چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۳:۰۲ - ۲۶ مهر ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۷۲۱۸۷
موبایل و تبلت

سرعت شارژ گوشی با این فناوری چندبرابر می‌شود

شارژ تلفن همراه,افزایش سرعت شارژ گوشی با این فناوری
فست شارژ فناوری است که در سال های گذشته بسیار مورد توجه سازندگان موبایل بوده است؛ همانطور که از اسمش پیداست، این فناوری به شارژ سریعتر گوشی موبایل شما کمک می کند.

حتما برای شما هم پیش آمده که شارژ موبایلتان به خاطر وب گردی، گوش دادن به موسیقی، استفاده از هندزفری بلوتوثی یا گجت های پوشیدنی زودتر تمام شده و هربار شارژ مجدد گوشی زمان زیادی می برد و اگر عجله داشته باشید یا زمان کافی برای شارژ کردن موبایلتان نداشته باشید، به مشکل می خورید ولی دنیای تکنولوژی با فناوری ای به نام «فست شارژ» این مشکل را حل کرده است.

به گزارش ایسنا، فست شارژ فناوری است که در سال های گذشته بسیار مورد توجه سازندگان موبایل بوده است؛ همانطور که از اسمش پیداست، این فناوری به شارژ سریعتر گوشی موبایل شما کمک می کند. برای این که بیشتر با فناوری شارژ سریع آشنا شوید، بهتر است اول در مورد مفهوم آمپر و ولتاژ بدانید.

آمپر (جریان)، مقدار الکتریسیته ای است که از باتری به «دستگاه» منتقل می شود ، ولتاژ، قدرت جریان الکتریکی است و وات (معیار کل توان دستگاه) از ولتاژ × آمپر به دست می آید. برای اینکه سرعت شارژ دستگاه بیشتر شود، شرکت های تولید تلفن همراه از دو روش تغییر آمپر و تغییر ولتاژ استفاده می کنند. شرکت های تکنولوژی به طور معمول در فناوری شارژ سریع، به جای تغيير آمپر، فقط ولتاژ را افزایش می‌دهند، ولی بعضی شرکت ها هم مثل اوپو آمپر را هم افزایش می دهند.

شارژهای معمولی با توانی معادل ۲.۵ وات دستگاه را شارژ می کنند این در حالی است که توان شارژرهای سریع بسیار بالاتر از این رقم (بطور معمول بین ۱۵ تا ۶۵ وات) است البته مدل های جدیدی از شارژرهای فوق سریع با توان ۱۰۰ و ۱۲۰ واتی هم راهی بازار شده که نمونه ۱۲۰ واتی آن در جدیدترین پرچمدار شرکت شیائومی یعنی می میکس ۴ وجود دارد.

انواع استانداردهای شارژ سریع

کارخانه های ساخت گوشی موبایل برای این که شارژر بتواند حداکثر ولتاژ را به دستگاه وارد کند و دستگاه هم بتواند بدون آسیب دیدن این میزان از ولتاژ را بپذیرد، از راهکارهای مختلفی استفاده می کنند و هرکدام استانداردهای خاص خودشان را دارند.

فناوری شارژ سریع اپل: اپل پشتیبانی از فناوری شارژ سریع را از آیفون ۸ شروع کرد. اپل از فناوری اختصاصی خود با نام USB Power Delivery برای شارژ سریع استفاده می کند و ادعا می کند در مدت زمان ۳۰ دقیقه، باتری از صفر درصد تا ۵۰ درصد شارژ می شود البته که برای دستیابی به این سرعت باید از یک آداپتور حداقل ۱۸ واتی مجهز به کابل (Type C- to- Lightning) استفاده کرد.

فناوری شارژ سریع مدیاتک: مدیاتک اسم یک کمپانی تولید کننده تراشه است که از تراشه های آن در قسمت پردازنده بسیاری از موبایل ها استفاده می شود. موبایل هایی مثل Xiaomi Redmi Note ۹T، Galaxy A۳۲سامسونگ، Realme Narzo ۳۰A و… در قسمت سخت افزاری خود از تراشه های مدیاتک استفاده می کنند. این گوشی ها، از استاندار شارژ مدیاتک با نام «Pump Express» استفاده می کنند که برای دستگاه های مختلف انواع متفاوتی دارد.

فناوری شارژ «Pump Express ۲.۰+» برای گوشی هایی مناسب است که از پردازنده های پایین رده مدیاتک استفاده می کنند. نهایت قدرت شارژ این گوشی ها با استفاده از ولتاژ متغیر ۵ تا ۲۰ ولت و جریان ۳ یا ۴.۵ آمپر به ۱۵ وات می رسد.

فناوری شارژ «Pump Express ۳.۰» و «Pump Express ۴.۰» تا حد زیادی شبیه به یکدیگر هستند. تفاوت آنها در این است که «Pump Express ۴.۰» از فناوری شارژ بی سیم اختصاصی خود و فناوری شارژ بی سیم Qi با قدرت ۵ وات هم پشتیبانی می کند. مدیاتک مدعی است که پمپ اکسپرس ۲.۰ پلاس باید باتری تخلیه شده را در مدت ۳۰ دقیقه تا ۷۰ درصد شارژ کند؛ در حالیکه پمپ اکسپرس ۳.۰ و ۴.۰ این زمان را به نصف کاهش می دهند.

فناوری شارژ سریع اوپو: شرکت اوپو پیشگام و رهبر فناوری شارژ سریع در دنیای گوشی های هوشمند است و برای مدت قابل توجهی رکورد سریع ترین سرعت شارژ گوشی را با آداپتور ۶۵ واتی خود در اختیار داشت که گوشی Oppo Reno Ace را در مدت زمان ۳۱ دقیقه به طور کامل شارژ می کرد. استاندارد شارژ سریع اوپو «Vooc» نام دارد.

اوپو استاندارد شارژ سریع «SuperVooc» را در دو نسخه عرضه کرده است. نسخه اولیه از این استاندارد، با ترکیب ۱۰ ولت نیروی الکترونیکی و قدرت ۵ آمپر، شارژر سریع ۵۰ واتی است و نسخه دوم از این استاندارد« SuperVooc ۲.۰» است که از ترکیب ۱۰ ولت نیروی الکترونیکی و قدرت ۶.۵ آمپر در آداپتورهای ۶۵ واتی استفاده می کند. البته برای بهره مندی از این سرعت شارژ، گوشی های اوپو به کابل Type C اختصاصی این شرکت نیاز دارند.

فناوری شارژ سریع وان پلاس:شرکت وان پلاس از دو استاندارد «Wrap Charge» و «Dash Charge» استفاده می کند که هر دو این استانداردها توسط شرکت اوپو گواهی شده اند و مانند فناوری شارژ سریع این شرکت یعنی «Vooc» عمل می کنند. این فناوری ها قدرت خروجی آداپتور را تا ۲۰ وات (۵V/۴A) افزایش می دهند. گوشی هایی مانند OnePlus ۵T، در مدت زمان ۳۰ دقیقه تا ۶۰ درصد شارژ می شد. مدل های جدیدتر وان پلاس مانند OnePlus ۸ Pro با استفاده از استاندارد Wrap Charge از شارژر سیمی و بی سیم ۳۰ واتی پشتیبانی می کند.

فناوری شارژ سریع کوالکام: کوالکام بزرگ ترین سازنده چیپست موبایل در جهان است به همین دلیل هم استاندارد شارژ سریع این شرکت یعنی «Quick Charge» رایج ترین استاندارد شارژ سریع در دنیا است. استاندارد Quick Charge ۳.۰+» در گوشی های میان رده مجهز به پردازنده سری ۷۰۰ اسنپدراگون استفاده می شود. همچنین کوالکام به تازگی از فناوری «Quick Charge ۵.۰» رونمایی کرده است. این فناوری از شارژ سریع ۱۰۰ واتی پشتیبانی می کند و به کمک آن یک گوشی با باتری ۴۵۰۰ میلی آمپرساعتی، در مدت زمان ۱۵ دقیقه از صفر تا ۱۰۰ درصد شارژ می شود. کوالکام مدعی است در مدت زمان ۵ دقیقه گوشی از صفر تا ۵۰ درصد شارژ می شود.

آنچه برای شارژ سریع نیاز دارید

طبق اطلاعات وبلاگ سایت اپراتور دوم موبایل، با توجه به دستگاهی که از آن استفاده می کنید، استاندارد شارژ سریع برای شما متفاوت است. با مراجعه به صفحه مدل گوشی خود در وب سایت رسمی تولیدکننده، از استاندارد شارژ گوشی خود مطلع شوید و پس از آن اطلاعات درج شده روی آداپتور خود را بررسی کنید تا ببینید آیا از استاندارد مشابه گوشی شما پشتیبانی می کند یا خیر، پس از آن باید مطمئن باشید که از کابل استانداری استفاده می کنید.( کابل های داخل جعبه گوشی ها استاندارد هستند) اگر نیاز به خرید آداپتور مجهز به شارژ سریع دارید حتما اطلاعات آنرا بررسی کنید تا ببینید آیا استاندارد شارژ سریع گوشی هوشمند شما با آن مطابقت دارد؟

مثلا اگر گوشی fast charge+ OnePlus ۸T را جستجو کنید، مشاهده می کنید که این گوشی از شارژ سریع ۶۵ واتی پشتیبانی می کند ولی شارژی که به آن متصل می شود هم باید دارای ظرفیت ۶۵ وات باشد چون اگر این موبایل به شارژر دیگری متصل شود فرآیند شارژ سریع اتفاق نخواهد افتاد.

  • 12
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
مائوریستو موتا پائز بیوگرافی مائوریسیو موتا پائز؛ سرمربی والیبال

تاریخ تولد: ۲۶ مه ۱۹۶۳

محل تولد: ریو دو ژانیرو، برزیل

ملیت: فرانسه

حرفه: سرمربی والیبال

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴ تاکنون

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ویژه سرپوش