پنجشنبه ۲۹ شهریور ۱۴۰۳
۱۳:۵۲ - ۰۴ آبان ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۸۰۰۹۸۶
موبایل و تبلت

سرنوشت ۶۵۰ هزار گوشی موبایل که قرار بود وارد بازار شود چه شد؟

محمدجواد آذری جهرمی,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت
در حالیکه نزدیک به ۶۵۰ هزار گوشی موبایل ابتدای شهریور گذشته به خاطر تخلف در واردات توقیف شدند با گذشت ۲ماه هنوز این گوشی‌ها‌ به بازار تزریق نشده است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات روز گذشته گفت: برای رفع کمبود گوشی تلفن همراه در کشور قرار بود گوشی‌ها‌ی توقیفی رفع مشکل و به بازار عرضه شوند که تاکنون این کار عملیاتی نشده است.

 

این در حالی است که بازار همچنان از کمبود گوشی موبایل در رنج است و قیمت‌ها‌ هم تقریبا از سوی فروشنده‌ها‌ دولا پهنا به مشتری داده می‌شود.

 

آذری جهرمی روز گذشته در حاشیه نشست دولت به این موضوع اشاره کرد و نتوانست ناخرسندی خود را از تاخیر در ارائه گوشی‌ها‌ی توقیف شده به بازار پنهان کند. وی ضمن آنکه کمبود گوشی موبایل در کشور را تایید کرد گفت که برای رفع این مشکل باید مصوبات اجرایی شود.

 

ظاهرا بخشی از گیر کار آنجاست که وارد کنندگان گوشی قرار بود تسهیلات ارزی با قیمت مناسب دریافت کرده تا گوشی موبایل به میزان کافی و قیمت مناسب وارد بازار کنند که هنوز موفق به دریافت تسهیلات نشده‌اند. از سوی دیگر اما نه تنها این امر محقق نشده است بلکه مشکل ساختاری دیگری هم پدید آمده و آن تغییراتی است که در قالب بخشنامه‌ها‌ی گمراه کننده در بخش واردات اعمال شده است و واردکنندگان و حتی صادرکنندگان کالا را با مشکل روبرو کرده است.

 

وزیر ارتباطات تصریح کرده برای رفع کمبود گوشی در کشور، بایستی تسهیلاتی که توافق و مقرر شد پرداخت شود، انجام گیرد و تغییراتی که قرار بود درچارچوب موضوع واردات توسط مراجع مربوطه انجام شود،صورت پذیرد.

 

ماجرای گوشی‌ها‌یی که همچنان محبوس هستند

بیش از ۱۲۰ هزار گوشی تلفن همراه که واردکنندگان با وجود دریافت ارز دولتی آن را با نرخ آزاد عرضه کرده بودند توقیف شده است تا به پرونده متخلفان رسیدگی شود.

 

اوایل شهریور گذشته بود که رئیس اتحادیه فروشندگان تلفن همراه کشور اعلام کرد که بزودی گوشی‌هایی که در گمرک مانده بودند و گوشی‌هایی که توقیف شده اند به بازار عرضه می‌شوند اما از آن روز تا به امروز گوشی‌ها‌ی توقیف شده هنوز به بازار نیامده اند و همین امر باعث گلایه وزیر ارتباطات شده است.

 

بررسی‌ها‌ی خبرنگار آفتاب یزد نشان می‌دهد که از آن زمان تا به امروز قرار بوده ۶۵۰ هزار گوشی وارد بازار شود تا قیمت‌ها‌ شکسته شده و اقدامی به نفع مصرف کننده صورت بگیرد.

 

تخلف این واردکنندگان و ۴۰ شرکتی که در مظان اتهام بودند این بود که ارز ۴۲۰۰ تومانی گرفته بودند و گوشی‌ها‌ را با قیمت ارز هشت یا ده هزار تومانی به مردم می‌فروختند. چند روز بعد با پیگیری‌ها‌ی قضایی، مدیران ۳۸ شرکت وارد کننده موبایل دستگیر شدند و موبایل‌ها‌ی آنها هم ضبط شد تا زمانی که حکم دادگاه مدیران آن شرکتها مشخص شود.

 

گمرک: همه گوشی‌ها‌ در اختیار ما نیست

آن طور که وزیر ارتباطات گفته گوشی‌ها‌ی توقیف شده حتی می‌تواند شامل آنهایی باشد که در گمرک مانده است.مدیرکل واردات گمرک ۲۳ مهرماه یعنی تقریبا ده روز قبل گفته بود که ۱۰۰ هزار گوشی در گمرک ضبط شده و قول داد که تا اواخر هفته مراحل قانونی آن به اتمام برسد و وارد بازار شود که ظاهرا با اظهارات وزیر ارتباطات در روز گذشته مشخص شد که همین مقدار هم با وجود وعده‌ها‌ی داده شده وارد بازار نشدند.

 

اما بررسی‌ها‌ حاکی از آن است که اواخر مهرماه وزیر ارتباطات وعده داده بود که تکلیف ۵۰۰ هزار دستگاه موبایل به زودی روشن شده و وارد بازار خواهند شد اما در نهایت این اتفاق نیفتاد. طبق اظهارات آذری جهرمی مشخص نیست سرنوشت این گوشی‌ها‌ چه شده و چرا هنوز به بازار وارد نشده است.

 

کمبود گوشی موبایل در بازار به قدری محسوس بوده و هست که هفته قبل کمیجانی رییس صنف فناوران رایانه گفته بود ورود ۱۰۰ هزار گوشی موبایل به بازار دردی را دوا نمی‌کند اما مسئله وعده ورود ۶۰۰ هزار موبایل توقیفی به بازار است که هنوز تکلیف آن مشخص نشده است.

 

 

یک مقام گمرک هفته قبل گفته بود که ماجرای آن صدهزار گوشی در مراحل پایانی تشریفات قانونی و ترخیص است .

احمد خانی سخنگوی گمرک تکلیف آن ۶۰۰ هزار گوشی که هنوز به بازار وارد نشده را روشن کرد و گفت " آن گوشی هایی که وزیر وعده ورود آن به بازار را داده بود جزو گوشی های توقیف شده از سوی تعزیرات است که باید در خصوص آنها تصمیم گیری شود.

 

سرنوشت نافرجام گوشی‌های موبایل؟

بررسی ها نشان می دهد پرونده صدها هزار گوشی موبایلی که ما‌ه‌های قبل از سوی تعزیرات توقیف شده بودند در معاونت ها و شعب تعزیرات بوده و هنوز تکلیف آنها مشخص نشده است.

 

هفته گذشته رویداد ۲۴ با توکلی قاضی پرونده مرتبط با گوشی های توقیف شده تماس گرفت که وی گفت: پرونده تخلف و گرانفروشی واردکنندگان متخلف تلفن همراه دست من بود که رای تعدادی از واردکنندگان صادر شد و مابقی محکوم به گرانفروشی شدند. براساس میزان تخلفات صورت گرفته جریمه‌های نقدی در نظر گرفته شد که جریمه‌ها از ۲۰۰ میلیون تومان شروع شده و تا ۷ میلیارد تومان هم می‌رسد.

 

او درخصوص زمان توزیع تلفن‌های همراه ضبط شده از واردکنندگان گفت: وزارت صمت با هماهنگی دادگاه انقلاب مسئول پخش تلفن‌های همراه هستند و معاونت حقوقی تعزیرات استان تهران تنها رای به گرانفروشی و تخلفات آن‌ها داده است و مسئول توزیع آن‌ها نیست. با پیش کشیده شدن پای صمت به امر توزیع گوشی های توقیف شده مشخص می شود که پرونده این گوشی ها در تعزیرات مختومه شده است و اکنون وزارت صمت که آشفتگی های مدیریتی آن طی هفته های اخیر و با استعفای شریعتمداری به اوج رسیده و در حال حاضر نیز با سرپرست اداره می شود ، نقش به مراتب پر رنگ تری می تواند در توزیع این گوشی ها در بازار البته با هماهنگی دادگاه انقلاب ( بنا به اظهار توکلی قاضی پرونده تعزیرات) داشته باشد.

 

 

aftabeyazd.ir
  • 17
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش