پنجشنبه ۲۹ شهریور ۱۴۰۳
۱۱:۱۴ - ۲۴ شهریور ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۶۰۶۷۵۵
آموزش و پرورش

سامانه پایش ناوگان دانش آموزی افتتاح شد

ناوگان دانش آموزی,نهاد های آموزشی,اخبار آموزش و پرورش,خبرهای آموزش و پرورش
سامانه پایش ناوگان دانش آموزی (سپند) صبح امروز یکشنبه با حضور مسئولان دو وزارتخانه کشور و آموزش و پرورش به طور رسمی افتتاح شد.

مدیرعامل اتحادیه تاکسیرانی تاکسیرانی شهری کشور در حاشیه آیین افتتاح این سامانه به ایرنا گفت: در حوزه حمل و نقل دانش آموزی برخی مشکلات در حوزه مربوط به شهرداری ها و آموزش و پرورش وجود داشت؛ به دلیل اینکه این امور به صورت دستی انجام می‌شد و موجب نابسامانی‌ها و کاهش کیفیت خدمات رسانی می شد.

 

مرتضی ضامنی ادامه داد: در حوزه شهرداری ها و همینطور با همکاری آموزش و پرورش، با راه اندازی سامانه سپند به صورت برخط به دنبال ارائه خدمات برتر در حوزه حمل و نقل دانش آموزی هستیم و در این خصوص دستورالعملی از وزارت کشور دو ماه پیش به سازمان شهرداری ها ارائه شد. و اتحادیه تاکسیرانی امور اجرایی آن را برعهده گرفت.

 

وی خاطرنشان کرد: به منظور بهره برداری از سامانه سپند دوره های آموزشی از سوی شهرداری برگزار شد و بسیاری از شهرداری ها فعالیت های خود را در این زمینه آغاز کردند.

 

ضامنی اعلام کرد: راننده هایی که در این سامانه برای حمل و نقل دانش آموزان ثبت نام کنند باید از صلاحیت و سلامت جسمی و روانی برخوردار باشند.

 

وی ادامه داد: همچنین در این سامانه یک نرم افزار برای والدین طراحی شده است که دانش آموز خود را از مبدا تا مقصد رصد می کنند. همچنین چنانچه افرادی که ارائه خدمت می‌کنند، صلاحیت لازم را نداشته باشند از سیستم خارج می شوند.

 

ضامنی اعلام کرد: این سامانه در حال حاضر در تهران اجرایی شده است و در شهرهای دیگر نیز در آینده اجرایی می‌شود. زیرساخت های آن نیز فراهم شده است.

 

سامانه متمرکز حمل و نقل دانش آموزی سپند توسط دو وزارتخانه کشور و آموزش و پرورش طراحی شده است. یک دوره آموزشی برای عوامل اجرایی و همچنین گردهمایی آموزشی توجیهی سرویس مدارس و معرفی این سامانه برای انجمن های اولیا و مربیان سراسر کشور برگزار می‌شود.

 

* قرارداد سرویس مدارس بر اساس سامانه سپند باشد

مدیرعامل اتحادیه تاکسیرانی شهری کشور گفت: بر اساس دستورالعمل ابلاغ شده از سوی دو وزارتخانه کشور و آموزش و پرورش مدارس ‌باید از طریق سامانه سپند، قرارداد سرویس ناوگان حمل و نقل دانش آموزی را انجام دهند.

ضامنی در حاشیه افتتاح سامانه سپند در نشست خبری با خبرنگاران افزود: هرگونه بکارگیری سرویس حمل و نقل دانش آموزی خارج از این سامانه تخلف است و بکارگیری و استفاده از این سامانه شامل تمام مدارس دولتی و غیردولتی می شود.

 

وی ادامه داد: با پدیده ای مواجه هستیم که برخی از والدین خارج از رویه سرویس های رفت و برگشت برای فرزندان خود انتخاب می‌کنند که در آینده با مشکلاتی نیز مواجه می شوند؛ بنابراین به والدین توصیه می شود که از اینگونه سرویس ها استفاده نکنند و تنها از سرویس هایی که در این سامانه از طریق شرکت های معتبر معرفی می شود، استفاده کنند.

 

ضامنی گفت: در خصوص حمل و نقل دانش آموزی تکالیفی برعهده شهرداری ها و همچنین وزارت آموزش و پرورش است و شهرداری ها موظف هستند که ناوگان مورد نیاز با استفاده از راننده مناسب که از سلامت جسم و روان مناسب برخوردارند، در حوزه حمل و نقل عمومی به مدارس معرفی کنند.

 

وی ادامه داد: شرکت هایی که مجاز به گرفتن سرویس مدارس هستند، در سامانه سپند ثبت نام می کنند و مدارس هم از بین این شرکت ها سرویس مورد نظر خود را برای حمل و نقل دانش آموزی انتخاب می کنند.

 

مدیرعامل اتحادیه تاکسیرانی کشوری افزود: در حال حاضر استفاده از تکنولوژی برخط برای ناوگان حمل و نقل عمومی و به خصوص ناوگان حمل و نقل دانش آموزی برای ارتقای کیفیت ضروری است.

 

ضامنی گفت: داشتن گواهینامه پایه دو رانندگی، گواهی سوءپیشینه، عدم اعتیاد به مواد مخدر و سلامت و جسم روان از شرایط رانندگانی است که در سامانه سپند عهده دار سرویس مدارس می شوند و همچنین خودرو این افراد باید از سلامت کامل فنی برخوردار باشد. 

 

وی در مورد هزینه های پرداختی سرویس مدارس نیز تصریح کرد: هزینه سرویس مدارس بر اساس قوانین شهرداری و زیرنظر شورای شهرها نرخ گذاری می شود و کارگروه ماده ۱۸ نیز بر این امر نظارت دارد. 

 

مدیرعامل اتحادیه تاکسیرانی کشوری در مورد وقوع حوادث رانندگی در سرویس مدارس نیز گفت: رعایت نکردن استانداردهای لازم برای سلامت فنی خودرو و استفاده بیش از اندازه از ظرفیت خودرو موجب ایجاد حوادث رانندگی ناگوار در سرویس مدارس بوده است که در آینده با بکارگیری سامانه سپند، رعایت سلامت خودرو، بررسی برگه معاینه فنی خودرو و همچنین مراقبت والدین دانش آموزان و مدارس از طریق این سامانه می توانیم در آینده شاهد کاهش اینگونه حوادث باشیم. 

 

* مدیران مدرسه اجازه بستن قرارداد با افراد حقیقی و غیرمجاز برای سرویس مدارس را ندارند 

مدیرکل دفتر انجمن اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش نیز گفت: مدیران مدرسه اجازه ندارند با افراد حقیقی و غیرمجاز برای حمل و نقل دانش آموزان قرارداد ببندند. 

 

نورعلی عباس پور افزود: راه اندازی سامانه سپند، اقدام بزرگی است که امسال با همکاری وزارت کشور و آموزش و پرورش در بحث حمل و نقل دانش آموزی انجام می شود. در گذشته مشکلاتی وجود داشت و کارها در حوزه حمل و نقل دانش آموزی به صورت دستی انجام می‌شد و عوامل انسانی نیز دخیل بودند اما به واسطه این سامانه این مشکلات به حداقل خواهد رسید و این سامانه مسیر را برای خانواده‌ها، رانندگان و مدیران مدرسه هموار می کند. 

 

مدیرکل دفتر انجمن اولیا و مربیان آموزش و پرورش اظهار داشت: حمل و نقل جمعیت قابل توجهی از دانش آموزان با سرویس مدارس صورت می گیرد و حتی برخی از آنها نیز از سرویس‌های غیرمجاز استفاده می‌کنند؛ اما امسال به گونه‌ای برنامه ریزی شده است که مدیران مدرسه نمی‌توانند با افراد حقیقی و افرادی که مجاز نیستند، قرارداد ببندند و حتما باید قرارداد آنها با شرکت‌های حمل و نقل باشد و این شرکت‌ها نیز باید معیارهای آموزش و پرورش را داشته باشند. 

 

عباس پوراضافه کرد: در بکارگیری ناوگان حمل و نقل دانش آموزی ملاک‌ و معیارها در خصوص مسائل اخلاقی و تربیتی درنظرگرفته شده است و افرادی که به عنوان رانندگان این ناوگان انتخاب می‌شوند، باید این شرایط را داشته باشند همچنین هر مدرسه و واحد آموزشی چنانچه رضایتی از شرکت یا راننده نداشته باشد، در هر مرحله می‌تواند قرارداد را فسخ کند. 

 

عباس پور به دو مبحث نظارتی و فرهنگی که وزارت آموزش و پرورش در ناوگان حمل و نقل دانش آموزی برعهده دارد، اشاره کرد و گفت: در زمانی دانش آموزان در سرویس مدارس هستند، رانندگان در برخی شهرها که از رادیو سرویس برخوردارند با استفاده از این سیستم و همچنین سی دی های آموزشی مجاز، برنامه های مشاوره ای با رویکردهای تربیتی به دانش آموزان ارائه می دهند. 

 

مدیرکل دفتر انجمن اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش افزود: فعالیت‌های فرهنگی در سرویس مدارس می‌تواند پیام‌های تربیتی برای دانش آموزان داشته باشد و باید از ظرفیت هر حوزه‌ای که می‌تواند در این راستا کمک کند نیز استفاده شود. 

 

  • 14
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۱۱
جدیدترین
قدیمی ترین
باسلام کاملا موافقم و از تمامی کارشناسان و دست اندر کاران ممنونم
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش