سه شنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۳۲ - ۱۷ شهریور ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۶۰۴۶۳۷
فناوری اطلاعات و ارتباطات

ارتباطات آینده به چه سمت می‌روند

وای‌فای یا ۵G؛ کدام برنده هستند؟

شبکه‌های ارتباطی ۵G,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات

صنعت مخابرات در حال رسیدن به نقطه عطف خودش است. گسترش تکنولوژی ۴G، عملکرد ارتباطات موبایلی را به سطوح بی‌سابقه‌ای از سرعت انتقال داده‌ها، پوشش آنتن‌دهی، پویایی و امنیت رساند. با ظهور شبکه نسل پنجم ارتباطات یا ۵G، تحول بعدی در تکنولوژی ارتباطات بی‌سیم رخ داد؛ تحولی که انتظار می‌رود در آینده با سرعت بیشتری هم رشد و توسعه پیدا کند. آخرین مطالعات انجام شده توسط لابراتوار مصرف‌کنندگان شرکت بزرگ Ericsson نشان می‌دهد که یک‌سوم جمعیت کاربران موبایل دنیا که وای‌فای را به اینترنت پرسرعت موبایل ترجیح می‌دهند، انتظار دارند که ارتباطات ۵G در آینده وای‌فای را هم پشت سر بگذارد و از آن جلو بزند.

تمام اینها درست در زمانی دارد اتفاق می‌افتد که عادت‌های ما در استفاده از اینترنت به تدریج وابستگی کمتری به ارتباطات سخت و سیمی پیدا می‌کنند. شرکت Cisco اخیرا در زمینه ارتباطات مطالعاتی انجام داده است که نشان می‌دهد ۴۸ درصد ترافیک آی‌پی در سال ۲۰۱۷ در ارتباطات ثابت رخ داده است. با این حال انتظار می‌رود که این تعداد تا سال ۲۰۲۲ کاهش ۲۹ درصدی داشته باشد و این ترافیک کم‌کم روی ارتباطات وای‌فای و موبایلی منتقل شود؛ روندی که نشان از افزایش وابستگی به ارتباطات بی‌سیم دارد. با این اوصاف جای تعجب ندارد که امروزه کاربران هر جایی که باشند، در خانه، در راه یا سر کار، متقاضی ارتباطات باشند. در حالی که شبکه ۵G هر روز گسترده‌تر و نفوذ آن بیشتر می‌شود، قابلیت‌ها و امکانات تکنولوژی وای‌فای ۶ هم در حال افزایش است. حال باید دید که کدام‌یک از این دو تکنولوژی ارتباطی بی‌سیم برنده این رقابت خواهند بود؟

جواب این است: ۵G. این شبکه که بر پایه پیشرفت‌های ایجاد شده توسط ۴G/‎ LTE بنا شده، به رایج‌ترین روشی تبدیل خواهد شد که مردم با آن کار، تماشا و بازی می‌کنند؛ مخصوصا حالا که کاربران، بنگاه‌های تجاری و صنایع مختلف وابستگی کمتری به ارتباطات اینترنتی ثابت دارند. با این حال اما وای‌فای همچنان بخشی از ساختار کلی و به‌عنوان یک مکمل در ارتباطات موبایلی باقی خواهد ماند. در اینجا بعضی از حوزه‌هایی را که ۵G و وای‌فای در آنها تاثیر متقابل روی یکدیگر دارند، بررسی می‌کنیم.

در دفتر کار

در دنیا و فضای کاری، مدت‌ها اترنت ابزار اولیه انتقال ترافیک داده‌ها به و از کامپیوترهای دفاتر کاری بوده است. اما استفاده از این ابزار معایب خاص خودش را داشت که از آن جمله هزینه‌های مربوط به سیم‌کشی، برق‌رسانی، دستگاه‌های خنک‌کننده، جایگاه‌های استقرار و از همه مهم‌تر ذات ثابت نقاط ارتباطی بودند. همان‌طور که کارمندان از پشت میزهایشان به اتاق‌های جلسه یا دیگر فضاهای اشتراکی و عمومی می‌روند، وای‌فای هم درست مثل یک سوزن منگنه برای لپ‌تاپ‌های دفاتر کاری، ارتباطات ثابت و سیمی را افزایش می‌دهد.

در حالی که دسترسی به ۵G در سراسر دنیا افزایش می‌یابد، تکنولوژی دسترسی بی‌سیم برای کاربردهای تجاری و ماموریتی، لپ‌تاپ‌ها، موبایل‌های هوشمند و انواع دستگاه‌های جدید مربوط به اینترنت اشیا، در اولویت قرار می‌گیرد. قابلیت اعتماد بالا، امنیت، تاخیر کم و پوشش گسترده ۵G به عواملی مهم و تاثیرگذار برای بخش‌های تولیدی (اتوماسیون فرآیند تولید، ارتباطات کنترلی)، بهداشت و درمان (تشخیص و جراحی از راه دور)، حمل و نقل (خودروهای خودران، مدیریت ترافیک) و انرژی (شبکه‌های هوشمند تولید و توزیع) تبدیل خواهند شد. ظرفیت پذیرش و تاخیر کم ۵G که در بار ترافیک بالا در وای‌فای کاهش می‌یابند، آن را در بسیاری از کاربردهای تاثیرگذار به جایگزینی مهم و باثبات برای ارتباطات ثابت تبدیل می‌کند.

در یک شبکه وای‌فای تحت بار ترافیکی بالا، ممکن است صدها میلی‌ثانیه برای انتقال یک فایل منتظر بمانید؛ اتفاقی که در ۵G هرگز رخ نمی‌دهد. به این ترتیب در آینده‌ای نه چندان دور، ۵G به ابزار اولیه برای دفاتر کاری انعطاف‌پذیر و متحرک آینده بدل خواهد شد. امنیت و قابلیت اطمینان بالایی که در شبکه‌های ارتباطی ۵G وجود دارد، بیش از سرعت بالا و تاخیر کم، آنها را به‌عنوان بهترین انتخاب برای کارمندان حرفه‌ای مطرح می‌کند.

در جاده و راه‌ها

کاربرانی که به‌خاطر نوع کارشان همیشه در سفر هستند، در دسته‌ای قرار دارند که بیشترین احتمال برای تغییر شیوه ارتباطشان وجود داشته و کم‌کم به سمت اکوسیستم کاملا بی‌سیم و در حرکت پیش می‌روند. وای‌فای اماکن عمومی و هتل‌ها همیشه در دسترس یا قابل اعتماد نیستند و گاهی متصل شدن به آنها سخت و پردردسر است. ۵G نسبت به ۴G، ظرفیت بیشتری را در اماکن شلوغی مانند ایستگاه‌های قطار، اماکن پر رفت و آمد، استادیوم‌های ورزشی و جشنواره‌ها ارائه می‌دهد.

وای‌فای عمومی وقتی که در دسترس باشد، ممکن است مزیت رایگان بودن را داشته باشد، اما هات‌اسپات‌ها اغلب کند بوده، امنیت چندانی نداشته و اتصال به آنها بسیار سخت است. ۵G با عملکرد تضمین‌شده و امنیت بالا، تجربه کاربری بسیار بهتری را ارائه می‌دهد. توسعه ۵G می‌تواند پیچیدگی‌های بیشتری برای صنعت مهمانداری داشته باشد. در ترافیک بالای ارتباطات در هتل‌ها و مراکز و همایش، ۵G ارتباط موبایلی بی‌نقصی را برای میهمانان فراهم کرده و همزمان خدمات ارزش افزوده و قابل اعتمادی را هم به کارمندان هتل می‌دهد.

در خانه

حضور وای‌فای در فضای داخل خانه همچنان امن است. با توجه به اینکه ۲۵ درصد از خانواده‌های آمریکایی، بیش از ۱۰ دستگاه مرتبط به اینترنت دارند، خانه‌های سراسر دنیا به سرعت نیاز بیشتری به ارتباطات پیشرفته‌تر خواهند داشت. در حال‌حاضر وای‌فای گزینه ارتباطی بسیاری از این دستگاه‌هاست. در حالی که دوسوم کاربران در حال‌حاضر ترجیح می‌دهند به وای‌فای متصل شوند - البته وقتی در دسترس است - تا ترافیک اینترنت دیتای موبایل‌شان را کاهش دهند، افزایش نفوذ و استفاده از موبایل‌های هوشمند در نهایت نیاز به ارتباط ۵G را بیشتر و بیشتر می‌کند.

در حالی که می‌توانیم انتظار داشته باشیم که وای‌فای خانگی همچنان راه ارتباطی اصلی خانواده‌های آمریکایی باقی بماند، اما می‌توانیم این انتظار را هم داشته باشیم که میزان استفاده از اینترنت دیتای موبایل هم در سال‌های آینده تغییر کند. میزان تماشای ویدئوهای با وضوح بالا رو به افزایش است و کاربران موبایل که بسته‌های اینترنتی نامحدود دارند، نمی‌خواهند برای تماشای این ویدئوها منتظر اتصال به وای‌فای خانگی بمانند.

در واقع کاربران موبایل‌های هوشمند تخمین می‌زنند که با دسترسی به ۵G، سه ساعت بیشتر از اینترنت خارج از فضای خانه استفاده خواهند کرد. علاوه‌بر تمام اینها، ۵G با پوشش بیشتر و بهتر حتی می‌تواند به کاربری‌ها و کاربردهای بیشتری هم خدمت‌رسانی کند. با گسترش شبکه‌های متراکم‌تر فضاهای بیرونی و راهکارهای جدید برای فضاهای مسقف داخلی با هدف اماکن تجاری، عمومی و حتی مسکونی، عملکرد شبکه ۵G می‌تواند بسیار جلوتر از هر تکنولوژی ارتباطی بی‌سیم دیگری برود.

ندا لهردی

donya-e-eqtesad.com
  • 14
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
ویژه سرپوش