باشد. برهمین اساس صاحبنظران اقتصادی اعتقاد دارند از آنجا که تاکنون قیمت‌گذاری دستوری در هیچ بازاری نتیجه مثبتی در پی نداشته است و تنها بر هزینه‌های دولت و مردم می‌افزاید باید بتدریج بازار رقابتی برای خرید و فروش ارز و قیمت واقعی آن که در بازار تعیین می‌شود تقویت شود. بدین ترتیب دولت به جای اینکه میلیاردها تومان برای تأمین ارز ارزان هزینه متقبل شود با واقعی کردن نرخ ارز به ثبات بازارهای دیگر نیز کمک می‌کند.

 

یکی از صرافان خیابان فردوسی درخصوص قیمت ارز در بازار غیررسمی گفت: از روز سه‌شنبه روند نزولی قیمت‌ها دراین بازار به وضوح قابل مشاهده است.

 

به‌گفته وی پیش‌بینی می‌شود روند کاهشی قیمت‌ها در بازار غیررسمی طی روزهای آینده و با تقویت بازار ثانویه ارزی ادامه یابد.

 

به‌طور قطع یکی از مزایای روش جدید معاملات در بازار ثانویه ارزی ورود دوباره صرافان است که می‌تواند نقش مهمی در آرامش بازار داشته باشد. برهمین اساس برخی کارشناسان انتظار دارند تا در مرحله دوم معاملات فیزیکی ارز و اسکناس در صرافی‌ها آغاز شود.

 

نرخی که هنوز مشخص نیست

بازار ثانویه ارز در نخستین روزکاری خود یعنی سه‌شنبه هفته جاری فعالیت رسمی خود را آغاز کرد که دراین روز ۱۰ هزار درهم حاصل از صادرات غیرنفتی با نرخ ۲۰۵۰ تومان (معادل دلار ۷۵۲۳ تومان) در سامانه جامع تجارت معامله شد.

 

البته این نرخی که بر پایه درهم برای دلار محاسبه شده است نرخ قابل اتکایی برای این بازار نیست، به‌طوری که نایب رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی تهران گفت: هنوز برای تعیین قیمت ارز در این بازار باید صبر کرد.

 

سیدحسین سلیمی در گفت‌و‌گو با ایبِنا درباره راه‌اندازی بازار ثانویه گفت: روز سه‌شنبه تنها یک معامله با درهم امارات در بازار ثانویه ارز انجام شد و در حال حاضر نمی‌توان براساس یک معامله درباره نرخ ارز در این بازار اظهارنظر کرد.

 

وی تصریح کرد: دست کم باید ۱۰ معامله با ارزهای مختلف در این بازار توسط صادرکنندگان و واردکنندگان انجام شود تا بتوان به قیمتی برای نرخ ارز در آن دست یافت.

 

به گفته وی راه‌اندازی بازار ثانویه قطعاً به از بین رفتن حباب در نرخ ارز کمک می‌کند؛ با این حال بخش خصوصی معتقد بود که بازار ثانویه باید در بورس باشد و صادرکننده به‌عنوان فروشنده و واردکننده به‌عنوان خریدار در بورس به قیمت توافقی برای ارز دست پیدا کنند.

 

اولین خریدار بازار ثانویه که روز گذشته معاملات این بازار را آغاز کرد، اظهارداشت: با توجه به اینکه بازار ثانویه ارز بدون سقف و کف قیمتی و به طور کاملاً توافقی است، بدون دامنه نوسان به فعالیت خود ادامه می‌دهد و منافع صادر‌کنندگان غیرنفتی را تضمین می‌کند و در عین حال نیاز واردکنندگان گروه کالایی سه را تأمین می‌کند و باعث ثبات نرخ ارز خواهد شد.

 

بانک مرکزی هم برای به رسمیت درآمدن این بازار، در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: برای انجام معاملات ارز بین صادرکنندگان گروه ۲۰ درصدی براساس تقسیم‌بندی وزارت صنعت، معدن و تجارت، صرافان مجاز و واردکنندگان کالاهای دارای اولویت سوم وزارت صمت نهایی شده و فعالیت بازار دوم ارز آغاز شده است.

