پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۵۰۰۳۴

دانستنی های کامل درخصوص اینترنت ماهواره ای

اینترنت ماهواره ای,راه اندازی اینترنت ماهواره ای,اینترنت ماهواره ای چیستمایکروسافت تلدیس از اولین پروژه‌هایی بود که اینترنت ماهواره ای را با موفقیت متوسطی آزمایش کرد
یکی از راههای دسترسی به اینترنت از طریق ماهواره، اینترنت ماهواره ای نام دارد که کاربرد آن بیشتر در مواردیست که نمیتوان بطور معمولی به اینترنت دسترسی پیدا کرد( مثل جاهای دورافتاده) یا کیفیت اینترنت، پائین است.

اینترنت ماهواره ای

به طور کلی در اینترنت ماهواره ای، امواج بعد از این که از طریق ماهواره ارسال میشود، کاربر باید از تجهیزات مخصوص آن برای دریافت اینترنت ماهواره ای اقدام کند که این تجهیزات شامل دیش و دریافت کننده امواج می باشد. درصورت فراگیر شدن این نوع از اینترنت، احتمال تولید تجهیزاتش با قیمت کم تر وجود دارد یا سیم کارت هایی تولید میشود مانند چیزی که در تلفن ماهواره ای کاربرد دارد. در این نوع اینترنت دو نوع سرویس جدا شامل آپلود و دانلود ارائه میشود. با افزایش تعداد ماهواره ها سرعت اینترنت ماهواره ای بیشتر می شود و طبق تحقيقات، سرعت بالایی دارد. بانک ها از طریق اینترنت ماهواره ای در دنیا به منظور ارتباط با مرکز داده استفاده میکنند. این تکنولوژی که در آن تعدادی از ماهواره ها، خدمات دیتا را در مناطقی از جهان ارائه میدهند ، جدید نیست.

کشورهایی که به اینترنت، دسترسی کمتری داشتند از جمله مناطقی از آفریقا و همینطور چین و ... که سانسور اینترنت دارند یا مناطقی که نمیتوان در آن ها آنتن های تلفن همراه نصب کرد؛ در چند سال اخیر، پیشنهاد استفاده از اینترنت ماهواره ای به آن ها داده شد. اقداماتی نظیر پروژه استارلینک که به وسیله ی شرکت اسپیس اکس در حال راه اندازی است. ابتدا روستاهایی در آمریکا و کانادا در قدم اول به آن وصل شدند. ایلان ماسک که مدیر پروژه استارلینک است، هدفش از تعریف پروژه اینترنت ماهواره ای را به جز کسب درآمد، ایجاد بستر مناسب به منظور استفاده ی کل کره ی زمین از اینترنت و انجام دیگر پروژه هایش تعریف کرد. وقتی که پروژه استارلینک تمام شود، تمامی افراد به اینترنت دسترسی پیدا میکنند. طبق گفته ی ایلان ماسک، سرویس اینترنت ماهواره ای برای کشورهایی که از زیرساخت لازم بهره مند نیستند مجانیست که این کشورها شامل شمال آفریقا و خاورمیانه مثل عراق و افغانستان می باشد. همینطور کشورهایی دیگری که به استفاده از این نوع اینترنت، تمایل نشان دادند، هند و ژاپن بودند.

مروری بر تاریخچه اینترنت ماهواره ای

در چند سال پیش ، فن آوری پیشرفت چشمگیری داشته است، ولی همه چیز با Sputnik ۱ که اولین ماهواره ی پرتاب شده بود، آغاز شد. بعد از پرتاب این ماهواره باعث شد که نخستین ماهواره ارتباطی تجاری یعنی Telstar 1 بوجود آید. ماهواره زمین ثابت، یعنی در هنگام چرخش زمین، ثابت بماند. آرتور سی کلارک که نویسنده داستان های علمی بود برای نخستین بار ، ایده ماهواره زمین ثابت را ارائه داد. Syncom 3اولین ماهواره ثابت زمینی بود که در سال ۱۹۶۳ توسط ناسا پرتاب شد.

تجهیزات مورد نیاز اینترنت ماهواره ای استارلینک,اینترنت ماهواره ای,تاریخچه اینترنت ماهواره ایارتباطات اینترنت ماهواره ای می‌تواند از پهنای باند بالا استفاده کند

یکی از اولین پروژه هایی که با موفقیت متوسطی، اینترنت ماهواره ای را آزمایش کرد مایکروسافت تلدیس نام داشت. ایده اصلی پشت Teledisc با استفاده از بسیاری از ماهواره ها به ایجاد صور فلکی ماهواره ای در مدار پائین بود. با این که در سال ۲۰۰۳ این پروژه رها شد ولی پرتاب نخستین ماهواره موفق در همان سال با هدف مصرف کنندگان توسط یوتلست برجسته شد.

انواع اینترنت ماهواره ای

در واقع اینترنت ماهواره ای دو نوع میباشد که هر دو در دسترس است. سیستم ارتباط داده ای دو طرفه رایج است و موارد زیر را شامل می شود. سیستم اینترنت یک طرفه ماهواره ای در واقع همان گزینه دو طرفه میباشد ولی دارای مودم uplink نمی باشد. در مقابل، برای اهداف بارگذاری از یک مودم رایانه ای معمولی استفاده می شود، یعنی علاوه بر این که به اینترنت ماهواره ای متصل میشوید باید از یک اتصال اینترنتی مبتنی بر مودم منظم برخوردار باشید. با این که چنین موضوعی سودمند نیست ولی اگر بخواهید مشکلات بودجه را در نظر بگیرید، گزینه یک طرفه ارزان تر است. فن آوری اینترنت ماهواره ای دو طرفه بطور هم زمان حداکثر از ۵۰۰۰ کانال ارتباطی بهره میگیرد. داده های دقیقاً هم زمان از طریق چندپخشی IP، از یک نقطه به نقاط دیگری برده می شوند. البته روش ارسال داده ها به صورت فشرده می باشد.

آیا اینترنت ماهواره ای مشکلات ارتباطات زمینی را از بین خواهد برد؟

براساس اطلاعات، ماهواره هایی که به اینترنت ماهواره ای مربوط میشود، در زمین یک شبکه بزرگ ایجاد می کنند که نحوه نظارت بر محتوا توسط کشورها و فیلترینگ را به غیر از افزایش کیفیت و سرعت اینترنت، بطور کلی تغییر می دهد، یعنی عصر جدید ارتباطات بوجود می آید. چندین پروژه اینترنت ماهواره ای در سال های گذشته با شکست مواجه شده اند ولی پروژه استارلینک را حمایت می کند و در صورت موفقیت آمیز بودن این پروژه بسیاری از مشکلات ارتباطات زمینی نابود میشود.

راه اندازی اینترنت ماهواره ای,معایب اینترنت ماهواره ای,انواع اینترنت ماهواره ایفناوری اینترنت ماهواره ای دو طرفه حداکثر از ۵۰۰۰ کانال ارتباطی به طور همزمان استفاده می‌کند

سریعترین سرعت ثبت شده اینترنت ماهواره ای

در ماه اکتبر ، اسپیس ایکس به مشترکین آزمایش بتا استارلینک در یک ایمیل چنین گفت که آنها باید در هر ثانیه انتظار سرعت بین ۵۰ تا ۱۵۰ مگابیت را داشته باشند و به قطع متناوب توجه کنند درحالیکه بعضی از کاربران سرعت بسیار بالاتری را تجربه کردند. سریعترین سرعت دانلود طبق لیست جمع آوری شده ی انجمن ردیت استارلینک شده تاکنون ۲۰۹.۱۷ Mbps بوده است که در نیویورک به ثبت رسیده است. شخصی، تست سرعت خود را در یوتا در ماه دسامبر با ۲۱۵ مگابیت بر ثانیه ثبت کرد. حتی در سرمای سخت، برف و وزش باد شدید، استارلینک به سرعت ۱۷۵ مگابیت بر ثانیه رسیده است و کاربران را تحت تأثیر خود قرار داده است.

تجهیزات مورد نیاز اینترنت ماهواره ای استارلینک

کاربران برای تجهیزات موردنیاز اینترنت ماهواره ای، باید وسایلی نظیر دیش، آدابتور برق، چندین متر کابل و یک روتر وایرلس را بخرند. از محتویات کیت استارلینک برای مشتریان می توان به پایه، آنتن ماهواره ای، روتر وای فای و منبع تغذیه اشاره کرد. گیرنده استارلینک موتورهایی دارد که برای قرار گرفتن در بهترین زاویه به صورت خودکار تنظیم میشود. به آسانی می توان این تجهیزات را نصب کرد حتی خود کاربران هم توانایی انجام این کار را دارند و نیازی به نصاب متخصص نیست. افراد میتوانند در هر قسمتی از منزل که دیش ماهواره آن به سمت آسمان است، تجهیزات اینترنت ماهواره ای خود را قرار دهند.

تعداد ماهواره های استارلینک در مدار

تعداد ماهواره های استارلینک که توسط اسپیس ایکس به فضا ارسال شده بیش از ۱۰۰۰ ماهواره میباشد ، یعنی طبق گفته ی ایلان ماسک، استارلینک از ۴۰۰ ماهواره که برای پوشش حداقلی یک سرویس اینترنت در مدار، موردنیاز است تا به حال عبور کرده ولی هنوز برای رسیدن به ۴۲ هزار ماهواره ای که اسپیس ایکس در امید ارسال آن است، راه زیادی وجود دارد. مدیر اجرایی SpaceX، که شاتول نام دارد گفته که این شرکت برای استفاده مجدد از کلاهک موشک های اسپیس ایکس به دنبال کشف راهکاری می باشد. این اتفاق علاوه بر این که هزینه ها را کاهش میدهد موجب کاهش میزان مواد موردنیاز برای ارسال ماهواره های استارلینک به فضا میشود. استارلینک تاکنون بر روی زمین به منظور ارائه خدمات ماهواره ای ثابت، ۶ ایستگاه را راه اندازی کرده است. اسپیس ایکس در ابتدا قصد داشت که برای FCC، درخواست مربوط به یک میلیون ایستگاه زمینی را ارسال کند، ولی چون متقاضیان استفاده از نسخه بتا( بیش از ۷۰۰ هزار نفر) زیاد بود، این شرکت، درخواستش از FCC را ویرایش کرد و برای ساخت پنج میلیون ایستگاه زمینی، تقاضای مجوز را داده است.

معایب اینترنت ماهواره ای

از بزرگ ترين معایب اینترنت ماهواره ای می توان به هزینه ها و سرعت اینترنت اشاره کرد. با این حال، بهتر است بدانید که به دسترسی به اینترنت با پهنای باند بطور منظم نیازی نیست، یعنی شما در هر جایی میتوانید به اینترنت ماهواره دسترسی پیدا کنید. تنها شرط لازمه ی آن، اینست که دید واضح رو به جنوب داشته باشید. بدین ترتیب دیش باید در طرف جنوب قرار گرفته باشد و نباید جلوی دید آن توسط درختان، کوه ها و غیره گرفته شود. بطور کلی از معایب اینترنت ماهواره ای می توان به موارد زیر اشاره کرد :

> آب وهوا بر مسیر سیگنال اثر می گذارد:

شما باید انتظار اینترنت ضعیف را در صورت شرایط بد آب وهوایی نظیر بادهای شدید یا باران های طوفانی داشته باشید؛ بر این فرض که شما همیشه به اینترنت دسترسی دارید.

> تعرفه ی اینترنت ماهواره ای:

اینترنت ماهواره ای نسبتاً گران است.

اینترنت ماهواره ای استارلینک,مزایای اینترنت ماهواره ای,سرعت اینترنت ماهواره ایاینترنت ماهواره‌ ای در زمان ارسال دیتا، تاخیر ضعیف یا میزان پینگ بالایی دارد

> تاخیر ضعیف یا نرخ پینگ( ping) بالا:

اساساً نرخ پینگ و تأخیر با هم یکسان هستند، یعنی هر دو پس از گذشت مدت زمانی موجب ارتباط دو کامپیوتر، دستگاه، سرویس یا سرور در یک شبکه میشوند.

> محدودیت های پهنای باند:

پهنای باند بسیار زیادی در هر ماه خواهید داشت که پیش از این که ارتباطاتتان توسط ISP کم شود، میتوانید آن را استفاده کنید( سرعت آنرا کم می کند). بعضی از ISPها بجای آن پهنای باند روزانه انجام میدهند که اندکی بهتر است بدین دلیل که درصورت استفاده از پهنای باند خود، دیگر نباید بمدت یک ماه صبر کنید.

> سرعت ارسال و دریافت فایل:

نرخ پینگ در اینترنت ماهواره ای، به نحوه سرعت ارسال و دریافت فایل ها مربوط میشود. هنگامی که دیتایی توسط شما به فضا، ISP ارسال میشود و دوباره برمی گردد، اینترنت ماهواره ای با تأخیر ضعیف یا میزان پینگ بالایی مواجه میشود. به این ترتیب اگر به عنوان یک بازیکن بازی آنلاین هستید یا قصد استفاده از سرویس های VoIP را دارید، اینترنت ماهواره ای برایتان اینترنت مناسبی نمی باشد.

> VPNها با اینترنت ماهواره ای سازگار نیستند:

VPNها نیازمند مواردی همچون تاخیر کم و تنظیم پهنای باند زیاد می باشند و کاملا با چیزی که از طریق اینترنت ماهواره دریافت میکنید، مخالف است.

> انسداد های جزئی میتوانند سیگنال شما را تحت تأثیر قرار دهند:

مانع های کوچک نقش موثری در سیگنال ها دارند، ظرفتان باید به طرف جنوب( در جهت سایر ظروف ماهواره ای) قرار گرفته باشد و هر چیزی مانند شاخه ها یا ساختمان ها که در مسیر سیگنال ظرف شما قرار دارد، بر کیفیت سیگنال تاثیرگذار است. درصورت زندگی در جنگل، اینترنت ماهواره ای اصلاً برایتان مناسب نیست.

مزایای اینترنت ماهواره ای

- اینترنت ماهواره ای در مقایسه باdialup سریعتر است. البته این موضوع به شما بستگی دارد ولی میتوانید انتظار داشته باشید که سرعت ماهواره نسبت به dialup ۱۰ برابر تا ۳۵ برابر بیشتر باشد.

- یکی از مزایای اینترنت ماهواره ای اینست که نیازی به خط تلفن ندارید.

,مزایای اینترنت ماهواره ای,انواع اینترنت ماهواره ای,سرعت دانلود اینترنت ماهواره ایVPN‌ها با اینترنت ماهواره ای سازگار نیستند

- ارتباطات اینترنت ماهواره ای قابلیت استفاده از پهنای باند بالا را دارند، به همین منظور سرعت و کیفیت اینترنتتان نباید تحت تأثیر کاربران زیاد یا« اوج زمان استفاده» باشد.

گردآوری: بخش دیجیتال سرپوش

  • 19
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
مائوریستو موتا پائز بیوگرافی مائوریسیو موتا پائز؛ سرمربی والیبال

تاریخ تولد: ۲۶ مه ۱۹۶۳

محل تولد: ریو دو ژانیرو، برزیل

ملیت: فرانسه

حرفه: سرمربی والیبال

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴ تاکنون

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ویژه سرپوش