
به گزارش ایسنا، دکتر حمیدرضا طیبی در حاشیه برگزاری بیست ویکمین کنگره رویان و در جمع خبرنگاران درباره اقدامات جهاد دانشگاهی در راستای مقابله با کرونا (corona) ، گفت:با شیوع کووید- ۱۹ در کشور چین و تصور این که این ویروس به زودی به سایر کشورها هم راه می یابد، ما در حوزه پزشکی تمام امکانات خود را در زمینه تولید کیت تشخیص کرونا به کار گرفتیم و موفق شدیم این کیت را تولید کنیم و به تائید انستیتو پاستور برسانیم. این کیت توسطا یک شرکت دانش بنیان در حال تولید برای استفاده وزارت بهداشت و درمانگاه های خصوصی است و در حوزه صادرات هم با اجازه مسئولین فعال است.
وی درباره اقدامات رویان در خصوص استفاده از سلول های بنیادی برای درمان کرونا گفت:رویان هم خیلی زود بحث، استفاده از سلول های مزانشیمی در بافت های آسیب دیده ریه را با بیمارستان مسیح دانشوری، هاجر و شریعتی آغاز کرد. فاز اول کار به پایان رسید و فاز دوم با تعداد بیشتری از بیماران در حال انجام است. به طور طبیعی این تحقیقات نیاز به زمان دارد تا نتایج کار مشخص شود. امیدواریم نتایج خوبی از سلول درمانی گرفته شود. در زمینه تولید واکسن نیز اعلام آمادگی کردیم اما امکان تامین منابع مالی مورد نیاز وجود نداشت. در حوزه تولید مواد ضدعفونی کننده ، ماسک و لوازم بهداشتی نیز اقداماتی را انجام دادیم و هنگامی که شرکت های دیگری هم در این عرصه وارد شدند ما به طور طبیعی اقدامات خود را متوقف کردیم. در زمینه تولید آنتی ژن ها هم فعالیتی انجام دادیم.
رئیس جهاد دانشگاهی در پاسخ به سوالی درباره راه اندازی بیمارستان سلول درمانی گفت:مشکل منابع مالی در این زمینه وجود دارد. یک زمانی شهردار وقت تهران قبول کردند این بیمارستان را راه اندازی کنند اما با بروز مشکلات مالی در کشور کار متوقف شد. قرار بود رویان مجموعه امکانات و ساختمان هایی را که دارد به شهرداری واگذار کند و شهرداری در مقابل ساختمان را بسازد. کل کشور الان با مشکلات اقتصادی مواجه است و نمی توان انتظار داشت که الان هم شهرداری این اقدام را انجام دهد، چون به لحاظ قانونی هم شهرداری وظیفه ای ندارد. شهردار وقت تهران در آن زمان در حال انجام توافقی با جهاد دانشگاهی بود که این ساختمان ها را از جهاد بگیرد و ساختمانی برای بیمارستان احداث کند. ما در این زمینه ناامید نمی شویم در حال تلاش هستیم که از خیرین در این زمینه کمک بگیریم.
طیبی ادامه داد :ما وارد فازی شده ایم که در زمینه سلول های بنیادی حرف های نو برای جهان داریم. زمانی دغدغه ما این بود که سریع تر خود را به مرزهای علم و فناوری برسانیم. الان در زمینه سلول های بنیادی می توانیم بگوییم که حرف های جدیدی در بسیاری از زمینه ها داریم. چه در حوزه درمان بیماران و چه در حوزه فنی، زمانی کار قابل رقابت است که صاحب علم و فناوری پیشرفته باشیم و مدام آن را ارتقا دهیم.
وی درباره فعالیت های رویان در زمینه درمان پارکینسون گفت:فعالیتی که اکنون رویان در زمینه درمان پارکینسون آغاز کرده حرف جدیدی در دنیا است که فاز آزمایشگاهی و حیوانی را با موفقیت طی کرده است و فاز انسانی آن آغاز شده است.
وی در پایان بیان کرد :ما حتی در حوزه های فنی و مهندسی و کشاورزی خیلی زود فاصله خود را با دنیا طی می کنیم، اما مشکلی در زمینه تامین قطعات و مواد اولیه داریم که باعث می شود کل پروژه قدری گران تر و زمان برتر شود. آن چه که ما بعنوان مدیران حوزه تحقیقاتی کشور از آن گله مند هستیم این است که هنوز باور به توان ملی در کشور وجود ندارد. این حجم از منابع مالی سرگردانی که در کشور داریم اگر در حوزه تولید کشور مورد استفاده قرار گیرد، مشکلی در توسعه علم و فناوری نداریم ما به باور مسئولان و مردم نیاز داریم.
در پایان مراسم افتتاحیه بیست ویکمین کنگره بین المللی رویان برگزیدگان بخش پوستر این کنگره معرفی شدند.
دکتر مریم هزاوه ای از پٰژوهشگاه رویان
جمیله میرصانعی، دانشجوی دکترای دانشگاه علوم پزشکی ایران
مهسا ذبیحی، دانشجوی دکترای ژنتیک دانشگاه علم و فرهنگ
راضیه نجف لو، دانشجوی دکترای بیوانفورماتیک دانشگاه تربیت مدرس
از جمله منتخبان بخش پوستر بودند. در این مراسم از دبیران علمی این کنگره نیز تقدیر شد.

آغاز آزمایش واکسن کرونای دانشگاه آکسفورد در آمریکا
آزمایش بالینی بزرگ واکسن کروناویروس که توسط دانشگاه آکسفورد توسعه داده شده است، در آمریکا آغاز شد.
به گزارش ایسنا به نقل از نیوساینتیست، این آزمایش در حالی آغاز شد که آزمایشاتی مشابه، در انگلیس و برزیل در حال انجام است تا امید برای درک عملکرد این واکسن افزایش یابد.
این واکسن حاصل همکاری تیم تحقیقاتی دانشگاه آکسفورد و شرکت "آسترازنکا"(AstraZeneca) بوده و یکی از پیشگامان این عرصه است.
هماکنون در سراسر جهان، هشت واکسن کرونای دیگر آزمایش بالینی در سطح گسترده را آغاز کردهاند و ۲۴ واکسن برای ارزیابی ایمنی، آزمایشهای کوچکتر را آغاز کردهاند.
موسسه ملی بهداشت آمریکا به تازگی اعلام کرد که اولین گروه شامل ۳۰ هزار داوطلب، واکسن کرونای دانشگاه آکسفورد تحت عنوان " AZD۱۲۲۲" و یا دارونما را دریافت کردند.
این آزمایش در ۸۰ محل در سراسر آمریکا انجام شده و یک سوم داوطلبان دارونما دریافت میکنند.
البته حتی محققان نیز نمیدانند که کدام داوطلب واکسن دریافت کرده و کدام داوطلب دارونما.
در انگلیس نزدیک به ۱۰ هزار داوطلب پیش از این واکسن " AZD۱۲۲۲" یا دارونما را دریافت کردهاند.
هنگامیکه تست کووید-۱۹ یک تعداد مشخص از داوطلبان در این آزمایشها مثبت شود، محققان به بررسی اطلاعات میپردازند تا دریابند هر داوطلب واکسن دریافت کرده یا دارونما. تا به این ترتیب مشخص شود آیا تعداد موارد ابتلا کمتر یا حتی بدون ابتلا، در کسانی که واکسن دریافت کردهاند وجود دارد یا خیر.
رسیدن به این مرحله در انگلیس زمانبر است زیرا به دلیل قرنطینه، تعداد موارد روزانه ابتلا به کووید-۱۹ در این کشور کم است، گرچه این تعداد به آرامی در حال افزایش است.
ممکن است این آزمایشها در برزیل و آمریکا زودتر نتیجه دهد، زیرا سرانه موارد تایید شده مبتلا در این کشورها بیشتر است.
هنگامی که نتایج آزمایشها در سطح وسیع مشخص شد، تنظیم کنندگان در مورد تایید واکسن بررسیهای لازم را انجام میدهند.
"اندرو پولارد"(Andrew Pollard) مدیر تهیه واکسن کرونای دانشگاه آکسفورد گفت که ممکن است این تیم بتواند پیش از تنظیم کنندگان، نتایج را ارائه دهد.
- 9
- 3