چهارشنبه ۲۸ شهریور ۱۴۰۳
۱۲:۲۴ - ۱۷ آبان ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۸۰۴۴۷۱
بورس و سهام

بررسی وضعیت ورود به بورس تا پایان سال ۹۶

بورس,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,بورس و سهام

بورس، این تالار شیشه ای مظلوم که بارها و بارها گفته شده دماسنج اقتصاد کشور است، سالهاست تب و لرز دارد. هرچند این روزها دمای این تب رو به افول نهاده، اما برای رسیدن دمای این دماسنج به دمای اتاق، به سرمایه گذاری نیاز است. 

 

در کشورهای توسعه یافته، سرمایه گذاری در سیستم بانکی، محلی از اعراب ندارد و در واقع بانک تنها محل پس انداز و نگهداری از پول است. به جای آن خرید و فروش سهام در بورس و یا سایر موارد مانند خرید و فروش ارزهای دیجیتال تحت عنوان سرمایه گذاری شناخته می شود. 

 

حال اگر نگاهی به بازار سرمایه ایران بیاندازیم، متوجه خواهیم شد که شاخص کل بورس تهران از نیمه کانال ۷۷ هزار واحدی در ابتدای سال به انتهای کانال ۸۷ هزار واحدی رسیده و بسیاری از کارشناسان معتقدند که اکنون بورس در آستانه شکست سقف مقاومت تاریخی شاخص است. معنای ضمنی این عبارت این است که رونقی نوین در بورس قرار است رخ بدهد و نیمه دوم سال جاری را بهتر از سال های قبل سپری کند. 

 

در فرابورس نیز روند شاخص رو به صعود بوده و از ۸۸۰ واحد به ۹۶۸ واحد رسیده، شرکت های زیادی از ابتدای سال در این بازار عرضه شدند و شرکت هایی با صورت های مالی بنیادی مناسب در آستانه ورود به این بازار هستند. حال برای شناخت بهتر این بازار و نحوه ورود به آن در روزهای مانده تا انتهای سال ۹۶، با روزبه شریعتی، کارشناس بازار سرمایه گفت و گویی انجام دادیم. شریعتی در خصوص وضعیت روزهای باقیمانده سال جاری می گوید: کمتر از ۵ ماه به انتهای سال ۹۶ باقی مانده است و در عین حالی که شاخص کل به سقف تاریخی خود نزدیک 

 

می شود بسیاری از سهامداران حقیقی از شرایط بازار ابراز نارضایتی دارند. در سه سال گذشته رویکرد تحلیلی و سهامداری به سمت نوسان گیری و کوتاه مدتی سوق پیدا کرد و رخنه این عادت در سهامداران باعث شد بسیاری از افراد از رشد سهام شرکت های بزرگ عقب بمانند. 

 

بازار سرمایه، بازاری هوشمند است که به اتفاقات سیاسی و اقتصادی به سرعت واکنش نشان می دهد. این عوامل را می توان به دو دسته خرد و کلان تقسیم کرد. 

 

دسته ی اول، عواملی کلان هستند که به طور مستقیم بر شرایط سیاسی و منطقه ای ایران تاثیر می گذارد. کنگره آمریکا در کمتر از یک ماه دیگر نظر خود را در مورد برجام اعلام می کند. رد برجام یا درخواست برای مذاکره مجدد در مورد آن می تواند بر قراردادهای بین المللی شرکت های بورسی تاثیر گذارد. 

 

تشنج در منطقه که در حال حاضر با از سر گیری جنگ ما بین عربستان و یمن مجددا داغ شده است با رشد قیمت نفت همراه شده و شاید رشد نفت برای ایران که یک اقتصاد مبتنی بر نفت است خوشایند باشد، اما قطعا محافظه کاران را در حاشیه نگه می دارد و سرمایه گذاری آن ها را به سمت بازارهای کم ریسک سوق می دهد. 

سیاست های اقتصادی کلان کشورهای قدرتمند در بازارجهانی بر مراودات بین المللی کشور ما هم تاثیر خود را می گذراد. عواملی همچون انتخاب آ پاول به عنوان جانشین خانم یلن بر سکان فدرال رزرو در آمریکا که نظرات همسویی با ترامپ دارد قطعا بر آینده دلار و به تبع آن کامودیتی ها تاثیر بسزایی دارد. سیاست های حزب کمونیست چین در بحث ساخت و ساز و مقابله با تهدیدات احتمالی اقتصادی آمریکا قطعا بر قیمت فلزات رنگین و نفت تاثیر قابل توجهی می گذارد.

 

در انتظار بودجه 

شریعتی در ادامه از عوامل داخلی به نکاتی که باید توجه ویژه داشت صحبت می کند و می گوید:اعلام بودجه کشور تا کمتر از دو ماه دیگر به مجلس است که زمزمه های قیمت دلار در بودجه کشور برای سال ۹۷ بر حداقل ۷۰ درصد شرکت های بورسی تاثیر می گذارد. 

 

بحث معافیت مالیاتی تجدید ارزیابی ها مجددا به گوش می رسد. اگر دولت لایحه آن را به مجلس تقدیم کند می توان انتظار داشت مجموعه های بزرگی که دارایی های ثابت خود را با ارزش دفتری بسیار پایینی ثبت کرده اند اقدام به افزایش سرمایه از این محل کنند. 

 

وضعیت صنایع بورسی تا پایان سال

این کارشناس اقتصادی همچنین در خصوص نحوه عملکرد شرکت ها با توجه به وضعیت اقتصادی کشور تا پایان سال بیان کرد: عوامل خرد اقتصادی که در تصمیم گیری سرمایه گذاران باید مورد توجه قرار گیرد، تاثیر پذیری شرکت های صادراتی مانند پتروپالایشی ها و شرکت های مبتنی بر کالاهای اساسی به خصوص فلزات از قیمت دلار و همچنین از قیمت فلزات در دنیا و بورس کالاست که باید به آن نگاه ویژه داشت. به طور مثال قیمت ورق گرم فولاد مبارکه در بورس کالا با قیمتی بالاتر از ۲۵۰۰ تومان در هر تن معامله می شود که در صورت عدم ریزش قیمت فولاد در دنیا ( که به دلیل مسائل زیست محیطی در چین تولیدات رو به کاهش است) شرکت های این دسته می توانند در قیمت های مناسب برای سرمایه گذاری مناسب باشند. 

 

و یا گروه فلزات سرب و روی بالاخص شرکت هایی که تولید کننده شمش روی هستند بدلیل نرخ روی بالای ۳۲۰۰ دلار در تن در بورس فلزات لندن و ماندگاری در این قیمت می توانند گزینه های جذابی برای سرمایه گذاری در فرصت باقی مانده از سال باشند. گروه پتروشیمی و پالایشی هم از این دسته مستثنی نیستند. در گروه پتروشیمی شرکت های تولید کننده اوره و آمونیاک به دلیل جهش مناسب قیمت اوره جهانی(ایران در تاریخ ۲ نوامبر در قیمت بالاتر از ۲۸۰ دلار در هر تن به هند محصول صادر کرده است که این دسته از شرکت ها اوره ساز در بودجه های خود قیمت اوره را محدوده ی ۲۰۰ دلار فرض کرده اند ) در قیمت های مناسب این گروه برای سرمایه گذاری میان مدت ارزنده بنظر می رسند.

 

از دیگر پتانسیل هایی که برای سرمایه گذاری می توان به آن گوشه چشمی داشت، شرکت هایی هستند که به دلیل زیان تسعیر ارز ناشی ازبدهی های ارزی خود به دولت از گذشته و تسویه آن با نرخ فعلی هر سال زیان قابل توجهی شناسایی می کردند. مانند فولاد ارفع، پتروشیمی شیراز، تولید برق عسلویه مپنا می توانند با کمک ماده ۲۰ رفع موانع تولید از شر بدهی ارزی خود خلاص شوند.

 

در این میان مجموعه شرکت هایی هستند که بصورت تک سهم در گروه خود شرایط مناسبی دارند. به طور مثال در گروه غذایی مجموعه هایی وجود دارند که در صورت دریافت مشوق های صادراتی یا افزایش نرخ روغن می توانند سود قابل توجهی شناسایی کنند. 

 

جلسه پیش رو با حضور فعالان صنعت قند و شکر، لبنی، روغنی ها و وزیر محترم صنعت از عواملی مورد توجه برای سرمایه گذاران بازار سرمایه است، لذا افزایش نرخ شکر و یا اعطای یارانه به این گروه برای شرکت هایی که تاثیر آن را در صورت های پیش بینی خود ندیده اند، می تواند بسیار مناسب باشد. در نهایت می توان این گونه ابراز کرد که بهترین سرمایه گذاری در مدت باقیمانده با توجه به ریسک های سیاسی و اقتصادی کلان، تشکیل سبد سرمایه گذاری در گروه های عمدتا وابسته به دلار(صادراتی محور) و قیمت های جهانی فلزات و مشتقات نفتی می باشد که سودی بیشتر از سرمایه گذاری در بانک را عاید سهامداران کند.

 

 

ebtekarnews.com
  • 12
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش