جمعه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۳:۳۹ - ۲۴ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۶۲۵۵
مشاوره پزشکی

انحراف پا پرانتزی در درازمدت ممکن است باعث ایجاد آرتروز شود

پا پرانتزی,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی
عضو هیئت مدیره انجمن جراحی زانو، آرتروسکوپی و آسیب های ورزشی، گفت: انحراف پا پرانتزی به دلیل اینکه وزن بدن از وسط زانو رد نمی شود در درازمدت ممکن است باعث ایجاد آرتروز شود.

به گزارش مهر، دکتر امین مرادی در آستانه پنجمین کنگره بین المللی دو سالانه انجمن جراحی زانو، آرتروسکوپی و آسیب های ورزشی، اظهارداشت: هدف اصلی این کنگره جراحان ارتوپدی، متخصصان پزشکی ورزشی و متخصصان مرتبط با پزشکی ورزشی از جمله متخصصان توانبخشی، فیزیوتراپیست ها و سایر کارکنان مرتبط پزشکی خواهند بود تا در زمینه جراحی زانو و آرتروسکوپی مفاصل و تمام جوانب آسیب های ورزشی، همچنین در زمینه روش های درمانی محافظه کارانه و تکنیک های جراحی و مداخلات درمانی با کمترین میزان تهاجمی، دانش خود را گسترش داده و مهارت های جراحی خود را ارتقا بخشند.

وی ادامه داد: میلیون ها نفر در سراسر جهان به استئوآرتریت زانو مبتلا هستند که یکی از شایع‌ترین دلایل ناتوانی عضلانی اسکلتی محسوب می شود. مدیریت موفق استئوآرتریت زانو به شناخت نشانه های اولیه، تشخیص دقیق و درمان مناسب بستگی دارد.

این متخصص خاطرنشان کرد: آرتروز زانو در حقیقت تخریب و فرسایش مزمن غضروف مفصلی زانو است. غضروف مفصلی روی استخوان های مفصل زانو (پشت کشک زانو، پایین استخوان ران و بالای استخوان درشت نی) را می پوشاند. این غضروف در زمان بروز آرتروز زانو دستخوش تغییراتی تدریجی می شود، خاصیت کشسانی خود را از دست می دهد، به مرور سخت و سفت می شود، ترک بر می دارد و حین انجام فعالیت یا در اثر ضربه راحت تر از پیش آسیب می بیند و فرسوده می شود. بنابراین چون استخوان ها نمی توانند به سهولت روی غضروف ناهموار حرکت کنند، استخوان تحریک می شود و باعث زانو درد می گردد.

مرادی بیان کرد: در صورتی که تخریب غضروف مفاصل که بافت زنده‌ای هستند بیشتر از میزان بازسازی آن باشد ، زانو دچار آرتروز شده و به صورت آبشاری تخریب صورت می‌گیرد.

عضو هیت مدیره انجمن حراحی زانو، آرتروسکپی و آسیب های ورزشی، اظهار داشت: در صورتی که تخریب غضروف در مرحله اولیه باشد امکان درمان آرتروز زانو وجود دارد اما وقتی میزان تخریب بیشتر از حد باشد ، آرتروز دیگر درمان ندارد و فقط باید پیشگیری کرد یا  مانع از گسترش آن شد که حداقل فرد بتواند به زندگی روزمره خود ادامه دهد.

وی افزود: در مراحل اولیه آرتروز، حرکات ناگهانی و نادرست در مفصل زانو باعث بروز درد و تورم در زانو می شود که اگر با داروهای ضد التهابی و یک دوره درمان غیر جراحی و فیزیوتراپی ۲ الی ۳ ماهه می‌توان مشکل را حل کرد.

مرادی خاطرنشان کرد: بیشتر مراجعات جوان ها به پزشک، بیماری کندرو مالاسی یا نرم شدگی و ساییدگی غضروف کشکک زانو است که با خم کردن زانو، صدای خش خش صدا از زانو شنیده می شود که پیش زمینه آرتروز است و با تغییر شیوه زندگی و ورزش مناسب و یا درست گرم کردن بدن و روی نیاوردن سریع به برخی از ورزش ها می‌توان این نوع مشکل زانو را برطرف کرد . فیزیو تراپی و آب درمانی زیر نظر پزشک متخصص نیز در این امر تاثیرگذار است.

عضو هیت مدیره انجمن حراحی زانو، آرتروسکپی و آسیب های ورزشی در پاسخ به این پرسش که چه راهکاری برای پیشگیری از آرتروز زانو وجود دارد، گفت: برای پیشگیری از آسیب زانو باید از خم کردن طولانی مدت زانو، بالا و پایین رفتن زیاد از پله مخصوصا پله بلندتر از حد استاندارد، بالا و پایین رفتن زیاد در مسیرهای دارای سراشیبی و به طور کلی هر حرکتی که در زانو فشار زیاد و درد ایجاد کند، باید پرهیز کرد.

مرادی افزود: عضله چهار سر زانو را که در حقیقت مثل بالشتک زانو است باید تقویت شود تا نیرو ی کمتری وارد غضروف زانو شود و از وارد آمدن نیروهای ناگهانی به زانو خودداری گردد. هر چند عضله چهار سرزانو تقویت شود، احتمال بروز آرتروز کمتر می گردد.

این متخصص ارتوپدی اظهار کرد: انحراف پا پرانتزی به دلیل اینکه وزن بدن از وسط زانو رد نمی شود در درازمدت ممکن است باعث ایجاد آرتروز در فرد شود. البته همه افراد دارای پای پرانتزی نیاز به درمان ندارند، مگر اینکه باعث ایجاد درد یا مشکل شود. در این صورت فرد باید به پزشک متخصص مراجعه کند تا درمان های لازم صورت گیرد.

مرادی در مورد ارتباط چاقی با آرتروز زانو، گفت: افزایش وزن با وارد آوردن نیروی زیاد به مفصل زانو موجب ایجاد آرتروز می‌شود که با کاهش مصرف مواد غذایی و ایجاد تحرک لازم و  انجام ورزش های مناسب می توان به وزن ایده آل رسید .

وی افزود: متاسفانه تعداد کسانی که به مطب متخصص زانو مراجعه می‌کنند بیشتر شده است. شاید یکی از علل آن شیوه زندگی نامناسب باشد که موجب بالا رفتن وزن و ضعف عضلات  اطراف مفصل زانو  و در نهایت موجب باعث تخریب غضروف زانو می شود. اگر می‌خواهید  از آرتروز پیشگیری کنید  با شروع درد در ناحیه زانو حتما به متخصص مراجعه کنند زیرا در مرحله ابتدایی می توان تا حدودی جلوی تخریب مفصل را گرفت و مشکل را برطرف کرد. همچنین در صورت احساس قفل شدن و یا بی ثباتی در زانو و نیز وجود انحراف در اندام داشتید به پزشک  متخصص مراجعه کنید. در درازمدت انجام ورزش هوازی و شنا می تواند به درمان  آرتروز کمک کند.

پنجمین کنگره بین المللی دو سالانه انجمن جراحی زانو ، آرتروسکوپی و آسیب های ورزشی ۲۵ تا ۲۸ بهمن ۹۶ در مرکز همایش های بین المللی جزیره کیش با حضور متخصصان جراحی زانو از ۵ قاره جهان در حال برگزاری است.

  • 16
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
ویژه سرپوش