یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۲:۰۴ - ۱۵ مهر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۷۰۳۸۷۱
موبایل و تبلت

فقط ۳۰ درصد نیاز بازار موبایل تأمین کالا می‌شود

بازار تلفن همراه,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت
 رئیس اتحادیه لوازم صوتی و تصویری و گوشی تلفن همراه با پذیرفتن وضعیت نابه‌سامان عرضه موبایل در بازارهای کشور گفت: دستگاه قضایی باید هر چه زودتر به پرونده بازداشت‌شدگان رسیدگی کند زیرا با واردکنندگان فعلی، تنها ۳۰ درصد بازار تأمین کالا می‌شود.

نوسانات شدید نرخ ارز در ماه‌های اخیر، سودجویی برخی تجار و نهایتا بازداشت گروهی از واردکنندگان تلفن همراه که مدت زمان به نسبت زیادی است که در اختیار دستگاه قضایی قرار دارند، منجر به ایجاد وضعیت فعلی بازار تلفن همراه که یکی از مهم‌ترین بازارهای کشور به حساب می‌آید، شده است.

 

وضعیت فعلی حاکم بر بازار تلفن همراه کشور، نارضایتی چند جانبه‌ای را به دنبال داشته است به گونه‌ای که فروشندگان و واردکنندگان از کسادی بازار می‌نالند و متقاضیان خرید نیز از گرانی گوشی‌ها گلایه‌مند هستند و آن را عاملی برای تعلل در خرید می‌دانند.

 

در حالیکه انتظار می‌رفت با دستگیری و دادگاهی کردن واردکنندگان سودجو که به حق می‌توان لقب کلاهبردار را به آنها داد، وضعیت بازار تلفن همراه سامان یابد و قیمت‌های فروش تعدیل شود اما چند ماه است که آفت نابه‌سامانی گریبان این بازار را گرفته و ظاهرا با بگیر و ببند متخلفان اقتصادی هم، خیال بی‌خیالی ندارد.

 

گرانی بازار این حوزه در حال حاضر به گونه‌ای است که اگر تا سال گذشته برای خرید یک گوشی میان رده اقدام می‌کردید نهایتا می‌توانستید با هزینه‌کرد ۷۰۰ هزار تومانی رنجی از انتخاب داشته باشید اما اکنون همان گوشی‌ها در بازار با نرخ چهار تا پنج میلیون تومان عرضه می‌شود.

 

با وجود اعتراض‌های جمعی فروشندگان این بازار در تیر ماه سال‌جاری و تعطیل کردن واحدهای صنفی‌شان در مقابله با گرانی کالا و کسادی بازار، اما ناامیدی به شکل عجیبی بر این حوزه دامن افکنده که گویی فروشندگان و فعالان بازار دیگر راه چاره‌ای جز وساطت و پادرمیانی تصمیم‌گیرندگان و دست‌اندرکاران کلان کشور در این حوزه نمی‌بینند.

 

در شرایط کنونی بازار که سوال تمامی مردم «آیا گوشی بخریم؟» شده است، ابراهیم درستی توصیه‌ای داشته و به پیوست‌سی گفته است که «اگر مردم نیاز مبرم به خرید گوشی دارند، باید بخرند»؛ این اظهارات به تنهایی می‌تواند ناشی از گستردگی دامنه ناامیدی باشد زیرا آنطور که از دل این توصیه بر می‌آید قرار نیست به این زودی‌ها شاهد تغییر و تحولاتی در سطح این بازار باشیم.

 

رئیس اتحادیه لوازم صوتی و تصویری و گوشی تلفن همراه در پاسخ به این سوال که چرا در شرایط فعلی بازار، گوشی‌هایی که با بالاترین نرخ دلار هم وارد کشور شده با قیمت واردات فروخته نمی‌شود و با نرخ نجومی در اختیار متقاضیان قرار می‌گیرد؟، گفت: طبیعتا برای واردات گوشی، واردکنندگان باید ۱۵ درصد هزینه پرداخت کنند و باید نهایتا ۱۵ درصد هم سود حاصل از فروش برای آنها متصور شد که در این صورت به رقمی می‌رسیم که با نرخ واردات متفاوت است.

 

در حالیکه قیمت آیفون جدید هزار دلار از سوی شرکت تولیدکننده نرخ‌گذاری شده و با احتساب اینکه با نرخ دلار ۱۶ هزار تومانی هم وارد شده باشد که عملا باید در بازار ۱۶ میلیون تومان عرضه شود اما قیمت آن اکنون بالغ بر ۳۰ میلیون تومان است، ابراهیم درستی این موضوع را تخلف دانست زیرا عنوان کرد: اگر قیمت نهایی فروش بیشتر از ۱۵ درصد عوارض واردات و ۱۵ درصد سود فروشنده شود، تخلف است.

 

در حالیکه وی نیاز ماهانه کشور به گوشی را بین یک تا ۱.۲ میلیون می‌داند که در فصل تابستان و ایام نوروز این نرخ بیشتر می‌شود، معتقد است که دستگاه قضایی باید هر چه سریع‌تر تکلیف واردکنندگان دستگیر شده را روشن کند زیرا همین موضوع هم بر میزان واردات و تبع بر قیمت محصولات در بازار تأثیر گذاشته است.

 

درستی تأکید کرد: باید وضعیت بازار با رسیدگی هر چه سریع‌تر به پرونده این واردکنندگان که به جرم کلاهبرداری بازداشت شدند، درست شود زیرا هم‌اکنون در بازار کالا نیست و واردکنندگان فعلی توانسته‌اند تنها ۳۰ درصد بازار را تأمین کنند.

 

وی افزود: از جمله عوامل دیگر که بر قیمت محصولات این بازار تأثیرگذار بوده، جلوگیری از عرضه گوشی‌های وارد شده به کشور است؛ برخلاف اینکه بارها از قول مسئولان ارشد دولت شنیده‌ایم که می‌گویند گوشی‌های وارد شده هفته دیگر قیمت‌گذاری می‌شوند اما هنوز این اتفاق نیفتاده است؛ اصلا نمی‌دانم مشکل گوشی چیست که اجازه توزیع آن را نمی‌دهند، اگر مشکلی هم بوده در ارتباط با واردکنندگان آن است نه خود گوشی.

 

با وجود اینکه هفته گذشته و هم‌زمان با کاهش نرخ دلار در بازار آزاد، تسنیم در پیگیری‌های خود از کاهش ۲۰ درصدی قیمت گوشی در بازار خبر داد که این موضوع در آستانه برگزاری رویداد تلکام از سوی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز تأیید شد و همچنین به گفته آذری جهرمی اگر حباب قیمتی ناشی از کمبود کالا شکسته شود این کاهش تا ۳۰ درصد دیگر هم خواهد رسید، اما همچنان با بالا رفتن نرخ دلار در بازار شاهد بازگشت بازار به وضعیت قبل هستیم.

 

khabaronline.ir
  • 15
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
ویژه سرپوش