دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۸۰۱۵۰

شرایط کاشت آلوئه ورا و انواع روش های آن

کاشت آلوئه ورا,روش کاشت آلوئه وراکاشت آلوئه ورا
آلوئه ورا به عنوان یکی از گیاهان بسیار پرخاصیت شناخته شده که در امراض مختلف استفاده می شود. شما می توانید این گیاه را از مغازه تهیه کنید یا برای کاشت آن در خانه اقدام کرده و خودکفا باشید. در ادامه این مطلب سرپوش به روش کاشت آلوئه ورا اشاره شده است.

کاشت آلوئه ورا:

درصورتی که می خواهید جعبه کمک های اولیه منزل را از کرم و ژل های دستساز گیاهی پر کنید پیشنهاد می کنیم به کاشت آلوئه ورا فکر کنید، این گیاه منعطف، کم توقع و وجودی پرخیر و برکت دارد. این گیاه علاوه بر ظاهر زیبا می تواند فضایی سبز و دلنشین برای منزل ایجاد کند، شما می توانید از آلوئه ورا بخشی از نیازهای بهداشتی خود را برطرف کرده و اسموتی و نوشیدنی های جذاب آماده کنید تا خستگی یک روز کاری از بدنتان خارج شود. 

شرایط کاشت آلوئه ورا:

آلوئه ورا از جمله گیاهانی است که در نواحی گرمسیر رشد می کند، بیشترین رشد این گیاه در شرایط دمایی مطلوب صورت می گیرد. 

دمای مورد نیاز آلوئه ورا:

برای کاشتن آلوئه ورا شما نیاز به دمای ۱۷ تا ۲۴ درجه سانتی گرا دارید، این دمای مطلوب باید فراهم شود زیرا آلوئه ورا به سیکل دمانی نامطلوب مثل سرما یا گرما بیش از اندازه واکنش می دهد. پس برای با طراوت نگه داشتن گیاه باید دمای مذکور رعایت شود. 

نور مستقیم از پارامترهای دیگر آلوئه وار است به همین دلیل توصیه می شود که گیاه چند ساعت بیرون از محیط منزل در معرض نور مستقیم خورشید قرار بگیرد. 

کاشت آلوئه ورا,شرایط کاشت آلوئه ورادمای مورد نیاز برای کاشت آلوئه ورا

آبیاری:

آلوئه ورا در دسته گیاهان مقاوم قرار داد، پس به آب کمی برای رشد احتیاج خواهد داشت، پس مانند کاکتوس های صخره ای عمل می کند. بازه زمانی آبیاری این گیاه هر ۱۲ تا ۱۴ روز یکبار است، همچنین به گونه آبیاری را انجام دهید که خروج آب از گلدان مشاهده نشود. 

غرقابی شدن برای آلوئه ورا بسیار نامطلوب خواهد بود، به همین دلیل همیشه باید زیر گلدانی را خالی کنید. زمان آبیاری توجه داشته باشید که به صورت کامل خشک شده باشد. میزان آبیاری در فصول سرد کمتر از این میزان شده و به هر سی روز یک بار می رسد.

کوددهی برای گیاه آلوئه ورا:

برای آلوئه ورا از کودها ضعیف و رقیق استفاده می شود، کودهای ضعیف در نوع ۱۰-۴۰- ۱۰ آماده می شوند. در صورتی که خاک مورد استفاده برای کاشت از موادمغذی خالی است بهتر است کوددهی را ماهی یکبار از ابتدای بهار تا انتهای تابستان انجام دهید. برای گیاهانی که در فضای بیرون از منزل کاشته می شوند، از کودهای گرم یا ارگانیک استفاده کنید.

خاک مورد استفاده برای آلوئه ورا:

کاشت آلوئه ورا را با گلدان های سفالی انجام دهید، برای این گیاه از خاکی با ۴۰ درصد پولیت یا ماسه به همراه خاک برگ استفاده کرده و بین سایز گلدان و گیاه هم تناسب برقرار کنید. 

تعویض گلدان:

تعویض گلدان باید هر یک سال انجام شود، بعد از گذشت یکسال زمانی که گیاه تا حدی رشد کرد؛ نیاز به فضای لازم برای ادامه دادن دارد. در حین تعویض گلدان باید به زهکشی گیاه بسیار توجه شود، درصورتی که حالت منجلابی ایجاد شود منجر به پوسیدگی گیاه خواهد شد. 

