چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۳۹ - ۰۳ بهمن ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۱۰۰۲۰۳
مسکن، راه، عمران

ركود مسكن ۴ ساله شد

اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,مسکن و عمران,وام مسکن

ركود مسكن انگار به اقتصاد چسبيده، حتي محرك‌هايي مثل وام و تسهيلات براي مردم و انبوه‌سازان هم نمي‌تواند خواب زمستاني ٤ ساله مسكن را آشفته كند. در حالي كه ماه‌هاي پاياني سال در حال سپري شدن است، اما هنوز بازار مسكن وارد روزهاي رونق خود نشده و مي‌توان گفت سكون و ثبات در اين بازار تداوم خاصي يافته است.

 

پيش از اين بسياري از فعالان بازار مسكن پيش‌بيني مي‌كردند كه بازار مسكن از نيمه دوم سال جاري رونق يابد و بالاخره بازار مسكن نيز از ركود سه ساله‌اش خارج شود، اما حالا با وجود اينكه در ماه‌هاي پاياني سال قرار داريم نه خبري از رونق هست و نه پيش‌بيني جديد براي خارج شدن مسكن از وضعيت ركود فعلي‌اش.

 

 گويا ديگر مسوولان و فعالان مسكن نيز اميدي به بازگشت رونق به اين بازار ندارند و به جاي پيش‌بيني‌هايي كه تحقق آن با اما و اگر همراه است، تنها به تحليل بازار مي‌پردازند اما همچنان اصرار دارند كه دولت مقصر اصلي ركود در بازار مسكن است.

 

 موضوعي كه حسن محتشم، رييس انجمن انبوه‌سازان مسكن و ساختمان تهران با اشاره به سهم ١٥ درصدي مسكن در اقتصاد كشور بر آن تاكيد مي‌كند و مي‌گويد: «مسكن وارد چهارمين سال ركود خود شده كه ناشي از ركود حاكم بر اقتصاد كلان كشور است. ركود مسكن ناشي از ركود اقتصاد كلان كشور است و اگر اين ركود ادامه پيدا كند تبعات منفي زيادي مثل بيكاري و بزهكاري در پي خواهد داشت. دولت بايد شرايط اقتصادي كشور را تغيير دهد چرا كه سياست‌هاي حاكم بر اقتصاد موجب ركود در بخش مسكن شده است.»

 

وي با اشاره به پيش‌بيني‌هاي قبلي ادامه داد: «دو سال پيش اعلام شد تا افق ١٤٠٤ سالانه بايد يك ميليون مسكن احداث شود، اگر چنانچه اين تعداد هم احداث مي‌شد عرضه و تقاضا با يكديگر برابر مي‌شد، اما متاسفانه آمارها حاكي از اين است كه هيچ زماني به اين عدد و آمار نرسيده‌ايم. مسكن سهم ١٥ درصدي از اقتصاد كشور را به خود اختصاص داده است، بنابراين دولت براي خروج از ركود بخش كلان اقتصاد كشور چاره‌اي جز اين ندارد كه بخش مسكن را رونق دهد اما باز هم تاكيد مي‌كنم كه بخش مسكن به تنهايي نمي‌تواند فعال و رونق بگيرد.»

 

فقط ١٠ درصد نوسازي انجام شد

رييس انجمن انبوه‌سازان مسكن و ساختمان تهران با بيان اينكه نوسازي بافت‌هاي فرسوده اگر چه در دستور كار دولت است و قرار بود سالانه ١٠ درصد اين اقدام انجام شود اما متاسفانه در حد زير ١٠ درصد موفقيت داشته است، تاكيد مي‌كند: «اين كار به نفع جامعه و ساخت و ساز كشور است، ‌در اين راستا انجمن انبوه‌سازان با همكاري يكي از زيرمجموعه‌هاي وزارت راه و شهرسازي (شركت عمران و بهسازي شهري) وارد مذاكره و همكاري شد و اين مجموعه بخشي از پلاك‌هاي فرسوده را در اختيار انبوه‌سازان قرار داده تا آن را نوسازي كنيم.»

 

محتشم با بيان اينكه شركت عمران و بهسازي زمين صفر را در اختيار انبوه‌سازان قرار مي‌دهد، به انتقاد از اين روال مي‌پردازد و مي‌افزايد: «پلاك‌هاي اعلام شده در منطقه سيروس است كه آنها را به اعضاي انجمن انبوه‌سازان اعلام كرده‌ايم.»

 

وي با بيان اينكه شروع كارها در ايران مشكل است اما پس از آن علاقه‌مندان بسيار زيادي وارد آن مي‌شوند، تصريح كرد: «ابتداي كار معمولا مقداري مانع است، مانند طرح مسكن مهر كه در ابتدا ساخت و ساز آن مشكل بود اما با ورود انبوه‌سازان ساخت و ساز سرعت گرفت.»

 

محتشم در واكنش به اظهارات وزير راه و شهرسازي مبني بر اينكه مسكن مهر انبوه‌سازان را پيمانكار كرد، گفت: «انبوه‌سازان پيمانكار نشدند، بلكه تعدادي پيمانكار جزو اعضاي انجمن انبوه‌سازان هستند كه به طور محدود وارد ساخت پروژه‌هاي مسكن مهر شدند.»

 

وي با بيان اينكه در مسكن مهر حدود ١٠ درصد انبو‌ه‌ساز با پول خودش كار كرده‌ است، تاكيد كرد: ‌آقاي وزير از اين انتقاد مي‌كرد كه چرا به مسكن مهر ورود پيدا كرده‌ايد؟ بنده پاسخ دادم كه وقتي اهرم‌هاي اقتصادي در دست دولت است، انبوه‌سازان چاره‌اي جز ورود به اين پروژه نداشتند. اگر ما نمي‌رفتيم همين تعداد ساخت و ساز هم انجام نمي‌شد، تعاوني‌هاي مسكن هم‌اكنون هم درگير طرح مسكن مهر هستند و كار را تمام نكرده‌اند.»

 

در حالي كه به نظر ميرسد تصميمات دولتي براي ارايه تسهيلات ساخت و ساز و تسهيلات نوسازي‌هاي بافت‌هاي فرسوده مي‌تواند چرخ لنگ مسكن را به حركت بيندازد كه اين امر مي‌تواند با رونق بازارهاي مختلف از جمله فولاد و سيمان و سنگ و...همراه باشد.

 

 حجم آهن‌آلات پلاسكو ٥/٢ برابر ساختمان‌هاي امروزي

در همين حال احمد مجيدي، معاون سابق وزير راه و شهرسازي با بيان اينكه تمام قوانين و مقررات مربوط به خودكفايي شهرداري‌ها در ٣٥ سال اخير اجرايي نشده است، گفت: در ساختمان ويران شده پلاسكو ٥/٢ برابر آهن‌آلات نسبت به ساختمان‌هاي امروزي به كار رفته بود. دو، سه برابر تيرآهن مورد نياز امروز براي ساخت اين سازه استفاده شده و يك سازه ايمن بوده اما مي‌بينيم با يك حادثه ساختمان مي‌سوزد.

 

وي با بيان اينكه هيچ ساختماني را نداريم كه در برابر وقوع زلزله ٧ ريشتري مقاوم باشد، افزود: تمام قوانين و مقررات براي خودكفايي شهرداري‌ها در ٣٥ سال اخير اجرايي نشده است از اين رو شهرداري‌ها چاره‌اي جز تامين منابع از هر طريقي هستند.

 

وي با اشاره به يك هفته زمان مي‌برد تا آواربرداري ساختمان پلاسكو انجام شود، تصريح كرد: كل امكانات شهر براي يك ساختمان بسيج شده است و هيچ معبري مسدود نيست ولي مي‌بينيم كه چه مشكلاتي براي آواربرداري وجود دارد.

 

وي با تاكيد بر اين‌كه بايد مردم را تشويق كنيم تا ساختمان‌هاي مقاوم در برابر زلزله‌هاي سنگين بسازند، ‌اظهار كرد: در همايش‌ها بايد واقعيت‌هاي جامعه را بيان كنيم. در همه كشورهاي پيشرفته همه خدمات در اختيار شهرداري‌هاست، ‌در ايران در قانون برنامه چهارم پيش‌بيني‌هايي در اين باره انجام شد اما هيچكدام از آنها اجرايي نشده است.

 

مجيدي با بيان اينكه گروه معماري شامل فضاي شهري، كيفيت معماري، سيما و منظر شهري، بافت‌هاي تاريخي، نشانه‌ها و نمادها در توسعه شهري است، افزود: مديريت شهري نيز شامل نظام پايدار مالي براي شهرها، ‌يكپارچگي شهري، ‌مديريت پسماند در شهرها، ارتقاي كيفيت خدمات در شهرداري‌هاست.

 

 

 

 

etemadnewspaper.ir
  • 15
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
ویژه سرپوش