سه شنبه ۰۱ خرداد ۱۴۰۳
۱۹:۴۷ - ۱۴ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۳۸۷۹
فرهنگ و رسانه

به بهانه اظهارات اخیر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ؛

رسانه ها و رسالت انسجام بخشی

انسجام بخشی,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,رسانه
حضور آگاهانه و پرتلاش رسانه ها و نقش پررنگ شخصیت ها از جناح های مختلف سیاسی در تنویر و روشنگری افکار عمومی، به مثابه پادزهری در برابر تهدیدآفرینان امنیت بود که وحدت ملی و انسجام اجتماعی را نشانه گرفته بودند.

به گزارش  ایرنا، اعتراضات اخیر که در برخی شهرهای ایران طی چند روز گذشته اتفاق افتاد، رفته رفته شکل خشن و تند به خود گرفت. در این میان برخی کانال ها و شبکه های معاند نظام با دمیدن در آتش فتنه و دامن زدن به کنشگری های تند، فضا را به سمت آشوب پیش بردند. 

 

بر این اساس رسانه های اپوزیسیون و برانداز با تمام توان به میدان آمدند تا فضای اجتماعی و سیاسی را ملتهب کرده و با دامن زدن به شایعات و جریان سازی نقش پیشرو و پیشگام در وقایع به عهده بگیرند. 

 

با این حال رسانه های داخلی با تنویر افکار عمومی و روشنگری ها توانستند، گوی سبقت را از رسانه های معاند ربوده و فضای غبارآلودی که بیگانگان ساخته بودند را کنار زنند.

 

روزچهارشنبه ۱۳ دیماه، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پس از جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران با بیان این که رسانه ها وظیفه خود را در اتفاقات اخیر به خوبی ایفا کردند، گفت: رسانه ها به سرعت فضای دقیق اجتماعی کشور را دریافتند و مسیر را در فضای وحدت و انسجام اجتماعی پیش بردند.

وی درباره نقش رسانه ها برای آرام کردن جامعه در اتفاقات اخیر، اظهار کرد: در شرایطی قرار داریم که امنیت به عنوان نقطه مزیت اجتماعی ما است و این مزیت منطقه ای و جهانی ایران است، بسیاری تلاش دارند این نقطه مزیت را به نقطه تهدید تبدیل کنند.

در این زمینه به ذکر چند نکته می پردازیم:

 

۱- رسانه ها امروز نقش بی بدیلی در شکل دادن به افکار عمومی بازی می کنند. شاید با کمی اغراق بتوان گفت که نگاه مردم را رسانه ها می سازند. 

 

در واقع با گسترده شدن عرصه فناوری های نو، مرزها در جهان معنای جدیدی یافته است. همزمان، زمان و مکان نیز در حال فشرده شدن هستند و جغرافیای تازه ای در دنیا شکل گرفته است. به باور کارشناسان اگر در سال های دهه ۷۰ میلادی، خبرگزاری های بزرگی همچون «آسوشیتدپرس»، «رویترز»، «یونایتدپرس» و ... جریان اصلی اطلاع رسانی (Main Stream) خبری بودند، امروز بر این امر تاکید می شود که شبکه های اجتماعی، جریان اصلی اطلاع رسانی و جریان سازهای خبری این حوزه هستند.

 

ما اکنون در میانه نوعی از انقلاب صنعتی در عرصه رسانه ها هستیم. در مرکز این انقلاب گسترش روزافزون رسانه های اجتماعی و ابزارهای الکترونیکی همچون رایانه و تبلت قرار دارند که به عنوان مصرف کننده تقاضا یا جمع آوری کننده خبرها و نشردهنده آن عمل می کنند.

 

هر چند دگرگونی هایی به سرعت در صنعت خبر رخ می دهد و در این بین شبکه های اجتماعی نقش مهمی یافته اند اما نمی توان از نقش رسانه های اصلی غفلت کرد و آنها را نادیده انگاشت. 

 

بر همین اساس این رسانه ها به علت خبر رسانی صحیح و به موقع می توانند به تنویر افکار عمومی بپردازند و شایعه سازی و خبرپراکنی های برخی از شبکه های اجتماعی را خنثی کنند. بنابر این رسانه های اصلی از رسالت مهمی در عرصه خبر رسانی برخوردار هستند.

 

۲- «آزادی» و «مسوولیت» اساس کار رسانه ها را شکل می دهند. رسانه ها ضمن اینکه از آزادی تضمین شده در قوانین مدون کشورها برخوردارند در ازای برخورداری از این آزادی مسئولیت هایی هم دارند.

 

این آزادی و مسئولیت را می توان به مثابه حق وتکلیف دید. حق و تکلیفی که رابطه دوسویه دارند؛ به طوری که هر جا حق باشد به طور حتم تکلیف هم خواهد بود و هر جای تکلیفی باشد حقی نیز متصور می شود، به عبارتی دیگر حق و تکلیف از هم جدا نیستند. پس حق در واقع نوعی امتیاز و اختیار است ولی تکلیف وظیفه ای است که بر عهده دارنده حق است. 

 

مسئولیت، نتیجه تکلیف است و کسانی که برحسب قوانین مکلف شناخته می‏شوند، دارای مسئولیت هستند. 

بحث حق و تکلیف از مهمترین مباحثی است که درباره رسانه ها می توان به آن اشاره کرد. این که رسانه ها جدا از حقی که دارند و آن آزادی در ایفای رسالت شان است، دارای تکلیفی نیز هستند و آن این است که بایستی پاسخگوی پرسش های افکار عمومی باشند و نقش نظارتی و مسئولانه را عهده دار شوند.

 

در وقایع اخیر رسانه های کشورمان، وظیفه خود را به خوبی انجام دادند. همانگونه که وزیر ارشاد یادآور شدند رسانه ها در اتفاقات اخیر به خوبی سرعت فضای دقیق اجتماعی کشور را دریافتند و مسیر را در فضای وحدت و انسجام اجتماعی پیش بردند.

 

۳- ما در شرایط حساسی از تاریخ خود به سر می بریم، در جهان آشوبناک و خاورمیانه ای زیست می کنیم که درگیر نبردهای خونین است. دشمنان ما از همه تلاش های خود بهره می گیرند تا موتور توسعه و پیشرفت ما را از حرکت بیاندازند. 

 

از این رو از ابزارهای مختلفی بهره می برند و به ویژه با جنگ نرم و عملیات روانی می خواهند اعتماد عمومی مردم به نظام را خدشه دار کنند و بر امنیت مثال زدنی جمهوری اسلامی آسیب وارد کنند.همانگونه که پیشتر گفته شد، وزیر ارشاد در بخشی از سخنان خود بر مولفه امنیت به عنوان نقطه مزیت اجتماعی تاکید کردند. 

در واقع این امنیت نقطه ثقلی است که دشمنان ما را از اپوزیسیون های خارج نشین تا رئیس جمهور جنجالی آمریکا و برخی مقامات کشورهای مرتجع منطقه بر آن داشته تا به صف شده و بر آن خدشه وارد کنند.

از این رو به میدان آمدن رسانه ها و حضور پررنگ شخصیت ها از جناح مختلف سیاسی در تنویر و روشنگری افکار عمومی، به مثابه پادزهری در برابر تهدیدآفرینان امنیت بود که وحدت ملی و انسجام اجتماعی را نشانه گرفته بودند.

بنابر این با آگاهی بخشی، می توان تهدیدها را به فرصت تبدیل کرد و با تقویت همبستگی و وفاق ملی ضریب امینت را افزایش داده و توطئه های دشمنان را خنثی کرد.

 

 

 

  • 12
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
کاظم نوربخش بیوگرافی کاظم نوربخش بازیگر کمدین ایرانی

تاریخ تولد: ۱ مهر ۱۳۵۵

محل تولد: بیجار، کردستان، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم انسانی

ادامه
جیمی ولز بیوگرافی جیمی ولز نابغه پشت ویکی پدیا

تاریخ تولد: ۷ اوت ۱۹۶۶

محل تولد: هانتسویل، آلاباما، ایالات متحده آمریکا

ملیت: آمریکایی، بریتانیایی

حرفه: موسس بنیاد ویکی مدیا

ثروت: ۱/۵ میلیون دلار

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
مائوریستو موتا پائز بیوگرافی مائوریسیو موتا پائز؛ سرمربی والیبال

تاریخ تولد: ۲۶ مه ۱۹۶۳

محل تولد: ریو دو ژانیرو، برزیل

ملیت: فرانسه

حرفه: سرمربی والیبال

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴ تاکنون

ادامه

انواع ضرب المثل درباره امانت داری ضرب المثل ها ابزار ارزشمندی برای انتقال مفاهیم مهم اجتماعی و اخلاقی به نسل های بعدی هستند. انواع ضرب المثل درباره امانت داری نیز از این قاعده مستثنی نیستند و طی قرن ها، اهمیت حفظ امانت و درستی در روابط انسانی را به ما گوشزد کرده اند.

...[ادامه]
ویژه سرپوش