شنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۳:۵۵ - ۲۹ آبان ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۸۱۹۶۳
نجوم و فضا

آزمایش اولین فرودگر ماموریت «اروپا لندر» توسط ناسا

اروپا لندر,آزمایش اولین فرودگر ماموریت اروپا لندر توسط ناسا
ناسا اولین نمونه فرودگر ماموریت «اروپا لندر» را آزمایش می‌کند.

ناسا عکس‌ها و فیلمی را از مراحل آزمایش اولین نمونه فرودگر ماموریت «اروپا لندر» منتشر کرده که قرار است قمر «اروپا» را مورد بررسی قرار دهد.

به گزارش ایسنا و به نقل از یونیورس تودی، ناسا در سال ۲۰۲۴ ماموریت «اروپا کلیپر» (Europa Clipper) را پرتاب خواهد کرد. در این ماموریت، مدارگرد مورد نظر به سوی سیاره مشتری پرواز خواهد کرد تا قمر یخی آن موسوم به «اروپا» را بررسی کند. ماموریت اروپا کلیپر با یک مجموعه پرواز، فعالیت سطح قمر اروپا و ستون‌های بخار آب آن را به امید شناسایی مولکول‌های آلی و سایر نشانه‌های احتمالی حیات بررسی خواهد کرد. اگر همه چیز خوب پیش برود، ناسا قصد دارد یک مأموریت دیگر را نیز برای فرود آمدن روی سطح اروپا بفرستد و سطح یخی قمر را با دقت بیشتری بررسی کند. این ماموریت «اروپا لندر»(Europa Lander) نامیده می‌شود.

اگرچه هیچ تاریخی برای پرتاب اروپا لندر مشخص نشده و این ماموریت هنوز در مرحله تحقیقاتی به سر می‌برد اما گام‌های مهمی برای رساندن آن به مرحله توسعه برداشته شده است. در ماه اوت سال گذشته، مهندسان «آزمایشگاه پیش‌رانش جت»(JPL) ناسا در جنوب کالیفرنیا نمونه اولیه این سیستم فرود پیشنهادی را در یک محیط شبیه‌سازی‌شده آزمایش کردند. این سیستم، ترکیبی از سخت‌افزار مورد استفاده در فرودگرهای پیشین ناسا و برخی عناصر جدید است که امکان فرستادن یک ماموریت به اروپا را فراهم می‌کند. همچنین، این سیستم می‌تواند برای تسهیل پرتاب مأموریت‌ها به سیارات دارای اقیانوس و دیگر اجرام آسمانی منظومه شمسی ما سازگار شود.

از دهه ۱۹۷۰ زمانی که کاوشگرهای «وویجر»(Voyager) ۱ و ۲ ناسا از کنار مشتری و منظومه قمرهای آن عبور کردند، دانشمندان مشتاق بودند تا نگاهی دقیق‌تر به اروپا داشته باشند. از آن زمان تاکنون چندین ماموریت از مشتری بازدید کرده‌اند؛ از جمله کاوشگر فضایی «اولیس»(Ulysses) متعلق به ناسا و «آژانس فضایی اروپا» که در سال‌های ۱۹۹۲ و ۲۰۰۴ از کنار منظومه مشتری عبور کرد. پس از آن، کاوشگر «کاسینی-هویگنس»(Cassini–Huygens) در سال ۲۰۰۰ به سمت زحل و مأموریت «نیو هورایزنز»(New Horizons) به سمت منطقه فرانپتونی پرواز کردند. با وجود این، تنها دو مأموریت به منظومه مشتری سفر کرده‌اند و برای مطالعه مشتری و قمرهای آن در آنجا باقی مانده‌اند. یکی از آنها کاوشگر فضایی «گالیله»(Galileo) بود که سال‌های ۱۹۹۵ تا ۲۰۰۳ در آنجا حضور داشت و دیگری کاوشگر فضایی «جونو»(Juno) که از سال ۲۰۱۶ تاکنون در آنجا بوده است.

قسمت زیرین کاوشگر اروپا لندر دارای ساختاری مانند یک شکم برآمده است که در برابر حرکت مقاومت نشان می‌دهد و از فرودگر در برابر زمین‌های بالقوه مضر محافظت می‌کند. هنگامی که کف ساختار شکمی با سطح تماس می‌یابند، حسگرها مکانیزمی را فعال می‌سازند که مفاصل چرخشی پاها را قفل می‌کند. در این مرحله، پاها مسئول حفظ ثبات فرودگر هستند. اگر ساختار شکمی با زمین برخورد نکند، حسگرهای هر پا می‌توانند لمس زمین را اعلام کنند. در این حالت، ساختار شکمی در بالای زمین معلق خواهد بود و فرودگر تنها توسط چهار پای خود پشتیبانی خواهد شد.

اروپا لندر,آزمایش اولین فرودگر ماموریت اروپا لندر توسط ناسا

اگرچه این فرآیند فرود با توجه به شرایط قمر اروپا توسعه داده شده است اما می‌توان آن را برای استفاده در سایر قمرها و اجرام آسمانی با زمین‌های چالش‌برانگیز سازگار کرد. این امر زمانی سودمند خواهد بود که ناسا و سایر آژانس‌های فضایی در نظر داشته باشند مأموریت‌هایی را به سایر سیارات دارای اقیانوس در منظومه شمسی بفرستند که اقیانوس‌هایی را زیر پوسته‌های یخی خود دارند و ممکن است در آنها حیات وجود داشته باشد.

در همین حال، دانشمندان مشتاقانه منتظر رسیدن ماموریت «کاوشگر قمرهای یخی مشتری»(JUICE) هستند که روز ۱۴ آوریل ۲۰۲۳ از پایگاه فضایی گویان فرانسه پرتاب شد. هنگامی که این ماموریت در ژوئیه ۲۰۳۱ به مشتری برسد، سه سال و نیم بعدی ماموریت اولیه خود را با مطالعه کردن قمرهای گالیله‌ای مشتری یعنی «کالیستو»(Callisto)، «گانیمد»(Ganymede) و اروپا سپری خواهد کرد که تصور می‌شود دارای اقیانوس هستند.

ماموریت اروپا کلیپر نیز قرار است در ۱۰ اکتبر ۲۰۲۴ پرتاب شود و در آوریل ۲۰۳۰ پیش از کاوشگر قمرهای یخی مشتری به منظومه مشتری برسد. داده‌های ارائه‌شده توسط این مأموریت‌ها، راه را برای مأموریت اروپا لندر هموار می‌کنند که شامل تحلیل سطح، نظارت بر فعالیت ستون‌های بخار آب و انتخاب کردن مکان‌های فرود و اهداف علمی بالقوه است.

  • 15
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش