جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۲۹ - ۱۰ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۲۵۷۳
اخبار علمی و پژوهشی

سود هنگفت صندوق نوآوری و شکوفایی از شرکت‌های دانش بنیان

صندوق نوآوری,اخبار علمی,خبرهای علمی,پژوهش
صندوق نوآوری و شکوفایی قرار بود منابع شرکت‌های دانش‌بنیان را تامین کند، اما امروز تبدیل به محلی برای کسب سود از راه نخبگان شده است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، «محض رضای خدا پول‌ها را به صندوق ندهید آن‌ها پول را حبس می‌کنند» این صحبتی بود چندی پیش عادل آذر رئیس دیوان محاسبات عالی کشور در صحن علنی مجلس بیان کرد و توجه بسیاری را به خود مشغول کرد او صحبت از پولی کرد که به جای شرکت‌های دانش بنیان در جیب صندوق نوآوری و شکوفایی رفته است صندوقی که رسالت خود را کمک به شرکت‌های دانش بنیان قرار داده، اما به دنبال دریافت سود برای خود است بر اساس صحبت‌های رئیس دیوان محاسبات عالی کشور صندوق پول‌ها در بانک‌های کشور سپرده گذاری کرده  و از طریق آن‌ها به سود هنگفتی دست یافته است سودی که در واقع متعلق به شرکت‌های دانش بنیان است، اما به آنان تعلق نمی‌گیرد.

 

عادل آذر در این خصوص گفت: از سال ۹۱ تا ۹۵ معادل ۲ هزار و ۲۳ میلیارد تومان یعنی حدود ۶۷ درصد سرمایه اولیه صندوق نوآوری و شکوفایی تامین شده، صندوق بالغ بر ۵۰۳ میلیار تومان وام داده  و ۲۵ درصد مابقی پول خود را در بانک‌ها سرمایه گزاری کرده است و این بانک‌ها بر اساس قانون و منطق باید ۳ برابر این پول را تسهیلات می‌داده اند، اما نه تنها این کار را نکرده اند بلکه در در قبال هزار و  ۵۰۰ میلیارد تومان سپرده‌گذاری تنها ۲۶۶ میلیارد تومان به شرکت‌های دانش بنیان تسهیلات داده اند.

 

عملکرد نامناسب صندوق نوآوری و شکوفایی موضوع تازه‌ای نیست و شرکت‌های دانش بنیان همواره در خصوص عملکرد این صندوق شکایاتی داشتند بر اساس قانون این صندوق موظف است که به شرکت‌های دانش بنیان وام دهد، اما در حال حاضر همه چیز به اسم شرکت‌های دانش بنیان است، اما به کام دیگران.

 

این که صندوق مازاد پول خود را در بانک قرار دهد کار اشتباهی نیست، اما استفاده نادرست از این سود و سپرده گذاری برای نهادی غیر از شرکت‌های دانش بنیان کار وحشتناکی است.

 

صندوق با قوت بر این نکته تاکید دارد که پول سپرده گذاری شده اش قانونی است، اما زمانی غیرقانونی بودنش مشخص می‌شود که این سود در جیب شرکت‌ها قرار نگیرد.

 

سلطانی با اشاره به اینکه صندوق بیش از بودجه دولت به شرکت‌های دانش بنیان وام داده است اظهار کرد: آقای آذر صحبت از ۱۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری کرده اند درصورتی که این صحبت اشتباه است، زیرا ما ۱۵۵۷ میلیارد تومان به شرکت‌های دانش بنیان داده ایم و ایشان در بررسی‌های خود تسهیلات دفاتر شرکت‌های دانش بنیان و همچنین توانمند سازی آن‌ها را در نظر نگرفته اند ما از طریق همین سود بانکی است که توانسته ایم تسهیلات را برای شرکت‌های دانش بنیان فراهم کنیم، اما در خصوص موضوع سپرده گذاری باید بگویم که هیات امنا و همچنین اساسنامه صندوق به ما دستور می‌دهد که اضافه پول خود را تنها برای شرکت‌های دانش بنیان خرج کنیم و ماهم نمی‌توانیم این پول را در جایی غیر از بانک قرار دهیم و به همین دلیل است که اقدام به سپرده گذاری کرده ایم تعهد کرده ایم که به تمام شرکت‌های متقاضی وام دهیم و این‌کار خواهیم کرد ما این پول و سود را تنها برای شرکت‌های دانش بنیان خرج خواهیم کرد.

 

سود بانکی راه خود را به سمت شرکت های دانش بنیان پیدا نمی‌کند 

شاید اساسی‌ترین مشکل و وحشتناک‌ترین مشکل شرکت‌های دانش بنیان زمانی مشخص شودکه  آن‌ها مجبورند، وام‌هایی با سود بالا مثل ۱۶ درصد یا ۲۶ درصد را از بانک بگیرند و بدون هیچ تنفسی آن را بازگردانند یعنی عملکردی که  خلاف صحبت های صندوق نوآوری و شکوفایی مبنی بر استفاده سودبانکی  برای شرکت ها است .

 

مدیر یک شرکت دانش بنیان در خصوص این مشکل گفت: اگر قرار است تضمین بالا بدهیم  و پول را با بهره زیاد سریعا بازگردانیم چرا وقت  تلف کنیم و چند ماه تمام به دنبال صندوق نوآوری و شکوفایی باشیم، از همان اول به راحتی می‌توانیم همین وام را از بانک‌های سراسر کشور دریافت کنیم.

 

مشکلی که در حال حاضر وجود دارد این است که صندوق نوآوری و شکوفایی پول خود را درون بانک‌ها قرار داده است و سود آن‌ها را دریافت می‌کند شاید در نگاه اول این موضوع غیرقانونی و اشتباه نباشد، اما هنگامی که مشخص می‌شود این سود راه خود را به جیب شرکت‌های دانش بنیان باز نمی‌کند و مشکل از اینجا  آغاز می‌شود یعنی صندوق سود را می‌گیرد و آن را در جیب خود نگهداری می‌کند.

 

مدیر یکی از شرکت‌های دانش بنیان در خصوص عملکرد صندوق نوآوری و شکوفایی در خصوص وام دادن گفت: مشکلی که اغلب شرکت‌های دانش بنیان با آن مواجه هستند وام‌هایی است که هیچ گاه به آن‌ها داده نمی‌شود، صندوق نوآوری و شکوفایی و همچنین معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور در اساس نامه خود صحبت از تسهیلاتی می‌کند که باید در اختیار شرکت‌های دانش بنیان قرار گیرد، اما این وام‌ها داده نمی‌شوند و اگر هم شرکتی موفق به دریافت وام شود آنقدر مشکلات زیاد است که آن شرکت از کرده خود پشیمان می‌شود.

 

بر اساس شواهد موجود صندوق توانایی این را دارد که چند برابر مقدار پول اولیه خود را  به شرکت‌های دانش بنیان وام دهد، اما این کار را انجام نمی‌دهد و شرکت‌ها را پشت بوروکراسی‌های اداری بسیار زیاد نگه می‌دارد و  سودی را که حاصل از اسم این شرکت‌ها است به آن‌ها نمی‌دهد.

 

اما سوال این است که چرا وقتی سود بسیار زیادی در بانک‌ها موجود است صندوق پولی به شرکت‌های دانش بنیان نمی‌دهد و به شرکت‌های دانش بنیان می‌گوید پول نداریم، از طرفی این موضوع را در مجامع عمومی تکذیب می‌کند. آیا وقت آن نرسیده است که صندوق پاسخ گوی نیاز‌های شرکت‌های دانش بنیان باشد و بگوید  چرا به اسم این شرکت‌ها کام خود را شیرین می‌کند ؟

 

مهشید جعفری

 

 

  • 11
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۸
غیر قابل انتشار: ۱۱
جدیدترین
قدیمی ترین
تاکنون هیچ شرکتی به دلیل «پول نداشتن» از دریافت تسهیلات صندوق بازنمانده است. بهتر است یک بررسی هم روی شرکت‌های دانش‌بنیان انجام شود که توانمندی آن‌ها در چه سطحی است و طرح‌های توجیهی که به صندوق ارائه می‌کنند، در چه سطحی! اگر طرح‌های قوی به صندوق ارائه شود، قطعاً دورۀ ارزیابی کوتاه‌تر خواهد بود و شرکت سریع‌تر می‌تواند تسهیلات خود را دریافت کند. اما متأسفانه طرح‌های شرکت‌های دانش‌بنیان به حدی ضعیف است که پس از بارها رفت و برگشت بین شرکت و صندوق (یا کارگزار) تکمیل می‌شود و بخش زیادی از زمان درخواست تا تصویب طرح، صرف تکمیل طرح و مدارک شرکت می‌شود.
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش