جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۸:۱۸ - ۳۱ تير ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۴۰۸۵۸۴
اخبار فلزات، طلا و ارز

اخبار لحظه‌ای از بازار دلار و سکه / قیمت روز دلار در بازار آزاد ۹۷/۰۴/۳۱

قیمت دلار و قیمت سکه (یکشنبه ۳۱ تیر ۹۷) / اقتدار دلار و سکه در بازار آزاد

قیمت دلار 97/04/31,اخبار طلا و ارز,خبرهای طلا و ارز,طلا و ارز

قیمت دلار و قیمت سکه ۹۷/۰۴/۳۱؛ به گزارش سرپوش، روز گذشته، قیمت دلار و سکه با عبور از سطوح مقاومتی، به مرزهای جدید وارد شدند. در اولین روز هفته، دلار توانست تا محدوده ۸ هزار و ۵۰۰ تومان صعود کند. دلار که پنج‌شنبه در محدوده ۸ هزار و ۲۸۰ تومان قرار داشت، با افزایش روز ابتدایی هفته از دامنه ۱۴ روزه خارج شد. روند افزایشی دلار و شکست سطح مقاومتی، تصورات افزایشی برخی معامله‌گران را تقویت کرد؛ از نظر آنها، خروج دلار از دامنه ۷ هزار و ۷۰۰ تا ۸ هزار و ۳۰۰ تومان ممکن است سرآغاز روزهای جدید در بازار ارز و تعیین دامنه جدید در آن شود. همچنین  سکه تمام بهار آزادی با اقتدار از مرز ۳ میلیونی عبور کرد و با شیب تند افزایشی به بالای کانال ۳ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان نیز رفت. روز شنبه، سکه با ۱۲۰ هزار تومان افزایش به قیمت ۳ میلیون و ۱۱۰ هزار تومان رسید. سکه روز پنج‌شنبه نیز ۱۱۰ هزار تومان افزایش را تجربه کرده بود. به این ترتیب سکه در ۲ روز کاری بیش از ۸ درصد افزایش قیمت را تجربه کرد. در همین بازه زمانی دلار در بازار غیررسمی نزدیک به ۵ درصد رشد کرده است.

 

بازار طلای جهانی؛ دومین هفته نزولی طلا

هر اونس طلای جهانی با افت ۸/  ۰ درصدی به قیمت ۵/  ۱۲۳۱ دلار معامله شد. پس از رسیدن طلای جهانی به کف یک‌ساله، ۰۸/  ۱۲۱۱ دلاری با رشد شاخص دلار به سقف یک‌ساله، روز جمعه تغییر روند شاخص دلار، طلا را به کانال ۱۲۳۰ دلاری رساند. سخنان جروم پاول، رئیس فدرال رزرو با ارائه تصویر مناسب شرایط اقتصادی و تداوم روند تدریجی افزایش نرخ بهره، عامل حمایت از شاخص دلار شد. اما روز جمعه اعلام نارضایتی ترامپ از سیاست‌های فدرال رزرو افت شاخص دلار را رقم زد. تشدید نگرانی‌ها از ریسک جنگ تجاری با اعلام آمادگی برای تعرفه به ۵۰۰ میلیارد دلار کالاهای وارداتی چین، عامل کاهش تقاضای محافظه‌کارانه طلا و حمایت از شاخص دلار (با دورنمای کاهش کسری بودجه و کسری تراز تجاری آمریکا) است. با دورنمای افت بیشتر طلا، دارایی‌های طلا صندوق‌های پوشش ریسک را به کمترین سطح در ۵/  ۲ سال آینده رساندند.

 

پیشنهادهایی برای مداخله هوشمند در بازار ارز و سکه طلا

آنچه هم‌اینک بازار پول کشور را تحت‌تأثیر قرار داده است، از یک‌سو رشد نقدینگی در سال‌های گذشته و عدم اصلاح ارزش پول ملی همگام با تغییرات تولید ناخالص داخلی و تغییرات حجم نقدینگی و همچنین انتظارات روانی تورمی‌ تجمع‌یافته است که چرایی، دلایل و نحوه پیشگیری از آن، نیازمند اعلام نظر صاحبان اندیشه در علم اقتصاد است.

 

به نظر می‌رسد آنچه هم‌اینک وضعیت پولی و مالی کشور را تحت‌تأثیر قرار داده بیش از پارامترهای اقتصادی کلان، عدم مدیریت بازار از جنبه‌های مربوط به جنگ روانی، اطمینان‌بخشی به طبقات اجتماعی و اقتصادی جامعه و نحوه مدیریت و چگونگی تخلیه فشار‌های سیاسی وارده از خارج کشور و همچنین شیوه‌های مداخله در بازار از سوی متولیان سیاسی، اقتصادی در عرصه‌های داخل و بین‌المللی بازار پول و ارز کشور است.

 

مدیریت بحران‌های این‌چنینی نیازمند حضور هوشمندانه بانک مرکزی به‌عنوان بازیگر اصلی بازار پول و ارز و همچنین ادارات گمرک و وزارت اقتصاد و دارایی است به‌ترتیبی که بی‌اعتمادی به آینده بازارهای یادشده را کاهش داده و در مسیر اصلاح قرار دهد.

 

آنچه در چند ماه اخیر در عمل اتفاق افتاده، برخورد انفعالی با سوداگران و سفته‌بازان بازار ارز است. راهبرد مناسب در این زمینه استفاده بانک مرکزی از ابزار پولی و مالی به ‌ترتیبی است که با اجرای سناریوهای مختلف و مؤثر در بازار ارز و پول (از جمله فریب، بازارسازی و... ) سفته‌بازان و سوداگران بازار ارز و سکه طلا را دچار زیان کند و به‌عبارتی هزینه ریسک آنها را تا سر حد امکان افزایش دهد. هم‌زمان با اجرای طرح‌های مناسب پولی و مالی در بانک‌ها به عامه مردم از بابت حفظ ارزش پس‌اندازهایشان در کوتاه‌مدت و بلندمدت اطمینان دهد.

 

در ذیل راه‌های پیشنهادی درباره نحوه مداخله بانک مرکزی و سایر دستگاه‌های مؤثر در بازار ارز و سکه ارائه می‌شود تا شاید اگر اراده‌ای در مدیریت بحران وجود داشته باشد،  استفاده شود:

۱- در گام نخست بانک مرکزی برای جلوگیری از تبانی در خلق قیمت‌های مصنوعی، واهی و خودساخته دلالان بی‌نام‌ونشان بازار ارز و سکه با راه‌اندازی «بازار بورس معاملات نقدی ارز» و بازار شبه‌سلف ارز، اجازه دهد همه ارزهای آماده فروش و عرضه به بازار (اعم از ارز مازاد حاصل از صادرات نفت، مشتقات مربوط، میعانات گازی و ارز حاصل از صادرات محصول و خدمات به خارج از کشور) از سوی صاحبان ارزها از جمله بانک مرکزی به‌عنوان عرضه‌کننده اصلی ارز در بازار ارز ایران و همچنین سایر فروشنگان ارز بخش خصوصی برای «فروش نقدی» با تسویه یک‌روزه و تحویل فوری ارز یا حواله (مثل معاملات بازار سهام)  یا با «پیش‌فروش نقدی» ارز با تعهد تحویل ارز یا حواله در سررسید آتی، نسبت به عرضه ارزهای حاصل از فعالیت‌های صادراتی و خدماتی کشور برای مصرف‌کنندگان ارز شامل: مسافران عازم خارج از کشور، دانشجویان شاغل به تحصیل در خارج از کشور و وارد‌کنندگان کالای سرمایه‌ای یا اقلام غیرضروری و سایر موارد اقدام کنند.

البته با شیوه‌نامه‌ای می‌توان نیاز و میزان ارز مورد نیاز و سقف ارز قابل‌خرید مشتریان ارز بورس یادشده را تسجیل و تعیین کرد. تا براساس آن تقاضای خرید ارز خود را به همان بورس ارائه کنند. شایان ذکر است در بورس‌ها، سقف پیشنهادی قیمت فروش و سقف پیشنهادی قیمت خرید از روز قبل به کارگزار اعلام می‌شود و خریدار و فروشنده یکدیگر را نمی‌شناسند بنابراین امکان تبانی در انجام معامله صوری با قیمت‌های غیرحقیقی را نداشته و از این طریق با مدیریت بازار عرضه و تقاضا قیمت واقعی ارز برای مصارف غیرضروری کشف و با تزریق به‌موقع ارز یا مدیریت تقاضا کنترل می‌شود. صرافی‌های مجاز می‌توانند نقشی مانند کارگزاران بورس سهام را در این بازار ایفا کنند. از طرفی هر روزه گزارش متوسط قیمت‌های معاملاتی ارز و میزان ارز معامله‌شده در اختیار رسانه‌ها قرار گرفته و از اعلام نرخ‌های تصنعی و دروغین ارز که شاید ناشی از تبانی و سفته‌بازی به منظور ایجاد جو روانی قیمت‌های کاذب باشد، جلوگیری کند. البته این پیشنهاد به شرطی قابل انجام است که به هیچ عنوان بانک مرکزی وارد تله فروش ارز به نرخ آتی مانند بازار آتی سکه نشود. متأسفانه یکی از آسیب‌های روانی بازار در چند ماه اخیر ناشی از انعکاس نرخ‌های سکه بازار آتی بوده است.

 

۲- پذیرش سپرده ریالی مردم مبتنی بر ارزهای خارجی و بدون پرداخت سود بانکی بر مبنای متوسط نرخ فعلی ارزها در چهار شهر «کابل-دوبی-اربیل و استانبول» در بازار آزاد با تعهد بازپرداخت ریالی به نرخ متوسط آتی ارز در سررسید یک‌ساله، دوساله و سه‌ساله با هدف رفع اضطراب مردمی که نگران کاهش ارزش پس‌انداز‌هایشان در سونامی‌های روانی و تورمی هستند. این شیوه می‌تواند موجب جمع‌آوری نقدینگی سرگردان از بازار شود.