تعویض گلدان باید هر یک سال یک بار انجام شود. بعد از گذشت یک سال ریشه ها در حدی رشد کرده اند که فضای لازم برای رشد نیاز دارند. این خاصیت نیز حکایت از خشکی پسند بودن آلوئه ورا دارد.

کاشت آلوئه ورا,کاشت آلوئه ورا در گلدانکاشت آلوئه ورا و زمان تعویض گلدان

نحوه تکثیر آلوئه ورا:

برای تکثیر دادن گیاه آلوئه ورا بهترین روشی که می توان استفاده کرد؛ پاجوش است. این پاجوش ها هر ۶ ماه یک بار در کنار گیاه رویت می گردند. محل رویش این پاجوش ها در قاعده گیاه می باشد.

کاشت آلوئه ورا در گلدان:

کاشتن گیاه آلوئه ورا در منزل به هیچ دانش خاصی نیاز ندارد، این گیاه به قدری منعطف و کم توقع است که از پا درآوردن آن هنر و مهارت زیادی می طلبد، پس اگر زمانی حوصله و وقت کافی برای سروکله زدن با گیاهان حساس را نداشتید می توانید به آلوئه ورا نگاهی نو داشته باشید. کاشتن آلوئه ورا برای شما بسیار مناسب خواهد بود، دو روش برای آن وجود دارد که هر کدام از آنها شما را به برگ‌های سبز گوشتی و عصاره‌های شفابخش آلوئه ورا می‌رساند.

کاشت آلوئه ورا از طریق بذر:

اولین و مرسوم ترین روشی که برای کاشت آلوئه ورا در خانه استفاده می شود؛ بذر گیاه است. بهترین زمان برای کاشت هم فصل بهتر است. درصورتی که از بذر برای کاشت استفاده کردید باید وقت و حوصله بیشتری به خرج دهید تا گیاهتان جوانه بزند. مراجا لازم برای تکثیر آلوئه ورا به شرح زیر می باشد:

در ابتدا باید یک گلدان مناسب را انتخاب کنید، بعد از آن گلدان خود را با سبک ترین و حاصلخیزترین خاکی که می شناسید پر کرده و آن را آبیاری کنید، سپس خاک را با دست فشار داده تا حالتی سفت و محکم به خود بگیرد. 

بذر را در عمق یک سانتی متری خاک قرار دهید و تلاش کنید با استفاده از دست آن را فشار دهید تا بذر به خاک بچسبد. 

در مرحله بعد پوشش نایلونی روی گلدان بگذارید به خاطر داشته باشید که زمان جوانه‌زدن گیاه، باید آن را مرطوب نگه دارید. بنابراین نایلونی را انتخاب کنید که ضمن به‌جریان‌انداختن هوا، به حفظ رطوبت گیاه هم کمک کند

بعد از اینکه گیاه شما جوانه زد پوشش نایلونی را برداشته و اجازه دهید تا گیاه به خوبی نفس بکشد و در هوای آزاد عادت کند، آلوئه ورا برای جوانه زدن به زمانی حدود ۱ الی ۶ ماه نیاز دارد، پس باید حوصله به خرج دهید. بعد از جوانه زدن آلوئه ورا دیگر به آبیاری نیاز نخواهید داشت. 

در مرحله آخر با انتقال نهال های جوان به گلدانی دیگر کار شما تمام شده است. برای جدا کردن ساقه های جوان از مادر نباید عجله کنید، نهال جوان شما حتما باید ارتفاع سه سانتی متری داشته باشد تا بتوانید آن را جدا کنید. 

کاشت آلوئه ورا,کاشت آلوئه ورا از طریق بذرکاشت آلوئه ورا از طریق بذر

تکثیر آلوئه ورا با پاجوش:

استفاده از پاجوش های نیز یکی از روش های مرسوم کاشت آلوئه ورا در منزل است. برای افرادی که به تکثیر آلوئه ورا در منزل علاقه دارند این روش هم گزینه مناسبی خواهد بود. جداسازی پاجوش باید از قسمت های تحتانی صورت بگیرد، سپس قسمت جدا شده دو مدت ۲ تا ۳ هفته رشد خواهد کرد. در صورتی که خواستید از پاجوش استفاده کنید باید مراحل زیر را طی کنید:

ابتدا گلدانی مناسب برداشته و دو سوم از حجم آن را با خاک سبک پر کنید. گیاهی با برگ های سالم و قوی را انتخاب کنید و با نهایت وسواس و دقت پاجوش های آن را جدا کنید. درصورتی که پاجوش زمان جدا کردن زخمی یا پاره شود؛ باید مجددا به آنها زمان داده شود تا ریشه ای سالم و زنده تولید کنند، بعد از ترمیم ریشه‌های آسیب‌دیده می توانید آن‌ها را به خاک گلدان بسپارید.

پاجوش ها را داخل گلدان قرار داده و یک سوم آن را با خاک گلدان پر کنید. هفته اول کاشت شما باید به صورت پی درپی آبیاری، نور و دما را تنظیم کنید، بعد از آن، از میزان آبیاری گیاه کم کنید.

کاشت آلوئه ورا در گلخانه:

زمانی که از خواص درمانی آلوئه ورا صحبت می شود، اولین موردی که ذهن فرد را درگیر می کند؛ راه اندازی یک کسب و کار کوچک اما پرسود است. این مورد ایده خوبی خواهد بود زیرا هم فال است و هم تماشا! 

آلوئه ورا برخلاف سایر گیاهان گلخانه ای به امکانات و تجهیزات زیادی ندارد، به عبارتی شما خواهید توانست با حداقل امکانات به کاشت و پرورش گیاه محبوب و پرطرفداری اقدام کنید. بین روش کاشت آلوئه ورا در خانه و کاشت آن در گلخانه، تفاوت چشمگیری وجود ندارد، تنها تفاوتی که می توان در این دو یافت وقتی است که باید برای رشد و پرورش گیاه خرج کرد. بدون شک وصعت و فراوانی آلوئه ورا در گلخانه با زمان و وقت بیشتری نیاز دارد.

کاشت آلوئه ورا,کاشت آلوئه ورا در گلخانهکاشت آلوئه ورا در گلخانه

در ادامه به نکاتی اشاره شده است که شما را در کاشت گلخانه ای آلوئه ورا کمک می کند و موجب سوددهی بیشتر شما خواهد شد:

روش های بسیاری برای کاشت آلوئه ورا در سطح گلخانه ای وجود دارد اما مقرون به صرفه ترین و بهترین آن استفاده از پاجوش خواهد بود.

پاجوش ها را با فاصله مناسب از یکدیگر بکارید، زیرا رشد سریع قدی این گیاهان سبب می شود ساقه هایی بلند تولید شوند، پس بین هر پاجوش ۵۰ سانتی متر فضای خالی قرار دهید. 

بهترین زمان برای انتقال پاجوش به زمین اصلی فصل پاییز است، پس باید دقت داشته باشید که حداقل یک سال از رشد مطلوب گیاه باید گذشته باشد تا آن را به زمین اصلی منتقل کنید.

بهترین دما برای کاشتن آلوئه ورا در گلخانه ها بین ۱۷ تا ۲۴ درجه سانتی گراد است، پس گاهی لازم است برای مناطق سردسیر از هیتر صنعتی و در مناطق گرمسیر از هواکش‌های مخصوص استفاده شود. 

بهترین سیستم آبیاری استفاده از نوع قطراه ای و نوار تیپ است که در فصل گرما هفته‌ای یکبار و در فصل سرما هر دو هفته یکبار آبیاری کفایت می‌کند.

سقف گلخانه را بیاد به گونه ایجاد کنید که علاوه بر جریان هوا، از تابش مستقیم نور به آلوئه ورا جلوگیری کند. 

در میان گیاهان مختلف گلخانه‌ای، آلوئه ورا نسبت به آفت بسار مقاوم است، با این ‌وجود فرآیند کوددهی به بوته‌ها می‌تواند آن‌ها را برای همیشه شاداب و باطراوت باقی نگه دارد.

بهترین کودی که می توانید در این زمینه استفاده کنید؛ کود مایع E است. این نوع کود باکتری های مفید را فعال کرده و رشد بیشتر آلوئه ورا را موجب می شود. 

گردآوری: بخش علمی سرپوش

  • 9
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
ویژه سرپوش