جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۵:۱۲ - ۱۰ مرداد ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۵۰۷۶۲
کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی

کاهش ۴۰ درصدی عرضه گوشت در آستانه محرم

مرغ چند نرخی شد | گوشت گوسفندی به ۲۰۰ هزار تومان می رسد؟

قیمت گوشتو مرغ,قیمتها در بازار افزایشی
قرارگاه ساماندهی مرغ در فروردین امسال نرخ مصوب هر کیلو مرغ گرم را ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان اعلام کرد، اما قیمت این کالا در سطح بازار بیش از ۳۰ هزار تومان است.

 به گزارش باشگاه خبرنگاران: قرارگاه ساماندهی مرغ در فروردین امسال نرخ مصوب هر کیلو مرغ گرم را ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان اعلام کرد اما قیمت این کالا در سطح بازار بیش از ۳۰ هزار تومان است.

از اواخر سال گذشته تاکنون، بازار مرغ هر از گاهی به بهانه های مختلف دچار نوساناتی می شود به طوریکه خبری از عرضه با نرخ مصوب نیست که این امر مشکلات متعددی را برای خانوارها ایجاد کرده است.

بررسی های میدانی از سطح بازار نشان می دهد که هر کیلو مرغ با نرخ ۳۲ تا ۳۷ هزار تومان در مغازه‌های پروتئینی به فروش می‌رسد و به رغم ممنوعیت قطعه بندی، همچنان سینه، فیله، کتف، جوجه کباب زعفرانی و ... در سایه کمبود نظارت‌ها با نرخ‌های بالایی عرضه می‌شود.

بر مبنای برنامه ستاد تنظیم بازار، ماهانه حداقل ۱۲۵ میلیون قطعه جوجه ریزی در واحدهای مرغداری باید صورت گیرد که بنابر آمار ماه‌های اخیر میزان جوجه ریزی تحت تاثیر عوامل مختلف همچون افزایش قیمت جوجه و سایر نهاده‌های تولید کمتر از این میزان بوده که تلفات ناشی از تنش‌های گرمایی و افت وزن گیری در فصل گرما هم‌ مزید بر علت شده تا میزان عرضه مرغ در بازار کاهش یابد که پشتیبانی امور دام با استفاده از ذخایر مرغ منجمد به دنبال تنظیم بازار است.

مسئولان تشکل‌ها نیز اذعان می‌کنند تا زمانیکه نرخ مصوب مرغ اصلاح نشود، نابه سامانی‌های قیمت مرغ، کمبود عرضه و در نهایت خروج مرغداران از گردونه تولید یکی پس از دیگری به واسطه زیان در فروش ادامه خواهد داشت.

مشکلات شبکه توزیع علت اصلی التهاب

رئیس هیات مدیره شرکت تعاونی مادر تخصصی توسعه صنعت طیور با اشاره به گلایه‌های مرغداران نسبت به تاخیر در توزیع نهاده‌های دامی اظهار کرد: واحدهای مرغداری که طی ۴۰ تا ۵۰ روز اخیر، نهاده مورد نیاز خود را از سامانه بازارگاه خریداری کرده‌اند، اما هنوز ذرت و کنجاله به مرغداران‌ تحویل داده نشده است که همین‌ موضوع تولیدکنندگان را مجبور به خرید از بازار آزاد کرده است.

برومند چهار آیین قیمت کنونی هر کیلو کنجاله سویا در بازار آزاد را ۷ هزار و ۴۰۰ تا ۷ هزار و ۵۰۰ تومان و ذرت را ۵ هزار تومان اعلام کرد و افزود: بنابر اذعان مسئولان نهاده به میزان کافی وارد شده، اما در بنادر رسوب کرده است و ترخیص آن با اما و اگرهای زیادی روبروست به طوریکه امکان دارد بعد از دوره پرورش، نهاده به دست مرغدار برسد.

وی ادامه داد: علی رغم افزایش هزینه‌های تولید، مرغدار با نرخ مصوب ۱۷ هزار و ۱۰۰ تومان اقدام به توزیع مرغ در بازار می‌کند، اما انحرافات توزیع بعد از کشتارگاه منجر به عرضه مرغ با نرخ‌های ۲۷، ۲۸ و ۳۰ و بعضا بالاتر در بازار می‌شود.

چهار آیین مشکلات ناشی از پخش شبکه مویرگی‌ را از دیگر التهابات بازار در تمامی کالاها از جمله مرغ دانست و گفت: هیچ مرغداری نمی‌تواند یک گرم مرغ زنده را بالاتر از نرخ مصوب بفروشد و چنانچه این کار را انجام دهد، سهمیه بازارگاه و جوجه ریزی بسته می‌شود؛ بنابراین مرغدار چاره‌ای جز تحویل مرغ در این‌ مسیر ندارد. هر چند واقعیت امر آن است که قیمت تمام شده بالاتر از نرخ مصوب است.

وی در شرایط فعلی قیمت منطقی هر کیلو مرغ زنده را ۲۱ هزار تومان و مرغ گرم را ۲۷ هزار تا ۳۰ هزار تومان اعلام کرد و گفت: در حال حاضر مرغدار گوشتی به سبب عرضه مرغ با نرخ مصوب متحمل زیان است.

چهارآیین درباره آینده بازار مرغ بیان کرد: برآوردها حاکی از آن است که جوجه ریزی تا پایان تیر به ۱۰۰ میلیون قطعه رسید که با این وجود نسبت به خرداد ۱۰ میلیون قطعه کمتر است، اما به طور کلی این میزان‌جوجه ریزی برای کشور قابل قبول است و تنها حاشیه‌های وارده به صنعت مرغداری التهاباتی ایجاد کرده که ورود دولت به این بازار رقابتی و برخورد با تولیدکننده به این موضوع دامن زده است.

این مقام مسئول ادامه داد: با توجه آنکه قیمت تمام شده بالاتر از نرخ مصوب فعلی است، از این رو مرغدار در فروش هر کیلو مرغ ۴ هزار تومان زیان می‌کند که با این وجود پیش بینی می‌شود که با مشکل کمبود مرغ در بازار روبرو شویم.

چهارآیین از استمرار کاهش وزن گیری و تلفات ناشی از فصل گرما تا ۱۵ شهریور خبر داد و گفت: در اغلب نقاط کشور وزن گیری هر قطعه جوجه در فصل گرما ۲۵۰ گرم کاهش می یابد که این امر بیانگر کاهش ۲۵ هزار تنی عرضه در هر ماه است که با کاهش قدرت خرید و اثر کالای جایگزین، نوسانات بازار ادامه خواهد داشت.

زنگ خطر تعطیلی ۵۹ درصد واحدهای مرغداری

رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی با اشاره به اینکه کمبودی در تولید مرغ نداریم، اظهار کرد: با توجه به مشکلات سیستم توزیع، قیمت مرغ از شمال تا جنوب شهر متفاوت است.

محمد یوسفی افزود: با مدیریت سیستم توزیع دیگر نیازی به نظارت بر سطح مغازه‌ها نیست چرا که در شرایط فعلی مشکلات سیستم توزیع موجب شده قیمت مرغ در مغازه‌ها تا ۳۵ هزار تومان به فروش برسد.

وی با بیان اینکه ماهانه طبق برنامه ۱۲۵ تا ۱۳۰ میلیون قطعه باید جوجه ریزی شود، گفت: با توجه به آنکه جوجه یکروزه موجود زنده است، از این رو افزایش یا کاهش تولید و جوجه ریزی ماهانه ۱۱۵ تا ۱۴۰ میلیون قطعه امری طبیعی است.

رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی ادامه داد: با توجه به جوجه ریزی ماهانه ۱۱۵ تا ۱۴۰ میلیون قطعه، ۱۷۰ هزار تن گوشت مرغ در یک‌ماه تولید می‌شود و در مواقعی که تولید مازاد بر نیاز داخل است، پشتیبانی امور دام مازاد تولید را باید خریداری و ذخیره سازی کند تا در مواقع کمبود و التهاب قیمت در بازار عرضه کند.

یوسفی درباره آینده بازار مرغ بیان کرد: اگر تا ۲ ماه آینده وضعیت دان به سامان نرسد، ۵۹ درصد مرغداری ها تعطیل می‌شود، بنابراین دولت باید تصمیماتی مبنی بر تامین دان با نرخ مصوب بیندیشد.