 

۳- فروش هر روزه سکه با قیمت ۳۰‌ هزار تومان زیر قیمت بازار با تحویل یک‌روزه

 

۴- پیش‌فروش سکه با سررسید یک و دو و سه سال آینده و تحویل برگه قابل معامله آن در بورس سکه که قول راه‌اندازی آن داده شده است.

 

۵- حذف خریدوفروش سکه با قیمت آتی از بورس کالا با هدف حذف قیمت روانی ناشی از پیش‌بینی سوداگران و سفته‌بازان

 

۶- تأمین نیازهای پیش‌بینی‌نشده ارز از طریق فروش ارز با قیمت چهار هزارو ۲۰۰ تومانی با اخذ «مالیات متغیر» بر مصرف غیرضروری ارز (برای مهاجران و سایر خریداران احتمالی و تأمین نیاز‌های دیده‌نشده در فروش ارز با قیمت رسمی) به‌ترتیبی که قیمت آن تفاوتی با بازار مبادله ارز به صورت نقدی و اسکناس نداشته باشد. در اجرای این پیشنهاد نرخ ارز ظاهرا ثابت است و انعکاس بهتری در جو روانی بازار خواهد داشت، اما در عمل ارز با نرخ بالاتری به دست متقاضیان با اولویت کمتر قرار می‌گیرد.

 

۷- افزایش تعرفه‌های واردات کالای غیرضرور و اخذ مالیات بر خروج سرمایه از مهاجران یا مسافران مکرر خارج از کشور و همچنین اخذ مالیات ویژه از صادر‌کنندگانی که ارز حاصله از صادراتشان را در بورس ارز به فروش نمی‌گذارند

 

۸- فروش همه‌روزه سکه به قیمت پیشنهادی خریدار (مردم عادی متقاضی) از طریق بانک ملی با تحویل یک‌روزه به بالاترین پیشنهاد قیمتی داده‌شده (در این روش مثلا کسی که پیشنهاد خرید به قیمت ۲۵ میلیون ریال هم سکه دریافت می‌کند و هم مثلا کسی که قیمت ۲۴‌ میلیون ریال پیشنهاد داده و رقابتی برای کاهش قیمت پیشنهادی آغاز می‌شود) که به نوبه خود موجب جمع‌آوری حداکثری نقدینگی از سطح بازار شده و  موجب کاهش تدریجی و تعادل در بازار می‌شود. این شیوه به نوعی اجرای روزانه مزایده سکه به جای حراج سکه در بانک کارگشایی است. در این شیوه خریداران سکه از قیمت پیشنهادی سایر خریداران سکه در دیگر بانک‌ها خبر ندارند و بنابراین تلاش می‌کنند با اعلام کمترین قیمت پیشنهادی سکه خود را به قیمت پایین‌تری خریداری کنند. (در شیوه حراج حضوری خریداران مقهور جو‌سازی حضوری حاضران در حراج‌های بانک کارگشایی قرار می‌گیرند که رقابتی برای افزایش قیمت پیشنهادی و خرید به قیمت‌های روانی جلسات حراج  است).

 

۹- در شرایط کاهش ارزش پول ملی و افزایش قیمت ارز، هجمه صادر‌کنندگان به منظور خرید میوه، خشکبار و اقلام غذایی مصرفی عامه مردم که قابلیت صدور دارند موجب افزایش قیمت‌های اقلام یادشده می‌گردد. لازم است با تعیین تعرفه صدور کالا یا ممنوعیت آن در برخی موارد و یا تعیین سقف صادراتی، از تاراج مایحتاج عمومی مردم با هدف ظاهری زیبای صادرات جلوگیری نماییم. این مهم موجب تعدیل قیمت میوه و مواد غذایی مصرفی‌ شده و افزایش ارزش پول ملی و کاهش اضطراب و نگرانی مردم می‌شود.

 

۱۰- اخذ مالیات مضاعف بر درآمدهای اتفاقی ناشی از سوداگری و سفته‌بازی در بازارهای سکه، ارز و با هدف افزایش ریسک و کاهش فعالیت ایشان

 

۲۲:۴۵ ۳۱ تیر ۹۷

گزارش نهایی بازار

 

قیمت دلار 97/04/31,اخبار طلا و ارز,خبرهای طلا و ارز,طلا و ارز
۱۷:۰۲ ۳۱ تیر ۹۷

نرخ ارز در بازار آزاد

 

قیمت دلار 97/04/31,اخبار طلا و ارز,خبرهای طلا و ارز,طلا و ارز

 

۱۶:۰۰ ۳۱ تیر ۹۷

چرا سکه از مرز ۳ میلیون تومان عبور کرد؟

محمد حسینی عضو کمیسیون برنامه، بودجه در گفت‌وگو با خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به اینکه قیمت سکه از ۳ میلیون تومان گذشت، اظهار داشت: دولت با ایجاد بازار ثانویه از کاهش قیمت ها خبر داده بود با این حال با گذشت بازه زمانی قابل توجهی نه تنها قیمت ها کاهش پیدا نکرد بلکه قیمت سکه از مرز ۳ میلیون تومان عبور کرد. عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس، ادامه داد: علت بی تاثیری بازار ثانویه بر کاهش قیمت ها به این باز می گردد که اعتماد مورد نیاز به این بازار از طرف دولت و متقاضیان به صورت کامل شکل نگرفته، مردم با توجه به هیجان های اقتصادی که در این مدت صورت گرفته است تنها به بازار امن سرمایه گذاری طلا و ارز اعتماد دارند به همین دلیل تقاضا برای سکه و طلا بالا است. نماینده مردم تفرش در مجلس دهم شورای اسلامی با اشاره به تحویل سکه های پیش فروش شده، بیان داشت: اولین بسته سکه های پیش فروش شده ازسوی بانک مرکزی عرضه شده، با این کارتعداد سکه در بازار افزایش پیدا کرده است با این حال با توجه به عدم اعتماد و ترس براثر ایجاد تورم مجددا شاهد تقاضای بیش از اندازه در بازار سکه و طلا هستیم به همین دلیل قیمت ها افزایش یافت. وی تاکید کرد: در شرایط کنونی دولت باید تدابیر لازم برای بازگشت اعتماد به بازارها را اتخاذ کرده و نقدینگی را به سمتی هدایت کند که به سمت تولید برود، تا روزی که دولت این موضوعات را عملیاتی نکند نوسانات قیمت ها روزانه افزایش پیدا می کند و بی ثباتی در بازار اقتصادی شکل می گیرد، سوداگران از این فرصت به خوبی استفاده می کنند و باعث افزایش قیمت های حبابی در ارز و سکه خواهند شد. حسینی در ادامه گفت‌وگو با خبرگزاری خانه ملت، میزان حباب سکه را حدود ۷۰۰ هزار تومان برآورد کرد، بیان داشت: با توجه به میزان ارزش نقدینگی کشور و با توجه به اینکه قیمت دلار ۷ تا ۸ هزار تومان است قیمت سکه نباید بیش۲ میلیون تا ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان باشد، بنابراین حدود ۷۰۰ هزار تومان حباب در سکه وجود دارد، سوداگران در این مدت کوتاه باعث افزایش قیمت و ایجاد حباب شده اند.

۱۵:۳۰ ۳۱ تیر ۹۷

‏چای به جای پول نفت

هیات بازرگانی چای سریلانکا به بانک مرکزی این کشور پیشنهاد کرده، شرکت سیلون پترولیوم این کشور بدهی نفتی ۲۵۰ میلیون دلاری خود به ایران را از طریق صادرات چای به ایران پرداخت کند

۱۵:۰۰ ۳۱ تیر ۹۷

دستگیری ۳۰۰ نفر از مخلان بازار سکه و ارز

جانشین فرمانده نیروی انتظامی گفت: در صدد هستیم باندها و شبکه‌های بزرگ و افرادی که در بی نظمی و اخلال در بازار سکه و ارز موثر هستند، شناسایی و دستگیر شوند. * تاکنون ۳۰۰ نفر از افراد موثر در ایجاد اختلال و بی نظمی در این حوزه شناسایی و دستگیر شدند و پرونده های این افراد یا تکمیل و یا در حال تکمیل شدن است. * برخی از شبکه‌ها و کانال‌های اجتماعی که به باندهای بزرگ و اخلالگران این حوزه مربوط هستند و التهاب آفرینی می‌کردند، مسدود و اعضای اصلی کانال‌های مزبور شناسایی و دستگیر شدند.

۱۴:۲۰ ۳۱ تیر ۹۷

خریداران انبوه سکه و ارز باید مالیات بدهند

معاون مالیات بر ارزش افزوده سازمان امور مالیاتی گفت: *برخی افراد که اقدام به خرید انبوه سکه و ارز کرده اند، شناسایی شده و اطلاعات آنان برای دریافت مالیات در حال پایش است. *مطالبه مالیات از این افراد که به صورت انبوه سکه و ارز خریداری کرده اند از اولویت‌ها و برنامه‌های جدی سازمان امور مالیاتی است. *بیش از چهار هزار شرکت صوری و کاغذی که سال‌های متمادی نقش نادرستی در اقتصاد کشور داشته‌اند، شناسایی و با آنان برخورد و اقامه دعوی شده است.

۱۴:۰۰ ۳۱ تیر ۹۷

فاز دوم افزایش قیمت آب‌معدنی/ هر بطری ۱۰۰۰ و ۱۶۰۰ تومان شد

در ابتدای سال قیمت بطری آب معدنی و آشامیدنی کوچک از ۷۰۰ تومان به ۸۵۰ تومان و قیمت آب بسته‌بندی معدنی و آشامیدنی بزرگ از ۱۱۵۰ به ۱۴۰۰ تومان افزایش یافت. *حال در فاز دوم افزایش قیمت این محصولات، قیمت بطری آب معدنی و آشامیدنی کوچک از ۸۵۰ به ۱۰۰۰ تومان و قیمت آب بسته‌بندی معدنی و آشامیدنی بزرگ از ۱۴۰۰ به ۱۶۰۰ تومان افزایش یافت. *حال هرچند که در ابتدای سال جاری قیمت‌ها ۲۰ درصد افزایش یافت، اما مجددا شاهد افزایش قیمت آب‌های معدنی و آشامیدنی هستیم. *به گفته فعالان صنعت آب بسته بندی قیمت مواد اولیه تولید بطری نقش ۶۰ درصدی در قیمت تمام شده تولید آب‌ معدنی و آشامیدنی دارد. ...

۱۴:۰۰ ۳۱ تیر ۹۷

گزارش بازار ارز - فردوسی

در حال حاضر بیش از یک ساعت است که معاملات دلار در بازه ۸۸۰۰ تا ۸۹۰۰ انجام می شود و قیمت سکه نقدی بالای ۳.۲۰۰.۰۰۰ تثبیت شده است.

قیمت دلار 97/04/31,اخبار طلا و ارز,خبرهای طلا و ارز,طلا و ارز

 

۱۲:۱۰ ۳۱ تیر ۹۷

نرخ ارز

 

قیمت دلار 97/04/31,اخبار طلا و ارز,خبرهای طلا و ارز,طلا و ارز

 

۱۱:۵۵ ۳۱ تیر ۹۷

واشنگتن برای تضعیف ایران کمپین راه‌اندازی کرده است

خبرگزاری رویترز به نقل از مقامات آمریکایی گزارش داد: واشنگتن با راه‌اندازی یک کمپین به دنبال ایجاد ناآرامی در ایران و افزایش فشار بر این کشور از طریق سخنرانی‌ها و ارتباطات آنلاین است

۱۱:۴۵ ۳۱ تیر ۹۷

ربیعی:دارایی‌های تأمین اجتماعی کفاف حقوق‌های سال‌های بعد را نمی‌دهد

وزیر رفاه : *فقر غذایی ممکن است بر اثر تحریم‌های موجود دو واحد افزایش یابد که برنامه جامعی در نظر گرفته‌ایم و برآورد کرده‌ایم ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در سال هزینه دارد. *تحریم‌ها و فشارهای موجود باعث شده که ما ۸۹۰ هزار خانوار که ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار نفر می‌شوند را به مجموعه پوششی و حمایتی خود اضافه کنیم. *اکنون دارایی‌های تأمین اجتماعی کفاف حقوق‌های سال‌های بعد را نمی‌دهد چرا که اگر تمام دارایی آن را بفروشیم حقوق ۵ ماه مستمری‌بگیران می‌شود در حالی که باید جوابگوی ۵ سال باشد.

۱۱:۳۵ ۳۱ تیر ۹۷

نرخ ارز و سکه در بازار آزاد

 

قیمت دلار 97/04/31,اخبار طلا و ارز,خبرهای طلا و ارز,طلا و ارز
قیمت دلار 97/04/31,اخبار طلا و ارز,خبرهای طلا و ارز,طلا و ارز

 

۱۱:۱۵ ۳۱ تیر ۹۷

رئیس‌جمهور خطاب به ترامپ: با دم شیر بازی نکن /آمریکایی‌ها باید خوب بفهمند که صلح با ایران مادر صلح‌ها و جنگ با ایران مادر جنگهاست

رییس جمهوری در همایش روسای نمایندگی‌های ایران در خارج از کشور گفت: * آقایی که در آمریکا روی کار است، هم تهدید است هم فرصت * سرنگونی، تجزیه، تحریم و تضعیف، سیاست‌های اصل امریکا علیه جمهوری اسلامی است. * برجام تصمیم یکپارچه تمام ارکان نظام بود * تنگه های زیادی داریم؛ تنگه هرمز فقط یکی از آنهاست * به ملت ایران اعلام جنگ می‌کنید و دم از حمایت می‌زنید؟ * آمریکایی‌ها باید خوب بفهمند که صلح با ایران مادر صلح‌ها و جنگ با ایران مادر جنگهاست * آقایی که آمریکا روی کار است، هم تهدید و هم فرصت است * توطئه آخر آمریکا، تلاش برای خسته کردن ملت ایران است * هزینه‌هایی خواهیم داد اما منافع بیشتری بدست می‌آوریم * فرصت برای ارتباط سفرا با افکار عمومی و جوانان جهان در فضای حقیقی و مجازی گسترده است * در شرایط جدید بدنبال اصلاح روابط عربستان، امارات و بحرین با ایران هستیم *وحانی: آقای ترامپ! ما مرد شرف و ضامن امنیت آبراه منطقه در طول تاریخ هستیم؛ با دم شیر بازی نکن، پشیمان کننده است | تنگه های زیادی داریم؛ ‎تنگه هرمز فقط یکی از آنهاست

۱۱:۰۵ ۳۱ تیر ۹۷

قیمت سکه و طلا :

 

قیمت دلار 97/04/31,اخبار طلا و ارز,خبرهای طلا و ارز,طلا و ارز

 

۱۰:۳۵ ۳۱ تیر ۹۷

قطع ارز مسافرتی افراد زیادی را بیکار می‌کند

رئیس انجمن دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران می‌گوید: موافق این شکل پرداخت ارز به مسافران نیستیم اما قطع آن نیز آژانس‌ها را با مشکل جدی مواجه می‌کند. با ارائه ارز به میزان هزینه‌های سفر به آژانس‌ها و نظارت روی آنها می‌توان این مشکل را تا حد زیادی رفع کرد.قطعا آژانس‌ها با مشکل بزرگی مواجه شده و بسیاری از آنها تعطیل کرده و بسیاری دیگر مجددا به تعدیل نیرو می‌پردازند که این موضوع آسیب‌های به مراتب بیشتری را به نسبت خروج ارز از کشور به همراه خواهد داشت. وی با بیان اینکه هنوز به طور رسمی بحث قطع ارز مسافرتی اعلام نشده اما با وجود فشارهایی که روی آن است احتمال توقف آن به شدت بالاست؛ بیان کرد: برای هر کاری باید راهکار کارشناسان‌ را در نظر گرفت؛ اما در این خصوص بانک مرکزی از ما که بخش خصوصی هستیم؛ هیچ نظری نگرفته است و به این صورت می‌توان حدس زد که باز تصمیم بدون کارشناسی گرفته می‌شود. به عنوان مثال برای قطع ارز مسافری می‌خواهند بازار ثانویه راه بیاندازند که قطعا این اقدام؛ غلط است و دلاری که تازه روی ۸ هزار تومان ثبات پیدا کرده با این تصمیم به بالای ۱۰ هزار تومان می‌رسد. اگر قرار است ارز مسافرتی قطع شود؛ این کار باید با روشی درست و کارشناسانه صورت گیرد. وی در پایان گفت: قطعا با تبدیل ارز مسافری به ارز مسافرتی مشکل تا حد زیادی حل خواهد شد. متولیان این قضیه باید هزینه سفر یک مسافر را حساب کنند و آن مبلغ که قرار است هزینه شود را به دفاتر بدهند و دفاتر به ازای سرویسی که ارائه می‌دهند به دولت پاسخگو باشند و روی آنها نظارت صورت گیرد. در این صورت می‌بینید که هم مسافر و ارز خروجی از کشور تعدیل شده و هم دفاتر تعدیل نیرو نخواهند کرد و مشکل تا حدی زیادی حل می‌شود.

۱۰:۰۵ ۳۱ تیر ۹۷

قیمت مسکن در ۲۳ سال ۱۰۴ برابر شد

نائب رئیس اتحادیه مشاوران املاک با اشاره به این‌که سود معاملات مسکن کاهش یافته است، گفت: در فاصله سال‌های ۷۱ تا ۹۴ قیمت مسکن ۱۰۴ برابر رشد داشته اشت. قبایی ­با اشاره به رشد نامتعارف قیمت مسکن در اردیبهشت امسال­ افزود: بخش عمده ای از رشد ۳۵ درصدی قیمت در اردیبهشت امسال،​ حباب بوده که تاپایان شهریور ۱۰ درصد آن باقی می‌ماند. وی با اشاره به رشد ۱۰۴ برابری قیمت مسکن طی سال‌های ۷۱ تا ۹۴، افزود: اردیبهشت سال گذشته نیز افزایش ۳۵ درصدی به بازار مسکن تحمیل شد. وی با بیان این‌که حضور دلالان در بازار مسکن فقط برهم خوردن آرامش این بازار را به همراه دارد و سودی به دنبال نخواهد داشت، تصریح کرد: دولت روی تسهیلات بانکی بازار مسکن تمرکز کرده، در این بخش نیز باید تسهیلات با توجه به قدرت خرید مردم تعیین و مطابق با رشد مسکن انتخاب شود.

۰۹:۵۵ ۳۱ تیر ۹۷

اظهارات عجیب یک مسئول: آمریکا ارز را گران کرد

معاون پژوهشی پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی، حمید زمان زاده در گفتگوی ویژه خبری با بیان اینکه نرخ رشد نقدینگی در سال های اخیر در دولت های یازدهم و دوازدهم در مجموع در محدوده کمتر از ۲۵ درصد بود در حالی که رشد نقدینگی در سال های پیش از آن ، بالاتر بود، افزود: با توجه به این موارد، سطح نقدینگی حدود ۱۶۰۰ هزار میلیارد تومان فعلی، عجیب و غریب نیست. وی اضافه کرد: معمولا در هر دولتی نقدینگی پس از ۴ سال دو برابر شده است بنابراین نقدینگی و کنترل نکردن آن، عامل التهابات اخیر بازار نبوده است. زمان زاده با بیان اینکه منشاء التهابات اخیر در بازار، پولی نیست، گفت: مسائلی مانند تحریم ها، رکود اقتصادی و کاهش درآمد نفتی موجب شد تا نرخ های سود بانکی افزایش یابد و این موضوع موجب ایجاد تورم انباشته شد اما این تورم بیشتر از ۱۰ تا ۱۵ درصد نخواهد بود و این موضوع ظرفیت ایجاد افزایش ۱۰۰ درصدی را در بازار ارز و یا دیگر بازارها نداشت. معاون پژوهشی پژوهشکده بانک مرکزی تاکید کرد: منشاء جهش نرخ ارز و سکه، تحریم های جدی احتمالی امریکاست و بسیاری افراد با احتمال کسب سودهای آتی وارد بازار ارز و سکه شدند. زمان زاده افزود: نباید آدرس اشتباه بدهیم و عامل اصلی التهابات اخیر در بازار ارز، سیاست های پولی و نقدینگی و یا نحوه مدیریت آن نبوده است. وی گفت: برای هدایت نقدینگی، ابتدا باید بازار ارز را مدیریت کنیم و کاهش دستوری نرخ ارز اشتباه است بلکه باید سعی کنیم ارز را در نرخ های بالا تثبیت کنیم به نحوی که فعالان اقتصادی و مردم به این نتیجه برسند که بازار ارز بازدهی چندانی ندارد در نتیجه ثبات ارز در نرخ های بالاتر برای مدیریت نقدینگی بهتر از کاهش دستوری نرخ ارز است.

۰۹:۴۲ ۳۱ تیر ۹۷

بانک ها مکلف شدند در مهلت ۳ تا ۴ ماهه مشکل اضافه برداشت از بانک مرکزی را ساماندهی کنند.

محمدرضا پورابراهیمی، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به برخی تصمیمات جدید اتخاذ شده در شورای عالی هماهنگی اقتصادی قوا،‌ بیان داشت: بانک ها مکلف شدند در مهلت ۳ تا ۴ ماهه مشکل اضافه برداشت از بانک مرکزی را ساماندهی کنند.

۰۹:۲۲ ۳۱ تیر ۹۷

نرخ ارز رسمی در آخرین روز تیر ماه/ دلار تکان نخورد

ارزش ۳۹ ارز در بازار بین بانکی در حالی از سوی بانک مرکزی اعلام شد که به دلیل تعطیلی بازارهای بین المللی قیمت ها ثابت ماند.

برای دیدن نرخ سایر ارزها کلیک کنید.

۰۸:۳۰ ۳۱ تیر ۹۷

جزئیات طرح دو فوریتی مجلس برای مالیات بر عایدی مسکن

یک مقام مسئول با تشریح جزئیات طرح دو فوریتی مجلس برای مالیات بر عایدی مسکن، گفت: در گام نخست فقط سوداگران عمده آن هم به تدریج مشمول این مالیات می‌شوند چراکه نمی خواهیم شوکی به بازار وارد شود.

۰۸:۲۰ ۳۱ تیر ۹۷

دلیل ورود ترامپ به جنگ ارزی

یکی از دلایل ورود ترامپ به جنگ ارزی تلاش برای مقابله با کشورهایی مانند چین است که اجازه تقویت ارزش واحد پولی‌شان را نمی‌دهند. رقابت اقتصادی میان چین و آمریکا در ماه‌های اخیر به یک جنگ تمام‌عیار تبدیل شده است. واشنگتن و پکن مرتبا از افزایش تلاش برای پیروزی در این رقابت اقتصادی با تمام‌قوا خبر می‌دهند. درحالی‌که سیاست پکن با مهار افسار یوآن همراه شده، ایالات‌متحده را نسبت به جلوگیری از تقویت دلار مستعدتر می‌کند. آمریکا پیش از این نیز در راستای مقابله با سلاح پولی چینی‌ها دست به دامان‌ نهاد‌های پولی و مالی بین‌المللی مانند بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول شده بود. با توجه به تهدید‌های پرسابقه ترامپ برای پایان دادن به وضعیت تضعیف تعمدی یوآن و انتقاد وی نسبت به افزایش نرخ بهره بانکی از سوی فدرال‌رزرو، ورود آمریکا به جبهه جدال ارزی تا حدودی روشن به‌نظر می‌رسد.

۰۸:۰۰ ۳۱ تیر ۹۷

 

 

۰۸:۱۰ ۳۱ تیر ۹۷

سه خروجی جلسه پنجمین جلسه شورای‌عالی هماهنگی اقتصاد

پنجمین جلسه «شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی» دیروز با حضور سران قوا برگزار شد که خروجی آن عمدتا حول‌ محور مساله «مدیریت نقدینگی» می‌چرخید. «تصفیه مطالبات بانک مرکزی از شرکت‌های تعاونی و موسسات غیرمجاز»، «پرداخت بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی» و «واگذاری دارایی‌ها و سهام تحت مالکیت دولت» از جمله سه تصمیم اصلی موردهدف این جلسه بوده است. بررسی تاریخی اقتصاد ایران نشان می‌دهد که در ۴ دهه گذشته سطح نقدینگی به‌طور متوسط هر سال ۲۶ درصد رشد داشته است، به همین دلیل امروزه همه کارشناسان متفق‌الرای هستند که ریشه اصلی آشفتگی‌ در بازارهای مختلف در دوره‌های گذشته و در مقطع جاری «رشد نقدینگی پایدار در دهه‌های اخیر» و «افزایش نقدینگی سیال در سال‌های گذشته» بوده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد «تامین پروژه‌ها و مخارج دولت» و «مسایل ترازنامه‌ای بانک‌ها» دو منبع اصلی رشد نقدینگی در دوره‌های اخیر بوده است. به‌علاوه اگرچه برخی نقدینگی در سال‌های اخیر را به اقتضای زمان و ناملایمات بانکی و یک عامل اجتناب‌ناپذیر نسبت داده‌اند؛ اما بررسی تجربه آمریکا در خلال بحران مالی نشان می‌دهد که اقتصاد این کشور با وجود اینکه بحران را از طریق پایه پولی حل کرد، اما نقدینگی به‌طور کامل کنترل و تورم نیز تماما مهار شد.

۰۸:۰۰ ۳۱ تیر ۹۷

هیچ تصمیمی برای قطع ارز مسافرتی تاکنون گرفته نشده است

مدیرکل سیاست‌ها و مقررات ارزی بانک مرکزی اعلام کرد که تا این لحظه (ظهر روز شنبه) هیچ تصمیمی درخصوص تغییر رویه پرداخت و تخصیص ارز مسافرتی گرفته نشده است. طی روزهای اخیر اخبار متفاوتی درباره تداوم یا قطع پرداخت ارز مسافرتی منتشر شده و در فضای مجازی دست به دست شده است. درهمین زمینه به نقل از یکی از مسئولان بخش خصوصی پرداخت ارز مسافرتی از روز ۳۰ تیر متوقف شده است این درحالی است که در این روز هم بانک‌های عامل حواله‌های ارزی را برای مسافران صادر کردند. مهدی کسرایی‌پور در گفت‌و‌گو با «ایران»، در رابطه با اخبار ضد و نقیضی که در رسانه‌ها درباره قطع ارز مسافرتی منتشر شده است توضیح داد: تصمیم‌گیری دراین خصوص باید در ستاد اقتصادی دولت انجام شود و تاکنون این کمیسیون هیچ تصمیمی دراین زمینه نگرفته است. به گفته وی درصورتی که درباره ارز مسافرتی تصمیمی گرفته شود از سوی بانک مرکزی به‌عنوان نهاد ناظر این بخش به تمام بانک‌های عامل ابلاغ خواهد شد. وی ادامه داد: این بدان معناست که در شرایط فعلی تخصیص و پرداخت ارز مسافرتی همانند روال سابق و با همان شرایط ادامه دارد. این مقام مسئول در بانک مرکزی همچنین اظهارکرد: هم‌اکنون پیشنهادهای مختلفی درباره نحوه پرداخت ارز مسافرتی به دولت ارائه شده است. مدیرکل سیاست‌ها و مقررات ارزی بانک مرکزی، گفت: بانک مرکزی پیشنهادهای جدیدی برای اصلاح نحوه پرداخت ارز مسافرتی مطرح کرده که در ستاد اقتصادی دولت در دست بررسی است. درحالی این مقام مسئول بانک مرکزی قطع پرداخت ارز مسافرتی را رد کرده است که رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی از متوقف شدن پرداخت ارز مسافرتی خبر داده است. احمد اصغری در گفت‌وگو با ایرنا اعلام کرده است که با دستور بانک مرکزی از روز ۳۰ تیرماه فروش ارز مسافرتی در همه بانک‌های عامل متوقف شد. وی در پاسخ به این پرسش که «بانک سامان در اطلاعیه‌ای این موضوع را تکذیب کرده است»، گفت: این صدور رسمی بانک مرکزی است و به همه بانک‌ها نیز ابلاغ‌ شده است

  • 25
  • 14
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۱۷
غیر قابل انتشار: ۱۷
جدیدترین
قدیمی ترین
مردم چرا کاری نمی کنین؟دیگه از این بدتر مگه می شه؟
خدا رحم کنه.اینا یه مشت بی لیاقتن.
اینا سیاست است که جیب مردم را خالی کنن گرانی هم کار خود دولت است
همه چیز گرون میشه و درامد ی کارگر همان ۱۲۰۰باقی میمونه .اینا فقط بدبختی مردم رو نشون میده .نمیتونن کاری کنن کنار بکشن البته. پولارو باخودشون نبرن چون حق مردمن
درست کردن این وضعیت فقط کار یه نفره(احمدی نژاد شیر)
درود بر شرف و مرام احمدی نزاد
ای جان برای دلار ۱۲ هزارتومانی آماده میشیم
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش