پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۷:۴۸ - ۰۲ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۰۴۵۰
تجارت و بازرگانی

سایه روشن های واردات اسب

مخالفت کارشناسان با مافیای واردات چارتری

اسب,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,تجارت و بازرگانی
 سوارکاری یکی از ورزش های مفرح و پرطرفدار در ایران است اما این رشته ورزشی توصیه شده در دین اسلام،هر از چند گاهی با حاشیه ها و موضوعاتی خبرساز مواجه می شود که ازجمله ان می توان به موضوع واردات بی رویه و غیرقانونی اسب اشاره کرد که یکی از تجارت های پرسود برای فعالان این حوزه شناخته می شود.

به گزارش ایرنا،کارشناسان حوزه سوارکاری که واردات اسب های بی کیفیت در سال های اخیر را 'آفت' زیانبار صنعت تولید و پرورش اسب کشور می دانند،اکنون تصویب و اجرای قانون ممنوعیت این 'حیوان نجیب ' را راهبردی مهم برای تقویت و توسعه صنعت تولید و پرورش اسب های بومی در کشور تلقی می کنند و همچنین این اقدام را برای حضور تیم های ملی سوارکاری در سطوح بالای رقابت هایی نظیر بازی های آسیایی ، جهانی و حتی المپیکی 'ضرر' می داند.

 

سابقه ورود اسب به ایران پس از انقلاب به سال ۷۰ باز می گردد که اسب های کورسی و پرشی در اصلاح نژاد با مسائل و مشکلاتی روبرو شده بودند و بر این اساس ۴۵رأس اسب توسط اداره سوارکاری وقت وارد کشور شد. 

واردات اسب های به اصطلاح سیلمی (کششی) که در ایران محدود بود،از نظر ژنتیکی مشکلاتی در کیفیت اسب ترکمن ایرانی به وجود آورد که امروزه در اثر اختلالات ژنتیکی ایجاد شده برای اصلاح نژاد اسب ایرانی با اسبی به نام «دوخون» در اثر اختلالات ژنتیکی ایجاد شده که کیفیت اسب اصیل ترکمن را با تردیدهایی روبرو کرده است.

 

اسب,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,تجارت و بازرگانی

از طرفی به گفته برخی کارشناسان حوزه اسب در سال های اخیر ورود اسب های بی کیفیت نه تنها هیچ کمکی به توسعه و پیشرفت این رشته ورزشی نکرده بلکه به صنعت تولید اسب در کشور آسیب جدی وارده کرده است .

هیات وزیران ۱۷ آبان ماه امسال ورود برخی اقلام به کشور را ممنوع اعلام کرده است که یکی از این اقلام ممنوعه 'اسب' است و در پی این مصوبه ،ممنوعیت ثبت سفارش واردات هرگونه اسب برای مسابقه به وزارت جهاد و کشاورزی برای اجرا ابلاغ شده است.

 

مهدی جمشیدخانی که از وی به عنوان پدر سوارکاری علمی ایران نام برده می شود در گفت و گو با خبر نگار ایرنا سوارکاری را رشته ای خاص عنوان کرد و گفت :برای موفقیت در سوارکاری باید تجربه، علم و تخصص را توام با یکدیگر داشته باشیم. 

 

جمشید خانی اسب را اساس و پایه ورزش سوارکاری عنوان و اظهار کرد که در سال های اخیر واردات بی کیفیت و به گفته او 'کیلویی' اسب به این رشته ورزشی و صنعت تولید و پرورش آن در داخل کشور 'آسیب جدی' وارد کرده است البته نباید به این موضوع هم بی توجه باشیم که برای حضور سوارکاران ایران در رقابت های مهم بین المللی از جمله رقابت های پیش روی آسیایی جارکارتا، به واردات محدود تعدادی اسب نیازمندیم زیرا اسب های خارجی شرکت کننده در این رقابت ها در سطح بالایی قرار دارند و درحال حاضر اسب های ما از توان خوبی برای حضور در این سطح از مسابقات برخوردار نیستند.

 

این پیشکسوت سوارکاری به وجود مراکز استاندارد پرورش اسب در ایران اشاره کرد و افزود:در داخل کشور به اندازه کافی اسب هایی که مورد نیاز جامعه سوارکاری باشد وجود دارد و تعداد سوارکاران حرفه ایی که در مسابقات مهم بین المللی شرکت می کنند به اندازه ایی نیست که بخواهیم با 'هواپیمای چارتر' به صورت بی رویه اسب وارد کشور کنیم.موسس باشگاه سوارکاری جم ابلاغ و اجرای قانون ممنوعیت واردات اسب در کشور را یک اتفاق مبارک دانست که به گفته او با اجرای دقیق آن ، مانع وارد آمدن آسیب های جدی در حوزه صنعت تولید اسب با واردات اسب می شود.

 

جمشید خانی تصریح کرد که برغم فعالیت شدید مافیای واردات اسب، در سال های اخیر هیچ اسب با کیفتی وارد کشور نشده است زیرا این اسب ها در دنیا گران هستند و سوارکاران ما در رقابت های مهمی نظیر بازی های آسیایی ۲۰۱۸ اسبی را باید خریداری کنند که کمتر از ۷۰۰ هزار یورو نخواهد بود.

 

این پیشکسوت سوارکاری به آن دسته از افرادی که تا دیروز وارد کننده اسب بودند و اکنون با مصوبه دولت و اجرای قانون منافع شان به خطر افتاد اشاره کرد و گفت: آنها دنبال فرافکنی هستند.اکنون با ممنوعیت واردات، صنعت اسب در داخل کشور فعال می شود به شرطی که جامعه سوارکاری ما به طرف آموزش صحیح این رشته و تربیت اسب اصیل سوق داده شود که با این اقدام علاوه بر اشتغالزایی نیاز داخلی در این حوزه نیز تامین خواهد شد. 

 

جمشیدخانی تاکید کرد: اطمینان می دهم که در کشور به اندازه کافی اسب برای آموزش سوارکاری در اختیار داریم و معتقدم رونق گرفتن صنعت اسب در ایران در گرو تقویت صنعت تولید اسب و ممانعت از وادرات بی رویه اسب بی کیفیت خارجی است.

 

** سوداگری مافیای واردات با اسب های بی کیفیت 

دبیر هیات سوارکاری استان اصفهان نیز با استقبال از قانون ممنوعیت واردات اسب به کشور،گفت: ایران باید به سمت توسعه و ترویج تولید اسب در کشور برود ما در داخل کشور اسب های خوبی از نژاد اصیل ترکمن و دوخون داریم که در پرورش آنها می توان استفاده کرد.

 

سیروس قدرتی پور نیز با بیان اینکه با وارد کردن تعداد انگشت شماری اسب حرفه ای و با کیفیت بالا نیاز ملی پوشان سوارکاری کشور برای حضور موفق در مسابقات بین المللی تامین خواهد شد، افزود: اسب های داخلی برای سوارکاران جوان و نوجوان در رقابت های داخل کشور از کیفیت خوبی برخور دارند اما سوارکاران در سطح ملی و بزرگسالان برای شرکت در رقابت های داخلی ،آسیایی و حتی المپیکی نیاز به وارد کردن تعداد معدودی اسب خارجی دارند زیرا نژاد اسب های خارجی و اروپایی در ۱۰۰الی۲۰۰ سال با اصلاح نژاد کیفی تر شده اند. 

قدرتی پور با تاکید بر اعمال نظارت دقیق و واردات کنترل شده اسب براساس نیاز واقعی،اضافه کرد:با ممنوعیت کامل واردات در زمینه تامین نیاز ملی پوشان با مشکل مواجه می شویم به ویژه این که ایران در چند سال اخیر میزبان رقابت های سی اس آی بین المللی در تمامی سطوح است و سوارکاران ما درکسب موفقیت در این رقابت ها با اسب های کم تجربه و بی کیفیت به نتیجه مطلوب نمی رسند.

 

دبیر هیات سوارکاری استان اصفهان گفت: اما از طرفی این قانون به درستی مانع از واردات بی رویه اسب های بی کیفیت به کشور می شود که این باعث خواهد شد بتوانیم پرورش دهندگان را برای تولید و تربیت اسب با کیفیت داخلی ترغیب کنیم. قدرتی پور گفت:ما حتی می توانیم اسب های خارجی با نژاد برتر در کشور را تربیت کنیم به شرطی که سرمایه و تسهیلات لازم و زمین پرورش اسب در کنار ایجاد زیرساخت های تربیتی فراهم شود .وی افزود: البته تربیت اسب ها در کشور به یک فرایند ۵ تا ۱۰ساله نیاز دارد تا در این زمینه تا حدودی خودکفا شویم. دبیر هیات سوارکاری استان اصفهان تعداد واردات اسب های خارجی مورد نیاز برای تیم های ملی در سطح بزرگسالان را کمتر از ۵۰ راس اسب عنوان کرد،گفت: با اینکه فدراسیون در دوسال اخیر در کنترل واردات اسب دخالت و نظارت دارد تا اسب بی کیفتی وارد نشود اما خیلی از اسب هایی که توسط افراد سودجو وارد می شود از کیفیت لازم برخوردار نیستند. قدرتی پور درعین حال خاطرنشان کرد: البته نکته مهم بعد از واردات اسب با کیفیت خارجی ،حفظ و نگهداری آن است .این فعال رشته سوارکاری پیشنهاد کرد برای برون رفت از واردات اسب های بی کیفیت خارجی به داخل کشور ،کارگروهی با حضور کارشناس و اهالی فن تشکیل شود تا اسب هایی با کیفیت عالی و فراخور نیاز وارد کشور شوند و از طرفی مانع فعالیت دلالانی که شناختی از کیفیت و سلامت اسب های وارداتی ندارند، شوند.

 

اسب,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,تجارت و بازرگانی

** موفقیت در مسابقات در گرو داشتن اسب با کیفیت است 

دبیر فدراسیون سوارکاری نیز درباره واردات اسب ها به کشور گفت: ورزشکاران ما برای حضور در رقابت های آسیایی و جهانی نمی توانند با اسب های بومی اعزام شوند زیرا سطح رقابت ها بالاست ایران نیز برای حضور در این رقابت ها نیاز به اسب های اصلاح شده خارجی دارد.

 

محمد کاظمیان با بیان اینکه برای رقابت های سطح پایین اسب های داخلی کفایت می کند، گفت: در حال حاضر با اسب هایی با نژاد ترکمن،کرد ،دره شو و اسبچه خزر رقابت های مختلفی را در داخل برگزار می کنیم.

 

وی ادامه داد:ما موافق واردات بی رویه اسب به کشور نیستم زیرا فقط در برخی رقابت ها نیاز به اسب های با نژاد برتر داریم. فدراسیون نیز در این چند سال سخت گیری هایی در زمینه واردات اسب به داخل کشور داشته است.

 

دبیر فدراسیون سوارکاری تاکید کرد درصورت نیاز اسبی باید وارد کشور شود که ارزش ورزشی داشته باشد و برای اصلاح نژاد اسب ها در داخل نیاز به بودجه تحقیقاتی داریم که این فرایند طولانی مدت است.

 

کاظمیان گفت: سوارکاران اعزامی ایران به رقابت های داخل سالن ۲۰۱۷ترکمنستان با اسب خارجی در رقابت ها شرکت کردند و توانستند مدال برنز کسب کنند در غیر اینصورت امکان پذیر نبود.

 

وی اظهار کرد: برای تولید اسب های خوب ورزشی در کشور باید ذخایر ژنتیکی را حفظ کنیم که این هم نیاز به بودجه و ساختار دارد ما حتی برخی اسب های وارداتی را تولید می کنیم .

 

اسب,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,تجارت و بازرگانی

دبیر فدراسیون سوارکاری درباره کیفیت و هزینه نگهداری اسب های وارداتی برای مسابقات گفت:در حال حاضر اسب های وارداتی برای مسابقات میلیون یوریی نیست و سوارکاران ایران با اسب های زیر یک میلیون یورو وارد رقابت ها می شوند.

 

کاظمیان اضافه کرد:ما برای اعزام سوارکاران ملی پوش خود به رقابت های آسیایی ۲۰۱۸ اندونزی نیاز به ورود اسب خارجی متناسب با سطح این رقابت ها داریم. بنابراین نمی توان با اسب های بومی حضور یافت در این شرایط ممنوعیت واردات به ضرر است.

 

وی تصریح کرد که ما در بخش اسب های عربی نیازی به واردات نداریم و این فدراسیون با نظارت بیشتر سخت گیری های خود را اعمال خواهد کرد.

 

دبیر فدراسیون سوارکاری گفت: با یک برنامه ریزی بلند مدت در آینده می توانیم اسب برند ورزشی ایرانی تولید و حتی صادر کنیم که درآمدزا باشد. 

 

**کاهش ۷۵درصدی واردات اسب در سه سال اخیر

۲۹مهرماه امسال دارندگان اسب های ترکمن نسبت به افزایش واردات بی رویه اسب به کشور در سال های اخیر، واگذاری بررسی اصالت اسب به فدراسیون سوارکاری و ورود افراد غیرمتخصص به این عرصه در محل وزارت جهاد و کشاورزی تجمع کردند و معتقد بودند که این وزارتخانه متولی اسب در کشور است و مسئولیت واگذاری، نمونه گیری، آزمایش دی ان ای، صدور شناسنامه و تبارنامه را در اختیار دارد و نباید آن را به نهاد دیگری واگذار کند که منجر به واردات بی رویه اسب به کشور شود.

 

در پی این اتفاق، قائم مقام معاونت امور دام وزارت جهادکشاورزی نیز ۳۰مهرماه امسال در گفت و گو با ایرنا تاکید کرد : سیاست این وزارت خانه تقویت تولید داخلی و تباردار کردن اسب ایرانی است که بر اساس این سیاست، طی سه سال گذشته واردات اسب ۷۵ درصد کاهش داشت.

 

اسب,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,تجارت و بازرگانی

«محمدرضا ملاصالحی» درخصوص طرح برخی ادعاها مبنی بر واردات بی رویه اسب افزود: درسال های ٩٣ برابر ۸۰۹ راس ، ۹۵ نزدیک ۲۵۷ راس و از ابتدای امسال تاکنون ۱۳۴ راس اسب وارد کشور شده که بعید می دانیم واردات تا پایان سال این میزان واردات به مرز ۲۰۰ راس برسد.

 

قائم مقام معاونت امور دام کشور عمده واردات اسب به کشور را در حوزه ورزش وبرای شرکت در مسابقات پرشی و کورسی عنوان و تاکید کرد که نژاد اسب ترکمن و عرب اجازه ورود ندارد زیرا در ایران از این نژادها داریم. 

 

وی یادآور شد، به دلیل محدودیت توانایی اسب های ایرانی در پرش از ارتفاع اسب های پرشی نژاد تروبرد که در ورزش سوارکاری کاربرد دارند وارد می شوند.

 

این مسئول در معاون امور دام جهادکشاورزی گفت که این وزارتخانه در بحث صادرات هم به طور جدی وارد شده است. بر اساس قانون نظام دامپروری اسب به عنوان یکی از گونه های دامی محسوب می شود و امور مربوط به اصلاح و پرورش این گونه در حوزه معاونت امور دامی وزارت جهادکشاورزی است. در حالی که کاربری اسب بر خلاف گونه های دامی، ورزشی و گردشگری بوده و جزو کاربری خاص به شمار می رود. 

 

وی افزود: بر اساس قانون، مباحث مربوط به پرورش اسب و نژاد با اولویت هویت دار کردن اسب از وظایف وزارت جهادکشاورزی بوده اما در ورزش کورس و پرش و رشته های دیگر همانند دیگر ورزش ها برعهده وزارت ورزش و به تبع آن فدراسیون سوارکاری است. 

 

 

 

 

 

 

  • 17
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
مائوریستو موتا پائز بیوگرافی مائوریسیو موتا پائز؛ سرمربی والیبال

تاریخ تولد: ۲۶ مه ۱۹۶۳

محل تولد: ریو دو ژانیرو، برزیل

ملیت: فرانسه

حرفه: سرمربی والیبال

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴ تاکنون

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ویژه سرپوش