رهاشدگی بازار

نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی از رها شدگی بازار مرغ پس از کشتار خبر داد و اظهار کرد: وقتی مرغدار، محصول خود را به نرخ مصوب عرضه می‌کند، هیچ دلیلی وجود ندارد که به دست مصرف کننده با قیمت‌های بسیار گران‌تر برسد.

قیمت گوشتو مرغ,قیمتها در بازار افزایشی

حبیب اسداله نژاد افزود: با توجه به آنکه مرغداران به تکالیف خود مبنی بر عرضه مرغ با نرخ مصوب عرضه می کنند، از این رو ایرادات و اشکالات بازار ناشی از این است که ساز و کاری برای مسیر کشتارگاه تا عرضه تعریف نشده است و در این مسیر با انحراف شدید رو به رو هستیم.

وی در واکنش به عرضه مرغ بالاتر از نرخ مصوب در بازار بیان کرد: در حال حاضر مرغداران مرغ تولیدی را با نرخ مصوب یا حداکثر ۵۰۰ تومان بالاتر از قیمت مصوب عرضه می‌کنند که با این وجود عرضه با نرخ‌های فعلی در بازار منطقی نیست.

نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه گرانی مرغ بر کاهش قدرت خرید خانوار تاثیر بسزایی دارد، بیان کرد: با توجه به تاثیر پذیری گرانی مرغ بر میزان خرید، مرغداران موافق این موضوع نیستند، اما زمانیکه که قیمت مولفه‌های تولید همچون ذرت، کنجاله، دان آماده و حمل و نقل تغییر می‌کند، چاره‌ای جز اصلاح قیمت نیست.

وی بیان کرد: در حال حاضر بازار شرایط خوبی ندارد چرا که مدیریت دقیقی بر بازار صورت نمی گیرد که انتظار می‌رود در دولت آینده توجه جدی به مقوله تولید مرغ به عنوان کالای استراتژیک صورت گیرد.

کاهش ۴۰ درصدی عرضه گوشت در آستانه محرم| گوشت گوسفندی به ۲۰۰ هزار تومان می رسد؟

در حالی که به دلیل خشکسالی قیمت علوفه تا ۵۰۰ درصد افزایش داشته دامداران معتقدند تعلل دولت در تصمیم گیریها موجب می شود ذخایر ژنتیک به خطر بیفتد و به زودی با کمبود گوشت مواجه شویم.

قیمت گوشتو مرغ,قیمتها در بازار افزایشی

گوشت قرمز از ابتدای سال جاری با نوسانات بسیاری همراه بوده است و در شرایطی که در کشور با خشکسالی بی سابقه ای روبه رو هستیم و مراتع مانند سال های قبل سرسبز نشده است، دامداران کشور با مشکل کمبود و گرانی انواع خوراک دام از یونجه  تا ذرت علوفه ای مواجه هستند. این در حالی است که دامداران خرج خوراک دام هایشان را از فروش برخی دیگر از دام های خود به خصوص ماده ها فراهم می کنند و همین امر موجب بالا رفتن میزان کشتارها نسبت به سال گذشته شده است. به طوری که بر اساس آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران، در خرداد ماه سال جاری تعداد دام سبک و سنگین کشتار شده در کشتارگاه‌ های کشور حدود یک میلیون و ۳۷۱ هزار راس بوده که نسبت به کشتار خرداد ۹۹ رشد ۷۸ درصدی داشته است. همچنین این آمار نشان می دهد که تعداد کشتار گوسفند و بره نیز در خرداد امسال نسبت به خرداد ۹۹ رشد ۸۸ درصدی داشته است.  

این آمارهای همچنین نشان می دهد که کشتار بز و بزغاله رشد ۴۵ درصدی، گاو و گوساله ۷۰ درصد، گاومیش ۷۶ درصد و کشتار شتر نیز رشد ۳۷ درصدی نسبت به خرداد ماه سال ۹۹ داشته است.   با این وجود آنچه در سطح شهر توزیع می شود نشان از کاهش عرضه گوشت قرمز و کاهش تقاضا از سوی مصرف کنندگان دارد.

علی رغم افزایش کشتارها،  عرضه گوشت در سطح قصابی ها کاهشی ۳۵ تا ۴۰ درصدی داشته است چون میزان کشتار ماده افزایش یافته که غالبا مصرفی صنعتی دارد و روانه کارخانه سوسیس و کالباس می شود

عرضه لاشه دام ۳۵ تا ۴۰ درصد کاهش یافته است

علی خندان جوان فعال صنعت دامداری کشور و رئیس اتحادیه گوشت گاوی تهران در این خصوص به خبرگزاری «بازار»  می گوید: با توجه به بالا رفتن قیمت انواع خوراک دام دامداران چاره ای جز فروش دام های خود ندارند لذا آمار کشتارها نسبت به سال قبل افزایشی بوده است.

خندان جوان می افزاید: با این وجود شاهد هستیم که عرضه گوشت در سطح قصابی ها کاهشی ۳۵ تا ۴۰ درصدی داشته است چرا که میزان کشتار ماده افزایش یافته که غالبا مصرفی صنعتی دارد.

وی با بیان اینکه قیمت انواع خوراک دام افزایش یافته و به اصطلاح گاو و گوسفند دیگر نمی تواند خرج خودش را در بیاورد، می افزاید: در حال حاضر قیمت گاو زنده حدود ۴۵ تا ۵۰ هزار تومان است و قیمت گوسفند زنده حدود ۵۰ تا ۵۲ هزار تومان است.

این مقام مسئول خاطر نشان می کند: البته با توجه به نزدیک شده به ایام محرم و صفر و افزایش تقاضا، قطعا قیمت گوشت بالا می رود و حتی می توان گفت قیمت گوشت گوسفندی به کیلویی ۲۰۰ هزار تومان هم خواهد رسید.

وی در خصوص پیش بینی آینده وضعیت دامداران و بازار گوشت قرمز نیز می گوید: الان تقریبا بخش عظیمی از دامداران به دلیل نبود علوفه و خوراک دام فروشنده هستند و لذا نمی توان پیش بینی کرد که وضعیت بازار به کدام سمت و سو پیش خواهد رفت.

جو، ذرت و سویای دولتی تنها ۲۰ درصد در قیمت تمام شده شیر و گوشت نقش دارد

به گزارش خبرگزاری بازار، افزایش کشتارها در حالی رخ می دهد که چندی پیش خبر ماده کشی و به عبارتی فرستادن ذخایر ژنتیک کشور به کشتارگاه ها بحث برانگیز شد و بسیاری از فعالان این صنعت در خصوص عواقب این ماده کشی ها هشدار دادند. با این وجود تا کنون هیچ اقدامی از سوی مسئولان در رابطه با این امر و تامین علوفه و خوراک لازم برای دامداران و جلوگیری از ماده کشی ها صورت نگرفته است. که به گفته سید احمد مقدسی، رئیس هیات مدیره انجمن صنفی گاوداران این تعلل های دولت در تصمیم گیری ها به زودی گریبان همه را خواهد گرفت.

مقدسی در این خصوص به خبرگزاری بازار می گوید: ما سه قلم نهاده از دولت می گیریم؛ جو، ذرت و سویا که در ۲۰ درصد از قیمت تمام شده شیر و گوشت نقش دارد و ۸۰ درصد محصول را دامدار از بازار آزاد تامین می کند.

وی ادامه می دهد: امسال به دلیل خشکسالی که در ۵۰ سال گذشته بی سابقه بوده قیمت کُلش از ۸۰۰ تومان به ۴هزار و ۵۰۰ رسیده، یونجه ۲ هزار تومانی ۶ هزار تومان شده  و ذرت علوفه ۶۰۰ تومانی امروز هزار و ۸۰۰ تومان شده است. با این تفاسیر دامدار باید چکار کند؟

قیمت گوشتو مرغ,قیمتها در بازار افزایشی

مقدسی می گوید: تعلل در تصمیم گیری های دولت شده تولید اقتصادی نباشد و لذا شاهد هستیم که دامدار چاره ای جز فرستادن دام خود به کشتارگاه ها ندارد.

وی خاطر نشان می کند: در واقع علت اینکه تعداد کشتارها نسبت به سال قبل بیشتر شده افزایش قیمت تمام شده شیر و گوشت است که دامدار چاره ای ندارد.

به دلیل خشکسالی اخیر، ۶۰ درصد خوراک دامها شامل کلش، یونجه و ذرت دامی است که این سه قلم ۳۰۰ تا ۵۰۰ درصد گران شده است

افزایش ۳۰۰ تا ۵۰۰ درصدی قیمت کلش، یونجه و علوفه دامها را روانه کشتارگاه ها می کند

مقدسی با بیان اینکه ۵ ماه است افزایش قیمت شیر اجرایی نشده و دامدار تولید اقتصادی ندارد،  میگوید: الان بخاطر خشکسالی ها ۶۰ درصد غذای دام ها فقط کلش، یونجه و ذرت علوفه ای است که بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ درصد رشد قیمت داشته است. پس دامدار مجبور است دام خود را بکشد و خرج بقیه دام ها کند.

وی ادامه می دهد: به عبارت دیگر گاوها گوشت خوار شده اند به این معنا که ذخایر ژنتیک کشور را روانه کشتارگاه ها می کنیم تا دام های دیگر زنده بمانند.

این مقام مسئول در خصوص کم شدن عرضه لاشه گاو و گوسفند در قصابی ها علیرغم بالا رفتن میزان کشتارها نیز می گوید: افزایش آمار کشتارها مربوط به کشتار دام های ماده است که غالبا مصرف صنعتی دارد و برای تولید سوسیس و کالباس و دیگر فراورده های گوشتی روانه کارخانجات می شود.

سازمان حمایت به نوعی دروغ می گوید چون در جلسه مذکور تایید و امضا کرده اند اما با  در رسانه ها این قیمت را تکذیب کرده اند. در حال حاضر زنگ خطر تولید شیر و گوشت به صدا درآمده و تبعات این بی صداقتی ها و تعلل در تصمیم گیری ها را به زودی خواهیم دید

قیمت تمام شده شیر خام برای دامدار ۷ هزار تومان است

رئیس هیات مدیره انجمن صنفی گاوداران خاطر نشان می کند: ۵ ماه است دامداران منتظرند که قیمت شیر را بالا ببرند اما هنوز هیچ خبری نشده است در حالی که امروز قیمت شیر برای دامدار ۷ هزار تومان است.

وی ادامه می دهد: با این وجود  در جلسات تنظیم بازار و سازمان حمایت ما با قیمت ۶هزار و ۴۰۰ تومان هم موافقت کردیم با این وجود این افزایش قیمت را  هنوز اجرایی نکرده اند.

وی در پاسخ به این سوال که چرا سازمان حمایت اعلام کرده که قیمت ۶هزار و ۴۰۰ تومان مورد تایید شان نیست، می گوید: این سازمان به نوعی دروغ می گوید چون در جلسه مذکور تایید و امضا کرده اند اما در رسانه ها این قیمت را تکذیب کرده اند.

مقدسی می گوید: در واقع صادق نبودن سازمانهای دولتی موجب شده ذخایر ژنتیک و مولدهای کشور روانه کشتارگاه ها شود که قطعا تا چندین سال تبعات آن در کشور مشهود خواهد بود.

وی در خصوص دلایل تکذیب افزایش قیمت شیر از سوی سازمان حمایت نیز می گوید: چون متناسب با افزایش قیمت شیر قیمت انواع لبنیات هم باید افزایش پیدا کند و لذا می خواهند از جیب دامدار تورم را کنترل کنند.

این مقام مسئول در خصوص وضعیت آینده بازار گوشت قرمز و همچنین وضعیت دامداران نیز اظهار می دارد: در حال حاضر زنگ خطر تولید شیر و گوشت به صدا درآمده و تبعات این بی صداقتی ها و تعلل در تصمیم گیری ها را به زودی خواهیم دید. به طوری که اگرچه الان کمبودی در بازار نداریم اما وقتی تولید غیر اقتصادی شود مسلما با کمبود مواجه خواهیم شد.

  • 15
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
ویژه سرپوش