پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۰۱۰۰۰۳۴

تفاوت اینترنت ADSL و VDSL چیست؟

تفاوت اینترنت ADSL و VDSL,بررسی انواع اینترنت,اخبار دیجیتال
محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور در روزهای گذشته خبرداد که وزارت ارتباطات با ارتقای سرویس ADSL کاربران به VDSL قصد دارد سرعت اینترنت آنها را ۴ برابر بیشتر کند. این طرح در حال حاضر از دو شهر قم و تهران آغاز شده و به مرور در شهرهای دیگر هم انجام می شود، بالاخص مناطقی که سرعت اینترنت (Internet) نسل ۴ در آنها از متوسط کشور پایین تر باشد.

در تاریخ ۱۶ فروردین ماه، جهرمی اعلام کرد « با همکاری خوب استاندار و شهردار شهر قم، فرآیند نصب تجهیزات با رعایت دستورالعمل های بهداشتی و با سرعت خوب در حال انجام است. حدودا ۳۰.۰۰۰ مشترک مخابرات ایران و شاتل از امروز فعال می شوند.» وزیر ارتباطات در ۱۳ فروردین ماه و در پاسخ به سؤال اعتراض آمیز یکی از کاربران بابت سرعت پائین اینترنت گفته بود در دوران فاصله گذاری اجتماعی، مصرف اینترنت ۲.۵ برابر ماه اسفند افزایش یافت و همین مسئله سبب شد بسياري ها از سرعت کم و کیفیت سینوسی اینترنت (Internet) شاکی شوند. او افزود از اول هفته( شنبه ۹ فروردین ماه)، نصب ۸۰۰.۰۰۰ پورت VDSL در تهران آغاز شده و در عرض یک ماه به اتمام می رسد.

تفاوت اینترنت ADSL و VDSL,بررسی انواع اینترنت,اخبار دیجیتال

اما این تغییرات سوالات مختلفی را برای کاربران ایجاد می کند. اینکه برای بهره مند شدن از سرویس جدید باید تغییری در سیم کشی منزل ایجاد کنیم؟ آیا باید مودم جدید بخریم؟ با ارتقا به VDSL سرعت اینترنت ما چه تغییری می کند؟ برای رسیدن به پاسخ این سوالها در ادامه با دیجی کالا مگ همراه شوید. همچنین در صورتی که تمایل به خرید مودم VDSL دارید به این مطلب مراجعه کنید:آشنایی با بهترین مودم های VDSL در بازار ایران.

تفاوت اینترنت ADSL و VDSL

بدیهی ترین نکته در مورد تفاوت اینترنت ADSL( شکل اختصاری عبارت Asymmetric Digital Subscriber Line) و VDSL( شکل اختصاری عبارت Very- high Speed Digital Subscriber Line)، سرعت بالاتر VDSL است! اما تا چه حد؟ وقتی عبارت« سرعت VDSL» را در اینترنت جستجو کنید با مقادیر مختلفی رو به رو خواهید شد. اما خب اختلاف فاحشی بین آن ها وجود ندارد. به طور کلی VDSL به سه شکل عرضه می شود. VDSL2، VDSL و VDSL2- Vplus که خب دو مورد آخر هنوز به کشور ما وارد نشده و فعلا با VDSL ارتباط داریم که روی سیم های مسی با ظرفیت انتقال فرکانس ۲۵- ۱۲ کیلوهرتز قرار می گیرند و سرعت دانلود آن به گفته آذری جهرمی حداکثر به ۷۰ مگابیت بر ثانیه می رسد. سرعت آپلود آن نیز چیزی در حدود ۱۰ برابر اینترنت ADSL است و تا ۱۶ مگابیت بر ثانیه افزایش پیدا می کند که البته برای بهره‌مندي از تمام پتانسیل آن باید فاصله نزدیکی با مرکز مخابرات داشته باشید.

فاصله از مرکز مخابرات

نکته دیگر اما فاصله ای است که کاربر باید از مرکز مخابرات داشته باشد. در ADSL، کیفیت سیم، گنجایش بستر خطی و در پایان فاصله تا مرکز مخابرات عواملی تاثیرگذار در سرعت اینترنت (Internet) هستند. چون ADSL محدوده بیشتری را پوشش می دهد، معمولاً اغلب افراد اگر از بستر خطی مناسب و کابل کشی با کیفیت درون خانه بهره مند باشند، مشکل خاصی از بابت سرعت نخواهند داشت.

برای VDSL اما که روی همان بستر مسی قرار می گیرد و نیاز به کابل کشی اضافه هم از جانب کاربر ندارد، فاصله تا نزدیک ترین مرکز مخابراتی عامل بسیار مهمی است. مثلا کاربران برای بهره‌مندي از VDSL باید کم تر از ۱ کیلومتر با مخابرات فاصله داشته باشند و این مقدار برای VDSL- Vplus بسیار کمتر است و حدودا به ۳۰۰ متر می رسد. در اینجا با دو اصطلاح مواجه هستیم؛ Downstream و Upstream که به ترتیب یعنی افردی که فاصله نزدیک تری به مخابرات دارند و افردی که در فواصل دورتر هستند.

از نظر قدرت سیگنال هر دو برابرند اما وقتی در مورد کیفیت صحبت می کنیم، کاهش فاصله می تواند بسیار تاثیرگذار باشد. البته به خاطر داشته باشید که در VDSL نیز مواردی چون کیفیت سیم و کابل کشی تاثیر بسزایی روی سرعت و کیفیت اینترنت دارد. همچنين اگر فاصله دوری تا مرکز مخابرات دارید، باید بدانید اینترنت ADSL، ADSL2 و+ ADSL2 برایتان بهتر و مناسب تر از VDSL خواهد بود!

برای درک بهتر این موضوع میتوانید به جدول زیر نگاه کنید که ميزان سرعت طبق فاصله را برای تمامی سرویس ها به شما نمایش می دهد.

تفاوت اینترنت ADSL و VDSL,بررسی انواع اینترنت,اخبار دیجیتال

آیا نیازی به کابل کشی مجدد داریم؟

برای بهره مندی از VDSL، کاربر نیازی به کابل کشی ندارد چون می توان روی همان بستر مسی از آن استفاده کرد. به عبارتی VDSL از تمام پتانسیل خطوط تلفن استفاده کرده و این کار را به شکل بهینه تری به نسبت ADSL انحام می دهد. به همین دلیل سرعت آن بیشتر است. اما اگر نیازی هم به کابل کشی خارج از خانه باشد، مخابرات مسئول است آن را به صورت رایگان انجام دهد. مگر اینکه شخصی از شرایط سیم کشی درون منزل رضایت نداشته باشد و در این صورت باید خود اقدام به تعویض آن کند. تنها هزینه ای که کاربر باید متقبل شود، برای خرید مودم اختصاصی VDSL است. چون حتی تعرفه های VDSL نیز فرق خاصی با تعرفه های ADSL ندارد!

تفاوت اینترنت ADSL و VDSL به نوع مودمی که استفاده می کنید نیز بستگی دارد. شما نمی توانید با همان مودم قدیمی خود که از ADSL و+ ADSL2 پشتیبانی می کند، از تمام پتانسیل VDSL نیز بهره مند شوید. طبق قیمت کنونی، حداقل باید ۴۰۰.۰۰۰ تومان برای خرید یک مودم معمولی با قابلیت پشتیبانی از VDSL هزینه کنید و این مقدار برای خرید مودم های بهتر و پیشرفته تر قطعا بیشتر می شود.

البته اگر تمایل دارید هزینه بیشتری برای خرید مودم نپردازید، می توانید با همان مودم قدیمی هم، بخشی از سرعت بالای VDSL را تجربه کنید. اینطور که به نظر می رسد ، با مودم غیر VDSL می توان تا ۲۰ مگابیت سرعت را تجربه کرد که البته همین هم بیشتر از ۱۶ مگابیت بر ثانیه ای است که در ADSL ارائه می شود.

بنابراین باید گفت تبدیل ADSL به VDSL در بدترین حالت، هزینه مودم را روی دست شما می گذارد. برخلاف انتظارات، بنظر می رسد قرار نیست تعرفه های این سرویس گران تر از ADSL باشد و این نکته بسیار خوبی است اما باید دید سرویس دهنده های متفاوت چه سیاستی را در قبال حجم و قيمت مربوط به آن ارائه می دهند. فعلا این سرویس در استان قم و تهران در دسترس کاربران قرار گرفته و باید دید به مرور زمان و در شهرهایی که کاربران از سرعت بالایی بهره مند نیستند و در عین حال فاصله زیادی هم با مخابرات دارند، وزیر اطلاعات چه تدابیری می اندیشد.

ارتقای موقتی پهنای باند ADSL تا ۱۶ مگابیت بر ثانیه

آن دسته از کاربرانی هم که فعلا نمی توانند از VDSL بهره ببرند، می توانند تا پایان اردیبهشت، به گونه مجانی از یک مزیت خوب بهره مند شوند. به گفته آذری جهرمی، او در تلاش است تا سرویس دهنده های اینترنت خانگی پهنای باند سرویس ADSL را تا ۱۶ مگابیت آزاد کنند. خوشبختانه هیچ هزینه ای در این صورت پرداخت نخواهد شد ولی تمام قوانین قبلی از جمله مصرف منصفانه و حجمی که مطابق با هر سرویس در دسترس بود به همان صورت باقی می ماند. به عنوان مثال کاربری که از سرعت ۸ مگابیت بر ثانیه با تمام قوانین مربوط به همان سرعت بهره می برد، اکنون صرفا میتواند سرعت بیشتری را تجربه کند و نه حجم بیشتری!

البته برای بهره مند شدن از این قابلیت، ظرفیت بستر خط، کیفیت کابل کشی، نویزگیر و مواردی از این دست تاثیر بسیار زیادی دارد. به عنوان مثال کاربران شاید بتوانند از نظر تئوری از پهنای باند ۱۶ مگابیت بر ثانیه بهره ببرند اما اگر بستر خطی مناسبی نداشته باشند، شاید در عمل سرعت اینترنت آن ها از ۸ مگابیت بر ثانیه بالاتر نرود!

با این اوصاف باید منتظر ماند و دید در آینده چه پیش خواهد آمد. چون در شهرها که تراکم خانه ها بیشتر است، احتمالا بتوان در نزدیکی مخابرات منازل زيادي را تحت پوشش قرار داد اما این موضوع هنگامی که فاصله ها بیشتر می شود به یک مشکل اساسی تبدیل می شود.

digikala.com
  • 18
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
مائوریستو موتا پائز بیوگرافی مائوریسیو موتا پائز؛ سرمربی والیبال

تاریخ تولد: ۲۶ مه ۱۹۶۳

محل تولد: ریو دو ژانیرو، برزیل

ملیت: فرانسه

حرفه: سرمربی والیبال

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴ تاکنون

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ویژه سرپوش