پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۹:۰۶ - ۲۴ فروردین ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۱۲۰۳۰
فناوری اطلاعات و ارتباطات

با زبان برنامه نویسی «پایتون» بیشتر آشنا شوید/ ۷ کاربرد رایج و عملی آن

پایتون,زبان برنامه نویسی پایتون
در این گزارش به تعریف پایتون و کاربردهای رایج و عملی آن خواهیم پرداخت.

اخیراً یکی از استادان دانشگاه که بعنوان دانشمند به دیدار رئیس جمهور رفته بود، طی سخنان با معرفی "پایتون" به عنوان یک شبکه جهانی مدعی با آن میتوان دست به پیش بینی های متعددی زد از احتمال بروز سرطان در بدن تا ۴ سال آینده تا تورم و مسائل نظامی و امور بین المللی!

این سخنان، شگفتی زيادي را در محافل علمی، رسانه ای و سیاسی داشت. در این مطلب می خواهیم پایتون را که صرفا یک زبان برنامه نویسی است به زبان ساده معرفی کنیم.

در حال حاضر، پایتون یکی از پرکاربردترین زبان های برنامه نویسی در جهان است. عملکردهای آنرا میتوان با دستورات ساده تر و متن کمتر نسبت به بسیاری از زبان های رقیب انجام داد، که آن را به طرز باورنکردنی همه کاره، کاربردی و قابل دسترس برای افراد می کند.

اغراق نیست اگر بگوییم پایتون در زندگی همه ما نقش دارد. در این مقاله قصد داریم به برخی از راه های قابل توجه تر استفاده شده از آن برای بهبود دنیای اطرافمان نگاهی بیندازیم. از دستگاه های تلفن همراه گرفته تا بازی، پایتون به روش های بیشتری از آنچه فکر می کنید نقش کلیدی دارد!

پایتون چیست؟

پایتون یک زبان برنامه نویسی تفسیر شده است که در سال ۱۹۹۱ توسط برنامه نویس هلندی خیدو فان روسوم (Guido Van Rossum) ایجاد شد. این به این معنی است که یک مفسر برای اجرای برنامه به طور مستقیم دارد، برخلاف اینکه به زبان های ماشین پیچیده تر بستگی دارد. در واقع ، ون روسوم می خواهد پایتون در نهایت به اندازه انگلیسی ساده قابل درک و واضح باشد. او همچنین زبان را متن باز کرده است ، به این معنی که هر کسی می تواند در آن مشارکت کند.

"خوانایی" یک عامل کلیدی در فلسفه پایتون است. هدف آن محدود کردن بلوک های کد (بلوک های متن کد منبع) است و به جای آن فضای سفید برای ظاهری واضح تر و کمتر شلوغ تر دارد. این یک زبان همه کاره است که روی بسیاری از سیستم ها اجرا می شود.

پایتون برای چه مواردی استفاده می شود؟

جای تعجب نیست که با توجه به ماهیت در دسترس و همه کاره آن، پایتون در بین پنج زبان برنامه نویسی محبوب در جهان قرار دارد. پایتون توسط ویکی پدیا، گوگل (Google)، یاهو، سرن و ناسا و بسیاری از سازمان های مشهور جهان استفاده می شود. ما بعضی از کاربردهای رایج پایتون را در زیر گردآوری کرده ایم تا بتوانید آن را بررسی کنید. 

پایتون,زبان برنامه نویسی پایتون

در ادامه به ۷ کاربرد رایج و عملی پایتون اشاره خواهیم کرد:

۱. هوش مصنوعی و یادگیری ماشین توسط پایتون

بطور گسترده ای تصور می شود که Python بهترین زبان برنامه نویسی برای هوش مصنوعی (AI) است زیرا نحو آن ساده و سریع است. وقتی صحبت از یادگیری ماشینی می شود، پلتفرم تبادل ایده،" به سوی علم داده" به ما می گوید که ۵۷٪ از دانشمندان داده و توسعه دهندگان یادگیری ماشین از Python استفاده می کنند و ۳۳٪ آنرا برای توسعه در اولویت قرار می دهند.

۲. تجزیه و تحلیل داده ها از طریق پایتون

بسياري از محبوب ترین ابزارهای داده کاوی و تجزیه و تحلیل در پایتون نوشته شده اند. در نتیجه، پایتون یک ابزار عالی برای علم داده است. ابزارهای پایتون به توسعه دهندگان اجازه می دهد تا داده های مهم و مرتبط را از هم جدا کنند. داده های بزرگ نه تنها برای حفظ مشتریان مفید است، بلکه می تواند به سازمان ها کمک کند تا بیشتر در مورد خود بیاموزند. این نوع اطلاعات میتواند نقاط ضعف کسب و کارها را نشان دهد و به آن ها اجازه دهد پس از شناسایی واکنش نشان دهند.

۳. توسعه وب از طریق پایتون

پایتون، بعنوان یک زبان پشتیبان، به طرز شگفت انگیزی همه کاره است. در اینجا سادگی نسبی آن یک عامل کلیدی است. از آنجا که نحو ساده آن بسیار شبیه به زبان انگلیسی است، توسعه دهندگان وب که از آن استفاده می کنند در زمان و انرژی زیادی صرفه جویی می کنند. موارد استفاده پایتون برای توسعه وب پشتیبان شامل پردازش داده ها ، تعامل با پایگاه های داده و ارسال اطلاعات بین سرورها است. به دلیل فراوانی استفاده از آن، تعدادی چارچوب پایتون وجود دارد که میتوان از آنها برای توسعه پشتیبان استفاده کرد.

۴. بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO) از طریق پایتون

پایتون به متخصصان سئو کمک می کند تا وظایف را به صورت خودکار درآورند و به آنها در استخراج و تجزیه و تحلیل حجم زیادی از داده ها کمک می کند. از پایتون میتوان برای تجزیه و تحلیل مجموعه داده های بزرگ برای شناسایی مشکلات موجود در وب سایت ها، مانند لینک های شکسته (Broken Link) استفاده کرد. همچنین پایتون می تواند راه حل های مربوط به این موارد را برای به حداقل رساندن کارهای خسته کننده و حذف خطاهای انسانی به صورت خودکار انجام دهد.

پایتون,زبان برنامه نویسی پایتون

۵. بلاک چین از طریق پایتون

در حالی که چند زبان محبوب برای توسعه بلاک چین از جمله جاوا اسکریپت، جاوا، C++ و غیره وجود دارد ، پایتون خود را بعنوان یک زبان قوی برنامه نویسی ثابت کرده است. مانند سایر کاربردها، پایتون به دلیل انعطاف پذیری و عملکرد بالا که با امنیت آن تقویت شده است، خود را به خوبی برای توسعه بلاک چین نشان داده است.

۶. توسعه بازي از طریق پایتون

اگرچه پایتون برترین زبان برنامه نویسی مورد استفاده در توسعه بازی نیست، اما همچنان محبوبیت فوق العاده ای دارد، به خصوص برای بازی های ساده تر. سرعت ساخت بازی ها در پایتون، به دلیل سادگی آن، به این معنی است که گزینه ای فوق العاده برای ساخت نمونه های اولیه و توسعه ایده ها در صنعت بازی است که انعطاف پذیری بیشتر و فرآیندهای سریع تر نسبت به سایر جایگزین ها را فراهم می کند.

۷. خودکارسازی با پایتون

علاوه بر کاربردهای فوق، پایتون میتواند تقریباً برای هر کسی که با مجموعه داده های بزرگ، در داخل یا خارج از محل کار تعامل دارد، مفید باشد. پایتون می تواند کارهای خسته کننده، از جمله بررسی اطلاعات در پایگاه های داده، تجسم داده ها ، تجزیه و تحلیل مالی و بسیاری موارد دیگر را به صورت خودکار درآورد. یادگیری پایتون به شما این امکان را می دهد که در طول زندگی خود در زمان صرفه جویی کنید و این مزیت را دارد که یکی از زبان های برنامه نویسی ساده تر برای یادگیری است!

چرا پایتون اینقدر محبوب است؟

کاربردهای گسترده و متنوع زبان برنامه نویسی پایتون بخش مهمی از محبوبیت این زبان از زمان پیدایش آن است. پایتون قوی و همه کاره است و راه حل هایی را به حرفه ای ها از طیف وسیعی از صنایع، نه فقط توسعه دهندگان ارائه می دهد. این، همراه با میزان ساده و آسان یادگیری زبان، به توضیح چگونگی تسلط پایتون در زمینه های مختلف کمک می کند.

rouydad24.ir
  • 20
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
مائوریستو موتا پائز بیوگرافی مائوریسیو موتا پائز؛ سرمربی والیبال

تاریخ تولد: ۲۶ مه ۱۹۶۳

محل تولد: ریو دو ژانیرو، برزیل

ملیت: فرانسه

حرفه: سرمربی والیبال

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴ تاکنون

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ویژه سرپوش