پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۸:۵۵ - ۲۷ بهمن ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۱۱۰۱۶۷۹
کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی

احتمال رسیدن قیمت مرغ به ۳۵ هزار تومان تا نوروز ۱۴۰۰

قیمت مرغ در نوروز 1400,قیمت جدید مرغ
مرغداران از جهاد کشاورزی و صمت خواسته‌اند تا قیمت مرغ را افزایش دهند.

از روزی که« محمدحسین فرحی جهرمی»، مرغدار موفق استان فارس با ابتکاری خلاقانه رییس مجلس شورای اسلامی را به چالش مرغدارشدن برای یک دوره جوجه ریزی فراخواند تا بعد از سوژه ای که قالیباف با حساب و کتاب غلط در مورد نرخ تمام شده مرغ در سطح رسانه ای اعلام کرد و سبب یک سوژه مورد انتقاد در فضای رسانه ای شد، حدود ۱۷روز می گذرد و از زمان تعيين شده ۶ روز..! ولی« قالیباف» ترجیح داد به نیت دستاوردهای سیاسی عازم مسکو شود تا از سویی با دست خالی ناشی از پذیرفته نشدن« ولادیمیر پوتین» به تهران برگردد و از سوی دیگر نیز دستش از نان مدیریت اهدایی یک واحد مرغداری مجهز در جهرم فارس که قاطبه رسانه ها نیز منتشر کردند، خالی بماند! به هرحال ، هرچه باشد عازم یک سفر به روسیه شدن بدون هیچ دنگ و فنگ تدارک بلیت پرواز، اقامت و... خود موهبتی است که کمتر مرغداری بتواند شانس آن را داشته باشد!

در هر صورت، حال نه تنها« مرغِ قالیبافی» ۹هزار تومانی در خود مرغداری هم نیست، بلکه یک کیلوگرم آن از ۲۲هزار تومان در روز سخنرانی اش، به ۳۰ هزار تومان( بعد از بازگشت او از سفر پربار روسیه) پرواز کرده است ! انگار مرغ صنعت طیور ایراندر برابر رییس مجلس حساب شناس ایران، یک پا دارد:« نرخ مرغ پایین آمدنی نیست و همچون خود مرغ زنده، ایستادن در ارتفاع را ترجیح می دهد.»

البته در همان هفته اول بهمن ماه جاری، کانون مرغداران گوشتی با ارسال نامه ای به معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی و دبیر کارگروه ستاد تنظیم بازار، با استناد به افزایش هزینه های تولید، خواستار اصلاح قیمت مصوب مرغ شده بود.

به اعتقاد تولیدکنندگان، ازآنجا که قیمت مرغ در بازار جاری یک مرتبه با توجه به افزایش هزینه های تولید افزایش یافته بود، اما با توجه با افزایش دوباره نرخ نهاده های تولید خواستار افزایش قیمت این محصول هستند.

در این نامه، مرغداران از رضایی معاون بهبود تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی که این روزها به شدت درگیر هماهنگی امور عزل و نصب گسترده مدیران اتحادیه های تولیدی دامداران و مرغداران کشور است و منتقدان سامانه« بازارگاه» نیز با غضب او مواجه می شوند؛ خواسته اند با عنایت به افزایش قیمت مولفه های تولید مرغ در ستاد تنظیم بازار کشور و افزایش قیمت ذرت از ۱۵هزار ریال به ۱۷هزار ریال و سویا از ۲۷هزار ریال به ۳۳هزار ریال و جوجه از ۲۸هزار ریال به ۴۲هزار ریال و افزایش هزینه های حمل و سایر هزینه های تولیدی و اثر مستقیم این تغییرات قیمتی بر قیمت تمام شده هر کیلوگرم مرغ زنده و گرم، مبادرت به اصلاح قیمت نماید.

آنها در این نامه، با اشاره به اینکه متأسفانه با وجود پیگیری ها و تقاضا های متعدد اقدامات لازم از سوی وزارت جهادکشاورزی و وزارت صمت جهت ارسال آنالیز به ستاد تنظیم بازار و تصویب قیمت جدید مرغ متناسب با افزایش قیمت مولفه های تولید صورت نمی گیرد؛ این رویه و رویکرد را اجحاف در حق مرغداران دانسته و گفته بودند که زیان های مالی فراوانی بر آنان وارد می نماید.

و در واقع با توجه به همین موضوع در آن نامه ضمن درخواست ارسال مجدد آنالیز قیمت تمام شده هر کیلوگرم مرغ، از او و قبادی معاون بازرگانی داخلی وزارت صمت استدعا کرده اند به منظور جلوگیری از بروز بحران مجدد در بازار تولید و مصرف و استمرار و پایداری تولید و اشتغال با ایجاد رغبت و انگیزه در بین مرغداران ترتیبی اتخاد فرمائید تا به قید فوریت نسبت به طرح و تصویب قیمت جدید مرغ در ستاد تنظیم بازار کشور اقدامات لازم را مبذول کنند. درخواستی که اگرچه بدون تصمیم و پاسخ ماند، اما گویی خود بازار واکنش طبیعی خود را به گرانی نرخ نهاده ها و اخیرا خبر شیوع تدریجی آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان نشان داده است.

رضا طهمورث، کارشناس بازار مواد پروتئینی در این خصوص در گفت و گو با « آفتاب یزد» در مورد ناگزیری این افزایش نرخ دوباره و تبعات آن در بازار می گوید:بعد از مصوبه پیشین ستاد تنظیم بازار، قیمت مولفه های تولید افزایش پیدا کرده و بر اساس این مصوبه، قیمت سویا با ۲۰ درصد افزایش از ۲ هزار و ۷۰۰تومان به ۳هزار و ۳۰۰تومان رسید و قیمت ذرت نیز با رشد ۱۴ درصد رشد از یک هزار و ۵۰۰تومان به یک هزار و ۷۰۰ تومان افزایش پیدا کرده است؛ کما اینکه بر اساس این مصوبه قیمت جوجه نیز ۵۰ درصد افزایش پیدا کرده و به ۳۵۰۰تومان رسیده است.

وی با تاکید بر اینکه این افزایش قیمت ها که با مصوبه ستاد تنظیم بازار اِعمال شده است بر روی نرخ نهایی محصول تاثیر می گذارد می افزاید:با توجه به افزایش هزینه تامین مولفه های تولید، افزایش قیمت باید بر روی قیمت تمام شده محصول نیز اِعمال شود.

به گفته طهمورث، نرخ تمام شده هر قطعه مرغ زنده، برای تولیدکننده حدود ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان است که با قیمت مصوبه کارگروه تنظیم بازار فاصله دارد.

قیمت مرغ در نوروز 1400,قیمت جدید مرغ

وی در ادامه با بیان اینکه قیمت مرغ زنده درب مرغ داری فعلا یک هزار تومان پایین تر از هزینه های تولید و با ۱۶هزار و ۵۰۰تومان فروخته می شود، گفت:اکنون قیمت هر قطعه مرغ در بازار ۲۲هزار تومان اعلام شده است که در صورت تصویب افزایش نرخ مرغ، در ستاد تنظیم بازار، قیمت در بازار بیشتر خواهد شد.

طهمورث اظهار می دارد:توجه به گرانی بی اندازه گوشت قرمز ، هم اکنون گوشت مرغ به یکی از نیازهای اصلی خانواده های ایرانی تبدیل شده و گران شدن آن سختی های زیادی را برای تمام خانواده های ایرانی به وجود می آورد.

وی با بیان اینکه از چند روز گذشته و با نزدیک شدن به ایام نوروز ۱۴۰۰ برخی از واحدهای صنفی در سطح شهر تهران مرغ را به قیمت ۲۸هزار تومان و در مواردی ۲۹ تا ۳۰ هزار تومان به مردم می فروشند تصریح می کند:اگر این وضعیت بدون اهرم تهدیدهای تکراری و کلیشه ای کنترل نشود، چه بسا در آستانه شب عید، قیمت مرغ بار دیگر به بیش از ۳۵ هزار تومان افزایش یابد که در این صورت یک عدد مرغ یک و نیم کیلویی ۵۰ هزار تومان از جیب مصرف کننده خارج خواهد کرد.

این کارشناس بازار با استناد به اینکه طبق گزارش میدانی در برخی از میادین میوه و تره بار شهرداری تهران، عرضه مرغ به قیمت ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان است، می گوید:اما در روزهای اخیر صف خرید مرغ آن هم با وجود مخاطره شدید شیوع کرونا و عدم رعایت شان انسانی در صفوف به هم فشرده، موجب تاثر بسیار است.

محمدحسین فرحی جهرمی،( همان مرغدار مشهور منتقد موضع قالیباف)، در گفتگویی با خبرنگار« آفتاب یزد» ضمن اعلام اینکه با وجود نگه داشتن فرصت پذیرش پیشنهاد مرغداری برای رئیس مجلس شورای اسلامی تا ۲۰ بهمن ماه دیگر ناگزیر است واحدش را به چرخه تولید بازگرداند؛ در خصوص واکنش رئیس مجلس به درخواستش می گوید:« خود وی که تماسی نداشت، اما فردای مصاحبه من با روزنامه آفتاب یزد و اعلام آمادگی ام برای واگذاری این مرغداری به رئیس مجلس شورای اسلامی به منظور اثبات چگونگی تولید مرغ ۹هزار تومانی، مشاور رسانه او در تماس تلفنی گفته است:« مخاطب آن سخنان رئیس مجلس شورای اسلامی، مرغداران نبوده است!»

وی در مورد دلایل افزایش دوباره قیمت مرغ به فاصله کوتاهی از مهار تورم قبلی می ‎افزاید:۲ عامل در این مسئله تاثیرگذار است؛ نخست شیوع بیماری نیوکاسل و آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان از جمله در استان قم که از استان های بزرگ پرورش مرغ است و دوم افزایش دوباره قیمت نهاده ها پس از رشد دوباره قیمت ارز و ناامیدی از چشم ‎انداز حل مشکلات تحریم و گشایش ارزی.

این مرغدار جهرمی می افزاید:وقتی« معاون وزارت صمت» بدون اشراف دقیق به مدیریت واحدهای تولیدی طیور ادعا می کند مرغداران به دلیل نوروز و بهره برداری از موقعیت این ایام مبادرت به گران فروشی مرغ می کنند، باید تاسف خورد؛ چرا که اگر ایشان اندک تخصصی در این حوزه داشت و دست کم از وزارت جهادکشاورزی مشورت تخصصی می گرفت، آگاه می شد که مدیریت جوجه یک روزه پس از ۴۰ تا ۴۵ روز نمی تواند به لحاظ اقتصادی موجه باشد و صرفه اقتصادی داشته باشد؛ چرا که از ۴۰ روز به بالا وقتی مصرف دان یک مرغ ۲۲۰ گرم می شود، فقط بابت ۵ روز نگهداری خارج از لزوم و زمان منطقی یک کیلو دان ۱۳ هزار تومانی باید تغذیه کند.

وی ضمن پذیرش اینکه شب عید برای مرغداران هم همچون برخی صنوف به صورت سنتی زمان مساعدی برای جبران بخشی از زیان های انبوه رخ داده ناشی از خالی بودن ظرفیت تولید در سایر فصول بوده است می گوید:« کما اینکه هم اکنون که به طور نمونه جوجه های خریداری شده من مرغدار از آمل به سمت جهرم در فارس در حال انتقال هستند با مخاطرات مختلفی اعم از تحولات اقلیمی در درازای مسیر جاده مواجه هستند دست و پنجه باید نرم کنیم تا جوجه ها صحیح و سالم و حداکثر در ۲۴ ساعت فاصله زمانی به سالن تولید برسد.»

حال باتوجه به این اظهارات و ادعاهای جسته و گریخته برخی مسئولان مبنی بر اینکه با عرضه مرغ به بازار باز هم قیمت ها پایین خواهد آمد باید دید تا کی این روال تکراری و نا کارآمد تداوم خواهد داشت! ؟ آیا راه مدیریت تنظیم بازار مرغ و سایر کالاهای اساسی این روش ها و بایدهای مکرری است که مدیران بیان می کنند یا اصولا مدیران ایرانی با توجه به ساختار معیوب اقتصاد کشور راهی جزء این دست اظهارات کلیشه ای، برای تسکین و تزریق امید حداقلی به طیفی از مردم نگران ندارند! بازار عید ۱۴۰۰ گویای شرایط تازه بازار مرغ کشور خواهد بود.

  • 13
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
ویژه سرپوش