 

در ادامه این اطلاعیه آمده این معاملات به دو طریق قابل انجام است: خرید و فروش ارز و امتیاز واردات به‌صورت توافقی و خرید و فروش ارز و امتیاز واردات در سامانه نیما. در روش اول که خرید و فروش ارز و امتیاز واردات به‌صورت توافقی است صادرکننده به‌صورت توافقی، ارز و امتیاز واردات خود را با استفاده از سامانه جامع تجارت ایران به واردکننده واگذار می‌کند و واردکننده کالاهای اولویت سوم پس از طی مراحل ثبت سفارش، تشکیل پرونده در بانک عامل و اظهار کالا به گمرک، نسبت به واردات اقدام می‌کند. این روش از روز چهارشنبه ۱۳ تیرماه اجرایی شده است.

 

در روش دوم که خرید و فروش ارز و امتیاز واردات در سامانه نیماست صادرکننده به عرضه ارز حاصل از صادرات خود در سامانه نیما اقدام می‌کند و در طرف مقابل، صراف با توجه به درخواست‌های خرید ارز موجود بابت واردات ثبت سفارش شده با اولویت سوم، به خرید ارز با نرخ اعلام شده اقدام می‌کند. پس از خرید و تسویه با صادرکننده، صراف باید به فروش ارز خریداری شده به متقاضی خرید ارز (وارد کننده) برای واردات ثبت سفارش شده اولویت سوم اقدام کند. این امکان نیز از امروز در سامانه نیما فراهم شده است.

 

روند اونس در روزهای اخیر

 اونس اگر چه اولین روز هفته را با تجربه روندی ملایم حول نقطه ۱۲۶۰ دلار سپری کرد. اما روز دوم هفته را با روندی تقریبا کاهشی گذراند. اولین معاملات اونس در روز چهارشنبه با سطحی پایین‌تر از دو روز ابتدایی هفته و با قیمت ۱۲۵۰ دلار استارت خورد. روز دوشنبه اونس اولین معاملات خود را با نرخ حدود ۱۲۵۹ دلار استارت زد اگر چه در اولین ساعات این روز معاملات اونس رو به افزایش گذاشت و به رقم ۱۲۶۵ دلار نیز رسید اما دوباره وارد فاز نزولی شد و معاملات پایان روز را حول نرخ آغازی روز یعنی ۱۲۵۹ دلار به پایان رساند.

 

روز سه‌شنبه به‌عنوان دومین روز هفته میلادی، معاملات اونس بار دیگر با قیمت ۱۲۵۹ دلار آغاز شد اما بر عکس اولین روز هفته ساعات بعدی را با روند کاهشی گذراند. به‌طوری‌که این نرخ تا ۱۲۴۷ دلار نیز کاهش یافت اما دوباره افزایش یافت تا به مقدار ۱۲۵۵ دلار رسید. اما بر خلاف انتظار، اونس معاملات پایانی روز‌سه‌شنبه خود را با سقوط قیمتی به سرانجام رساند. به‌طوری‌که آخرین معاملات اونس در این روز با قیمت تقریبی ۱۲۵۰ دلار بسته شد. سقوطی که همزمان با آغاز جنگ تجاری آمریکا علیه چین اتفاق افتاد.

 

۱۷:۴۵ ۲۱ تیر ۹۷

در بازار آزاد دلار با افزایش قیمت روبه رو شد

امروز پنج‌شنبه دلار در بازار آزاد بار دیگر تا ۸۰۰۰ تومان قیمت خورده است. این در حالی است که طی روزهای گذشته روندی نزولی را طی کرده است و به کمتر ازاین نرخ رسیده بود که حتی تا ۷۸۰۰ تومان نیز معامله شد. همچنین قیمت یورو در بازار آزاد امروز تا ۹۶۰۰ تومان پیش رفته در حالی که در روز گذشته قیمت این ارز به ۹۳۰۰ تومان هم کاهش یافته بود. از سویی دیگر قیمت‌گذاری که بانک مرکزی برای نرخ‌های رسمی نشان داده نشان از افزایش قیمت دلار و رسیدن آن به مرز ۴۳۲۰ تومان دارد. این در حالی است که از اواخر فروردین‌ماه سال جاری و با تغییر در سیاست ارزی دولت اعلام کرده بود قیمت دلار تنها تک‌نرخ داشته و فقط ۴۲۰۰ تومان است اما طولی نکشید که این ۴۲۰۰ تومان دستخوش تغییراتی شده و اکنون تا ۱۳۰ تومان افزایش داشته است. یورو نیز در قیمت‌گذاری بانک مرکزی حدود ۵۰۰۰ تومان اعلام شده که با نرخ بازار آزاد بیش از ۴۵۰۰ تومان اختلاف دارد. صرافان می‌گویند: معمولا در انتهای هفته با توجه به تعطیلاتی که وجود داشته و معاملات کاهش پیدا می‌کند روند صعودی قیمت ارز تا حدی طبیعی است. در حال حاضر با سیاست جدید ارزی دولت مجموعه صادرکننده و واردکننده باید ارز خود را در سامانه یکپارچه ارزی (نیما) عرضه و یا خرید کند که این با نرخ رسمی بانک مرکزی انجام می‌شود، اما اختلاف موجود بین این نرخ و بازار موجب ایجاد رانت‌هایی شده است.

۱۲:۰۰ ۲۱ تیر ۹۷

قیمت سکه و طلا در بازار آزاد

 

قیمت روز دلار در بازار آزاد 97/04/21,اخبار طلا و ارز,خبرهای طلا و ارز,طلا و ارز

 

۱۱:۵۸ ۲۱ تیر ۹۷

نرخ ارز در بازار آزاد

 

قیمت روز دلار در بازار آزاد 97/04/21,اخبار طلا و ارز,خبرهای طلا و ارز,طلا و ارز

 

۰۹:۵۶ ۲۱ تیر ۹۷

نرخ ارز رسمی/ دلار ۴۳۱۹ تومان شد (پنج‌شنبه ۲۱ تیر ماه ۱۳۹۷)

ارزش ۱۹ ارز بین بانکی در حالی روند کاهشی به خود گرفته که ارزش یورو نیز با افت روبه‌رو شده است.

برای دیدن نرخ سایر ارزها کلیک کنید.

۰۸:۳۰ ۲۱ تیر ۹۷

هشدارهای کارشناسان درباره بازار ارز ثانویه

کارشناسان هشدار می‌دهند، سیاست‌گذار اشتباهات گذشته را در مورد بازار دوم تکرار نکند تا این بازار بتواند پویایی را به دست آورد و در بازار آزاد غیررسمی نیز اثرگذار شود. یکی از نگرانی‌های مهم تعیین کف و سقف برای دلار بود که به‌نظر می‌رسد سیاست‌گذار این بار به درستی به آن تن نداده است. روز گذشته نیز نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران از حذف نرخ پایه برای دلار توافقی در واردات کالا خبر داد و گفت: مقرر شده نرخ پایه‌ای در این زمینه تعریف نشود و صادرکنندگان و واردکنندگان با یکدیگر توافق کنند. در روزی که دلار از کانال‌های ۷هزار و ۹۰۰ و ۷هزار و ۸۰۰ تومانی پایین رفت، قیمت سکه تمام بهار آزادی نیز از مرز ۲میلیون و ۷۰۰ هزار تومان عقب نشست. روز چهارشنبه، سکه تمام بهار آزادی ۱۰۰ هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و با عقب‌نشینی از کانال ۲میلیون و ۷۰۰ هزار تومان روی عدد ۲میلیون و ۶۸۰ هزار تومان قرار گرفت. این فلز گرانبها تنها در دومین روز تیرماه چنین نرخی را تجربه کرده بود و پس از آن بالای عدد یاد شده تغییرات خود را ثبت کرد. به نظر می‌رسد در کنار فشار دلار بر قیمت سکه، هراس از ورود سکه‌های پیش‌فروش به بازار از اواخر تیرماه، دیگر عاملی است که فروش‌ها را در بازار تقویت کرده است.

۰۸:۲۰ ۲۱ تیر ۹۷

تکذیب خبر تغییر نرخ سود بانکی

بانک مرکزی هرگونه تصمیم‌گیری درباره با تغییر نرخ سود بانکی را رد کرد.در خبر اصلاح شده به نقل از قائم‌مقام بانک مرکزی آمده است: بانک مرکزی پیوسته متغیر‌های پولی را بررسی می‌کند و نرخ سود از مباحثی است که همواره در دستور کار و بررسی است. موضوع متغیر‌های پولی همواره می‌تواند در دستور مطالعات باشد ولی در شرایط کنونی این امر در دستور کار نیست. بحث نرخ سود بانکی به این دلیل در صدر توجه رسانه‌ها قرار گرفته است که در نیمه شهریور سیاست تغییر مدل پرداخت سود بانکی منقضی می‌شود. در چارچوب تعیین شده از شهریور سال گذشته نرخ سود بانکی باید به‌صورت علی‌الحساب پرداخت و سود قطعی در پایان سال مالی محاسبه می‌شد. درواقع رعایت قانون بانکداری بدون ربا با جدیت بیشتری از سوی بانک مرکزی دنبال شد. در شهریورماه سال گذشته سقف نرخ سود یکساله ۱۵ درصد تعیین شد. پیش از اجرای این سیاست فرصتی ۱۱ روزه‌ای به بانک‌ها داده شد که در آن بازه زمانی بخش زیادی از سپرده‌ها با نرخ‌های سود بالاتر از ۱۵ درصد برای یک سال تمدید شدند. در شهریور علاوه‌بر پایان دوره اکثر سپرده‌های تمدید شده، سیاست ابلاغی نیز یک ساله خواهد شد. از این رو پرسش مهم این است که سیاست‌گذاری پولی برای ادامه مسیر چه راهی را انتخاب خواهد کرد. آیا سقف نرخ سود ۱۵ درصدی را ذیل سیاست شهریور گذشته تغییر خواهد داد؟ آیا نرخ سود ۱۵‌درصدی را تثبیت می‌کند؟ آیا در کنار نرخ سود ۱۵ درصد مکانیزم جدیدی را تعریف خواهد کرد یا اینکه با مسامحه و چشم‌پوشی اجازه خواهد داد بانک‌ها به اختیار خود عمل کنند؟ وضعیتی که قبل از شهریور ۹۶ بر فضای بازار پول حاکم بود.

۰۸:۱۰ ۲۱ تیر ۹۷

۱۰۰ دلار قیمت نفت در آینده

مدیرعامل شرکت «کور لابراتوریز» هلند گفت: می‌ترسم در پایان امسال، سال آینده و سال ۲۰۲۰، دوباره شاهد قیمت‌های بیش از ۱۰۰ دلار در هر بشکه نفت باشیم.

 

  • 103
  • 286
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۲۱
غیر قابل انتشار: ۲۴
جدیدترین
قدیمی ترین
دولت به زور و تهدید جلو افزایش دلار و سکه رو گرفته. ولی جلوی افزایش قیمت اجناس دیگر اصلا گرفته نمیشه. دلار افزایش و کاهش قیمت داره ولی اجناس دیگر فقط افزایش قیمت دارند.چرا فقط جلوی افزایش قیمت دلار گرفته میشه. جلو اجناس دیگه گرفته نمیشه؟؟؟؟؟؟
همشون دزدن
به ۲حالت دیسک وصفحه کشور میسوزد؟ ۱صلاحیت پست زیرمجموعه دولتی ۲بستگان نزدئک درنقطه کلئدی پست ........ دولت مجبور به بستن چشماشو در مقابل خطا.
دولت فکر منافع خودشه دنبال مشگل مردم تا جایی ممکنه باشه که منافعش به خطر نیفته ویا سود داشته باشه
تمام دولتهای بعد از انقلاب بیسواد بودند
دولت روحانی دروغگوترین دلوت تاریخ ایران و دولت احمدی نژاد ناپاکترین دولت ایران هستند
دولت روحانی دروغگوتر...
واقعن
واقعن...
خدا ازشون نگذره
صد رحمت به احمدی نژاد
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش